Dodaj do ulubionych

Robot mopujący

28.12.18, 14:45
Czy któraś z Was używa robota myjącego podłogi? Jeśli tak to czy się sprawdza? Mam irobota do odkurzania i fajnie by było po odkurzaniu umyć jeszcze podłogi
Obserwuj wątek
    • princesswhitewolf Re: Robot mopujący 28.12.18, 14:52
      Tak. iLife v7 mam do tego celu. Tylko ze musi byc parkiet , laminat albo niezbyt sliskie kafle. Ja mam 2 obie maja funkcje odkurzania oraz mopowania, ale ja puszczam je jedna po drugiej. Jedna maszyna odkurza apotem druga mopuje
    • bywalec.hoteli Re: Robot mopujący 28.12.18, 14:56
      W lidlu masz taki robot za 649 aktualnie
      • kina1 Re: Robot mopujący 28.12.18, 15:05
        Dziękuję, super
    • kk345 Re: Robot mopujący 28.12.18, 16:19
      Sprawdź pojemność zbiornika na wodę i pomyśl, czy sama umyłabyś podłogę taką jej ilością. Wychodzi na to, ze szklanką-dwiema ma umyć mieszkanie...
      • rulsanka Re: Robot mopujący 28.12.18, 18:22
        Różnica polega na tym, że robot myje cały czas czystą wodą, a brudną wciąga do osobnego pojemnika. Mam robota myjącego i podłoga po nim jest tak czysta, ze spokojnie można z niej zjeść. Ale to przy założeniu, że powierzchnia myta wynosi tak do 20m2. Gdy akumulator wystarcza na dłużej niż cykl mycia, to można w trakcie mycia dolać czystej wody i wylać brudną, wtedy całe mycie trwa dłużej i jest skuteczniejsze. Gdy jest bardzo brudno to 10 m2 jest umyte na błysk.
        Nie umyjesz żadnym mopem tak dokładnie. Ewentualnie szmatka plus myjka do okien, która wciągnie brudną wodę.
        • princesswhitewolf Re: Robot mopujący 28.12.18, 18:29
          A jaki masz model Zuzia? Jedna maszyna po 16miesiacach intensywnego uzytkowania swiruje i szukam czegos nowego
        • erzulie Re: Robot mopujący 28.12.18, 19:48
          Właśnie, czy mogłabyś napisać co to za robot? I ile czasu zajmuje mu umycie tych 20m2?
          • rulsanka Re: Robot mopujący 29.12.18, 15:21
            Mam stary model scooby, jakiś sprzed 8 lat.
      • princesswhitewolf Re: Robot mopujący 28.12.18, 18:28
        U mnie wystarcza na 1 pomieszczenie zbiornik. Potem sie wlewa znowu. Calego mieszkania nie umyjesz za jednym zbiornikiem

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka