zofijkamyjka 09.09.18, 12:34 co sądzicie o tym, że zadał pytanie prejudycjalne do TSUE? Gość ma odwagę cywilną moim zdaniem. Myślę, że pociągnie za sobą innych sędziów. Mamy początek buntu trzeciej władzy. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tiszantul Re: sędzia Tuleya 09.09.18, 12:53 > co sądzicie o tym, że zadał pytanie prejudycjalne do TSUE? Gość ma odwagę cywil > ną moim zdaniem. Myślę, że pociągnie za sobą innych sędziów. Mamy początek bunt > u trzeciej władzy Pisałem tu niedawno o wierze opozycji w "dynamiczny proces", że cały czas coś się dzieje i zaraz-zaraz będzie przełom. Tym razem mamy "początek buntu". Wcześniej sędziowie się nie buntowali, ale teraz zaczęli. Pisowcy się dziwią, że Tuleja jeszcze pracuje, ale moim zdaniem jest bardzo możliwe, że postaci takie jak Tuleja działają na korzyść pissu i są żywym dowodem, że reforma sądownictwa jest konieczna. Matka Tulei do 1988 roku w SB, ojciec w Moskwie. Jeszcze dziecku "Igor" dali, żeby nie było wątpliwości Idealny kandydat na twarz wymiaru sprawiedliwości III RP Odpowiedz Link Zgłoś
mdro Re: sędzia Tuleya 09.09.18, 13:16 Ty lepiej powiedz, robaczku pisowski, jak pogróżki ministra "sprawiedliwości" i prokuratora generalnego Ziobro, że nie po to reformowali KRS, żeby im tacy sędziowie jak Tuleya fikali, wpłynie na pogląd TSUE w tej sprawie? Przypomnijmy też, że Szydło już otwartym tekstem mówi, że nie po to zmieniali sądownictwo, by protestujący przeciw ich rządom byli bezkarni! A poza tym standardowo - jak tam moje pytania o kondycję moralną i przestrzeganie prawa przez sztabowców kandydata Jakiego, wiceministra sprawiedliwości i czy takie same standardy będzie stosować jego ekipa w ratuszu? Bo od tygodni unikasz odpowiedzi... I jeszcze dyscyplina dodatkowa - jaki jest w końcu stosunek Jakiego do kwestii finansowania in vitro? Bo zmienia się mu jak w kalejdoskopie, jaka jest obecna wersja? Odpowiedz Link Zgłoś
zofijkamyjka Re: sędzia Tuleya 09.09.18, 13:50 tiszantul napisała: > Matka Tulei do 1988 roku w SB, ojciec w > Moskwie. Jeszcze dziecku "Igor" dali, żeby nie było wątpliwości bardzo ładne imie dali. Szczerze, mnie nie interesuje gdzie pracowali czyi rodzice, ważne kim jest człowiek bo każdy jest kowalem swojego losu. Odpowiedz Link Zgłoś
1unia4 Re: sędzia Tuleya 09.09.18, 19:31 Oprócz kowala swojego losu jest jeszcze "czym skorupka za młodu nasiąknie ......" Odpowiedz Link Zgłoś
zofijkamyjka Re: sędzia Tuleya 09.09.18, 20:03 1unia4 napisał(a): > Oprócz kowala swojego losu jest jeszcze "czym skorupka za młodu nasiąknie ..... każdy wybiera swoja drogę,nie mozna nikogoo bciążać przeszłoscią nie jego tylko jego rodziców. Juz kiedys to mieliśmy. Odpowiedz Link Zgłoś
zofijkamyjka Re: sędzia Tuleya 09.09.18, 20:14 1unia4 napisał(a): > Taka jest teoria.Ale to tylko teoria nie, taka jest praktyka i jest podłością przypisywanie odpowiedzialnosci za rodzica, człowiek nie ma wpływu na to, gdzie sie urodził. Odpowiedz Link Zgłoś
1unia4 Re: sędzia Tuleya 09.09.18, 20:17 No nie ma wpływu na to gdzie się urodził Odpowiedz Link Zgłoś
tiszantul Re: sędzia Tuleya 09.09.18, 20:55 Nie udawajcie, że nie wiecie, o co chodzi. To rodzice i ich środowisko mają wpływ na niego, a nie on na rodziców. Dla przykładu, ojciec Michnika był w Komitecie Centralnym nielegalnej Komunistycznej Partii Zachodniej Ukrainy, która miała w programie przyłączenie polskich ziem do Związku Radzieckiego. Jak Wam się widzi taki program? Skazany za "próbę zmiany przemocą ustroju Państwa Polskiego i zastąpienie go ustrojem komunistycznym". Po wojnie ogarniał prasę z nadania komunistów - coś Wam się kojarzy, hehehehe? Wasi bohaterowie. Na tak zacofanym forum ktoś może nie znać tej ciekawej postaci, więc wrzucam podstawowy link: pl.wikipedia.org/wiki/Ozjasz_Szechter Oczywiście Michnik i Tuleja wzięli się znikąd, do wszystkiego doszli własną wytężoną pracą i talentem, a pochodzenie im jedynie utrudniało... Odpowiedz Link Zgłoś
tiszantul Re: sędzia Tuleya 09.09.18, 21:02 Jak już ogarniecie tatę Michnika, możecie ogarnąć przyrodniego brata Michnika, też niezły ananas. Jak to oględnie podaje encyklopedia, "oskarżany o zbrodnie stalinowskie". Próbowano ekstradycji do Polski, ale Szwedzi odpowiedzieli, że zarzucane czyny już przedawniły. Ciekawa rodzina, nie? Idealna ilustracja tezy, że człowiek jest całkowicie wolny i rodzina nie ma na niego żadnego wpływu pl.wikipedia.org/wiki/Stefan_Michnik Odpowiedz Link Zgłoś
45rtg Re: sędzia Tuleya 10.09.18, 11:03 tiszantul napisała: > Jak już ogarniecie tatę Michnika, możecie ogarnąć przyrodniego brata Michnika, > też niezły ananas. Jak to oględnie podaje encyklopedia, "oskarżany o zbrodnie s > talinowskie". Próbowano ekstradycji do Polski, ale Szwedzi odpowiedzieli, że za > rzucane czyny już przedawniły. Ciekawa rodzina, nie? Idealna ilustracja tezy, ż A ja to wszystko mam kompletnie w d*pie, a ludzi, dla których czyjaś osobista lub dziedziczna przynależność do SB, PZPR, MO czy WRON ma znaczenie obciążające, uważam za z*ebów, którzy powinni jak najszybciej wymrzeć bezpotomnie, żeby Polska stała się w miarę normalnym krajem. Odpowiedz Link Zgłoś
natalia.nat Re: sędzia Tuleya 10.09.18, 13:32 A jakie to ma znaczenie dla zwykłego człowieka i obywatela?! Jakie to ma znaczenie w sytuacji dokumentnego rozwalania demokratycznego państwa prawa przez PiS?! Ano żadne. Pomijam już to, czy te wszystkie informacje są na sto procent rzetelne i wiarygodne oraz przede wszystkim dlaczego niby jakaś osoba ma odpowiadać za czyny innego człowieka, ojca dziadka, wujka, brata. Przyrodnie rodzeństwo jak widać też może być, a co. Lubujcie w takim grzebaniu ludziom w życiorysach, żeby tylko coś wynaleźć, co na was zrobi wrażenie, bo nie na nikim innym. Nie można znaleźć żadnego zarzutu, to pogrzebiemy w przeszłości przyrodniego brata, tam coś musi być. Takie plugawe dno moralne, sam nic w życiu nie osiągnął, smaruje całymi dniami i nocami marne wpisy i jeszcze ma czelność kogoś oceniać. Może ty ogarnij swoich przodków, dalszych i bliższych, gwarantuję że mógłbyś się mocno zdziwić... Odpowiedz Link Zgłoś
mdro Re: sędzia Tuleya 10.09.18, 11:14 A tam Jarosław Tituszka na potwierdzenie swojej "tezy" wstawił przykład człowieka, który udokumentowane wątpliwości co do panującego systemu zaczął mieć mając lat 16, komunie zaczął się sprzeciwiać w wieku lat 18, pierwszy raz został za to ukarany (zawieszeniem na studiach) rok później, pierwszy raz aresztowany w wieku lat 22 (co zresztą było bezpośrednią przyczyną Marca 68) i skazany na 3 lata, ze studiów relegowany z wilczym biletem, co było potem (KOR, opozycja, Solidarność, dalsze zatrzymania, bicie, aresztowania, skazania) to już chyba wszyscy powinni wiedzieć. Jednym słowem, jeśli pochodzenie rodzinne miałoby na Adama Michnika jakiś wpływ, to może należałoby zadać pytanie - jaki? Odpowiedz Link Zgłoś
1elka26 Re: sędzia Tuleya 10.09.18, 11:50 Cóż za piękna laurka. Tylko możesz jeszcze wytlumaczyć, co z tego wynika? Lewica nawiązująca do wzorca radzieckiego została zastąpiona lewicą nawiązująca do tradycji zachodniej. Parafrazując - leninizm został zastąpiony trockizmem - naprawdę wielka różnica. Odpowiedz Link Zgłoś
mdro Re: sędzia Tuleya 10.09.18, 11:55 Jak widać, w dalszym ciągu nie opanowałeś języka polskiego w stopniu umożliwiającym czytanie ze zrozumieniem, a logika nigdy chyba nie było twoją mocną stroną Odpowiedz Link Zgłoś
mdro Re: sędzia Tuleya 10.09.18, 12:10 A może wykaż się, wyręcz elkę i odpowiedz, jaki logiczny związek miał jego komentarz z moją odpowiedzią na "dowód" tiszantula? Odpowiedz Link Zgłoś
1elka26 Re: sędzia Tuleya 10.09.18, 12:56 Może w końcu dotrze do ciebie, że istnieje w gramatyce coś takiego jak rodzaje? Co do reszty twoich insynuacji to szkoda mojego czasu na polemikę z osobą która najwyraźniej jest przesiąknięta retoryką będącą skrzyżowaniem "Trybuny Ludu" z "Żołnierzem Wolności". Odpowiedz Link Zgłoś
natalia.nat Re: sędzia Tuleya 10.09.18, 13:02 Twoje durnowate niemerytoryczne dowalanki są wręcz kuriozalne. Żebyś ty jeszcze rozumiał, że podporządkowanie sądów i trybunałów rządzącym, szkodzi tylko i wyłącznie tobie jako obywatelowi! Ciekawe jak będzie ci do śmiechu, kiedy przyjdzie następna władza i też wymieni sobie sędziów według własnego widzimisię. Tak trudno w tym małym móżdżku zrozumieć, dlaczego tak istotne jest, żeby sędziowie w sprawowaniu swojego urzędu byli niezawiśli, nieusuwalni i podlegali tylko Konstytucji? To jest aż niewyobrażalne! Odpowiedz Link Zgłoś
tiszantul Re: sędzia Tuleya 09.09.18, 13:30 > co sądzicie o tym, że zadał pytanie prejudycjalne do TSUE? Gość ma odwagę cywil > ną moim zdaniem On nie ma nic do stracenia, jedyne co jeszcze może to ugrać trochę popularności w kodziarskich kręgach. Chociaż oczywiście pamiętamy, że Schetyna obiecał oddać stanowiska wszystkim, którym pis zabierze. To bardzo mocny punkt programu Platformy Odpowiedz Link Zgłoś
mdro Re: sędzia Tuleya 09.09.18, 13:33 Kłamiesz za kasę czy dla sportu? I jak tam odpowiedź na moje pytania? Znowu tchórzysz? Odpowiedz Link Zgłoś
zofijkamyjka Re: sędzia Tuleya 09.09.18, 13:51 tiszantul napisała: > On nie ma nic do stracenia a co mu grozi? wiesz coś? Odpowiedz Link Zgłoś
natalia.nat Re: sędzia Tuleya 10.09.18, 13:46 Ale co w tym punkcie programu jest dziwnego?! Jeżeli ktoś został bezprawnie usunięty przez jaśnie nam panującą jedynie słuszną władzę pisowską, to należy go przywrócić. Normalne. Tobie oczywiście odpowiada jak twoi usuwają i obsadzają nowymi tak jak im się podoba? Jest wszystko w porządku, zależy kto to robi. Takie jest to wasze prawo i sprawiedliwość. W normalnym słowniku to się nazywa hipokryzja i zakłamanie. Odpowiedz Link Zgłoś
demodee Re: sędzia Tuleya 09.09.18, 13:48 > co sądzicie o tym, że zadał pytanie prejudycjalne do TSUE? Że niby nie osądzi tych gangsterów z Mokotowa, dopóki mu TSUE nie udzieli odpowiedzi? Sądzimy, że w oczekiwaniu na odpowiedź TSUE powinno się temu sędziemu zawiesić wypłatę. I wszystkim sędziom, których za sobą pociągnie! Odpowiedz Link Zgłoś
zofijkamyjka Re: sędzia Tuleya 09.09.18, 13:54 demodee napisała: > Że niby nie osądzi tych gangsterów z Mokotowa, dopóki mu TSUE nie udzieli odpow > iedzi? o Ty juz wyrok wydałaś! ja się sędziemu tym bardziej nie dziwię.Czytając po prawicowych mediach jakie były hejty na wyrok sądu odnosnie np. Najsztuba czy wnuka Wałęsy to naprawdę niezawisłosc sędziów wisi na włosku. Odpowiedz Link Zgłoś
demodee Re: sędzia Tuleya 09.09.18, 14:02 > o Ty juz wyrok wydałaś! Nie wydałam żadnego wyroku, a jeśli nawet, to ważniejszy jest wyrok, który wyda sędzia Tuleya. Ale on się jakoś ociąga. Ja nie wiem, czy nie potrafi osądzić tych ludzi podejrzewanych o przestępstwa i musi się odwoływać do mądrzejszych sędziów? Jak nie potrafi, to niech może odda sprawę innemu sędziemu? Tak będzie lepiej dla tych rzekomych (będą wiedzieli wcześniej, czy są winni zarzucanych im przestępstw, czy nie, teraz tkwią w zawieszeniu), dla innych rzekomych, i dla mnie też (chcę, żeby winnych skazać jak najszybciej, jeśli są niewinni, to wypuścić, bo odszkodowanie za siedzenie w kiciu niewinnym trzeba będzie zapłacić). Odpowiedz Link Zgłoś
alka7777 Re: sędzia Tuleya 09.09.18, 19:16 baranie głupi co nie ma swojego ego tylko co przyślą na konto. Oni bez wskazówki nie wiedzą co pisać. Pisowskie głąby lub po prostu składają no 1.5 zł a jutro pójdą do MC Odpowiedz Link Zgłoś
zofijkamyjka Re: sędzia Tuleya 09.09.18, 20:06 demodee napisała: > Nie wydałam żadnego wyroku, a jeśli nawet, to ważniejszy jest wyrok, który wyda > sędzia Tuleya. jakiego by nie wydał wyroku, obawiam sie że będzie nie dość dobry Odpowiedz Link Zgłoś
tiszantul [...] 09.09.18, 14:12 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
mamma_2012 Re: sędzia Tuleya 09.09.18, 14:18 Najważniejsze, że ty jak zwykle na posterunku, ale z tobą szkoda gadać. Odpowiedz Link Zgłoś
mdro Re: sędzia Tuleya 09.09.18, 14:19 A ty, biedaku, nawet zmiennika nie masz, już nawet pracodawcy elki się załamali . Nie martw się, zaraz będziesz mógł prowadzić swój ulubiony dialog sam ze sobą, zaraz wychodzę na spacer. "Opozycyjne trolle" . Tak się pocieszaj, tituszko. Odpowiedz Link Zgłoś
wolveryana Re: sędzia Tuleya 09.09.18, 15:15 Wolę być opozycyjnym trollem niż pisowskim. Zdecydowanie. Odpowiedz Link Zgłoś
1elka26 Re: sędzia Tuleya 09.09.18, 18:25 Może w końcu wymyślisz coś nowego? Niestety, ale nie mam żadnego pracodawcy - po prostu dyskusja z zwolenniczkami myślenia rodem z lat PRL nie ma żadnego sensu. Szkoda czasu. Odpowiedz Link Zgłoś
wolveryana Re: sędzia Tuleya 09.09.18, 19:06 Eluniu, a co to znaczy "wreszcie coś nowego"? Poza tym nie pisałam do ciebie. No ale - uderz w stół.... Odpowiedz Link Zgłoś
1elka26 Re: sędzia Tuleya 09.09.18, 19:28 Oczywiście, że moja odpowiedź nie było skierowana do ciebie lecz do bardzo mocno zaangażowanej w obronę "tego, ci było" - mdro. A tak przy okazji - fajny fragment rozmowy, aktywnego "obrońcy demokracji" ge. Dukaczewskiego z równie zaangażowaną obrończynią demokracji: "Niezrażony pytaniem gen. Dukaczewski stwierdził, że ludzi z opozycji demokratycznej w PRL i ludzi z komunistycznych służb łączą wspólne wartości. Pewne wartości wspólne — stwierdził Dukaczewski. Wolność, wolność słowa, poglądów, wolność zrzeszania się, trójpodział władzy — dodał." wpolityce.pl/polityka/411447-ale-kabaret-michalik-i-dukaczewski-o-wspolnych-wartosciach Jeżeli ktos ma wątpliwości czy była III RP, to dostał jasną odpowiedź. Sojusz lewicy postkomunistycznej i lewicą solidarnościową z błogosławieństwem funkcjonariuszy komunistycznych służb. Nic więc dziwnego, że teraz tzw. "obroncy demokracji" zrobią wszystko, żeby obalić rząd który nadepnął im na odcisk. Odpowiedz Link Zgłoś
iwles Re: sędzia Tuleya 09.09.18, 21:00 Zacięlaś sie czy nowy mail instruktażowy nie doszedl? Juz kolejny post w przeciagu kilku tygodni słowo w słowo identyczny z powyższym, zupelnie nie zwiazany z tematem watku. Odpowiedz Link Zgłoś
1elka26 Re: sędzia Tuleya 09.09.18, 21:26 Jak widzisz nie dostaję żadnych maili instruktażowych, ale za to chętnie dowiem się jakie to pisze słowo w słowo identyczne posty. W końcu coś nowego - a mój post jest jak najbardziej związany z tematem wątku. Wystarczy pomyśleć. Odpowiedz Link Zgłoś
iwles Re: sędzia Tuleya 10.09.18, 08:59 to nie pierwszy twój post, w którym wycierasz sobie twarz Dukaczewskim, w dodatku zupełnie ale to zupełnie nie w temacie wątku. Jeżeli samodzielnie tworzysz te posty - to masz cos nie tak z głową, że wykręcasz temat w zupełnie inną stronę (być może dlatego, że akurat tylko na tym się znasz i tylko taką wiedzę posiadasz). Jeśli natomiast to nadesłane instrukcje - to musisz dodatkowo przejść kurs prawidłowego i adekwatnego zamieszczania postów. Odpowiedz Link Zgłoś
1elka26 Re: sędzia Tuleya 10.09.18, 10:00 Po pierwsze - uprzejmie proszę o wskazanie chociaż jednego mojego wpisu w którym, jak to napisalaś, wycieram sobie twarz Dukaczewskim. Mam wrażenie, że twój prowadzący zawalił i cos pomylił w swoich notatkach i zapewne odpowiedzi nie uzyskam, podobnie jak do tej pory nie wiem kiedy to złapano mnie na przelogowywaniu się i jakich to co najmniej czterech innych nicków używam. No cóż, nasi dzielni "obroncy demokracji" nie takie fantasmagorie potrafią stworzyć. Jeżeli natomiast nie widzisz związku pomiędzy wypowiedzią Dukaczewskiego i apolityczną postawą sędziego Tulei - to mogę tylko westchnąć. Odpowiedz Link Zgłoś
mdro Re: sędzia Tuleya 10.09.18, 11:29 Ty nie wzdychaj, bo ci żyłka pęknie, tylko zapracuj uczciwie (hehe) na te rubelki i wykaż ten związek. I może jednak podawaj lepsze źródła niż wczymśtam, bo ten ściek ma wiarygodność informacyjną Asz Dziennika (choć oczywiście porównanie jest mocno krzywdzące, bo ci ostatni a) w kwestii faktów nie kłamią, b) są na ogół zabawni). Odpowiedz Link Zgłoś
tiszantul Re: sędzia Tuleya 09.09.18, 17:46 Przez cały dzień na ematce znalazły się trzy fanki Tulei. "Mamy początek buntu". Podbijam dla śmiechu Odpowiedz Link Zgłoś
wolveryana Re: sędzia Tuleya 09.09.18, 17:52 Wesoło ci? Uważaj żebyś czkawki nie dostał bo nie trafisz w klawiaturę i niechcący napiszesz coś złego o swoich mocodawcach. Odpowiedz Link Zgłoś
zofijkamyjka Re: sędzia Tuleya 09.09.18, 20:09 tiszantul napisała: > Przez cały dzień na ematce znalazły się trzy fanki Tulei. krytyków tez jakoś niewielu Odpowiedz Link Zgłoś
kropka_kom Re: sędzia Tuleya 10.09.18, 12:05 zofijkamyjka napisała: > tiszantul napisała: > > > Przez cały dzień na ematce znalazły się trzy fanki Tulei. > > krytyków tez jakoś niewielu > > Nie chce nam się pisac bo tiszantul drw z was wysmienicie...mamy ubaw Odpowiedz Link Zgłoś
iwles Re: sędzia Tuleya 10.09.18, 13:02 kropka_kom napisała: > ...mamy ubaw to ilu was tam mieści się w tej jednej kropce ? Odpowiedz Link Zgłoś
nanokogirl Re: sędzia Tuleya 09.09.18, 18:06 watek "sędzia Tuleya" i 4 posty tiszatntul. Po mojemu o oznacza aktywizacje płatnych rosyjsko -pisowskich trolli. A to oznacza, ze się sędziego boja. To akurat dobrze. Odpowiedz Link Zgłoś
szarsz Re: sędzia Tuleya 09.09.18, 18:09 Ależ tisz sam na posterunku został. Widać na razie rozprężenie i słabo obsadzone dyżury. Odpowiedz Link Zgłoś
nanokogirl Re: sędzia Tuleya 09.09.18, 19:56 Tez dobrze, moze juz wstyd od putin-pisiorow brac kase za pisanie bzdur w necie, albo powoli sie PZPiS budzet nie domyka Odpowiedz Link Zgłoś
szarsz Re: sędzia Tuleya 09.09.18, 21:07 Stawiam na bardziej pesymistyczną odpowiedź: już nie potrzebują, to nie płacą. Odpowiedz Link Zgłoś
tiszantul Re: sędzia Tuleya 09.09.18, 18:20 > Po mojemu o oznacza aktywizacje płatnych rosyjsko -pisowskich trolli. "Po mojemu", hehehe. Chyba spałaś na szkoleniach w Jałcie, jak mówili, żeby unikać rusycyzmów Odpowiedz Link Zgłoś
mdro Re: sędzia Tuleya 10.09.18, 11:30 W Jałcie, mówisz, kremlowskie trolle szkolą? Elka ci się zwierzał czy sam już złapałeś kontakt? Odpowiedz Link Zgłoś
bonzo21 Re: sędzia Tuleya 09.09.18, 18:14 Sędzia Igor Tuleya przyznając Ryszardowi Boguckiemu 264 tys. złotych zadośćuczynienia za to, że spędził 9 lat w areszcie tymczasowym. Zdaniem sądu, gangster niesłusznie spędził 9 lat w areszcie tymczasowym w związku ze zleceniem zabójstwa gen. Marka Papały. Sąd uznał, że zakwalifikowanie i osadzenie Boguckiego w sprawie zabójstwa gen. Papały i związane z nadaniem mu statusu więźnia niebezpiecznego dodatkowe obostrzenia były „nierzadko na pograniczu tortur”. I co pisowskie trole? Sąd sądem ale sprawiedliwość jest po naszej stronie! Odpowiedz Link Zgłoś
maadzik3 Re: sędzia Tuleya 09.09.18, 20:13 ma odwagę. zwłaszcza wobec tego oko.press/beton-pis-dal-glos-szydlo-reformujemy-sady-aby-protestujacy-przestali-byc-bezkarni/ Odpowiedz Link Zgłoś
1elka26 Re: sędzia Tuleya 09.09.18, 21:40 ooo tak, ma wybitną odwagę: "Sędzia Tuleya działa przeciwko wymiarowi sprawiedliwości. Za kreacyjne orzecznictwo uwarunkowane politycznie nie może odpowiadać, natomiast tego typu sędziowie powinni być pod szczególną pieczą jako ludzie, którzy zagrażają polskiej praworządności i naszym interesom gwarantowanym w konstytucji do niezależnego, niezawisłego, apolitycznego i terminowo rozpoznającego sprawy sądu" - stwierdził sędzia TS P. Andrzejewski wpolityce.pl/polityka/411404-tuleya-dziala-przeciwko-wymiarowi-sprawiedliwosci Ten "wybitnie odważny" sędzia pytaniem prejudycjalnym do Trybunału Sprawiedliwości Unii Europejskiej zablokował postępowanie w sprawie gangu mokotowskiego, który porywał ludzi. Odpowiedz Link Zgłoś
livia.kalina Re: sędzia Tuleya 09.09.18, 21:54 Dla mnie to prawdziwy bohater. Właśnie dzięki takim patriotom jeszcze Polska nie zginęła! Odpowiedz Link Zgłoś
tiszantul Re: sędzia Tuleya 09.09.18, 22:03 > Dla mnie to prawdziwy bohater. Właśnie dzięki takim patriotom jeszcze Polska ni > e zginęła! Parę godzin temu wyrażałem zaniepokojenie Twoją nieobecnością na dyżurze (mój post już zdążyli skasować), więc teraz odetchnąłem z ulgą. Macie jakichś bohaterów bez rodzica w esbecji? Czekam na wzruszające opowieści, że esbecka rodzina to nic takiego, i że lepsza esbecka niż katolicka. Czy mamie Tulei pis przypadkiem nie obciął emerytury, a Igor jako dobre dziecko stara się jej pomóc? Tak czy inaczej, po reformie jest skończony, więc musi szybko ugrać co się da. Odpowiedz Link Zgłoś
livia.kalina Re: sędzia Tuleya 09.09.18, 22:05 Sam jesteś sbekiem jak wszystkie pisdzielce. Odpowiedz Link Zgłoś
maslova Re: sędzia Tuleya 10.09.18, 00:16 > Czy mamie Tulei pis przypadkiem nie obciął emerytury, a Igor jako dobre dziecko stara się jej pomóc? Aaa, to już rozumiem, czemu prokurator Piotrowicz jest członkiem PISu, w dodatku tak zapracowanym. Przyjaciele chcieli mu po prostu dać szansę dorobić sobie do obciętej SBeckiej emerytury! Odpowiedz Link Zgłoś
natalia.nat Re: sędzia Tuleya 10.09.18, 14:06 Najpierw przedstaw swój życiorys oraz życiorysy swoich przodków. Potem dopiero możesz oceniać innych. Tak, nie odpowiadamy za członków naszej rodziny, odpowiadamy tylko za siebie, nie wiedziałeś czy też udajesz głupiego? Odpowiedz Link Zgłoś
areyoubetter Re: sędzia Tuleya 09.09.18, 22:02 Postawa sędziego Tuleyi daje nadzieję, że wśród sędziów znajdą się inni, równie odważni jak on.Podziwiam go. Odpowiedz Link Zgłoś
tiszantul Re: sędzia Tuleya 10.09.18, 10:57 Wow, 11 lat trollowania po stronie Platformy, to budzi szacunek. Mam nadzieję, że kiedyś zbliżę się do Twojego wyniku. "Komorowski to prawdziwa perła" (2007). Ale widzę, że idziesz na ilość - półtorej linijki, sam goły przekaz dnia i nic od siebie. 11 lat i tylko 289 postów - wyjaśnienie tego fenomenu jest bardzo proste - ktoś tu sięga po ukryte rezerwy > Postawa sędziego Tuleyi daje nadzieję, że wśród sędziów znajdą się inni, równie > odważni jak on Dlaczego teraz mieliby się znaleźć, skoro do tej pory się nie znaleźli? Czyżby (jak zwykle) nadchodził przełom? Odpowiedz Link Zgłoś
natalia.nat Re: sędzia Tuleya 10.09.18, 14:30 Jak się nie ma nic merytorycznego do napisania, to trzeba podrążyć gdzieś indziej, przeprowadzić śledztwo i ....przyczepić się do formy. I tu cie forumowiczu mamy: za długi staż, za krótkie posty, za rzadko pisane. Diagnoza: to podejrzane jest, nie jesteś prawdziwy i nie są to twoje poglądy. No detektyw pełną gębą. Zdecydowanie minąłeś się z powołaniem. Człowieku, ktoś wyraził po prostu swoje zdanie w normalny i kulturalny sposób, a ty nie możesz przeboleć i żal ci dupsko ściska? Wszyscy muszą myśleć jak pisowski troll? Można tylko podsumować: skrajnie nietolerancyjny beton. Odpowiedz Link Zgłoś
lodomeria Re: sędzia Tuleya 10.09.18, 01:09 A ja tak się zastanawiam, dlaczego akurat na Tuleyę się tak trolle uwzięły? Tak czy siak efekt jest taki, że im bardziej na niego ujadają, tym bardziej uważam, że to ktoś godny respektu i uwagi. Odpowiedz Link Zgłoś
tiszantul Re: sędzia Tuleya 10.09.18, 11:00 > Tak czy siak efekt jest taki, że im bardziej na niego ujadają, tym bardziej uwa > żam, że to ktoś godny respektu i uwagi Już to widzę w TVN-ie: "sędzia Tuleja to autorytet, bo atakują go pistrolle" Odpowiedz Link Zgłoś
iwles Re: sędzia Tuleya 10.09.18, 11:10 a ciebie w 2015 r. przerzucili z forum Oszczędzamy (gdzie pewnie też za kasę parałeś się reklamowaniem i "doradztwem") na emamę ? Grunt, żeby kasa się zgadzała, co ? Odpowiedz Link Zgłoś
1elka26 Re: sędzia Tuleya 10.09.18, 11:43 Jeżeli już jest mowa o kasie, to może rzeczywiście popracujesz i znajdziesz chociaz jeden mój post w którym, jak to stwierdziłaś, wycieram sobie twarz Dukaczewskim? Odpowiedz Link Zgłoś
iwles Re: sędzia Tuleya 10.09.18, 09:18 taaak? Ja myślę, że raczej zabezpiecza siebie i wszystkich sędziów przy okazji, żeby nie być poddawanym presji Ziobry, gdyby wyrok był nie po myśli pisowczyków. Odpowiedz Link Zgłoś
1elka26 Re: sędzia Tuleya 10.09.18, 10:12 Bredzisz. Wyrok ma byc zgodny z prawem, a w tym przypadku mamy niestety jak słusznie stwierdził minister Ziobro: "...kolejny akord w tym działaniu, które zamiast służyć obywatelom, bezpieczeństwu Polaków, tak naprawdę służą gangsterom. Bo jak ocenić zachowanie sędziego Tulei, który zawiesił postępowanie groźnych przestępców, członków gangu, których osądzenie jest w interesie wymiaru sprawiedliwości i każdego Polaka, tylko po to, by pod pretekstem skierować do TSUE pytanie i załatwić swoje własne sprawy." Tego typu zachowanie w sposób jednoznaczny pokazuje jak bardzo potrzebna jest reforma sądownictwa. Środowisko sędziowskie nie może nadal funkcjonować jak swoiste "państwo" w państwie. Nic dziwnego, że nowo powstająca izba dyscyplinarna SN wzbudza taki popłoch. Odpowiedz Link Zgłoś
pani-noc Re: sędzia Tuleya 10.09.18, 11:07 Pierwszym polskim sędzią, który zadał to pytanie TSUE, jest Ewa Maciejewska. Igor Tuleya zadał to samo pytanie, ale po niej. Pytanie jest bardzo rozsądne, zwazywszy na to co PIS wyprawia z polskim sądownictwem. PIStrolle mogą ujadać ile chcą: na europejski wymiar sprawiedliwości nie mają żadnego wpływu. Odpowiedz Link Zgłoś
tiszantul Re: sędzia Tuleya 10.09.18, 11:21 > Pytanie jest bardzo rozsądne, zwazywszy na to co PIS wyprawia z polskim sądowni > ctwem. PIStrolle mogą ujadać ile chcą: na europejski wymiar sprawiedliwości nie > mają żadnego wpływu Niemcy, Francja, Włochy, Hiszpania i kilka innych krajów ignoruje wyroki TSUE, ale my oczywiście zrealizujemy, bo jesteśmy najbardziej naiwni w Europie, co? Włochy zignorowały 10 wyroków TSUE, Hiszpania 7, ale spróbujmy zdyscyplinować Polaków, może chociaż Polacy będą posłuszni, kiedy cała reszta nas ignoruje Odpowiedz Link Zgłoś
tiszantul Re: sędzia Tuleya 10.09.18, 11:12 Petru, Kijowski, Lempart, Farmazon, Giertych, Schetyna, Trzaskowski, Tuleja - z punktu widzenia Kaczyńskiego po prostu dream team. Przy takich kadrach opozycji prezes może całymi dniami bawić się z kotem, a poparcie samo mu rośnie Odpowiedz Link Zgłoś
iwles Re: sędzia Tuleya 10.09.18, 11:27 >prezes może całymi dniami bawić się z kotem I bardzo dobrze ! Niech korzysta, bo to być może ostatnia szansa na jedyny dobry uczynek w życiu. A czasu coraz mniej... Odpowiedz Link Zgłoś
tiszantul Re: sędzia Tuleya 10.09.18, 11:27 Powiem Wam, że imponuje mi podejście opozycji, zawsze mają w co wierzyć, raz wierzą w Kijowskiego, raz w Petru, a teraz będą wierzyć w Tuleję. Zaprawdę powiadam wam, idzie wielki, wielki przełom, już za moment pokaże się przełomowy spin, przełomowy billboard, przełomowy bon mot i opozycji zacznie rosnąć poparcie. Wasz los się odwróci Odpowiedz Link Zgłoś
mdro Re: sędzia Tuleya 10.09.18, 11:33 Biedny tituszka, chyba wiesz, że PiS nie będzie trwał wiecznie? Możesz sobie zaklinać rzeczywistość, ale koniec PiS-u i tak nadejdzie. I z każdym dniem jest coraz bliżej Odpowiedz Link Zgłoś