18.09.18, 16:28
Jecie? Co z niego robicie?
Kupiłam ostatnio dla młodej, bo taki ponoć zdrowy superfood i jako jedzenie dla niemowlaka się sprawdza, ale jakoś nie mam pomysłu co można z tego dla dorosłych zrobić :p może ew. woodstockową kulkę mocy, w zastępstwie kaszy manny :p
Obserwuj wątek
    • bei Re: Amarantus 18.09.18, 16:43
      Ja dodaję do pasztełw warzywnych, do jogurtu z owocami, do racuchów, do placków ziemniaczanych., do ciast mufinkowych.
    • kura17 Re: Amarantus 18.09.18, 16:46
      Mona, ja akurat amarantusu nie lubie, ale komose ryzowa tak, a to sie je podobnie - mozna jak owsianke, albo jak ryz do dania glownego. w necie jest mnostwo przepisow na breje smile
      • same-old_mona Re: Amarantus 18.09.18, 16:51
        No właśnie jak ryż to mi to średnio pasuje bo takie toto drobne...
        • kura17 Re: Amarantus 18.09.18, 16:59
          mnie nie przeszkadza, ze drobne, bo komosa taka sama mala, a uwielbiam smile nie lubie smaku, taki ... ziemisty jest ....
    • lalkaika Re: Amarantus 18.09.18, 16:46
      myslalam,ze o rosline ozdobna chodzi.,sorki
    • muchy_w_nosie Re: Amarantus 18.09.18, 16:50
      Nie lubię, jako mąka daje nieprzyjemny posmak, dodany do zupy w formie kaszy pływa po wierzchu dość długo. Czasami jak mieszam kasze rożnego rodzaju to sypnę ale żeby tak z przyjemnością to jeść to nie powiem, że lubię.
      Ale ja sporo rzeczy uważam za nie smaczne, np. ryż. Co innego gryczana mniam, mniam i palona i biała.
    • seaborgium Re: Amarantus 18.09.18, 17:06
      Mi nie podszedł. Dziecko czasem je ekspandowany. Mu nałogowo jemu kaszę jaglaną i jęczmienna
      • same-old_mona Re: Amarantus 18.09.18, 17:29
        Dla mnie to takie neutralne w smaku się wydaje. Dziecko je i lubi ale ona wszystko lubi :p
        • seaborgium Re: Amarantus 18.09.18, 18:35
          Zapisz się na fb do grupy roślinne blw, tam babki mają mnóstwo pomysłów i przepisów z komosą, amarantusem itp
          • same-old_mona Re: Amarantus 18.09.18, 20:22
            Nie mam fb . I dla młodej przepisy mam, tylko się zastanawiam jak to użyć w dorosłej kuchni wink

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka