kina1 28.12.18, 14:45 Czy któraś z Was używa robota myjącego podłogi? Jeśli tak to czy się sprawdza? Mam irobota do odkurzania i fajnie by było po odkurzaniu umyć jeszcze podłogi Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
princesswhitewolf Re: Robot mopujący 28.12.18, 14:52 Tak. iLife v7 mam do tego celu. Tylko ze musi byc parkiet , laminat albo niezbyt sliskie kafle. Ja mam 2 obie maja funkcje odkurzania oraz mopowania, ale ja puszczam je jedna po drugiej. Jedna maszyna odkurza apotem druga mopuje Odpowiedz Link Zgłoś
bywalec.hoteli Re: Robot mopujący 28.12.18, 14:56 W lidlu masz taki robot za 649 aktualnie Odpowiedz Link Zgłoś
kk345 Re: Robot mopujący 28.12.18, 16:19 Sprawdź pojemność zbiornika na wodę i pomyśl, czy sama umyłabyś podłogę taką jej ilością. Wychodzi na to, ze szklanką-dwiema ma umyć mieszkanie... Odpowiedz Link Zgłoś
rulsanka Re: Robot mopujący 28.12.18, 18:22 Różnica polega na tym, że robot myje cały czas czystą wodą, a brudną wciąga do osobnego pojemnika. Mam robota myjącego i podłoga po nim jest tak czysta, ze spokojnie można z niej zjeść. Ale to przy założeniu, że powierzchnia myta wynosi tak do 20m2. Gdy akumulator wystarcza na dłużej niż cykl mycia, to można w trakcie mycia dolać czystej wody i wylać brudną, wtedy całe mycie trwa dłużej i jest skuteczniejsze. Gdy jest bardzo brudno to 10 m2 jest umyte na błysk. Nie umyjesz żadnym mopem tak dokładnie. Ewentualnie szmatka plus myjka do okien, która wciągnie brudną wodę. Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: Robot mopujący 28.12.18, 18:29 A jaki masz model Zuzia? Jedna maszyna po 16miesiacach intensywnego uzytkowania swiruje i szukam czegos nowego Odpowiedz Link Zgłoś
erzulie Re: Robot mopujący 28.12.18, 19:48 Właśnie, czy mogłabyś napisać co to za robot? I ile czasu zajmuje mu umycie tych 20m2? Odpowiedz Link Zgłoś
rulsanka Re: Robot mopujący 29.12.18, 15:21 Mam stary model scooby, jakiś sprzed 8 lat. Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: Robot mopujący 28.12.18, 18:28 U mnie wystarcza na 1 pomieszczenie zbiornik. Potem sie wlewa znowu. Calego mieszkania nie umyjesz za jednym zbiornikiem Odpowiedz Link Zgłoś