Dodaj do ulubionych

Mały kotek z ulicy

11.09.18, 21:34
Podczas ostatniego spaceru przed powrotem w weekendu do domu, nieopodal naszych stóp ukazał się mały, wychudzony, czarny kotek. Na nasze wołanie, aby podszedł, mało reagował na początku, był mało ufny, co wiadomo oczywiście w końcu poszedł w swoją stronę. Za parę minut sam do nas przybiegl, gdy spacerowalismy ścieżkami, już bliżej szedł. Poszedł z nami do domku, usiadł na werandzie i był z nami krótki czas. Gdy poszliśmy do recepcji aby oddać klucze, szedł za nami, po czym znowu zniknął. Już wcześniej pojawiła się myśl, żeby go zabrać, bo był taki wychudzony, więc chyba obsługa ośrodka nawet o jego istnieniu na ich terytorium nie wiedziała. Gdy wracaliśmy już po oddaniu kluczy do auta, wolalismy go, ale jakby ślad zaginął. Przyszło nam na myśl, aby pójść pod ten domek w którym mieszkaliśmy, a on... Siedział na krześle i tam na nas czekał, tak patrzył małymi oczkami. Zabralismy ta małą bidę i już kochamy miłością ogromną. ☺️ Jeszcze nie wie, gdzie jest, boi się, jest trochę wystraszony. Poradzcie jak z nim postępować proszę, dogadzamy jak możemy... Wygląda na bardzo mądrego kotka, a jakie ma spojrzenie. Ma na oko 1,5, 2 mce. Jest od wczoraj z nami.
Obserwuj wątek
    • lady-z-gaga Re: Mały kotek z ulicy 11.09.18, 21:43
      Jeśli jeszcze nie odwiedziłaś weterynarza, zrób to jak najszybciej. Tam się wszystkiego dowiesz, ematki nie powiedzą Ci, w jakim wieku jest kotek smile a od tego zależy dalsze postępowanie, karmienie itp
      • chocolate-cakes Re: Mały kotek z ulicy 12.09.18, 09:29
        Super smile
        Kot miał po prostu szczęście, że was spotkał smile
        • nota_bene0 Re: Mały kotek z ulicy 13.09.18, 19:38
          chocolate-cakes napisała:

> Super smile
          > Kot miał po prostu szczęście, że was spotkał smile
          Nas też to szczęście spotkało, tyle radości wniósł do naszego domu😊
    • nickbezznaczenia Re: Mały kotek z ulicy 11.09.18, 21:46
      Da sobie z Wami radę. smile
      Kochani jesteście.
    • marusia_ogoniok_102 Re: Mały kotek z ulicy 11.09.18, 21:47
      Serdecznie gratuluję dokocenia smile w imieniu wszystkich obecnych proszę o fotkę kitka!
      • verdana Re: Mały kotek z ulicy 11.09.18, 21:49
        Gratulacje dla Was i dla kota, któremu się w życu udało - znalazł dobrych ludzi.
    • daisy Re: Mały kotek z ulicy 11.09.18, 21:48
      Odrobacz, odpchlij i kochaj. smile
    • heca7 Re: Mały kotek z ulicy 11.09.18, 21:48
      Idź do weterynarza. Kot musi być odrobaczony a potem zaszczepiony. Na razie tylko tyle. Byle byście mu mleka krowiego nie dawali , koty nie powinny go pić.
      Jestem na podobnym etapie z kotem ( ale mój ma ok 4 m) i historia praktycznie identyczna tylko ten wyjazd nie był w Polsce wink
      • nota_bene0 Re: Mały kotek z ulicy 11.09.18, 21:55
        Jutro idziemy do weta, dzis już nie zdążyliśmy. Cały dzień relacja od mojej połówki, co robi, co zjadł i że się wysikał. Taki kochany. Wstawię zdjęcie, jutro mus zrobimy, obiecuję. Kochane jesteście.😘👌
      • milamala Re: Mały kotek z ulicy 11.09.18, 23:52
        heca7 napisała:

>Byle byście mu mleka krowiego nie dawali , koty nie powinny go pić.

A dlaczego, wszyscy to mowia a nikt nie wie dlaczego. Ponoc maja rozwolnienie. Ale w koncu miliony pokolen kocich czlowiek dokarmial mlekiem i zyly i rozmnazaly sie i uwielbialy to mleko. Teraz zaczeli produkowac sucha karme i w swiat poszedl sygnal, ze kot nie moze mleka tylko wlasnie taka sucha karme. Jak tym kotom udalo sie przezyc do 21 wieku bez suchej karmy?
        • ardzuna Re: Mały kotek z ulicy 12.09.18, 09:27
          Wie dlaczego. Dorosłe koty to inna bajka, ale maluchy karmione krowim mlekiem zamiast preparatami mlekozastępczymi mogą tego nie przeżyć.
          • milamala Re: Mały kotek z ulicy 12.09.18, 09:29
            Dzieki ardzuna. No ale w sumie male kocieta powinny pic mleko kociej mamy.
            • heca7 Re: Mały kotek z ulicy 12.09.18, 09:43
              W Rossmannie możesz kupić specjalne mleko dla kotów.
        • igge Re: Mały kotek z ulicy 12.09.18, 13:54
          Kot nie trawi krowiego mleka aczkolwiek smakować mu może
          Może też mieć po nim rozwolnienie
          Sucha karma w ogóle nie jest zdrowa dla kotów. Można tylko czasem ją z rzadka dawać. Lepiej trzymać się mokrej.
          I nie kupować kociego jedzenia w markecie tylko w zoologicznych sklepach. I czytać skład.
          • igge Re: Mały kotek z ulicy 12.09.18, 13:57
            PS
            Tzn trzeba mieć orientacje jaką karmę WARTO kupować a od jakiej trzymać się z daleka nawet z zoologicznego sklepu.
      • jollyvonne Re: Mały kotek z ulicy 12.09.18, 01:54
        Heca, i przez granice szmuglowalas kota, czy dokocilas sie na wakacjach w kraju zamieszkania?
        • heca7 Re: Mały kotek z ulicy 12.09.18, 02:01
          To pierwsze wink
          • chocolate-cakes Re: Mały kotek z ulicy 12.09.18, 09:28
            Zazdroszczę i gratuluję smile
            • heca7 Re: Mały kotek z ulicy 12.09.18, 09:46
              Dzięki smile Nie było łatwo, prawie 2 tys kilometrów i 7 krajów (licząc Polskę i Czarnogórę bo spod granicy albańskiej).
              • ardzuna Re: Mały kotek z ulicy 12.09.18, 12:35
                Miał kot fuksa. Tam życie kotów nie jest sielanką. A możesz na priva wysłać mi jakies porady dot. przemycania kota przez granicę? Coraz częściej widzę ostatnio takie przypadki wśród znajomych.
                • heca7 Re: Mały kotek z ulicy 12.09.18, 13:16
                  Ok wink a sprawdzasz pocztę gazetową?
                  • ardzuna Re: Mały kotek z ulicy 12.09.18, 14:55
                    Tak, sprawdzam smile
                    • heca7 Re: Mały kotek z ulicy 12.09.18, 15:05
                      To poszło.
      • arwena_11 Re: Mały kotek z ulicy 12.09.18, 12:47
        Heca z Czarnogóry sobie pamiątkę przywiozłaś ?
        • heca7 Re: Mały kotek z ulicy 12.09.18, 13:18
          Bardziej mąż bo on pierwszy rzucił hasło- weźmy go wink A ja myślałam, że oliwka w donicy syna będzie oryginalna big_grin
          • arwena_11 Re: Mały kotek z ulicy 12.09.18, 13:46
            Wiesz jak szaleć to na całego tongue_out. I wiesz mogło być gorzej - np dwa by się przyplątały big_grin

A jak zniosły podróż i przejścia przez granicę?
          • arwena_11 Re: Mały kotek z ulicy 12.09.18, 13:47
            A i jeszcze jedno - koteł zadbał żeby wspomnienia z Czarnogóry nie były takie strasznebig_grin
            • heca7 Re: Mały kotek z ulicy 12.09.18, 13:57
              To fakt wink Podróż zniósł nad podziw dobrze. W samochodzie , w pudle spał jak dziecko. No i dwa hotele po drodze zaliczył. Myślę, że więcej stresu miałam ja bojąca się, że nam tego kotka odkryją, zabiorą, będziemy mieli nieprzyjemności, dzieci się popłaczą i my też niż kot wink
    • ykke Re: Mały kotek z ulicy 11.09.18, 21:59
      Wspaniali jesteście!
      • nota_bene0 Re: Mały kotek z ulicy 11.09.18, 22:10
        My go uwielbiamy, może nawet to czyste szaleństwo. Skradł nasze serca.
        • raczek47 Re: Mały kotek z ulicy 11.09.18, 22:15
          Brawo dla Was😚😚😚zobaczycie z czasem jak stworzonko Wam się odwdzięczy😚będzie super.
          Koniecznie wrzuć fotki.
          • nota_bene0 Re: Mały kotek z ulicy 11.09.18, 22:16
            Jutro mu pstrykniemy. Najpierw pan doktor, potem fotograf😊
            • marusia_ogoniok_102 Re: Mały kotek z ulicy 11.09.18, 22:33
              Był małym kotkiem z ulicy, teraz będzie małym kotkiem z kanapy smile
              • arwena_11 Re: Mały kotek z ulicy 12.09.18, 12:50
                Byle nie stał się ogromnym kotkiem z kanapy. Tak jak mój - niestety mąż nie umie się oprzeć "oczom shreka" i płaczowi nad pustą miską. No i z niedożywionego maleństwa mamy kota bardzo puszystego.
    • alpepe Re: Mały kotek z ulicy 11.09.18, 22:15
      Brawo! Aż się ciepło zrobiło na sercu.
    • ardzuna Re: Mały kotek z ulicy 11.09.18, 22:18
      Powodzenia! Przewodnik po karmach forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=183659 Kocięta żywi się tym samym, co dorosłe koty jak już jedzą samodzielnie.
      Weterynarz, jak już ktoś wcześniej napisał.
    • agusiah Re: Mały kotek z ulicy 11.09.18, 22:55
      Och, super. Moja uliczna znajda drze ryjek własne, dał nam mnóstwo radości i jest słodka przylepa.
    • bombalska Re: Mały kotek z ulicy 11.09.18, 23:37
      Samiec czy samiczka? Bo jak samiec to gdy dorosnie bedzie oznaczal teren cuchnacym sikiem.
      • marusia_ogoniok_102 Re: Mały kotek z ulicy 11.09.18, 23:52
        Tylko niewykastrowane kocury tak robią.
      • acth Re: Mały kotek z ulicy 11.09.18, 23:55
        Co za bzdury!!!!!! Trzeba odpowiednio wcześnie wykastrować, i tyle
      • claudel6 Re: Mały kotek z ulicy 12.09.18, 00:00
        koty się kastruje i nic nie oznaczają. mam dwa samce w domu.
    • milamala Re: Mały kotek z ulicy 11.09.18, 23:49
      Super, gratuluje odwagi. Macie nowego kochajacego czlonka rodziny.
    • claudel6 Re: Mały kotek z ulicy 12.09.18, 00:01
      !!!
      to będzie początek wielkiej miłości smile
      gratulacje!
      • sofia_87 Re: Mały kotek z ulicy 12.09.18, 09:20
        Jestescie wspaniali.
        I macie nowego fajnego i madrego członka rodziny smile
    • an.16 Re: Mały kotek z ulicy 12.09.18, 09:43
      Wcale nie musisz pędzić do weterynarza jeżeli kotek nie jest jakoś widocznie chory. Daj mu parę dni na oswojenie się, zapoznanie z wami i nowym domem. Koty to bardzo wrażliwe zwierzęta i stres wywołuje u nich choroby albo opóźnia leczenie tych które mają. Ja sama od niedzieli mam schroniskowa biedę. Kociaka (ok. 3 miesiące) który dzieciństwo spędził w klatce. Jest ogromnie lękliwa i zastraszona. Nie widujemy jej całe dnie, wychodzi tylko wieczorami i siada w kątku. Wczoraj odrobine bawiła się wędka i dała się pogłaskaćsmile Nawet jak jej nie widzimy mówimy do niej i zapewniamy o naszych ciepłych uczuciachwink Mleko jak najbardziej jest wskazane, ale rozrzedzaj je woda, tak pół na pół. Jeżeli będzie jadła tylko karmę i wodę to, jak każdy straci umiejętność trawienia laktozy i spowoduje to kłopoty żołądkowe. Na początek dawaj jej ugotowana pierś z kurczaka i właśnie mleko z woda. Potem wprowadzaj bardziej urozmaicone jedzenie może być karma ale czytaj składy żeby nie dawać byle czego. Moje koty jadły karmę mokrą 2 razy dziennie (pół saszetki) i maja stały dostęp do suchej. Koty to czyściochy, jak zobaczą gdzie kuweta to tam się załatwiają. Uczenie kota czystości to bzdura . Mają to wdrukowane. Wspaniale ze go zabraliście. Koty to wspaniałe zwierzęta. Da ci wiele radości. Powodzenia.
      • ardzuna Re: Mały kotek z ulicy 12.09.18, 12:39
        Z kotem z ulicy trzeba od razu pędzić do weterynarza, odpchlić, odrobaczyć i zaszczepić. A kota po schronisku warto odrobaczyć smile I jeśli nie był szczepiony w schronisku to koniecznie zaszczepić, nawet jednocześnie z odrobaczeniem albo przed nim.

Jak kociaka będziecie wyciągać i głaskać albo choćby tylko głaskać to szybciej się oswoi.
        • an.16 Re: Mały kotek z ulicy 12.09.18, 15:24
          Wyciąganie kota z kryjówki i głaskanie gdy nie jest na to gotowy to gruby błąd. To kot daje sygnał o gotowości do zbliżenia. Nasz kociak jest w stanie silnej traumy i wpychanie go do kontenera i wyciąganie na metalowym stole u weterynarza bardzo opóźniłoby jego adaptację. Pchły są łatwiejsze do zniesienia, nie mówiąc o szczepieniu które można bez żadnej szkody opóźnić o parę dni. Robaki też niegroźne przy zachowaniu podstawowej higieny. Nasz kicia jak wspomniałam wychodzi do nas wieczorami. Przemawiamy do niej słodko cały czas, wczoraj dała się pogłaskać. Ale wyciąganie na siłę z kryjówki to kiepska rada. Oczywiście też mi się wydawało że można tak zrobić ale naprawdę stres u małej jest zbyt silny. Po takiej akcji długo do siebie dochodziła.
          • ardzuna Re: Mały kotek z ulicy 12.09.18, 18:36
            Gdyby to było błędem nie radziłabym ci tego. Przy czym z kryjówki lepiej niech osoba niedoświadczona nie wyciąga kota ręką, lepiej zablokować kryjówki i nie dopuścić do chowania się tam zwierzaka.
    • jowita771 Re: Mały kotek z ulicy 12.09.18, 10:18
      Ale miał szczęście! Łza mi się w oku zakręciła, serio.
    • agab51 Re: Mały kotek z ulicy 12.09.18, 12:43
      Gratuluję!
      Nasz mały czarny kotek z ulicy jest już 5letnim kocurem ❤
      • arwena_11 Re: Mały kotek z ulicy 12.09.18, 12:59
        Mój ma już 4 lata i nie mogę się nadziwić jak szybko one minęły. A sądząc po jego pierwszych kilku miesiącach życia - nie byłam pewna czy dożyje roku.
    • cauliflowerpl Re: Mały kotek z ulicy 12.09.18, 12:55
      Ja moją małą kotkę z ulicy "wylizywałam" ciepłą, wilgotną szmatką. Bo ona sierotka maleńka była i jeszcze chciała drugą ssać i koce ciumkała po nocy.

Jakoś teraz 8 lat kończy smile
      Fajnie, że Was kocio wybrał.
    • morgen_stern Re: Mały kotek z ulicy 12.09.18, 13:26
      https://static.pokazywarka.pl/f/9/y/9fbdd604bbb173f49d17289f5d008a42_orig.jpg
      • heca7 Re: Mały kotek z ulicy 12.09.18, 13:31
        No właśnie, miało być zdjęcie smile Bez zdjęcia wątek się nie liczy tongue_out
        • nota_bene0 Re: Mały kotek z ulicy 12.09.18, 15:02
          Będzie zdjęcie, będzie. Jak tylko przybiegnę z pracy do domu, najszybciej jak się da. No i opis też będzie, co u tej kruszynki.
          • nota_bene0 Re: Mały kotek z ulicy 12.09.18, 16:05
            [img]https://fotoforum.gazeta.pl/photo/9/bb/ui/rrjm/Hlcm1xDj0b4VlGa7CB.jpg[img] mam nadzieję, że będzie ze zdj.ok. Kicia się wyciągnęła, wygląda na większego kotka, ale jest mała i drobniutka. cdn...
            • nota_bene0 Re: Mały kotek z ulicy 12.09.18, 16:08
              dziewczyny, przepraszam bardzo, coś nie poszło tak ze zdjęciem. sad Spróbuję za moment
              • nota_bene0 Re: Mały kotek z ulicy 12.09.18, 16:10
                fotoforum.gazeta.pl/photo/9/bb/ui/rrjm/Hlcm1xDj0b4VlGa7CB.jpg
                • cauliflowerpl Re: Mały kotek z ulicy 12.09.18, 16:15
                  Pierwsza widziałam, pierwsza pierwsza!
                  Jakie piękne długie łapy! To jest chyba już koci nastolatek!
                • sofia_87 Re: Mały kotek z ulicy 12.09.18, 16:16
                  Pieknasmile, bo to koteczka tak?
                  Ma szczęście ze na Was trafila smile, widać ze jest drobniutka. Mój maz przygarnal takiego wygłodzonego kocia, teraz Kacper wazy prawi 9 kg i uważa, ze człowiek to istota specjalnie stworzona do karmienia i miziania kota
                  • nota_bene0 Re: Mały kotek z ulicy 12.09.18, 16:19
                    Już zakupy zrobiliśmy, z samochodu kojec wyjelismy, kicie posadzilismy, żeby Wam kochanym pokazać. Kicia, wyskoczyła z kojca, leży obok na trawie... Cdn
                    • nota_bene0 Re: Mały kotek z ulicy 12.09.18, 16:30
                      Problem techniczny z ładowanie na gazecie. Ale wstawię kolejne. To mały kotek, aż dziw, że na zdj. Wyszedł jako większy, ale tak się rozłożył. ☺️
                      • sofia_87 Re: Mały kotek z ulicy 12.09.18, 16:32
                        Kicia już wie, ze to jej domek smile. Macie już dla niej imie?
                        • nota_bene0 Re: Mały kotek z ulicy 12.09.18, 16:34
                          fotoforum.gazeta.pl/photo/9/bb/ui/rrjm/FGeQ3HsY3M9giMBDDB.jpg
                          • cauliflowerpl Re: Mały kotek z ulicy 12.09.18, 16:35
                            O jejuśku, jaka ładna dziewczynka smile
                          • nota_bene0 Re: Mały kotek z ulicy 12.09.18, 16:35
                            No i efekt końcowy smile, trawka najlepsza fotoforum.gazeta.pl/photo/9/bb/ui/rrjm/Qnfp6jSHOWnNaI9hgB.jpg
                            • ardzuna Re: Mały kotek z ulicy 12.09.18, 18:38
                              Fota super smile Ale malizny nie wypuszczajcie z domu. Najlepiej wcale. A już przed kastracją to w żadnym razie smile
                              • nota_bene0 Re: Mały kotek z ulicy 12.09.18, 18:50
                                ardzuna napisała:

> Fota super smile Ale malizny nie wypuszczajcie z domu. Najlepiej wcale. A już prze
                                > d kastracją to w żadnym razie smile
                                >
                                Pilnujemy jak oka w głowie. ☺️ Chociaż kryje się wyśmienicie, tylko oczka się błyszczą.
                        • nota_bene0 Re: Mały kotek z ulicy 12.09.18, 16:50
                          sofia_87 napisał(a):

> Kicia już wie, ze to jej domek smile. Macie już dla niej imie?

Zaraz w tym samym dniu nadalismy imię Elfik, związane jest z miejscem z którego kicię wzięliśmy. Ale dla dziewczynki to musimy pomyśleć nad imieniem😊
                          • igge Re: Mały kotek z ulicy 12.09.18, 17:42
                            Oj tam oj tam
                            Elfik to piękne imię a koteczka ma wyjątkowo ładny kolorek umaszczenie. Cudo.
                          • heca7 Re: Mały kotek z ulicy 12.09.18, 18:57
                            Myśmy przyjęli podobną strategię smile nasz nazywa się Kotor.
                • marusia_ogoniok_102 Re: Mały kotek z ulicy 12.09.18, 16:34
                  Jaki dłuuugi smile
                  • nota_bene0 Re: Mały kotek z ulicy 12.09.18, 16:47
                    Kitiket nie lubi, mleczko z ross wypił, ogólnie grzeczny i ciekawy wszystkiego. ☺️
                    • ardzuna Re: Mały kotek z ulicy 12.09.18, 18:37
                      nota_bene0 napisała:

> Kitiket nie lubi,

Ma rację kocina, to szajs wink
                      • nota_bene0 Re: Mały kotek z ulicy 12.09.18, 18:57
                        ardzuna napisała:

> nota_bene0 napisała:
                        >
                        > > Kitiket nie lubi,
                        >
                        > Ma rację kocina, to szajs wink

Co poleciłabyś?
                        • ardzuna Re: Mały kotek z ulicy 12.09.18, 19:14
                          Mokrą karmę bezzbożową, wcześniej wrzuciłam link do przewodnika o karmach forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=183659

Dobre karmy mogą nie być zróżnicowane na te dla kociaków i dla dorosłych. Największy wybór karm jest przy zakupach przez Internet.
                  • verdana Re: Mały kotek z ulicy 12.09.18, 16:48
                    Kotek! Słodki.
                • heca7 Re: Mały kotek z ulicy 12.09.18, 18:52
                  Piękny! Miał szczęście żeście się po niego wrócili smile teraz będzie miał dobre bezpieczne, życie. Jak go odkarmicie zacznie mieć lśniąca sierść.
                  • nota_bene0 Re: Mały kotek z ulicy 12.09.18, 18:59
                    heca7 napisała:

> Piękny! Miał szczęście żeście się po niego wrócili smile teraz będzie miał dobr
                    > e bezpieczne, życie. Jak go odkarmicie zacznie mieć lśniąca sierść.
                    >

Bardzo dużo radości nam daje, mimo, że chcemy jak najlepiej, to boimy się błędów ewentualnych. Czytamy, pytamy, ale mamy nadzieję, że podołamy i będzie szczęśliwy w swoim nowym domu. ☺️
    • aankaa Re: Mały kotek z ulicy 12.09.18, 19:31
      dla ułatwienia smile

https://fotoforum.gazeta.pl/photo/3/ei/ef/kdsh/Hct0jf5Jv6hW1cFbvX.jpg
      • aankaa Re: Mały kotek z ulicy 12.09.18, 19:33
        https://fotoforum.gazeta.pl/photo/3/ei/ef/kdsh/tLXEObdoHLyVQWbFNX.jpg
        • aankaa Re: Mały kotek z ulicy 12.09.18, 19:34
          https://fotoforum.gazeta.pl/photo/3/ei/ef/kdsh/GmxtD8aXFz061Dh2MX.jpg
      • klamkas Re: Mały kotek z ulicy 12.09.18, 19:51
        Czarny i jednocześnie pręgowany, cudo! smile
    • aankaa Re: Mały kotek z ulicy 12.09.18, 19:46
      no i najważniejsze - dobre z Was człowieki kiss wiedział zwierz co robi big_grin
      niech Wam się zdrowo chowa !!
      • nota_bene0 Re: Mały kotek z ulicy 12.09.18, 19:48
        aankaa napisała:

> no i najważniejsze - dobre z Was człowieki kiss wiedział zwierz co robi big_grin
        > niech Wam się zdrowo chowa !!
        >
        >

Dziękujemy😘
        • aankaa Re: Mały kotek z ulicy 12.09.18, 20:35
          z takich bardziej przyziemnych spraw (nie zauważyłam wpisów) - do kociej toalety proponuję żwirek kukurydziany (o zapachu trawy jest najbardziej neutralny) i na początek raczej tackę/miskę z niskim brzegiem niż wypasioną kuwetę żeby nieboraczek nie miał problemu z wejściem/wyjściem smile
          • nota_bene0 Re: Mały kotek z ulicy 12.09.18, 20:50
            Wszystkie porady skrzętnie notuję i wdrażamy w życie 😊👍
            • aankaa Re: Mały kotek z ulicy 12.09.18, 21:13
              drapak - nie oszukujmy się, są koty co wbiją pazury we wszystko tylko nie w przeznaczony do tego sprzęt smile i to musisz zaakceptować
              spróbuj maty/słupki na początek
              dopiero później inwestuj w mebel, który zajmie Ci kawał pokoju

jeśli mieszkasz w PL mogę Wam (a raczej kotkowi) podarować legowisko/drapak
              • aankaa Re: Mały kotek z ulicy 12.09.18, 21:27
                dostałam go w gratisie za punkty więc żaden koszt smile
              • nota_bene0 Re: Mały kotek z ulicy 12.09.18, 21:49
                aankaa napisała:

> drapak - nie oszukujmy się, są koty co wbiją pazury we wszystko tylko nie w prz
                > eznaczony do tego sprzęt smile i to musisz zaakceptować
                > spróbuj maty/słupki na początek
                > dopiero później inwestuj w mebel, który zajmie Ci kawał pokoju
                >
                > jeśli mieszkasz w PL mogę Wam (a raczej kotkowi) podarować legowisko/drapak
                >

W Polsce mieszkamy, no jeśli możesz, to kicia i my będziemy wdzięczni😊😻
                • aankaa Re: Mały kotek z ulicy 12.09.18, 21:53
                  odbieram gazetową aankaa(at)gazeta.pl
                  daj adres to wyślę
                  • nota_bene0 Re: Mały kotek z ulicy 12.09.18, 22:15
                    aankaa napisała:

> odbieram gazetową aankaa(at)gazeta.pl
                    > daj adres to wyślę
                    >
                    Wysłałam, dziękujemy bardzo😘
    • aankaa trening czystości 12.09.18, 23:45
      takie małe może mieć problem z trafieniem o czasie/miejscu żeby siknąć

u mnie (półroczny, totalny dzikus) sprawdziło się położenie papieru toaletowego zamoczonego w sikach (z kanapy... po 2 razie zafoliowałam ją) do kuwety i zaprowadzenie "złoczyńcy" do niej

nie poddawajcie się !
    • hanusinamama Re: Mały kotek z ulicy 13.09.18, 13:09
      Po pierwsze do weterynarza, odrobaczyc, zaszczepic, przebadać...potem kochać, kochać i kochać ...i zaciskać zęby jak bedzie rzucał sie na firanki, uciekął przed odkurzaczem i porywał porcje rosołowe z zupy (moj maciupki koteczek potradił skrzydło z indyka z zupy wyciągąć, zaciągnąc pod szafke w łazience i warczec jak chciałam odebrac zdobycz).
      • silencia.furiosa Re: Mały kotek z ulicy 13.09.18, 13:30
        Dzika bestia big_grin mój też złodziej, ale daje sobie odebrać. Poprzedni natomiast nawet bez próby ukrywania się zanosił do swojej miski. W końcu jego, bo sam upolował z garnka smile
      • sofia_87 Re: Mały kotek z ulicy 13.09.18, 13:46
        Slodkie smile nasz "mdleje" miaucząc zalosnie z glowa w pustej misce. "Slania się" z głodu, robi oczy kota ze Shreka gdy ktokolwiek cos je. Kradnie dziecku jedzenie z reki, a wlasciwie to syn sam je daje bo wierzy, ze kotek glodny smile.
        Maz tez jeszcze wierzy, chociaż od kiedy sam chodzi z koteckiem do lekarza, to zaczal powoli pojmować, ze kot rasy europejskiej wazacy niemal 9 kg nie jest wygłodzonym stworzeniem smile
        • aniani7 Re: Mały kotek z ulicy 13.09.18, 19:27
          Moja kocica tak potrafi drzeć się nad miską, jakby ze skóry ją obdzierali, a to tylko komunikat - umieram z głodu, rusz się wreszcie, nie widzisz, że kotelek jest na skraju śmierci głodowej (waży 5,5 kg).
          • nota_bene0 Re: Mały kotek z ulicy 13.09.18, 19:39
            No to pomysłowe te Wasze kociaki😃Nasz jeszcze się nie wyszkolił, no ale wszystko przed nim. ☺️
            • aankaa Re: Mały kotek z ulicy 13.09.18, 20:46
              jest jeszcze jedna wielka tajemnica kociej służby - nie wszyscy przyznają się do tego, że futro łazi po blatach kuchennych i odławia co smaczniejsze kąski z garnków/talerzy big_grin
              • nota_bene0 Re: Mały kotek z ulicy 13.09.18, 20:48
                aankaa napisała:

> jest jeszcze jedna wielka tajemnica kociej służby - nie wszyscy przyznaj
                > ą się do tego, że futro łazi po blatach kuchennych i odławia co smaczniejsze ką
                > ski z garnków/talerzy big_grin
                >
                >

😃 Dobre!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka