Dodaj do ulubionych

Serial Ostre przedmioty

08.09.18, 21:10
Polecam serial Ostre przedmioty leci na HBO lepszy niż Wielkie kłamstewka
Obserwuj wątek
    • pani_tau Re: Serial Ostre przedmioty 08.09.18, 21:36
      Czytałam książkę. Pokaleczyła mnie do kości.
      • rosapulchra-0 Re: Serial Ostre przedmioty 08.09.18, 22:27
        Tytuł?
        Proszę.
        • rosapulchra-0 Re: Serial Ostre przedmioty 08.09.18, 22:28
          O Jesoo. Tak to jest jak się czyta jednym ciągiem, bez znaków przestankowych.
        • pani_tau Re: Serial Ostre przedmioty 09.09.18, 08:44
          rosapulchra-0 napisała:

> Tytuł?
          > Proszę.
          >
          Zaliczyłam pierwszy odcinek i stwierdzam, że książka go przebija. Albo jest nieprzekładalna na język filmu albo ekipa nie udźwignęła tematu.
          Czytałam ją z rok temu i jeszcze sztywnieje na wspomnienie zdania "Słowo Pogarda zapłonęło na moim lewym udzie".
          Jakbym podczas gęstej mgły szła przez las namorzynowy. Z każdej jej strony bije straszna, po prostu obezwładniajaco przerażająca prawda (czego nie mogę powiedzieć o "Wielkich klamstewkach", które zwłaszcza pod koniec sezonu, co stwierdzam z wielkim żalem, popadają w niemiłosierna hollywoodzką tandetę).
          Autorka w posłowiu zapewnia, że wszystko jest wytworem jej wyobraźni - nie wiem jak potrafi funkcjonować dotknięta wrażliwością w tak wysokim stopniu.
    • greenbutterfly Re: Serial Ostre przedmioty 08.09.18, 21:55
      Obejrzalam go dosc dawno. Wybieram Wielkie klamstewka.
      smile
    • tryggia Re: Serial Ostre przedmioty 08.09.18, 22:03
      Już obejrzałam! Wielkie kłamstewka były nieco lepsze, choć i tu panie bohaterki dały radę.
    • iwi.k1 Re: Serial Ostre przedmioty 08.09.18, 22:23
      UWAGA!! SPOILER!!!!

Czy zakończenie sugeruje, że sprawczynią była siostra bohaterki? bo przyznaję, że zgłupiałam.
      • tsaria Re: Serial Ostre przedmioty 08.09.18, 22:26
        Tak, ona z koleżankami pomordowała dziewczynki, matka truła ją i zabiła jedną z córek.
        • ras.szamra Re: Serial Ostre przedmioty 08.09.18, 23:23
          A skąd pomysł, że z koleżankami?
          Raczej jasno było pokazane, że sama działała (to już pokazali po napisach końcowych ostatniego odcinka)
          • tsaria Re: Serial Ostre przedmioty 09.09.18, 09:04
            Zauważ, że w tle tej sceny są inne dziewczyny (te z którymi jeździła na rolkach), one jej pomagały.
      • pani-noc Re: Serial Ostre przedmioty 08.09.18, 22:31
        Tak. Zabijała dziewczyny i ozdabiała ich zębami domek dla lalek.
        • aandzia43 Re: Serial Ostre przedmioty 08.09.18, 23:29
          Mogłabyś cie przestać zdradzac treść filmu?
          • pani-noc Re: Serial Ostre przedmioty 09.09.18, 09:11
            Przecież wpisuję się pod postem oznaczonym jako spoiler. Zamykasz takiego posta i nie masz dostępu do całego drzewa odpowiedzi. Nie moja wina, że nie umiesz korzystać z opcji forum, na którym pisujesz.
          • ras.szamra Re: Serial Ostre przedmioty 09.09.18, 09:14
            Po pierwsze weszłaś na watek poswiecony serialowi, ktory juz się skończył. Naprawdę myślałaś, że nie będzie tu odniesień do treści?

A kolejna sprawa to Iwi.k1 ostrzegała. Umknął ci wielki napis Uwaga Spoiler? Czytasz potem dalej i oburzasz się, że jednak są spoilery w postach????
    • aandzia43 Re: Serial Ostre przedmioty 08.09.18, 23:30
      Zarąbisty. Tez mi się podobał bardziej niż Kłamstewka.
    • zarin Re: Serial Ostre przedmioty 09.09.18, 06:15
      Na razie czytałam książkę, była świetna.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka