Dodaj do ulubionych

Adamowicz nie żyje:(

• paniusiapobuleczki Re: Adamowicz nie żyje:( 14.01.19, 15:09
      Cześć Jego Pamięci
    • kaka-llina Re: Adamowicz nie żyje:( 14.01.19, 15:09
      https://scontent-lhr3-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/50309966_10217631293351281_7611805715035848704_n.jpg?_nc_cat=101&_nc_ht=scontent-lhr3-1.xx&oh=f75e8020d361eaef2474e9eee01eb0c4&oe=5CC0B7C3
    • kosmos_pierzasty Re: Adamowicz nie żyje:( 14.01.19, 15:15
      [*]
    • semihora Re: Adamowicz nie żyje:( 14.01.19, 15:19
      Straszne.

Straszne, że tak bardzo oblepiła nas nienawiść, że są ludzie, którzy celowo tę nienawiść wzniecają, biorą za to kasę i patrzą z satysfakcją jak świat płonie. Ku pamięci: m.facebook.com/story.php?story_fbid=2582167685133194&id=100000199642663 - żeby nie było, że PiS nie przyłożył ręki do tej śmierci, że podsycanie hejtu było nie po ich myśli. Tak działa propagandowa tuba, która nie psychopatom wtłacza nienawiść do głowy.
      • gama2003 Re: Adamowicz nie żyje:( 14.01.19, 15:25
        Otóż to.
        Zwykły przeciwnik polityczny powyzywa, może przeklnie w domu. Chory nakręci się telewizyjnymi doniesieniami, hamulców nie będzie.
        Smutne.
        Powiedzcie, że WOŚP nie zniknie...
        Współczuję bliskim zmarłego, co za koszmar (*)
        • 7katipo Re: Adamowicz nie żyje:( 14.01.19, 15:39
          No właśnie czytam, że Owsiak złożył rezygnację sad
          • beataj1 Re: Adamowicz nie żyje:( 14.01.19, 16:03
            Adamowicz umiera
            Owsiak rezygnuje
            Pawłowicz zostaje
            • pade Re: Adamowicz nie żyje:( 14.01.19, 16:09
              Ja mam wrażenie, że Pawłowicz specjalnie prowokuje, po to, by w końcu ktoś usiłował zamknąć jej gębę (sorry, nie mogę delikatniej) i by podniósł się wrzask, że totalna opozycja waadzę atakuje, znowu...
              • annajustyna Re: Adamowicz nie żyje:( 14.01.19, 16:13
                Pani KP juz dawno totalnie odfrunela.
    • evolventa Re: Adamowicz nie żyje:( 14.01.19, 15:20
      Szok! R.I.P [*]
    • maniaczytania Re: Adamowicz nie żyje:( 14.01.19, 15:22
      Straszne, też miałam nadzieję, że wyjdzie z tego.
      Niewyobrażalna tragedia.
    • jola-kotka Re: Adamowicz nie żyje:( 14.01.19, 15:22
      ☹️
    • kropkacom Re: Adamowicz nie żyje:( 14.01.19, 15:25
      To zły dzień dla wielu Polaków. Bardzo współczuję cierpienia rodzinie zmarłego.
    • asia_i_p Re: Adamowicz nie żyje:( 14.01.19, 15:27
      Miałam nadzieję, że skoro przeżył operację, to się uda.
      Bardzo współczuję rodzinie.
    • solejrolia Re: Adamowicz nie żyje:( 14.01.19, 15:28
      Jestem wstrząśnieta.
      Bardzo współczuję najbliższym straty. I płaczę nad Polską...
      ;-(
    • nihil.novi75 Re: Adamowicz nie żyje:( 14.01.19, 15:30
      Żal sad
      Obawiam się tylko,że ta śmierć może być iskra zapalna do większych problemów w krajusadobym się myliła..
      Tak jak wczoraj już dziewczyny tu pisały :mowa nienawiści wydała owoce...
      Szkoda gadać sad
      • samawsnach Re: Adamowicz nie żyje:( 14.01.19, 15:38
        "mowa nienawiści wydała owoce..." Nie. To akurat taka mowa teraz może wzmagać nienawiść i myślę, że naprawdę warto się powstrzymać od tych politycznych przepychanek w obliczu tej tragedii.

Spoczywaj w pokoju*
    • izjaa Re: Adamowicz nie żyje:( 14.01.19, 15:34
      Ne mogę uwierzyć, że to się dzieje naprawdę sad
    • eliszka25 Re: Adamowicz nie żyje:( 14.01.19, 15:35
      Straszne, wstrząsnęło mną to wydarzenie.

Wyrazy współczucia dla rodziny.
    • ofelia1982 Re: Adamowicz nie żyje:( 14.01.19, 15:35
      Strasznie mną to wstrząsnęło...Taka bezsensowna śmierć. A najbardziej mnie dobija to, że wszyscy to upolityczniają, podpinają pod mowę nienawiści. Przecież ten Stefan to wariat i pech chiał, że nakręcił się na Adamowicza. Ale to mogl byc kazdy inny człowiek...
      • kaka-llina Re: Adamowicz nie żyje:( 14.01.19, 15:44
        ofelia1982 napisała:

> Strasznie mną to wstrząsnęło...Taka bezsensowna śmierć. A najbardziej mnie dobi
        > ja to, że wszyscy to upolityczniają, podpinają pod mowę nienawiści. Przecież te
        > n Stefan to wariat i pech chiał, że nakręcił się na Adamowicza. Ale to mogl byc
        > kazdy inny człowiek...
        No on sam krzyczał o PO! i zrobił co zrobił na finale WOŚP! Oczywiście, ze miał motywy polityczne... że wariat i chory to oczywiste, ale to niewiele zmienia, oprócz tego, ze zdrowi ludzi maja jakieś hamulce i nie chcą iść siedzieć, więc "tylko" bluźnia przed tv albo wyrzygują swoje "poglady" w internecie on poszedł dalej.....
        • ofelia1982 Re: Adamowicz nie żyje:( 14.01.19, 15:46
          OK to co jego chora głowa wymysliła i pod co podpięła może nie miec nic wspólnego z niczym. Winienie teraz JAKIEJKOLWIEK opcji politycznej i JAKICHKOLWIEK ludzi za śmierć jest po prostu nielogiczne. Zamachy zdarzają się we wszystkich opcjach politycznych.
          • memphis90 Re: Adamowicz nie żyje:( 14.01.19, 17:41
            Może powiesz to pani Pawłowicz...?
          • araceli Re: Adamowicz nie żyje:( 14.01.19, 19:42
            ofelia1982 napisała:
            > OK to co jego chora głowa wymysliła i pod co podpięła może nie miec nic wspólne
            > go z niczym. Winienie teraz JAKIEJKOLWIEK opcji politycznej i JAKICHKOLWIEK lud
            > zi za śmierć jest po prostu nielogiczne. Zamachy zdarzają się we wszystkich opc
            > jach politycznych.

Ta zbrodnia zdarzyła się w konkretnym kontekście i nie czas teraz na tę dyskusję. Uszanuj ciszę i nie brnij w symetryzm.
        • bo_gna Re: Adamowicz nie żyje:( 14.01.19, 15:52
          jakie motywy polityczne, po prostu siedział w więzieniu jak rządził PA
          • ofelia1982 Re: Adamowicz nie żyje:( 14.01.19, 15:57
            dokładnie. A że orłem nie był i jego zdolności analizy nie wychodziły poza 1-2 iteracje, to musiało być oczywiste, że "skoro siedzę w więzeniu w Gdańsku + prezydentem Gdańska jest Paweł Adamowicz = musze go zabić).
            Ot cała filozofia chorej głowy.
            I choć czuję duzy smutek bo do końca trzymałam kciuki za Prezydenta, to smutkiem napawa mnie też to obrzucanie się winą przez sympatyków skrajnych opcji politycznych. Tak jak Smoleńsk to był nieszczęśliwy wypadek i katastrofa lotnicza - tak samo zabicie Prezydenta było skutkiem rojeń wariata.
            • morekac Re: Adamowicz nie żyje:( 14.01.19, 20:42
              ofelia1982 napisała:

> dokładnie. A że orłem nie był i jego zdolności analizy nie wychodziły poza 1-2
              > iteracje, to musiało być oczywiste, że "skoro siedzę w więzeniu w Gdańsku + pre
              > zydentem Gdańska jest Paweł Adamowicz = musze go zabić).

Ofelio, po pierwsze zabójca nie siedział w Gdańsku, po drugie- to, że gość chorował psychicznie, jakoś nie przeszkodziło mu wcześniej zaplanować (całkiem skutecznie) kilku napadów i zamachu na Pawła Adamowicza.
              • annajustyna Re: Adamowicz nie żyje:( 15.01.19, 06:27
                Mam do czynienia z takimi przypadkami na co dzień. I wierz mi, że choroba psychiczna naprawdę nie przeszkadza w snuciu takich planów, a czasem wręcz pomaga...
                • morekac Re: Adamowicz nie żyje:( 15.01.19, 07:17
                  To do mnie? Nigdzie nie twierdzę, że tak nie jest.
      • lauren6 Re: Adamowicz nie żyje:( 14.01.19, 18:10
        > Ale to mogl byc kazdy inny człowiek...

Na scenie było 20 innych osób i zanim ochroniarze by podbiegli nożownik pewnie zdążyłby zasztyletować większość z nich gdyby chciał. On miał konkretny cel, który wyartykułował do mikrofonu: chciał zabić polityka związanego z bardzo konkretną partią.

Zamiast zaklinać rzeczywistość i wmawiać sobie, że to była przypadkowa zbrodnia, a ofiara była randomowa to warto rozpocząć dyskusję o okolicznościach tej zbrodni. O fali hejtu w telewizji, Internecie. O ludziach, którzy bez zażenowania życzą politykom śmierci:
        poznan.wyborcza.pl/poznan/7,36001,24361256,policja-zatrzymala-mezczyzne-ktory-grozil-w-internecie-prezydentom.html
        O tym co dziś mówił Owsiak: że w Polsce mowa nienawiści jest traktowana jako święte prawo do wyrażania krytyki.
        O tym co dzieje się na forum: ile osób broni ruskich płatnych trolli, wylewających ścieki w wątku o Adamowiczu - bo mamy wolność słowa!

Dokąd to wszystko zmierza? Ile jeszcze osób musi zginąć w zbrodniach dyktowanych nienawiścią by ludzie pokroju KP się wreszcie opamiętali?
    • gris_gris Re: Adamowicz nie żyje:( 14.01.19, 16:02
      Juz nic nie bedzie tak, jak przedtem

co za koszmar
      • bi_scotti Re: Adamowicz nie żyje:( 14.01.19, 16:43
        Can't believe it ... w moim kraju, w moim Gdansku, moi rodacy ... So much pain.
        Peace.
        • elf1977 Re: Adamowicz nie żyje:( 14.01.19, 16:55
          to wydarzenie bardzo mną wstrząsnęło. pora na przypomnienie, że ludzi należy łączyć a nie dzielić.
          • homohominilupus Re: Adamowicz nie żyje:( 14.01.19, 17:02
            dokładnie
            nic nie będzie takie jak przedtem
            brak słów
        • triss_merigold6 Re: Adamowicz nie żyje:( 14.01.19, 17:06
          Pisz po polsku, nie udawaj przynajmniej w takich okolicznościach.
    • niennte Re: Adamowicz nie żyje:( 14.01.19, 17:09
      Bardzo mi żal sad
      Cały czas miałam nadzieję, że mu się uda przeżyć.
    • 7katipo Re: Adamowicz nie żyje:( 14.01.19, 17:15
      Wciąż nie mogę uwierzyć
      W Gdańsku smutek wisi w powietrzu. Zniczy pod Ratuszem przybywa z minuty na minutę... smile)
      • 7katipo Re: Adamowicz nie żyje:( 14.01.19, 17:17
        Idiotyczna emotka weszła przypadkowo,niezamierzona
        • annajustyna Re: Adamowicz nie żyje:( 14.01.19, 17:29
          Tak jak u mnie w innym watku blad w nazwisku, za co zreszta przeprosilam. Straszna tragedia sad.
        • bominka Re: Adamowicz nie żyje:( 14.01.19, 17:29
          Okropnie mi smutno. Nie chce w to uwierzyć....
    • wheels.of.fire Re: Adamowicz nie żyje:( 14.01.19, 17:35
      R.I.P.
    • claudel6 Re: Adamowicz nie żyje:( 14.01.19, 17:42
      jestem w szoku sad naprawdę miałam ogromną nadzieję, że przeżyje.
      bardzo mi żal jego rodziny sad
      i cały czas po głowie tłucze mi się ten wiersz Tuwima
    • baltycki Re: Adamowicz nie żyje:( 14.01.19, 17:44
      K.... m.. .
      Ja, stary dziad, mam mokre oczy.
      Usprawiedliwiam siebie, zem gdanszczaninem, ze, za budowe takich scen, tez odpowiadalem kiedys sad
    • paola.brunetti Re: Adamowicz nie żyje:( 14.01.19, 17:47
      Wielki smutek i wielka obawa, dokąd ten świat i mój kraj zmierza...
    • araceli Re: Adamowicz nie żyje:( 14.01.19, 19:52
      Dla mnie kompletną abstrakcją nadal jest, że ofiarą padł właśnie TEN człowiek. W Bazylice Mariackiej trwają właśnie modlitwy przedstawicieli wszystkich religii nie dlatego, że zginął "ważny polityk" tylko dlatego, że zginał człowiek, którego osobiście znali oni wszyscy. Człowiek, który zawsze dążył do godzenia - nie dzielenia. Opanowany, kulturalny, ciepły, optymista. Człowiek, w dużej mierze dzięki któremu Gdańsk był zawsze taką wysepką spokoju, wolności, pokojowego współistnienia. Nie ogarniam sad
      • araceli Re: Adamowicz nie żyje:( 14.01.19, 20:18
        I jeszcze dla tych, którzy go nie znali - bardzo symboliczna scena z ostatniej kampanii. Taki był i taki powinien zostać zapamiętany:

trojmiasto.tv/Spotkanie-Pawla-Adamowicza-z-Kacprem-Plazynskim-30303.html
        • lauren6 Re: Adamowicz nie żyje:( 14.01.19, 20:19
          Dobry, ciepły człowiek. Wielka strata sad
    • saskia44 Re: Adamowicz nie żyje:( 14.01.19, 20:47
      🙁
    • tryggia Re: Adamowicz nie żyje:( 15.01.19, 00:00
      Włączyłam internet zaraz po pracy i...
      Natychmiast pojechałam na Długi Targ.
      Straszne.
      • ala_bama1 Re: Adamowicz nie żyje:( 15.01.19, 08:05
        Mam tylko nadzieję że morderca odpowie za to co zrobił. To że leczył się psychiatrycznie nie będzie przesłanką do zrobienia z niego niepoczytalnego jak to często bywa.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka