Dodaj do ulubionych

Jestes kobieca?

31.08.18, 22:47
I co to tak wlasciwie dla Ciebie oznacza?
Obserwuj wątek
    • rannala Re: Jestes kobieca? 31.08.18, 22:52
      Nie bardzo.
      Kobiecość to zwiewnosc, taneczny chód, prosta sylwetka.

Brak mi wszystkiego powyżej.
    • mamtrzykoty Re: Jestes kobieca? 31.08.18, 22:55
      Chyba nie jestem, przynajmniej według ematkowych standardów, bo nie interesuje mnie moda, nie robię makijażu, nie używam żadnych kremów poza kremem nivea, nie chodzę do fryzjera, kosmetyczki, nie przeszkadzaja mi zmarszczki, ani siwe włosy, nie maluję paznokci, nie mam szafy zapchanej ubraniami, butami, torebkami ... - mogłabym tak długo wymieniać.
      • asia06 Re: Jestes kobieca? 01.09.18, 00:01
        Jesteś mna?
      • miss_fahrenheit Re: Jestes kobieca? 01.09.18, 00:27
        Co w tym niekobiecego? Czym jest kobiecość/niekobiecość w takim razie?
      • rosapulchra-0 Re: Jestes kobieca? 01.09.18, 00:44
        Rzadko się maluję, używam do twarzy kremu E-45, regularnie chadzam do fryzjera, korzystam czasem z niektórych nowinek kosmetycznych, zmarszczki coraz bardziej mi przeszkadzają, siwych włosów na razie mam bardzo mało, ale i tak je farbuję, nie maluję paznokci, bo nie wolno mi mieć pomalowanych w pracy, szafę posiadam wręcz zapchaną ubraniami (w różnej rozmiarówce), torebek mam może ze dwie, wolę plecaki. Lubię mieć wygodne i ładne buty, nie noszę żadnej biżuterii, poza kolczykiem w nosie, posiadam tatuaż na dłoni. Lubię dobre perfumy i często małpuję po lilii.z.doliny, ale ona pod tym względem jest dla mnie wzorem. Pod wieloma innymi również. Niedoścignionym, dodam suspicious Mój mąż twierdzi, że jestem bardzo kobieca i to mu się we mnie bardzo podoba.
        • lilia.z.doliny Re: Jestes kobieca? 01.09.18, 12:43
          oooooo, rosa smile))))) wbijaj do mnie, przetestujemy nowe molekuły smile
        • no_easy_way_out Re: Jestes kobieca? 01.09.18, 12:46
          >nie noszę żadnej biżuterii, poza kolczykiem w nosie, posiadam tatuaż na dłoni.

Nicholery sobie Ciebie tak nie wyobrazalem smile
          Ok, koryguje obraz (mglisty w sumie) w glowie wink
      • no_easy_way_out Re: Jestes kobieca? 01.09.18, 12:27
        Wg. tych standardow to z tego opisu ja bym mowil, bardziej "moze jestem kobieca- ale nie jestem zadbana".
        O ile dobrze ja interpretuje te standardy - ale ja za bardzo tu z doskoku tu jestem, wiec moglem przegapic regulujace widzenie swiata liczne e-matkowe panele dyskusyjne wink
    • zasiedziala Re: Jestes kobieca? 31.08.18, 22:58
      Nie jestem. Kobiecość to dla mnie głównie delikatność i subtelność.
      • leanne_paul_piper Re: Jestes kobieca? 01.09.18, 00:47
        O, to ja jestem w 100% kobieca, mam to wdrukowane. Nawet do halasliwego dresiarza zwrócę się - przepraszam pana najmocniej wink.
        • danaide Re: Jestes kobieca? 01.09.18, 11:30
          Za co go przepraszasz?
    • 35wcieniu Re: Jestes kobieca? 31.08.18, 22:59
      Jestem kobieta wiec z definicji chyba jestem kobieca. Jezeli chodzi o to co napisane wyzej - makijaz, wlosy itd. to nie jestem.
    • dziennik-niecodziennik Re: Jestes kobieca? 31.08.18, 23:03
      Jestem kobietą wiec jestem kobieca. Z definicji.
      • no_easy_way_out Re: Jestes kobieca? 31.08.18, 23:08
        To jaka jest niby ta powszechna (?) definicja? wink
        • dziennik-niecodziennik Re: Jestes kobieca? 31.08.18, 23:22
          Nie wiesz jaka jest definicja kobiety?..
      • black_halo Re: Jestes kobieca? 31.08.18, 23:11
        Otoz to. Do tego mam fajne cycki ;D
        • wheels.of.fire Re: Jestes kobieca? 31.08.18, 23:29
          Black_halo, a czy Twoja praca wiąże się z dużą ilością delegacji? Bo wiem, że spora część inżynierów musi sporo wyjeżdżać, również do innych krajów...
          • black_halo Re: Jestes kobieca? 31.08.18, 23:32
            Roznie, zalezy od projektu. Aktualnie nie.
            • wheels.of.fire Re: Jestes kobieca? 01.09.18, 10:35
              Ja sobie życia na walizkach nie wyobrażam szczerze mówiąc.
        • katja.katja Re: Jestes kobieca? 01.09.18, 10:25
          Mój znajomy uważał, że 100% kobieta ma dziecko.
          • zla.m Re: Jestes kobieca? 01.09.18, 13:00
            katja.katja napisała:

> Mój znajomy uważał, że 100% kobieta ma dziecko.
            >
            Jaki trolli, tacy znajomi.
          • pani_libusza Re: Jestes kobieca? 01.09.18, 14:33
            katja.katja napisała:

> Mój znajomy uważał, że 100% kobieta ma dziecko.
            >
            Jak ma dwoje to jest kobieta na 200% ??
    • manala Re: Jestes kobieca? 31.08.18, 23:08
      Zdecydowanie nie.

Kobieca kobieta chodzi w sukienkach, ma torebkę do każdej kreacji, milion butów ; ), fryzjer, nienaganny makijaż (choć niekoniecznie przesadny), zadbane dłonie i stopy, kokieteryjne spojrzenie..

Zdecydowanie nie jestem kobieca.
      • kkalipso Re: Jestes kobieca? 31.08.18, 23:46
        Bzdura! Kobiecość ma się w sobie albo i nie, mimo torebeczek, milionów butów i pełnego makijażu, wiele kobiet w byle czym przyciąga wzrok nawet jeśli specjalnie im na tym nie zależy.
        • princesswhitewolf Re: Jestes kobieca? 01.09.18, 09:49
          W wieku 20 lat.... Moze i tak, kobieco i sexy mozna wygladac nawet porach jakie nosza budowlancy, w krotkich wlosach i bez makijazu oraz z potargana glowa, ale juz w wieku 50 lat nie kojarze wsrod ogromnej ilosci znajomych kobiet ani jednej ktora by wygladala kobieco w tym opisanym wyzej stroju bez odrobiny makijazu, z potarganym lbem.
    • miss_fahrenheit Re: Jestes kobieca? 31.08.18, 23:31
      Tak, ponieważ jestem kobietą. Wszystko co robię, bez względu na to, czy czytam książki, pływam, uśmiecham się kokieteryjnie, milczę surowo, zakładam spodnie, albo sukienkę, szpilki czy trampki - wszystko to jest kobiece.
      • bergamotka77 Re: Jestes kobieca? 01.09.18, 02:40
        miss_fahrenheit napisała:

> Tak, ponieważ jestem kobietą. Wszystko co robię, bez względu na to, czy czytam
        > książki, pływam, uśmiecham się kokieteryjnie, milczę surowo, zakładam spodnie,
        > albo sukienkę, szpilki czy trampki - wszystko to jest kobiece.

Mogę się tylko podpisać. W samo sedno!
    • princesswhitewolf Re: Jestes kobieca? 31.08.18, 23:37
      Z wygladu- zdecydowanie nie mam nic w sobie niekobiecego. Ani w wygladzie, budowie ani w sposobie ubierania, makijazu. Kobita zdecydowanie.

Z charakteru- mysle ze daleko mi do " kobieto puchu marny"
      • hosta_73 Re: Jestes kobieca? 01.09.18, 10:18
        Mam podobnie, z wyglądu 100% kobieta tyle, że z silnym charakterem 😊
        • dziennik-niecodziennik Re: Jestes kobieca? 01.09.18, 10:21
          Czyli po prostu kobieta. Silny charakter nie jest przywilejem mezczyzny.
          • princesswhitewolf Re: Jestes kobieca? 01.09.18, 10:32
            Wg romantykow byl .... Niestety
            • miss_fahrenheit Re: Jestes kobieca? 01.09.18, 10:35
              Według których romantyków? Zaciekawiłaś mnie.
              • 35wcieniu Re: Jestes kobieca? 01.09.18, 11:49
                Romantycy plci meskiej to akurat byli tak watli psychicznie i delikatni ze byle kobieta mogla im odebrac zmysly i doprowadzic do smierci z rozpaczy big_grin
                • princesswhitewolf Re: Jestes kobieca? 01.09.18, 23:50
                  Chlopy w wiekszosci do dzis sa jacys tacy...uncertain
              • princesswhitewolf Re: Jestes kobieca? 01.09.18, 23:53
                Miss, nie zalamuj mnie ze nie rozpoznajesz cytatu. Okulary? Pozno?
                • miss_fahrenheit Re: Jestes kobieca? 02.09.18, 00:50
                  Hmmm, pytałam o romantyków, którzy poddają pod wątpliwość istnienie silnego charakteru u kobiety, bo cytat z Mickiewicza ma się do tego nijak. No proszę cię, przecież to lektura szkolna...
            • dziennik-niecodziennik Re: Jestes kobieca? 01.09.18, 11:47
              Nie wiem czy jest sens kierowac się pogladami z XVIII wieku smile
          • princesswhitewolf Re: Jestes kobieca? 01.09.18, 10:35
            Przypomnialo mi sie tutaj to rewelacyjne video youtu.be/JKKRBnpDpBY wlasnie traktujące na temat nieprawdziwego wizerunku kobiety w mediach do dzis...
          • hosta_73 Re: Jestes kobieca? 01.09.18, 14:06
            Masz racje. Po prostu jakos tak wyobraziłam sobie kobiecość jako zestaw: wygląd + charakter/zachowanie wiotkiej leliji.
    • greenbutterfly Re: Jestes kobieca? 31.08.18, 23:42
      Bardzo smile
    • madame_edith Re: Jestes kobieca? 01.09.18, 00:08
      Tak, ponoc bardzo. Lubie byc kobieta ☺️
    • mail-na-gazecie Re: Jestes kobieca? 01.09.18, 00:27
      Jestem kobieca z wygladu, charakter mam bardziej męski wink
    • szarsz Re: Jestes kobieca? 01.09.18, 00:41
      Mam bardzo kobiecą sylwetkę i coś, co uwielbiam w niektórych kobietach i co piekielnie trudno mi opisać: coś w linii ciała, coś w sposobie stania, stawiania kroków... zawsze mnie zastanawia: czy tak bardzo podoba mi się to w innych, bo sama to mam, czy całkiem na odwrót smile a może poza mną nikt tego nie widzi i tylko ja zachwycam się nieistniejącym?
      • no_easy_way_out Re: Jestes kobieca? 01.09.18, 13:19
        >Mam bardzo kobiecą sylwetkę i coś, co uwielbiam w niektórych kobietach i co piekielnie trudno mi opisać: coś w linii ciała, >coś w sposobie stania, stawiania kroków...

Istnieje, jest takie cos. Taki nieco dystyngowany (?) ale wcale nie wywyzszajacy sie typ.
        Przyznam, ze kiedys mnie takie kobiety oniesmielaly smile
        • szarsz Re: Jestes kobieca? 01.09.18, 13:51
          Pod warunkiem, że mówimy o tym samym smile
      • lady-z-gaga Re: Jestes kobieca? 01.09.18, 14:14
        >Mam bardzo kobiecą sylwetkę i coś, co uwielbiam w niektórych kobietach i co piekielnie trudno mi opisać: coś w linii ciała, coś w sposobie stania, stawiania kroków.

aż zerknęłam na nick, czy to Lipcowa pisała
        ale nie big_grin
        • szarsz Re: Jestes kobieca? 01.09.18, 14:45
          Nie Lipcowa big_grin ale od zawsze zwracały moją uwagę niektóre kobiety, CZYMŚ, czego nie umiem zdefiniować. I jakiż to pewnego pięknego dnia przeżyłam szok, gdy przypadkiem przechodząc zerknęłam w lustro i zobaczyłam to samo! Od tego czasu dręczy mnie pytanie jak wyżej - czy tylko ja to widzę, czy inni też. I nie wiem. Mój mąż popatrzył na mnie jak na wariatkę. Chociaż bardzo się starał tego nie okazać.
          • miss_fahrenheit Re: Jestes kobieca? 01.09.18, 15:27
            Falujący biust? Kołyszące biodra? Na początku przyszedł mi do głowy jeszcze wdzięk, ale on nie ma związku z płcią i z całą pewnością nie da się go dostrzec w lustrze.
            • hosta_73 Re: Jestes kobieca? 01.09.18, 15:56
              miss_fahrenheit napisała:

> Na początku przyszedł mi do głowy jeszcze wdz ęk, ale on nie ma związku z płcią i z całą pewnością nie da się go dostrzec w lustrze

I raczej nie da się go samemu dostrzec u siebie 😄. No chyba, ze jest się narcyzem 😉
              • szarsz Re: Jestes kobieca? 01.09.18, 16:37
                Jestę narcyzę big_grin
                • hosta_73 Re: Jestes kobieca? 01.09.18, 18:09
                  😊
            • szarsz Re: Jestes kobieca? 01.09.18, 16:36
              Ów wdzięk raczej nie, nie w typowym znaczeniu. Za pełną wdzięku stereotypowo uważa się Beatę Tyszkiewicz, ale to zupełnie inna rzecz. Pani Beata nie robi i nie robiła na mnie wrażenia. Z inżynierskiego punktu widzenia to ma coś wspólnego z kątami i krzywiznami...
              Ze znanych ludzi taka jest Phoebe z Przyjaciół - to jedyna aktorka, która przyszła mi na myśl.
              • szarsz Re: Jestes kobieca? 01.09.18, 16:37
                A, Magdalena Różdżka jeszcze.
                • jolie Re: Jestes kobieca? 01.09.18, 17:38
                  Różdżka ma sporo wdzięku właśnie, jakby nieporadności. Choć urodę dyskusyjną. Beata Tyszkiewicz dla mnie nie miała wdzięku w sobie tylko wrodzoną elegancję w ruchach i powściągliwość.
                • konsta-is-me Re: Jestes kobieca? 01.09.18, 17:40
                  To nie wiem o co ci chodzi.
                  Chyba jednak jestes narcyzem 😁
                  Kobiety chodza inaczej, bo maja inny punkt ciężkości i budowe miednicy (nie musi byc szeroka).
                  Wdziek kazda ma inny (albo nie).
                  Jestes narcyzem.
    • jola-kotka Re: Jestes kobieca? 01.09.18, 01:22
      Robie wszystko zeby byc smile
    • kosmos_pierzasty Re: Jestes kobieca? 01.09.18, 08:58
      Bywam smile
    • gama2003 Re: Jestes kobieca? 01.09.18, 09:34
      Podobno jestem.
      Ale sama kobiecość widzę w tysiącu ,, wariantów,,.
      Ile kobiet, tyle kobiecości. Sama idę raczej w pańciowatość w obłoku perfum, łzy na pięknym filmie i opieranie się na męskim ramieniu. Najchętniej o zachodzie słońca 😉.
      A chciałabym być trochę jak Martyna Wojciechowska, tylko jak, nawet głupich pająków się boję do bezdechu.
      • princesswhitewolf Re: Jestes kobieca? 01.09.18, 09:45
        Tzn wg Ciebie Martyna nie uzywa perfum? Moze sie nie stroi i maluje tez? Haha
        • dziennik-niecodziennik Re: Jestes kobieca? 01.09.18, 10:20
          A ona tak napisala?...
      • hosta_73 Re: Jestes kobieca? 01.09.18, 10:20
        Chodzi ci o to, że Martyna jest kobieca i bardzo niezależna?
        • gama2003 Re: Jestes kobieca? 01.09.18, 10:32
          Tak. Niezależna i fajnie kobieca w bojówkach i ciężkich butach. Gdybym była facetem to taki typ zawracałby mi w głowie, żadne tam Siwiec, czy inne podobne. Martyna to babka z pazurem przygody, fajnie ma.
          • princesswhitewolf Re: Jestes kobieca? 01.09.18, 10:54
            W bojowkacg, ciezkich butach ale widze ja zawsze w seksownej bluzce albo rozpieta i pokazuje biust. Do tego kupa bizuterii i zawsze makijaz. No i ciagle jakies sesje do polskich magazynow mody
    • katja.katja Re: Jestes kobieca? 01.09.18, 10:23
      Wygląd mam kobiecy, niestety umysł już nie.
      • miss_fahrenheit Re: Jestes kobieca? 01.09.18, 10:28
        Rozważałaś operację zmiany płci?
        • katja.katja Re: Jestes kobieca? 01.09.18, 11:08
          Nie, nie czuję się bowiem ani kobietą ani mężczyzną.
    • anorektycznazdzira Re: Jestes kobieca? 01.09.18, 10:30
      Nic to dla mnie nie oznacza,
      ale zapewne jestem- sądząc z męskich reakcji.
    • milva24 Re: Jestes kobieca? 01.09.18, 10:32
      Jestem kobietą więc siłą rzeczy muszę być kobieca.
    • grrru Re: Jestes kobieca? 01.09.18, 10:36
      Tak, jestem w ciąży, co jest wyraźną oznaką kobiecości.
      • katja.katja Re: Jestes kobieca? 01.09.18, 10:38
        Zazdroszczę.
    • lot_w_kosmos Re: Jestes kobieca? 01.09.18, 10:50
      Tak, z wyglądu, sposobu poruszania się, ubierania w sukienki.
      Nad mowieniem bez ogródek i postępowaniem muszę popracować.
    • mae224 Re: Jestes kobieca? 01.09.18, 11:16
      Aż za bardzo.
    • danaide Re: Jestes kobieca? 01.09.18, 11:27
      Nie za bardzo. Kobiecość we mnie zawsze była tłamszona/wyśmiewana (np. przez rodziców), a dodatkowo jako kobieta stawałam się przedmiotem ataków, molestowań, niechcianych aluzji o podtekście seksualnym. Do dziś nie czuję komfortowo w pełnym rynsztunku i zwyczajnie go nie stosuję. Mój sposób bycia i mówienia też zawsze miał na celu ochronę, choć zdaję sobie sprawę, że po 40. mogę sobie nieco odpuścić. Nieco.
    • anika772 Re: Jestes kobieca? 01.09.18, 12:07
      Od paru mężczyzn usłyszałam, że jestem bardzo kobieca.
    • fawiarina Re: Jestes kobieca? 01.09.18, 12:31
      Moi chłopcy uważali, że tak. Aktualny chłopak twierdzi, że jestem kobieca, bo jestem drobna, zwiewna i chodzę w sukienkach. Faceci z rodziny uważają że nie jestem kobieca bo mam małe cycki i częściej noszę tenosówki niż szpilki. Tak więc punkt widzenia jak widać jest różny.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka