Dodaj do ulubionych

Podgrzewane lustro

30.09.18, 10:00
Czy podgrzewane lustra sa trwale? Macie takowe z wiwloletnim starzem?

Czy to ze jest ciagle cieple nie powoduje ze sie ten mechanizm popsuje w koncu bo caly czas przeciez jest cieplw. No ja rozumiem ze to technologia LEDowa i minimalnie ten prad jest uzyty... ale jednak ciagle cieple i moze na same szklo i lustrzanke ma wplyw...? Pytam bo trafilo mi sie takie przypadkiem bo nie zauwazylam tej funkcji kupujac.

( Aha, jakby sie ktos zastanawial co to to chodzi o brak mgly na lustrze w lazience)
Obserwuj wątek
    • princesswhitewolf Re: Podgrzewane lustro 30.09.18, 10:00
      * stazem

Jezu...
    • eliszka25 Re: Podgrzewane lustro 30.09.18, 11:13
      no ale to lustro sie grzeje caly czas? nie masz mozliwosci wylaczenia tego i wlaczenia np. po kapieli/prysznicu, zeby szybciej pozbyc sie pary? kiedys ogladalam takie lustro i ono tak wlasnie dzialalo. ostatecznie nie kupilam, wiec z wlasnego doswiadczenia nic nie napisze.
      • princesswhitewolf Re: Podgrzewane lustro 01.10.18, 00:20
        nie. caly czas grzeje i dlatego sie zastanawiam o co loto
    • katja.katja Re: Podgrzewane lustro 30.09.18, 11:24
      Miałaś mi coś postawić, czekam i czekam.
      • leyre2 Re: Podgrzewane lustro 30.09.18, 11:26
        🤣🤣🤣
        • princesswhitewolf Re: Podgrzewane lustro 01.10.18, 00:21
          no wlasnie, sffffintuch!
      • princesswhitewolf Re: Podgrzewane lustro 01.10.18, 00:21
        ale ja ci tam juz cos wyjasnilam. To nie moze byc "na oko"
        • katja.katja Re: Podgrzewane lustro 01.10.18, 10:47
          Dlatego wysłałam priv.
          • princesswhitewolf Re: Podgrzewane lustro 01.10.18, 15:24
            no ale to za ogolne. mowilam ci ze musi byc szczegolowo
    • bigzaganiacz Re: Podgrzewane lustro 30.09.18, 11:33
      No ja rozumiem ze to technologia LEDowa i minimalnie ten prad jest uzyty... ale

Technologia ledowa do podgrzewania?
      Cos chyba nie ma tu sensu

.. ale jednak ciagle cieple i moze na same szklo i lustrzanke ma wplyw...?

Jak nie masz samochodu to przejdz sie po parkingu , popatrz na lusterka , ocen czy ich podgrzewanie ma wpkyw na cokolwiek
      • princesswhitewolf Re: Podgrzewane lustro 01.10.18, 00:22
        a grzeja non stop 24h te lusterka?
      • princesswhitewolf Re: Podgrzewane lustro 01.10.18, 00:23
        >Technologia ledowa do podgrzewania?
        Cos chyba nie ma tu sensu

transformator jest do podgrzewania i do oswietlenia o niskim napieciu przecie o tym mowa...
        • bigzaganiacz Re: Podgrzewane lustro 01.10.18, 10:46
          mowisz transfromator jest do ogrzewania, no co raz ciekaiwej sie robi
          • princesswhitewolf Re: Podgrzewane lustro 01.10.18, 15:29
            jezu przeciez wiadomo ze zmienia napiecie, ale to tez oznacza ze napiecie powstalego pradu ktory to ogrzewa nie jest duze. My nie mowimy o goracym lustrze tylko ledwo letnim
    • mikams75 Re: Podgrzewane lustro 30.09.18, 11:47
      ale pewnie jakos wlaczasz to lustro np. wraz z ktoryms swiatlem w lazienke czy przy lustrze. Co do trwalosci to nie wiem, w domu nie mam, w hotelach widywalam. Fajna rzecz.
      • princesswhitewolf Re: Podgrzewane lustro 30.09.18, 13:33
        Nie. Lustro ma osobny przycisk dotykowy na lustrze aby sie swiecilo. Podgrzewanie zas dziala non stop i nie ma osobnego przycisku.

To nie bylo jakies specjalnie drogie lustro. Tyle co kazde z ledowym swiatlem wbudowanym. budowlaniec zainstalow No i przepadla instrukcja a ono ciagle letnie.... W koncu wlazlam w net poczytac czego to cieple no i ponoc by mgla sie nie tworzyla. Ok fajnie tylko.... Jak dlugo pozyje?
        • strasznymruk Re: Podgrzewane lustro 30.09.18, 14:05
          princesswhitewolf napisała:
          Jak dlugo pozyje?

Pewnie długo.
          I pewnie dużo prądu zeżre, bo takie pogrzewanie może być nawet stuwatowe.
        • bigzaganiacz Re: Podgrzewane lustro 30.09.18, 14:12
          Nie. Lustro ma osobny przycisk dotykowy na lustrze aby sie swiecilo. Podgrzewanie zas dziala non stop i nie ma osobnego przycisku.

Bo lustro powinno byc podlaczone do wlacznika z bezpiecznikiem , no ale jak ci budowlaniec zakladal zamiast elektryka to teraz masz ciagle cieple , byc moze za jakis czas twoja cala chata bedzie ciepla jak sie spali
          • princesswhitewolf Re: Podgrzewane lustro 01.10.18, 00:27
            > byc moze za jakis czas twoja cala chata bedzie ciepla jak sie spali

a widziales kiedys by lampka spowodowala pozar gdy nic jej nie dotyka, a co dopiero ledowa?

Poza tym to zastanawiam o co chodzi. Nie no daj spokoj, elektryka sie do lustra nie wola. Do wymiany zarowki tez nie
            • strasznymruk Re: Podgrzewane lustro 01.10.18, 08:13
              > a widziales kiedys by lampka spowodowala pozar gdy nic jej nie dotyka, a co dop
              > iero ledowa?
              >

Lustro nie jest ogrzewane ledową lampką a elementem grzejnym na 230 volt.
              • princesswhitewolf Re: Podgrzewane lustro 01.10.18, 09:29
                tu jest napisane ze to nie jest niebezpieczne. www.heatershop.co.uk/demisters-demystified-1 i to ma transformator voltowy z tylu
                • princesswhitewolf Re: Podgrzewane lustro 01.10.18, 09:30
                  tak wyglada element grzejacy i ma to 12 V infraredtechnologies.co.uk/mirror-demister-heating-pad-566
                  • strasznymruk Re: Podgrzewane lustro 01.10.18, 09:51
                    > tak wyglada element grzejacy i ma to 12 V infraredtechnologies.co.uk/mirror-demister-heating-pad-566

Demontowałaś swoje lustro? Albo chociaż znalazłaś jakąś tabliczkę znamionową?
                    Elementy grzejące są też na 230V.
                    allegro.pl/mata-grzewcza-pod-lustro-230v-50x50cm-i6924354788.html
                • strasznymruk Re: Podgrzewane lustro 01.10.18, 10:02
                  > tu jest napisane ze to nie jest niebezpieczne. www.heatershop.co.uk/demisters-demystified-1 i to ma transformator voltowy z tylu

Piszą że 230.
                  19-Sep-2016 - Demista Heated Mirror Demister Pad 7050 1505mm x 524mm 230V

I piszą jeszcze coś o uziemieniu.
                  If being used with a safety-backed mirror the backing should be earthed, as should all metal parts surrounding the mirror.

A transformatora nie widzę.
                  https://www.heatershop.co.uk/Cache/Images/demista-pad-200-200.png

• princesswhitewolf Re: Podgrzewane lustro 01.10.18, 15:01
                    w UK niczego sie nie montuje bez uziemienia.
            • bigzaganiacz Re: Podgrzewane lustro 01.10.18, 10:52
              a widziales kiedys by lampka spowodowala pozar gdy nic jej nie dotyka, a co dopiero ledowa

ladowarki do telefonu powoduja pozar , no ale jak ci ledy ogrzewaja to lustro a potem transformator to jak by nie widze sensu tej dyskusji bo nie ma z kim i o czym
              • princesswhitewolf Re: Podgrzewane lustro 01.10.18, 15:23
                no to po co rozmawiasz?

ja sie zastanawiam co to za design skoro nigdzie nie ma w nim aby to do swiatla czy czegokolwiek podlaczyc. Nie ze sie nie da= da sie. Nawet wyciag wilgosci sie automatycznie wlacza jak pstrykam swiatlo. Ale tu nic w opisie o tym nie bylo i dlatego zalozylam watek
        • oqoq74 Re: Podgrzewane lustro 30.09.18, 14:15
          Takie pytania to się chyba stawia przed zamontowaniem takich rzeczy.
        • mikams75 Re: Podgrzewane lustro 30.09.18, 22:33
          w lepszych hotelach nie robia czesto remontow, wiec mysle, ze takie lustro, o ile jest dobrej jakosci, przetrwa bardzo dlugo.
    • mysiulek08 Re: Podgrzewane lustro 30.09.18, 23:52
      Uzywane rok z kawalkiem, na razie jeszcze dziala
      • princesswhitewolf Re: Podgrzewane lustro 01.10.18, 00:28
        no ale jak to u ciebie jest mysiulek, jest jakos to podgrzewanie podlaczone do swiatla i sie wlacza jak pstrykasz swiatlo w lazience, czy tez tak jak u mnie grzeje non stop + jest wlacznik dodatkowy na nim do swiatla gdy sie chce?
        • mysiulek08 Re: Podgrzewane lustro 01.10.18, 00:31
          jest podlaczone do kontaktu i wtedy grzeje (wlaczone non stop zeby nie zapominac wlaczac) i dziala podswietlenie na dotyk
          • princesswhitewolf Re: Podgrzewane lustro 01.10.18, 09:04
            czyli tak jak u nas jest 24/h....
    • saszanasza Re: Podgrzewane lustro 01.10.18, 10:17
      A po co podgrzewać lustro?
      • strasznymruk Re: Podgrzewane lustro 01.10.18, 10:20
        saszanasza napisała:
        > A po co podgrzewać lustro?
        >

Żeby odparować parę.
        • saszanasza Re: Podgrzewane lustro 01.10.18, 14:11
          strasznymruk napisał:

> saszanasza napisała:
          > > A po co podgrzewać lustro?
          > >
          >
          > Żeby odparować parę.

Przecież smugi i tak zostana, poza tym sa specjalne specyfiki zapobiegajace tej przypadłości
          • mikams75 Re: Podgrzewane lustro 01.10.18, 14:44
            uwierz, nie zostaja, lusterko jest piekne i blyszczace smile
            Ale wlacza sie przez kapiela/prysznicem.
            • saszanasza Re: Podgrzewane lustro 01.10.18, 16:20
              mikams75 napisała:

> uwierz, nie zostaja, lusterko jest piekne i blyszczace smile
              > Ale wlacza sie przez kapiela/prysznicem.

Ja tam bym dusze sprzedala za podgrzewana podlogę;-P
              • mikams75 Re: Podgrzewane lustro 01.10.18, 16:49
                ale lusterko latwiej wymienic niz ogrzewanie i podloge wink
              • princesswhitewolf Re: Podgrzewane lustro 01.10.18, 16:54
                w lazience mamy podgrzewana podloge, w pokojach nie robilismy bo wcale nie jest to takie dobre rozwiazanie bo tym ogrzewaniem sie ciezej steruje tzn proces stygniecia i nagrzewania sie jest dluzszy, no i trzeba rozwalac podloge jak cos pojdzie nie tak i dywanow niet...
                • mikams75 Re: Podgrzewane lustro 01.10.18, 17:01
                  fakt, ze czas reakcji jest dlugi ale jak sobie wysterowalam to tak mam i nie zmieniam od lat. Awaryjnosci tez nie zauwazylam. A czemu dywanow niet? Tylko w opisie trzeba sprawdzic czy sie nadaje dywan i ew. jak sie kupuje podklad pod dywan to tez odpowiedni.
                  • princesswhitewolf Re: Podgrzewane lustro 01.10.18, 17:15
                    Mowie o wykladzinie dywanowej
    • werdipurke Re: Podgrzewane lustro 01.10.18, 17:04
      to nie jest technologia ledowa tylko przewód puszczony w matę pod lustrem. samo lustro niczym się nie różni od lustra bez maty. a poza tym powinien być włącznik. ja taki mam. od lat 14stu i nic się nie zepsuło jak na razie. aha i nie powiedziałabym że lustro jest ciepłe. bez przesady.
      • princesswhitewolf Re: Podgrzewane lustro 01.10.18, 17:15
        No u mnie wyraznie cieple

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka