hedna 24.07.18, 13:59 Są jakieś krople do ucha bez recepty? Od rana kłuje,boli też trochę gardło po tej samej stronie. Co się robi na takie cuś? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
aqua48 Re: Krople bez recepty 24.07.18, 15:05 Odstawia się lody i zimne napoje, bierze się ibuprom zatoki, albo coś innego z apteki bez recepty przeciwko zapaleniu zatok i płucze gardło wodą z solą. Można okolice ucha posmarować maścią rozgrzewającą, albo wystawić tę stronę na słoneczko i wygrzać. Odpowiedz Link Zgłoś
berdebul Re: Krople bez recepty 24.07.18, 15:13 Bierze środki przeciwbólowe, przeciwzapalne i coś na obkurczenie śluzówek (spray do nosa). Odpowiedz Link Zgłoś
akseinga3 Re: Krople bez recepty 24.07.18, 15:18 Otinum krople do uszu . Dawniej byly na recepte a dzisiaj kupowalam bez. Odpowiedz Link Zgłoś
alpepe Re: Krople bez recepty 24.07.18, 15:39 Smaruje się wokół ucha maścią rozgrzewającą. Odpowiedz Link Zgłoś
zlababa35 Re: Krople bez recepty 24.07.18, 16:17 Ototalgin. Ale najlepiej to iść do lekarza. Odpowiedz Link Zgłoś
1matka-polka Re: Krople bez recepty 25.07.18, 07:37 Gdybys nie wziela antybiotyku, to tez bys przezyla. Odpowiedz Link Zgłoś
hedna Re: Krople bez recepty 25.07.18, 08:23 Zapewne.Boli jak fix ,nawet skóra głowy 😕 Odpowiedz Link Zgłoś
1matka-polka Re: Krople bez recepty 25.07.18, 08:27 Nic, tylko sie cieszyc, ze mieszkamy w miejscu, gdzie sa dostepne antybiotyki i srodki przeciwbolowe. Odpowiedz Link Zgłoś
zlababa35 Re: Krople bez recepty 25.07.18, 08:34 Byłaś jednak u lekarza? To dobrze . Mam mieszane uczucia co do leczenia uszu na własną rękę, przynajmniej u mnie to nigdy nie wychodziło i zawsze kończyło się bardzo pilną wizytą u laryngologa. Ale ten ototalgin/otinum (to samo, cena może się różnić) też będzie pomocny, bo obkurcza i działa przeciwzapalnie miejscowo. Odpowiedz Link Zgłoś
alpepe Re: Krople bez recepty 25.07.18, 09:03 Młodzi lekarze uczą się zasady, przynajmniej powinni, że większość chorób przechodzi po 7 dniach, niezależnie od tego, jak były leczone. I to w sumie widać, bo to czas, kiedy obraz choroby się stabilizuje, jeśli jest ona poważna. Ja z moją córką, a mam dwie, poszłam tylko raz do lekarza w sprawie chorego ucha, resztę zapaleń leczyłam sama i z sukcesem, no i bez antyb., ale ja się zawsze śmieję, by mój brat czy moi znajomi dali mi swoje niewychowane i/lub chorowite dzieci na wychowanie, a wyprowadzę je na zdrowych i dobrze wychowanych ludzi. Odpowiedz Link Zgłoś
hedna Re: Krople bez recepty 25.07.18, 13:15 Biorę antybiotyk, Clatrę i Ibuprofen 400 i boli jak cholera. Nie cały czas,ale falami. Do tego ból skóry głowy,połowy twarzy. Dołożyć do tego zestawu jeszce krople ,o których piszecie czy czekać? Odpowiedz Link Zgłoś
kruella83 Re: Krople bez recepty 25.07.18, 13:21 Gencjane rozpuścić w ciepłej wodzie i wlać do ucha, poleżeć kilka minut , tak poleca robić laryngolog mojemu mężowi który od zawsze ma problemy z uszami Odpowiedz Link Zgłoś
hedna Re: Krople bez recepty 25.07.18, 16:55 Zawołam za chwilę ewidentnie chcesz być uszczypliwa, pytanie po co? Odpowiedz Link Zgłoś
cosmetic.wipes Re: Krople bez recepty 25.07.18, 13:24 Wysypki nie masz? Bo jakoś mi się z półpaścem skojarzyło. Odpowiedz Link Zgłoś
berdebul Re: Krople bez recepty 25.07.18, 17:41 Nie masz zapalenia nerwu? Wtedy duże dawki witaminy B, ciepła chusta i uważanie na różnice temperatur pomogą. Odpowiedz Link Zgłoś
hedna Re: Krople bez recepty 25.07.18, 17:42 Oj tego nie wiem.Wrażenie takie,że pół głowy boli. Odpowiedz Link Zgłoś