eleninka 29.12.11, 19:13 Czy spotkał się ktoś z tym imieniem? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
eleninka Re: Zingarina 29.12.11, 19:43 No właśnie, nigdzie nie mogę znaleźć informacji nt. tego imienia, a intryguje mnie od jakiegoś czasu. Imię to nosiła bohaterka filmu Tony'ego Gatlifa pt. "Transylvania". Zarówno aktorka (Asia Argento <btw. imię Asia - Azja też działa na mnie hipnotycznie>, jak i grana przez nią postać pochodzą z Włoch. Na YouTube spotkałam się też z artystką (cygańską pieśniarką) o pseudonimie Zingarina, poza tymi przykładami nie znalazłam żadnych konkretów. Zastanawiam się czy w ogóle to imię funkcjonuje we Włoszech. Odpowiedz Link Zgłoś
aneladgam Re: Zingarina 29.12.11, 19:33 w jakimś filmie było, ale nie pamiętam czy jako imię, czy jako ksywka Odpowiedz Link Zgłoś
eleninka Re: Zingarina 29.12.11, 19:44 "Transylvania" Wydaje mi się, że to jednak imię, nie ksywka, ale pewności nie mam aneladgam napisała: > w jakimś filmie było, ale nie pamiętam czy jako imię, czy jako ksywka Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Zingarina 29.12.11, 22:36 A cóż to jest za imię? Możesz podać więcej informacji? Odpowiedz Link Zgłoś
cynta Re: Zingarina 29.12.11, 23:02 ....Zingarina, whose name means "Gypsy" .... z opisu filmu World English Dictionary zingaro or ( feminine ) zingara (ˈdzinɡaro, ˈdzinɡara) — n , pl -ri , -re an Italian Gypsy [C16: ultimately from Greek Athinganoi, name of an oriental people] Czyli "Cyganeczka" po polsku ... chyba.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: angelo Re: Zingarina IP: *.access.telenet.be 29.12.11, 23:30 zingarina to po wlosku cyganeczka Odpowiedz Link Zgłoś