Żeby było jasne nie mam oczywiście na myśli jakiekolwiek drinka, tylko rasę kota, a interesuje mnie właśnie kot rosyjski niebieski.
Wiem, że jest tu trochę wielbicielek kotów,więc może i wśród nich trafi się jakaś posiadaczka tej rasy... W moim sąsiedztwie jest jeden dorosły przedstawiciel tej rasy, ale nie dowiem się niczego konkretnego na jego temat (rodowód,hodowla,itp.), bo to przybłęda, a chciałabym po prostu skonfrontować swoje wyobrażenia dotyczące tego konkretnego egzemplarza z innymi - chcę potwierdzić czy znany mi egzemplarz jest w swoim zachowaniu i usposobieniu taki jak reszta, czy może wręcz przeciwnie, bo jednak znacznie od niej odbiega
Czy któraś z Was zdecydowała się na tę rasę? Poleciłybyście ją czy nie bardzo? Jakie usposobienie i charakter mają te koty? W jakim stopniu ten rusek różni się np. od trochę podobnych z wyglądu i bardzo popularnych obecnie kotów brytyjskich krótkowłosych (wiem, że rasy te próbowano krzyżować)?
Będę wdzięczna za odpowiedzi,a swoje własne spostrzeżenia dopiszę dopiero potem - chciałabym się przekonać czy są prawdziwe, czy jednak niekoniecznie.