leann32 Re: Odwołane studniówki 17.01.19, 22:41 A komu ta żałoba ma pomoc? Co zmienic? W radio gra wesola muzyka, zycie gna jak dawniej, ludzie sie smieja, rozmawiaja, zyja. Rodzina ma w powazaniu czy jakies przedszkole wystawia dzien babci, zmarlemu nie pomoze ani nie zaszkodzi. Co jest w dniu babci uragajacego zalobie?? Ze dziecko wierszyk powie i zaspiewa piosenke? Paranoja. Odpowiedz Link Zgłoś
betty_bum Re: Odwołane studniówki 18.01.19, 07:26 Uważam, że to niepotrzebne. Studniówki nie da się przełożyć, to wielkie i drogie przedsięwzięcie w którym bierze udział i które przygotowuje kilkaset osób (150-200 maturzystów, osoby towarzyszące, nauczyciele, fotograf, obsługa sali), żałobę można odnotować minutą ciszy, zmianą muzyki na spokojniejszą, w tym konkretnym przypadku kwestą. Żałoba w przedszkolach, zwłaszcza poza Gdańskiem to nieporozumienie, chociażby dlatego, że przedszkolaki nie rozumieją pojęcia śmierci, ostateczności. Jeśli przedszkolakom odwołuje się przedstawienie, a skoki i inne imprezy się odbywają, to coś jest nie tak. Odpowiedz Link Zgłoś
panna_lila Re: Odwołane studniówki 18.01.19, 16:52 Mnie dzisiaj decyzją Trzaskowskiego odwołano spektakl. Jeszcze rano był odwołany tylko jutrzejszy a ok. 13 odwołano też dzisiejszy. Odpowiedz Link Zgłoś
bergamotka77 Re: Odwołane studniówki 18.01.19, 17:26 Straszne. Jak to przeżyjesz? Odpowiedz Link Zgłoś
bergamotka77 Re: Odwołane studniówki 18.01.19, 17:27 panna_lila napisała: > Mnie dzisiaj decyzją Trzaskowskiego odwołano spektakl. Jeszcze rano był odwołan > y tylko jutrzejszy a ok. 13 odwołano też dzisiejszy. Straszne. Jak to przeżyjesz? Odpowiedz Link Zgłoś
milka_milka Re: Odwołane studniówki 18.01.19, 18:32 A pieniądze za bilety zwracają? Odpowiedz Link Zgłoś
escott Re: Odwołane studniówki 18.01.19, 17:01 Dla mnie absurd. W przedszkolach i to jeszcze z okazji dnia babci i dziadka to po prostu kuriozum do sześcianu. Studniówki - to samo, szczególnie odwołane. Przykro mi z powodu śmierci prezydenta Gdańska, ale serio w ogóle tego nie rozumiem. Żałoba narodowa powinna była być od razu, wtedy kiedy rzeczywiście sporo osób było przybitych, tak naprawdę. A nie na gwizdek. Bardzo żal mi młodzieży. Odpowiedz Link Zgłoś