Dodaj do ulubionych

Lara Gessler-inspirajce...

• scarlett74 Re: Lara Gessler-inspirajce... 28.12.18, 16:49
      Ematka to jednak ehipokrytka jest...wink
      och Lara pokazuje co ma pięknego, naturalna ochy i achy nad kawałkiem piersi
      Ale gdyby taka szwagierka czy inna nowa narzeczona brata przyszła na rodzinną imprezkę z cycem na wierzchu, to wiadro pomyj + gnojówka Jagny, to pikuś w porównaniu z inwencją twórczą inwektyw ematki...
      • alpepe Re: Lara Gessler-inspirajce... 28.12.18, 16:56
        to, to nic, ale w innych wątkach byłby hejt, że małe cycki, a tu cmokanie w zachwycie.
      • beataj1 Re: Lara Gessler-inspirajce... 28.12.18, 16:58
        Szczerze? Ja uważam że to że mi to nie przeszkadza jest wynikiem dwóch czynników. Po pierwsze miejsca. Zakładam, że ta Gesslerowa wigilia to jednak jest nieco mniej tradycyjna ot tych nadętych wigilii, które są tu opisywane jako mające miejsce u symbolicznej ematki (w sensie pełen rynsztunek, wizytowe kreacje itd). Mam wrażenie (choć mogę się mylić) u nich jest większy luz bo i oni mają luźniejszy stosunek do tradycji, plus pewnie czerpią z innych tradycji.
        Po drugie - tak jak napisałam - Lara wygląda mi na taką kobietę, która dobrze się z tym czuje. Wydaje mi się że ona takie dekolty jakoś naturalnie nosi. Tak bezwysiłkowo - mam nadzieję że dobrze to opisałam.
        osoba nieprzyzwyczajona do takiego dekoltu ciągle by przy nim majstrowała, poprawiała, źle by się z nim czuła i co za tym idzie i otoczenie by się czuło dużo bardziej niezręcznie obserwując takie zmagania.
        Reasumując - podczas mojej (i pewnie większości) wigili wyglądało by to źle. U niech jako obrazek - mi się podoba.
        I chciałabym mieć taki luz w sobie jak ona.
        • scarlett74 Re: Lara Gessler-inspirajce... 28.12.18, 17:01
          Oj mylisz się beataj , mylisz. Symboliczna ematka nie urządza nadętych wigilli, a wręcz przeciwnie w ogóle ich nie urządza, tylko wcina kalarepkę...wink
          • beataj1 Re: Lara Gessler-inspirajce... 28.12.18, 17:08
            Niennie. Pamiętam wielkie jatki na temat tego, że ematka koniecznie musi na wigili w szpilkach być bo bez szpilek to dramat upadek obyczajów, Sodoma, Gomora i Płońsk.
            No i jeszcze, że jak się nie dość odstawi to dzieci potem w prostej linii na maturę i rozmowę w sprawie pracy pójdą co najmniej w dresach.
            I nie ma wyjątku. Ma być na wysoki połysk.
            • scarlett74 Re: Lara Gessler-inspirajce... 28.12.18, 17:17
              wiesz, ja wg ematkowych standardów byłam na wigilii kobietą zaniedbaną - nie miałam łba prosto od fryzjera , a paznokcie pomalowałam ...lakierem bezbarwnym
              • beataj1 Re: Lara Gessler-inspirajce... 28.12.18, 17:19
                Zgroza smile Nie ma nadziei. Twoje dziecko będzie chodzić do opery w kreszowym dresie. Bo go nie nauczyłaś.
                • scarlett74 Re: Lara Gessler-inspirajce... 28.12.18, 17:26
                  To do mnie, chyba masz problem z czytaniem ze zrozumieniem.A po twoich wpisach widać ,że do opery twoje dziecko pójdzie w ortalionowym dresie , a ty w walonkach i w moherowym berecie.
                  Piszę przecież wyraźnie, że trzeba umieć dobrać strój do okazji, jak nie zrozumiałaś, to powtórzę.smile
                  • beataj1 Re: Lara Gessler-inspirajce... 28.12.18, 17:31
                    Widzę, ze widzisz wojnę tam gdzie jej nie ma.
                    Ja uważam to samo. Jedyne w czym się różnimy to kwestia tego że dla mnie wigilia w statystycznym polskim domu jest czym innym niż wigilia u Gesslerów.
                    W statystycznym polskim domu (czy tam ematkowym) taka kiecka nie przejdzie. U Gesslerów -jaknajbardziej
                    • karen_ann Re: Lara Gessler-inspirajce... 28.12.18, 19:14
                      Moze oni obchodzą wigilię tylko na fejsie? A mają swoje świeta. Tutaj trolle nam wmawiają jaka to ona urodziwa z obrazu itd. Ma asymetryczną twarz z krzywym hakowatym nosem dlatego fotografują ją z boku. Ma tez jakiś kręcz szyi więc nie moze prosto stanąć dlatego tez z boku ma ujęcia. Zaraz mnie zjadą bo nie po linii wyborczej. Wolę Nigelle Lawson jesli chodzi o semitki
                  • sumire Re: Lara Gessler-inspirajce... 28.12.18, 17:38
                    Tak swoją drogą - ludzie już od dawna chodzą w takie miejsca jak opery i teatry prosto z pracy, ubrani tak sobie.
        • scarlett74 Re: Lara Gessler-inspirajce... 28.12.18, 17:04
          Luz luzem, ale są pewne zasady . Fajnie byś się bestaj czuła, gdyby do was w wigilię przyszła ciotka z pólnagą kuzynką wink ,nie sądzę .Jakkolwiek ta wiigilia była by luźna.
          • beataj1 Re: Lara Gessler-inspirajce... 28.12.18, 17:10
            No na moją pewnie nie- bo my na wigilii występujemy w swetrach i luźnych ciuchach. To by półnaga kuzynka zmarzła i głupio wyglądała.
            Ale jakbym jakimś cudem urządzała wigilie w stylu Gesslerowej to raczej ja w swetrze i wygodnych spodniach wyglądała bym głupio i nie na miejscu.
            • memphis90 Re: Lara Gessler-inspirajce... 28.12.18, 19:02
              Ale u Gesslerow to ma być na luzie czy z pompą? Bo na drugim planie widać dość niechlujnego pana w marynarce, ale z koszulą wyłażącą ze spodni...
        • shelishelilejdi Re: Lara Gessler-inspirajce... 28.12.18, 17:36
          Nie sądź innych swoją miara
          W wigilie miałam kiecke bez pleców (dekolt do ciut poniżej pasa i brak stanika - odznaczające się sutki), długość za kolano.
          Nikt nie komentował, nie robił min (a moi są dość szczerzy).
          Obstawiam ze jakbym się ubrała jak Lara, pytaliby się czy mi nie za zimno.
        • aandzia43 Re: Lara Gessler-inspirajce... 28.12.18, 17:39
          beataj1 napisała:

> Szczerze? Ja uważam że to że mi to nie przeszkadza jest wynikiem dwóch czynnikó
          > w. Po pierwsze miejsca. Zakładam, że ta Gesslerowa wigilia to jednak jest nieco
          > mniej tradycyjna ot tych nadętych wigilii, które są tu opisywane jako mające m
          > iejsce u symbolicznej

W moich rodzinnych Wigiliach nie ma nic nadętego, chociaż golizny akurat tez nie ma. Ale my nie artyści wink Między nadętym a gołym jest całkiem spora przestrzeń.

> I chciałabym mieć taki luz w sobie jak ona.

A ja cycki. Wtedy luz przychodzi sam wink Jak byłam młoda i pięknobiusta to eksponowałam walory chętnie. Poza uroczystościami.
      • maaria33 Re: Lara Gessler-inspirajce... 28.12.18, 17:14
        Dlaczego? Po sobie oceniasz?
        • scarlett74 Re: Lara Gessler-inspirajce... 28.12.18, 17:18
          Kuzynka to gorąca kobita , jej jest zawsze gorąco...wink
      • shelishelilejdi Re: Lara Gessler-inspirajce... 28.12.18, 17:45
        I jeszcze drobna uwaga - gdyby cycki Lary były zrobione na „sztuczno” czyli duże silikonowe melony w stylu godlewskich, plus make up w tej stylistyce, to byłoby to wulgarne i niestosowne.
        W tym przypadku mamy młody, jędrny i malutki cycek. Twarz muśnięta makijażem, mu śnię ta. Zero doczepow.

W tym kontekście - zgodzę się częściowo z alpupe - otrzymujemy look niczym z obrazów Botticellego. Jak dla mnie to komplement.
        • nihiru Re: Lara Gessler-inspirajce... 28.12.18, 17:58
          Rozumiem i przyjmuję ten punkt widzenia; chciałam zmienić zdanie i spojrzałam jeszcze raz na zdjęcie i ... kurczę blade... jednak niebig_grin.
          Dla mnie ta sukienka nawet jako koszulka nocna by się nie nadawała, a co dopiero między ludzi. Nawet jeśli ci ludzie to najbliższa rodzina. W zasadzie najbliższa rodzina to w szczególności nie. Własnemu ojcu gołym cyckiem przed oczami machać....big_grin
          Ale ja jestem pruderyjna - sukienki z gołymi plecami i sterczącymi sutkami też bym nie założyłabig_grin
          • shelishelilejdi Re: Lara Gessler-inspirajce... 28.12.18, 18:30
            A jaki masz biust?...
            • nihiru Re: Lara Gessler-inspirajce... 28.12.18, 19:19
              big_grin
              Powiedziałabym że marnybig_grin, ale jak się dobrze przyjrzeć, to przypominał (kiedyś) biust Larybig_grin
          • jolie Re: Lara Gessler-inspirajce... 28.12.18, 19:28
            Ale dlaczego użyłaś słowa pruderyjna? Ubierasz się zwyczajnie, może zachowawczo na rodzinne imprezy i już. Obecnie panuje fetysz posiadania własnego stylu, wyrażania siebie przez ubiór itd., a to żaden obowiązek.
            • nihiru Re: Lara Gessler-inspirajce... 28.12.18, 22:08
              Bo uważam, że to słowo dobrze mnie opisujebig_grin
              Zwłaszcza w dzisiejszych czasach, kiedy wypinanie gołego tyłka na instagramie jest uważane za normalne zajęcie dla nastolatek, a pokazywanie gołych piersi - najwyraźniej stosownym ubiorem na rodzinną uroczystośćbig_grin.

I jak najbardziej mam swój styl. Sportowo-minimalistyczny powiedziałabymbig_grin
        • maaria33 Re: Lara Gessler-inspirajce... 28.12.18, 18:19
          Mnie też się kojarzy z pięknym obrazem.
          • janja11 Re: Lara Gessler-inspirajce... 28.12.18, 18:49
            O tak, z obrazem ci się kojarzy. To Alpepe napisała, że jej się z dziewczyną z obrazu kojarzy, a ty jedynie powtarzasz.

Twój komentarz to było:
            maaria33 27.12.18, 11:35
            Ładna
            • maaria33 Re: Lara Gessler-inspirajce... 28.12.18, 18:57
              No i co z tego, że powtarzam???

I czy komentarz "ładna" wyklucza , że MNIE TEŻ kojarzy się z obrazem?

ty zdrowa jesteś?
              • roks30 Re: Lara Gessler-inspirajce... 28.12.18, 19:25
                Oni wszyscy nie byli w Polsce tylko w Taorminie na Święta, wiec pewnie dlatego była taka rozneglizowana. Tam jednak ciut cieplej niz w Polsce😛.
        • alpepe Re: Lara Gessler-inspirajce... 28.12.18, 20:26
          no i znowu myślisz o analu...
        • rosapulchra-0 Re: Lara Gessler-inspirajce... 28.12.18, 22:50
          shelishelilejdi napisała:

> W tym kontekście - zgodzę się częściowo z alpupe - otrzymujemy look niczym z ob
          > razów Botticellego. Jak dla mnie to komplement.

big_grin
      • ga-ti Re: Lara Gessler-inspirajce... 28.12.18, 20:10
        "gdyby taka szwagierka czy inna nowa narzeczona brata przyszła na rodzinną imprezkę z cycem na wierzchu,"
        albo o zgrozo, postanowiła nakarmić tym cyckiem niemowlaka... No tak mi sie przypomniało ile to hejtu na karmiące publicznie padło.
        • scarlett74 Re: Lara Gessler-inspirajce... 28.12.18, 22:17
          no wiesz takim cycem jak na zdjęciu to raczej niemowlaka by nie wykarmiła...
          A cyc karmiącej to już insza bajka.I nie o cycu karmiącej jest ten watek, to tak na marginesie ,jakbyś nie zrozumiała tematu. wink
    • katja.katja Re: Lara Gessler-inspirajce... 28.12.18, 19:27
      Przynajmniej wygodnie i przewiewiewnie dziewczynie. Kasę zaoszczędzoną na kupnie staników może wpłacać na dzieci w Syrii czy ochronę czarnych kóz w Andach.
      • alpepe Re: Lara Gessler-inspirajce... 28.12.18, 20:24
        ta ochrona to przed gwałcicielami?
        Ale mi się właśnie suka spierdziała, fuj.
        • miss_powiatu Re: Lara Gessler-inspirajce... 28.12.18, 22:33
          Umarłam....

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka