Dodaj do ulubionych

Blue Monday

20.01.25, 11:23
Jest dziś.

Nie wiedziałam o tym, a od rana jestem bardzo blue. Miałam niepokojące sny, mam trochę powodów do zmartwień. A za oknem buro, ciemno. Tutaj jak nie ma słońca to jest ciemno jak w krypcie. Nawet mój wewnętrzny wampir protestuje.

No nic. Pobiegałam, teraz do roboty i może wieczorem będzie lepiej. U mnie na smutki działa zajęcie się pracą.

Ematki jak bardzo blue?
Obserwuj wątek
    • jkl13 Re: Blue Monday 20.01.25, 11:32
      Dzisiaj jest też dzień bigosu.
      Oraz miłośników sera.

Zamiast blue wybieram bigos i od razu mi lepiej smile
      • princesswhitewolf Re: Blue Monday 20.01.25, 11:34
        Ja wybieram ser. Niestety
        • nangaparbat3 Re: Blue Monday 20.01.25, 13:19
          princesswhitewolf napisała:

> Ja wybieram ser. Niestety

Czemu niestety? Dla mnie bez serów nie ma życia.
      • homohominilupus Re: Blue Monday 20.01.25, 11:38
        To mój dzień jest!
        Jestem miłośnikiem sera. Nie bigosem oczywiście.
      • mamtrzykotyidwato5 Re: Blue Monday 20.01.25, 11:46
        A co, już dni zabrakło, że tak narąbali na dzisiaj to wszystko?
      • mayaalex Re: Blue Monday 20.01.25, 11:51
        o, bigosu to dzis nie znajde (chociaz wlasnie jade do krainy choucroute ale to niestety nie to samo) ale dobry ser jak najbardziej!
      • snakelilith Re: Blue Monday 20.01.25, 12:04
        Dzień sera? Poważnie? To się świetnie wpasowałam. Ranek zamiast blue był Bavaria blu. Ze świeżymi preclami i sałatą.
      • piataziuta Re: Blue Monday 20.01.25, 12:14
        Ser będzie na DEser!
      • laluga Re: Blue Monday 20.01.25, 12:15
        Blue monday to chwyt marketingowy. Jego autor został poproszony o stworzenie kampami marketingowej aby ożywić sprzedaż w styczniu. Na zasadzie jest ci źle to coś sobie kup.

I tak już zostało...
    • primula.alpicola Re: Blue Monday 20.01.25, 11:35
      Blue to dziś jest niebo. Przepiękny, słoneczny dzień a ja powoli zdrowieję. Mniej kaszlę, jestem mniej osłabiona i odzyskuję apetyt.
      • em_em71 Re: Blue Monday 20.01.25, 12:39
        O tak, słońce robi robotę. Ja dzis byłam na kontroli po złamaniu, idzie ku dobremu 😀
        • nangaparbat3 Re: Blue Monday 20.01.25, 13:21
          A u nas w ten weekend było słońce i największy chyba smog w tym sezonie. Nie sądziłam, że do tego dojdzie, ale ostatnio w piękną słoneczną pogodę modlę się o wiatr.
          • daniela34 Re: Blue Monday 20.01.25, 13:27
            No to właśnie mamy dziś w Krakowie. W nocy i rano była mgła, ale teraz opadła i jest słonecznie. Ale powietrze jest fatalne.
          • towarzyszka_leila Re: Blue Monday 20.01.25, 14:11
            Niestety, przy słonecznym wyżu nie ma wiatru.
    • lilia.z.doliny Re: Blue Monday 20.01.25, 11:36
      Dobrą stroną blue monday jest to, że po nim zaczyna być mniej blue, i mniej. I będzie coraz jaśniej
    • mamtrzykotyidwato5 Re: Blue Monday 20.01.25, 11:45
      A u mnie słoneczko świecie pięknie i żadnego blue monday nie ma.
      A w ogóle to lipa z tym blue monday jest, ale ludzie we wszystkie bzdury uwierzą.
    • simply_z Re: Blue Monday 20.01.25, 11:51
      Tutaj piekne slonce.
    • koko8 Re: Blue Monday 20.01.25, 11:52
      Ja mam dzisiaj happy monday. Jest słonecznie (!!!!), mam dzień wolny, mąż zaprosił mnie na lunch, a dziecko zdało trudny egzamin.
      I do wiosny zostało 60 dni😁
    • daniela34 Re: Blue Monday 20.01.25, 11:52
      Mgły opadły i jest pięknie, ale mnie głowa boli. Być może od smogu, bo jakość powietrza słaba.
      • marta.graca Re: Blue Monday 20.01.25, 12:07
        U nas tak samo, mgła i tragiczne powietrze.
    • feniks_z_popiolu Re: Blue Monday 20.01.25, 11:53
      Z dzisiejszego Blue Monday wybieram błękit nieba. U nas piękna pogoda, świeci słońce, sucho, rześko , temperatura ok. 1st.C. Idealnie na spacer.

Po świątecznych bigosach już śladu nie ma a nowego nie chce mi się gotować.
      Dzień sera był u nas wczoraj: zjedzona reszta Brunosta i wędzony kozi.

Czekam teraz na dzień lekkiej sałatki smile.

• mayaalex Re: Blue Monday 20.01.25, 11:57
      Ja akurat dzis nie blue bo mam wyjazd pracowy i ciesze sie na niego jak na wycieczke - pojde z kolezankami na lanczyk, wieczorem zjem cos malego w hotelu, rano dostane sniadanie i w dodatku nikt ode mnie nie bedzie niczego chcial (poza praca oczywicie no ale bez ogarniania rzeczywistosci domowo-szkolnej). I jeszcze jakies soldy moze obskocze ale nie za duze bo kupiłam juz bilety na przyszle swieta w cieple miejsce wiec karta kredytowa musi odpoczywac. Ale chyba wlasnie dzieki tym biletom tak sie ciesze wszystkim smile

A w ogole to zawsze jak patrze na Twoja sygnaturke to strasznie jestem z siebie dumna bo od jakiegos czasu ucze sie hiszpanskiego i wreszcie ja rozumiem smile
    • hanusinamama Re: Blue Monday 20.01.25, 12:00
      Młodsza chora i całą noc kaszel ją męczył, wiec wyglądam jak zombie, może być blue zombie
    • piataziuta Re: Blue Monday 20.01.25, 12:02
      W ogóle nie blue.
      Blue były dzisiaj wszystkie rośliny, jak jechałam do pracy na rowerze - wszystko oszronione i mgła - całkiem romantycznie.
      A teraz słońce!
      Mam pół-wolne. Znaczy, jestem w pracy, ale udaję, że nie i wcześniej wychodzę, na siłkę.

Trzymaj się!

• homohominilupus Re: Blue Monday 20.01.25, 12:40
        piataziuta napisała:

> W ogóle nie blue.
        > Blue były dzisiaj wszystkie rośliny, jak jechałam do pracy na rowerze - wszystk
        > o oszronione i mgła - całkiem romantycznie.
        > A teraz słońce!
        > Mam pół-wolne. Znaczy, jestem w pracy, ale udaję, że nie i wcześniej wychodzę,
        > na siłkę.
        >
        > Trzymaj się!
        >
        Dzięki!
      • tt-tka Re: Blue Monday 20.01.25, 12:44
        piataziuta napisała:

> W ogóle nie blue.
        > Blue były dzisiaj wszystkie rośliny, jak jechałam do pracy na rowerze - wszystk
        > o oszronione i mgła - całkiem romantycznie.

U mnie tez ! wszystko w bialych kozuszkach, i ledwo widoczne przez mgle. Nawet niebo biale i zamglone.
        Slonca niestety niet.
    • szarmszejk123 Re: Blue Monday 20.01.25, 12:12
      Mam dziś taką śpiączkę, że chyba zaraz na ryj padnę. Ciśnienie czy co.. nie lubię spać w dzień bo potem łażę rozmemłana ale dziś chyba zrobię wyjątek.
    • heca007 Re: Blue Monday 20.01.25, 12:13
      Zapomniałam dziś portfela co odkryłam w sklepie przy kasie sciana Na szczęście mogłam zakupy zostawić i się wrócić do domu. Przez to jednak spotkałam osobę, której wyjątkowo nie lubię spotykać. I dodatkowo musze dziś jechac w miejsce, którego nienawidzę odwiedzać a muszę. I wiem, że zajmie mi to w uj czasu. Jedno co dobre, że jak się wróciłam do domu po portfel to akurat razem ze mną podjechał kurier z paczką dla mnie smile
      • grey_delphinum Re: Blue Monday 20.01.25, 12:19
        U mnie bardzo blue, co jest spowodowane wieczorną kłótnią z m. i synem. Niestety, raczej nie będzie przez parę dni lepiej (obaj są okropnie zawzięci, a m. na mnie dodatkowo zly, że wzięłam, wg niego, stronę syna, choc obiektywnie miał rację). Ech 😔
    • krwawy.lolo Re: Blue Monday 20.01.25, 12:33
      Blue to mam sky i sea. Oto poranny widok z balkonu.
      • krwawy.lolo Re: Blue Monday 20.01.25, 23:13
        Paragon grozy
    • princy-mincy Re: Blue Monday 20.01.25, 12:36
      U mnie piekne blekitne niebo, slonce i lekki przymrozek bez wiatru. Cudny dzis dzien.
    • marusia_ogoniok_102 Re: Blue Monday 20.01.25, 13:20
      A u mnie jak na razie super. Miałam dziś ocenę roczną i powiedzieli mi, że mnie uwielbiają i myślą o awansie dla mnie, na "last minute" dostałam termin u lekarza i lekarz stwierdził, że jestem zdrowa a objawy które mam owszem, mają nazwę, ale są zupełnie nieszkodliwe. Także. Mniej blue smile
      • agua_de_coco Re: Blue Monday 20.01.25, 17:35
        Gratulacje! Trzymam kciuki, żeby od myślenia do czynów nie zeszło im długo wink i żeby to miało zadowalające finansowe odzwierciedlenie
    • ender_celebi Re: Blue Monday 20.01.25, 13:23
      Nie bardzo, bo jest słońce. Ale mam coś z oczami, przez co czuję się jakbym całą noc płakała, mimo że nie są spuchnięte
      • feldmarszalek.duda Re: Blue Monday 20.01.25, 13:29
        To "coś" to olsza albo leszczyna. Wcześnie w tym roku.
    • feldmarszalek.duda Re: Blue Monday 20.01.25, 13:27
      U mnie cudowny, słoneczny dzień. Miałam wrażenie nawet, że ptaki zaczynają godowo ćwierkać. Najciemniejsze 2 miesiące roku za nami. Dla mnie blue monday to by był jakiś poniedziałek listopada z brzydką pogodą, zdecydowanie nie 2. połowa stycznia.
    • pepsi.only Re: Blue Monday 20.01.25, 13:42
      Dziś dzień bigosu- mąż pożarł michę bigosu, ja niestety nie mogę, i zadowoliłam się jogurtem z musli.
      Mamy przepiękną, słoneczną pogodę. I rano ptaki ćwierkały, jakby to był co najmniej marzec.
    • miaumia Re: Blue Monday 20.01.25, 13:50
      Blue Monday - New Order.
      A dzień słoneczny, piękny smile
    • szafireczek Re: Blue Monday 20.01.25, 14:00
      U mnie Blue Week, a nawet więcej, bo mam skierowanie na gastroskopię z testem urazowym - i będzie bez znieczulenia, nawet miejscowego, bo bardzo źle znoszę - w mojej ocenie skierowanie niezasadne - bo ja się leczę od lat kardiologicznie i mam zwykłe bóle zamostkowe dodatkowo, zwłaszcza jak jest chłodniejsze powietrze, albo smog. Wizja badania ostro mnie stresuje i mam myśli "a może by tak nie pójść", staram się o tym nie myśleć, ale i tak wracają, jak bumerang.
      Miłośnikiem sera i bigosu nie jestem, mogę świętować, jak będzie dzień nabiału - wniosę wtedy sobie toast mlekiemsmile
      • primula.alpicola Re: Blue Monday 20.01.25, 14:47
        Dlavzego bez znieczulenia i co to jest test urazowy?
        • marta.graca Re: Blue Monday 20.01.25, 15:05
          Pewnie chodzi o test ureazowy, do wykrywania Helicobacter pylori.
          • szafireczek Re: Blue Monday 20.01.25, 16:21
            Tak, urazowy na Helicobactera, bo testy oddechowe i z krwi to za mało (ujemne wyszły).

Bez znieczulenia, bo ciężko znoszę, a lidokaina (miejscowe) mnie uczula. Będzie na żywca, przynajmniej sobie kanaliki łzowe oczyszczęsmile
            • primula.alpicola Re: Blue Monday 20.01.25, 16:28
              O rany, to powodzenia!
              Mnie tez ronili H, ale w znieczuleniu.
              • szafireczek Re: Blue Monday 20.01.25, 16:50
                Dziękujęsmile Najważniejszy i tak wynik - oby ujemny.

Ty też zdrowiej🍀

• primula.alpicola Re: Blue Monday 20.01.25, 17:27
                  Dzięki! Do pełni spokoju potrzebuję jeszcze wyników z bronchoskopii.
    • anka_one_and_only Re: Blue Monday 20.01.25, 14:06
      O nawet nie wiedzialam. Zdalam egzamin w pracy, jutro mam jeszcze szkolenie z systemu obslugi magazynu i od srody zaczynam prace na nowym stanowisku, ciesze sie choc bedzie bardzo duzo roboty.
    • borsuczyca.klusek Re: Blue Monday 20.01.25, 17:15
      homohominilupus napisała:

> Ematki jak bardzo blue?
      >
      >

U mnie pełnia szczęścia, bo dotarły długo oczekiwane meble 😎
    • wapaha Re: Blue Monday 20.01.25, 17:59
      waham sie między :
      Dniem Wiedzy o Pingwinach suspicious
      a
      Międzynarodowym Dniem Akceptacji

Jestem zdecydowanie "na fali" i na przeciwnym biegunie "blue"- ale przesyłam przytulasa na smutki ! kiss
      • abasia0 Re: Blue Monday 20.01.25, 18:06
        U mnie mgła nie odpuszcza, jest bardzo nieprzyjemnie na dworze. Byłam na siłowni i mam wrażenie, że tylko ja nie mam tatuażu 😀
      • homohominilupus Re: Blue Monday 20.01.25, 21:54
        Dzięki. Już lepiej 😋 wiedziałam że zajęcie się robotą mi dobrze zrobi. I przyszły wiadomości dające nadzieję.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka