Dodaj do ulubionych

Szukam męża

26.02.19, 19:34
...tzn. niezupełnie, ale kurde, po rozwodzie jakoś odpadło mi pełno znajomości. Mam koleżanki i kolegów z pracy, czasem gdzieś tam wyjdziemy, ale skąd bierze się nowych znajomych?
Mam na jakieś garncarstwo czy kijki chodzić?
Poza tym nie widzę siebie zagadującej do obcych ludzi. Weźcie no pomóżcie...
Obserwuj wątek
    • aankaa Re: Szukam męża 26.02.19, 19:43
      odpocznij i dojdź do siebie po pierwszym
      • beneficia Re: Szukam męża 26.02.19, 20:12
        5 lat minęło, jest dobrze ☺
    • bywalec.hoteli Re: Szukam męża 26.02.19, 19:48
      Były niedawno dwa wątki „Szukam żony”. Także masz okazje smile
    • bywalec.hoteli Re: Szukam męża 26.02.19, 19:53
      W jakim jestes wieku, czy masz dzieci, czy jestes szczupła i atrakcyjna ? Jeśli poniżej 30, brak, a pozostałe tak to masz szanse jeszcze znaleźć męża.
      • sofia_87 Re: Szukam męża 26.02.19, 19:56
        Może tanebo?
        • lauren6 Re: Szukam męża 26.02.19, 20:02
          Ona już korespondowała i z jozkiem, i tanebo. Widać nie zaiskrzyło.
          • no_easy_way_out Re: Szukam męża 26.02.19, 20:05
            serio?
            a uncertain
            • beneficia Re: Szukam męża 26.02.19, 20:13
              Czy Wy czytacie coś więcej niż tytuł? 😁
              • lauren6 Re: Szukam męża 26.02.19, 22:06
                Tytuł jest głupi. Trzeba było napisać: szukam przyjaciółki we Wrocławiu.
            • tanebo7.0 Re: Szukam męża 26.02.19, 20:44
              Nie
              • caponata75 Re: Szukam męża 26.02.19, 21:49
                tanebo7.0 napisał:

> Nie
          • heavy_metal_thunder Re: Szukam męża 26.02.19, 21:19
            Tylko z Tanebo, ja mu nie przeszkadzałem w działaniu, jestem solidarny z innymi facetami.
      • jeziorowa Re: Szukam męża 26.02.19, 20:20
        bywalec.hoteli napisał:

> W jakim jestes wieku, czy masz dzieci, czy jestes szczupła i atrakcyjna ? Jeśli
        > poniżej 30, brak, a pozostałe tak to masz szanse jeszcze znaleźć męża.
        >
        Jeśli byłyby takie odpowiedzi jak sugerujesz to nie dałaby rady napisać na forum, bo wciąż odganiałaby chętnych do ożenku. A swoją drogą z treści posta autorki wynika, że ona wcale następnego męża nie chce.
        • bywalec.hoteli Re: Szukam męża 26.02.19, 20:22
          No nie wiem, znam niejedna taka które wciąż nie mogą znaleźć męża. My w naszym kraju mamy większy wybór, kobiety są przepiękne tylko z charakterem nieraz ciezko.
          • jeziorowa Re: Szukam męża 26.02.19, 20:41
            bywalec.hoteli napisał:

> No nie wiem, znam niejedna taka które wciąż nie mogą znaleźć męża. My w naszym
            > kraju mamy większy wybór, kobiety są przepiękne tylko z charakterem nieraz ciez
            > ko.
            >
            Ja osobiście nie znam ani jednej. Znam natomiast kilka, które wychodziły za mąż w wieku 35-45 lat i miały 2-4 dzieci. Co prawda wszystkie były atrakcyjne, ale nie w sensie sexi samicy.
            • bywalec.hoteli Re: Szukam męża 26.02.19, 21:01
              Sama sobie przeczysz. Skoro wyszły za mąż w wieku 35-45 to znaczy ze przed 30-ka nie mogły znaleźć męża.
              • jeziorowa Re: Szukam męża 26.02.19, 21:07
                Widocznie za mało precyzyjnie napisałam, więc teraz krok po kroku: ponownie wyszły za mąż, czyli mając 2-4 dzieci i 35-45 lat były rozwódkami lub wdowami i wyszły ponownie za mąż. Teraz mają drugiego męża.
                • bywalec.hoteli Re: Szukam męża 26.02.19, 22:06
                  Były bardzo zdeterminowane żeby znaleźć nowego żywiciela dla licznej rodziny. Taka to zawsze znajdzie męża, choćby i nieatrakcyjna była.
                  • jeziorowa Re: Szukam męża 26.02.19, 22:13
                    W jakim towarzystwie obracasz się człowieku? Żywiciela rodziny? Serio? Ja piszę o kobietach wykształconych, pracujących, które są w stanie utrzymać siebie i dzieci (w przypadku rozwódek dodatkowo posiadających alimenty na dzieci).
                    • bywalec.hoteli Re: Szukam męża 26.02.19, 23:20
                      Sorry ale natury nie oszukasz. Chocbys się zarzekała, ze wszystkie twoje znajome są piękne i maja chętnych facetów w wieku nawet po 60ce i pełno kasy, to wiem jak jest.
                      • jeziorowa Re: Szukam męża 26.02.19, 23:55
                        Sorry, ale wszyscy wiemy jak naprawdę jest. Od wielu lat kobiety (przynajmniej te wykształcone z dużych miast - chociaż nie tylko) nie są zależne ekonomicznie od facetów. Dokładnie w odwłoku mają fakt czy są piękne czy nie, bo im to do niczego nie potrzebne, a atrakcyjność nie na tym polega. Atrakcyjni mężczyźni wybierają atrakcyjne kobiety, pięknisie-macho-z łańcuchami wybierają seksi lale i są ich (jak to się wyraziłeś) żywicielami rodziny i panami. To po prostu dwa równoległe światy, więc wiem, że możesz nie ogarnąć faktu, że rozwódka 40+ z dziećmi wychodzi za mąż nie dlatego, że przymiera głodem.
        • beneficia Re: Szukam męża 26.02.19, 20:23
          Ooo, dzięki za zrozumienie ☺
        • aankaa Re: Szukam męża 26.02.19, 20:54
          jeziorowa napisała:

> swoją drogą z treści posta autorki wynika, że ona wcale następnego męża nie chce.

a z tytułu "szukam męża" ?
          • beneficia Re: Szukam męża 26.02.19, 20:58
            To był żart, nawiązujący do tytułów innych wątków. Sorry, myślałam, że czytelny smile
    • margotka28 Re: Szukam męża 26.02.19, 19:58
      tanebo szukał żony ostatnio.
      • beneficia Re: Szukam męża 26.02.19, 20:15
        Tanebo zdaje się szukał prawdziwej żony, a ja szukam rozrywkek towarzyskich (płeć dowolna). Ale dzięki za przypomnienie tongue_out
        • aankaa Re: Szukam męża 26.02.19, 20:56
          beneficia napisała:

> Tanebo zdaje się szukał prawdziwej żony, a ja szukam rozrywkek towarzyskich (pł
          > eć dowolna)
          . Ale dzięki za przypomnienie tongue_out

to kiepsko wystartowałaś "szukam męża" a tu takie coś big_grin
        • sofia_87 Re: Szukam męża 26.02.19, 21:02
          Mam wrażenie, że tanebo weźmie co dają smile
          • beneficia Re: Szukam męża 26.02.19, 21:19
            Jestem pewna, że nie.
            • heavy_metal_thunder Re: Szukam męża 26.02.19, 21:31
              Też tak uważam, ale najpierw to on musi się z zacietrzewienia wyleczyć i tego nazywania biednych plebsem.
              • ponis1990 Re: Szukam męża 27.02.19, 11:33
                przyganiał kocioł garnkowi, kurde! ;p
                • heavy_metal_thunder Re: Szukam męża 27.02.19, 17:18
                  Ja nikogo nie poniżam z powodu sytuacji finansowej.
                  • beneficia Re: Szukam męża 27.02.19, 17:44
                    Nie kłócić mi się tutaj, bo mi męża wystraszycie😈
    • no_easy_way_out Re: Szukam męża 26.02.19, 20:00
      1. tanebo2.0@gazeta.pl
      2. biceps_of_steel@gazeta.pl

nie ma za co wink
      pamietaj, zeby zaprosic na wesele wszystkich z emamy wink
      • princesswhitewolf Re: Szukam męża 26.02.19, 20:10
        A ty?
        • aankaa Re: Szukam męża 26.02.19, 20:12
          nie szuka pani po przejściach ?
      • beneficia Re: Szukam męża 26.02.19, 20:41
        Jeśli chodzi o mój kolejny ślub (którego zresztą nie planuję), to najpierw założę wątek dotyczący doboru kolorów bukietu, balonów i serwetek.
        Następnie o wystroju małego białego domku, a potem zrobię ankietę nt. imion dzieci, przy czym oczywiście poproszę Cię o pomoc smile
        A, na forum wrzucę fotorelację rzecz jasna.
        • no_easy_way_out Re: Szukam męża 26.02.19, 23:24
          OK smile
          To masz juz dobry plan na slub, co do ktorego nie masz zadnych planow
          big_grin
    • saskia44 Re: Szukam męża 26.02.19, 20:05
      Na tym forum?
    • triss_merigold6 Re: Szukam męża 26.02.19, 20:06
      Na ematce?!
      • bergamotka77 Re: Szukam męża 26.02.19, 20:09
        Moze szuka żony? 😆 Mnie czasem tez by się czasem taka przydala tylko jest problem, bo wolę sypiac z facetami.
        • beneficia Re: Szukam męża 26.02.19, 20:17
          Żony to chciałam jak miałam męża 😁
          • aankaa Re: Szukam męża 26.02.19, 20:58
            eeee, tak to chciałoby z 90% pań
        • lauren6 Re: Szukam męża 26.02.19, 21:59
          Jakbym się rozwiodła to nastepna może być i żona. Trzeba być do przodu i gender big_grin
          • bergamotka77 Re: Szukam męża 26.02.19, 23:05
            lauren6 napisała:

> Jakbym się rozwiodła to nastepna może być i żona. Trzeba być do przodu i gender
            > big_grin

😅
    • princesswhitewolf Re: Szukam męża 26.02.19, 20:09
      A ten rozwod to kiedy byl?
      • beneficia Re: Szukam męża 26.02.19, 20:11
        5 lat temu.
    • bergamotka77 Re: Szukam męża 26.02.19, 20:11
      A tak poważnie to zapisz się na kurs szybowcowy czy spadachroniarski - na lotniskach jest mnóstwo fajnych facetów, nierzadko wolnych.
      • bywalec.hoteli Re: Szukam męża 26.02.19, 20:21
        A jak ma lek wysokości ? Albo spadochron się nie otworzy ?
        • bergamotka77 Re: Szukam męża 26.02.19, 20:29
          Jak się nie otworzy to nie bedzie już i tak o tym myśleć. Sorry, uwielbiam czarny humor wink
        • 7katipo Re: Szukam męża 27.02.19, 07:42
          No to trudno, ryzyk-fizyk big_grin wink
      • beneficia Re: Szukam męża 26.02.19, 20:21
        Latałam na szybowcach jak byłam w liceum, fajne to było. Ze spadochronem nie skoczę, bo boję się że połamię nogi. Widziałam jak oni trenują lądowanie, dzięki.
      • norra.a Re: Szukam męża 26.02.19, 20:51
        Albo kurs nurkowania...
        • aankaa Re: Szukam męża 26.02.19, 20:59
          w Egipcie
    • daniela34 Re: Szukam męża 26.02.19, 20:12
      Tak serio? Zajęcia dodatkowe typu garncarstwo nie są złym pomyslem. Zapisałam się na kurs językowy i nie dość, że mam fajnych nowych znajomych to jeszcze nowe kontakty i perspektywy zawodowe (związane z tymi kontaktami a nie że znajomością jezyka). Poza tym w tej akurat sferze wierzę w przeznaczenie i chemię miedzyludzką. Najfajniejsza z moich nowych przyjaźni, obejmująca całe rodziny (moją i mojej przyjaciółki) nawiązała się na korytarzu oddziału szpitalnego
      • daniela34 Re: Szukam męża 26.02.19, 20:15
        Za szybko wysłało - część przyjaźni damskich przekłada się też na znajomość damsko - męskie
        • beneficia Re: Szukam męża 26.02.19, 20:28
          Chodziłam na różne fitnesy, kurs niemieckiego, vedic art (polecam!), przecież na zajęcia chodzi się w konkretnym celu.
          Pewnie jestem mało otwarta, hm.
          • mae224 Re: Szukam męża 26.02.19, 20:41
            Trzeba się przełamać, poprosić o nr telefonu, umówić się na mieście, na kawę, na rower, na wizytę, wyjście do parku i na spacer z psem, na pogaduszki wieczorem nawet na messengrze, mówię to ja, a pół życia miałam fobię społeczną.
            • beneficia Re: Szukam męża 26.02.19, 20:45
              Teoretycznie wiem, o czym mówisz.
              Ale jakoś zakładam, że ludzie mają swoje życie, to co ja im będę głowę zawracać. Pewnie mój błąd.
              • mae224 Re: Szukam męża 26.02.19, 20:50
                Mają, ale też potrzebują ludzi wokół siebie. Ja bardzo sobie cenię nowe znajomości. Bardzo. I żałuję, że się dużo w życiu przeprowadzam, bo cześć z ni h teraz tylko wirtualna, na szczescie jest fb.
            • daniela34 Re: Szukam męża 26.02.19, 20:49
              Zgadzam się, ja wprawdzie fobii społecznej nie mam, ale nie jestem szczególnie towarzyska. Myślałam, że już do końca życia zostanę z gronem 3 przyjaciółek z LO i studiów. Aż tu w wieku lat 30 nagle zaczęło mi przybywać dobrych znajomych, kolegów i przyjaciół
              • beneficia Re: Szukam męża 26.02.19, 21:05
                Ja mam 44 i przez ostatnie kilka lat po rozwodzie spokojnie mi się żyło beztowarzysko, ale chyba już dojrzałam do wznowienia kontaktu ze społeczeństwemsmile
                • daniela34 Re: Szukam męża 26.02.19, 21:10
                  smile A ja prawie 35 i właśnie od tych 5 lat nawiązałam więcej znajomości niż w czasie studiów. I to z różnych grup wiekowych. Moja najnowsza przyjaciółka jest rok starszą od Ciebie smile
            • dzeeq1 Re: Szukam męża 27.02.19, 00:39
              mae224 napisała:

> Trzeba się przełamać, poprosić o nr telefonu, umówić się na mieście, na kawę, n
              > a rower, na wizytę, wyjście do parku i na spacer z psem, na pogaduszki wieczore
              > m nawet na messengrze, mówię to ja, a pół życia miałam fobię społeczną.
    • mae224 Re: Szukam męża 26.02.19, 20:26
      Ale chodzi o znajomych?
      Czy faceta? Bo to trochę różnica.
      Jeśli chodzi o znajomych, to latwizna, musisz po prostu w swojej okolicy stać się bardziej aktywna: jeśli masz dzieci, to rodzice innych dzieci mogą się okazać fajni, sąsiedzi, jeśli ich jeszcze do końca nie poznałaś, ludzie na kursach wszelakich (oczywistość), wyjścia hobbystycze: kluby sportowe, siłownia, fitness, targi jakieś branżowe, hodowle hobbystyczne, kluby książki, dyskusyjne kluby filmowe, koła szachowe, garncarskie, malarskie i co tam jeszcze lubisz. Z facetem trochę trudniej, jeśli szukasz, to musisz wybrać jednak miejsca uczęszczane przez panów, na pewno nie akcję "kino na obcasach", a tak na serio to często działa "przez znajomych".
      • beneficia Re: Szukam męża 26.02.19, 20:31
        W swojej okolicy powiadasz... No jest obok jakiś dom kultury...
      • bywalec.hoteli Re: Szukam męża 26.02.19, 20:43
        Kogo pozna na siłowni ?
        • lauren6 Re: Szukam męża 26.02.19, 22:03
          Dobre pytanie. Na siłowni każdy jest skupiony na ćwiczeniach, ewentualnie na ekranie smartfona ustawionego na podstawce rowerka/bieżni. To już nie te czasy gdy maszerując 60 minut twarzą do ściany z nudów zagadywało się wszystkich ludzi wokół.
          • mae224 Re: Szukam męża 26.02.19, 23:52
            Ja chodziłam na taką, gdzie były jeszcze dwie wielkie sale z zajęciami i tam był pilates i joga i jeszcze coś, i w szatni po albo przed kobitki się wymieniały zaproszeniami na imprezy sportowe/kulturalne, jakimiś radami, ulotkami, co więcej, trenerka się okazało ma dziecko w tej samej szkole co mój syn, potem ja zagadałam na basenie i na szkolnym pikniku. Co w tym dziwnego? Siłownia to nie kościół.
      • 35wcieniu Re: Szukam męża 27.02.19, 00:35
        Wiekszosc tych miejsc jest spoko w teorii. W praktyce doroslej osobie poznac nowych znajomych (poza praca) jest bardzo trudno. Pomijajac juz oczywisty fakt ze nie wszedzie sa rozrywki, ktore wymienilas.
        • mae224 Re: Szukam męża 27.02.19, 10:14
          Nie żartuj, zrobiłam w tym roku kurs (październik-luty), na którym było 45 osób. Wszyscy dorośli. Z dwoma się już zaprzyjaźniłam, mamy swoje numery, kontakty na portalach, wychodzilam z nimi do knajpy, zaplanowaliśmy wspólne wyjazdy, mamy wspólne zainteresowania i to zbliża. Raz w tygodniu wychodzę pewne miejsce w celu ogólnie pojętej rozrywki i tam jedni znajomi przedstawili nas innym znajomym trzeciej, czwartej i piątej parze. Spotykamy się też w domach, wychodzimy razem do kina, robimy inprezy urodzinowe itp i to wszystko w ostatnich dwóch latach. To samo jeśli chodzi o grupy związane z zainteresowaniami. Widzę online, jak biegacze, rowerzyści, miłośnicy gór i żagli itp organizują się w grupy, spotykają, wyjeżdżają, biorą udział w imprezach otwartych. Wszyscy są 35+, właśnie jak dzieci porośnięte można wrócić do życia towarzyskiego w tym wieku. Autorka chyba jest z Wrocławia, zdaję sobie sprawę, że to nie działa w małej wiosce pod 10-tysiecznym miasteczkiem, ale nie jest to tematem wątku. Trzeba chcieć.
          • 35wcieniu Re: Szukam męża 27.02.19, 10:29
            Nie żartuję, tylko mówię że dorosłemu jest trudno. Chyba że faktycznie mówimy o poziomie "dodajmy się na fejsie", to może i łatwo, ale nawiązanie przyjaźni w dorosłym wieku jest dużo trudniejsze niż za czasów powiedzmy liceum czy studiów. Dorośli ludzie zwykle mają własne grona przyjaciół, nie każdy szuka nowych znajomości. Oczywiście najprostsze i w miare najłatwiejsze do uzyskania jest to o czym piszesz że ZNAJOMI przedstawili WAS innym znajomym, ale po 1. trzeba najpierw mieć znajomych, którzy mają kolejnych, a po 2. piszesz "was", więc nie byłaś sama. Pojedynczej dorosłej osobie wbić się w grono innych znajomych jest po prostu trudno i tyle.
            • beneficia Re: Szukam męża 27.02.19, 11:08
              >Pojedynczej dorosłej osobie wbić się w grono innych znajomych jest po prostu trudno i tyle.<

Chyba właśnie w takiej sytuacji jestem.
              • mae224 Re: Szukam męża 27.02.19, 11:22
                W naszej grupie znajomych są też samotni, są na równi z parami zapraszani na imprezy towarzyskie. Moja nowa koleżanka, poznana na kursie, sama wychowuje dzieci, kolega z kursu podobnie wychowuje syna sam. Mój kolega biegacz aktywny w kilku grupach jest po rozwodzie, zaczął biegać po rozstaniu.
                • 35wcieniu Re: Szukam męża 27.02.19, 11:29
                  "W naszej grupie znajomych są też samotni, są na równi z parami zapraszani na imprezy towarzyskie."

Ekstra, w mojej też. Autorka nie jest w grupie znajomych więc nie jest zapraszana. Pytanie jest jak ma wejść do już istniejących grup.
                  • mae224 Re: Szukam męża 27.02.19, 11:46
                    Padła setka propozycji, ja za nią nie pójdę na spotkania. Niech zrobi coś w ramach swoich zainteresowań.
                    • 35wcieniu Re: Szukam męża 27.02.19, 11:52
                      Nikt za nią nie pójdzie "na spotkania". Ona też nie pójdzie bo nie ma z kim, to jest problem.
                      Propozycje padły, sensownych może ze 2-3 big_grin
                      • mae224 Re: Szukam męża 28.02.19, 13:29
                        "Nie pójdzie, bo nie ma z kim" to argument z podstawówki. Od kiedy się chodzi wszędzie w parach i grupach?
                        • 35wcieniu Re: Szukam męża 28.02.19, 13:35
                          O rany, piszesz że Ty za nią NA SPOTKANIE nie pójdziesz. NA SPOTKANIE. Nie ma z kim iść na to spotkanie, rozumiesz. Nie ma się z kim spotkać. Spotkanie nie w parze i nie w grupie to trochę dziwna opcja jak na spotkanie, przyznasz.
                          • mae224 Re: Szukam męża 28.02.19, 13:42
                            Ja piszę o spotkaniach typu: "klub miłośników bonsai" albo "grupa promocji kultury Hiszpanii" albo "spotkanie miłośników twórczości Conrada“, trzeba tam iść z kimś??!!!
              • 35wcieniu Re: Szukam męża 27.02.19, 11:57
                Na Twoim miejscu spróbowałabym odnowić stare znajomości, zamiast szukać nowych. Oczywiście nowych też możesz szukać, ale licz się z tym że nie wiadomo czy to w ogóle się uda, ludzie są zalatani, po zajęciach i pracy lecą do swoich spraw, naprawdę mało kto ma czas i chęci na zapoznawanie się z obcymi ludźmi.
                • beneficia Re: Szukam męża 27.02.19, 12:15
                  > naprawdę mało kto ma czas i chęci na zapoznawanie się z obcymi ludźmi.<

Też tak to widzę. Ale to odnawianie to jest pomysł, dzięki.
                • mae224 Re: Szukam męża 28.02.19, 13:32
                  A czas i chęci na odnawianie starych ludzie mają? Ta logika jest dość dziwna.
                  • 35wcieniu Re: Szukam męża 28.02.19, 13:37
                    Nie wiem co w niej dziwnego. Prędzej bym się spotkała z kimś kogo znam, ale od dawna niż widziałam, niż poszła gdzieś z obcą osobą.
                    • mae224 Re: Szukam męża 28.02.19, 13:51
                      Jeśli ktoś ze mną zerwał kontakt, znaczy że nie ma czasu albo nie chce go podtrzymać, logiczne? Ja wolę nowych.
                      • 35wcieniu Re: Szukam męża 28.02.19, 13:55
                        big_grin Spoko, jak dla mnie możesz nawet łapać przypadkowych ludzi na ulicy i ich zapraszać do domu, Twoja sprawa big_grin
                        • mae224 Re: Szukam męża 28.02.19, 14:01
                          Raczej wśród nich się nie znajdziesz, bym się znudziła.
                          • 35wcieniu Re: Szukam męża 28.02.19, 14:04
                            Kamień z serca, dzieki! big_grin
        • bistian Re: Szukam męża 27.02.19, 10:39
          35wcieniu napisał(a):

> Wiekszosc tych miejsc jest spoko w teorii. W praktyce doroslej osobie poznac no
          > wych znajomych (poza praca) jest bardzo trudno.

Nie jest trudno, gdy się czymś interesujesz.
          Ja mam trzy grupy znajomych związanych z trzema różnymi zainteresowaniami, musiałem ograniczyć spotkania ze względu na pracę, ale moja znajoma (samotna) korzysta z jednej z tych możliwości i chwali to sobie.
    • bergamotka77 Re: Szukam męża 26.02.19, 20:30
      A dlaczego po rozwodzie straciłaś znajomych? To meza tylko byli?
      • beneficia Re: Szukam męża 26.02.19, 20:35
        Nie tylko, ale w dużej mierze wspólni.
        Ja jestem chyba mniej towarzyska niż on, więc jakoś tak wyszło, że zostali z nim.
        Moje wcześniejsze przyjaźnie są porozrzucane po innych miastach.
        • bergamotka77 Re: Szukam męża 26.02.19, 20:48
          A dlaczego się rozstaliscie? Swoje drogą szkoda że znajomi musza opowiedzieć się po czyjejś stronie po rozwodzie...
          • majenkir Re: Szukam męża 26.02.19, 20:54
            bergamotka77 napisała:
            >szkoda że znajomi musza opowiedzieć się po czyjejś stronie po rozwodzie...

Lepiej tak, niz pozniej spotykac u nich exa na grillu wink

Beneficia, wez psa. Z psem w parku poznasz innych psiarzy smile
            • zuleyka.z.talgaru Re: Szukam męża 26.02.19, 21:57
              Dlaczego mają exa kłaść na grill?
              • skarolina Re: Szukam męża 26.02.19, 21:59
                Bo mu się należy? big_grin
                • zuleyka.z.talgaru Re: Szukam męża 27.02.19, 12:53
                  To byłby dla niej dobry widok ;P
              • majenkir Re: Szukam męża 26.02.19, 22:50
                big_grinbig_grin
              • homohominilupus Re: Szukam męża 27.02.19, 00:22
                zuleyka.z.talgaru napisała:

> Dlaczego mają exa kłaść na grill?

Parsklam śmiechem i chłopa obudziłam 😂
                • ponis1990 Re: Szukam męża 27.02.19, 13:07
                  karkówka z byłego, nie jadłaś, no mniam ;p
                  • beneficia Re: Szukam męża 27.02.19, 15:32
                    >karkówka z byłego, nie jadłaś, no mniam ;p<

No nie wiem, ten mój jest aktualnie trochę otłuszczony...
                    • skarolina Re: Szukam męża 27.02.19, 16:05
                      Karkówka to lepiej jak otłuszczona niż jak żylasta big_grin
                      Ale byłym to się można w sumie udławić, obawiam się...

Sorry, dorwała mnie głupawka, jak to sobie wyobraziłam smile
                      • beneficia Re: Szukam męża 27.02.19, 16:12
                        >Ale byłym to się można w sumie udławić, obawiam się...<

Że niby może stanąć kością w gardle? big_grin
                        • skarolina Re: Szukam męża 27.02.19, 16:24
                          Albo być niestrawny tongue_out
    • thea19 Re: Szukam męża 26.02.19, 20:57
      szczerze mowiac nowych nie mam od lat, starczaja mi ci, ktorych mam
    • jola-kotka Re: Szukam męża 26.02.19, 21:11
      Chcesz mojego? 😀Wlasnie mam focha na niego.
      • beneficia Re: Szukam męża 26.02.19, 21:23
        Związek na odległość Wrocław-Szczecin?!
        Może rzeczywiście ten kurs pilotażu to niegłupi pomysłbig_grin
        • jola-kotka Re: Szukam męża 26.02.19, 21:30
          😀
    • czarniejszaalineczka Re: Szukam męża 26.02.19, 21:22
      na kij ci mąż ?
      • beneficia Re: Szukam męża 26.02.19, 21:27
        Przeczytaj całość i coś doradź lepiej
        • czarniejszaalineczka Re: Szukam męża 26.02.19, 21:39
          jakie miasto i czym sie interesujesz
          • heavy_metal_thunder Re: Szukam męża 26.02.19, 21:47
            O interpunkcji chyba zapomnieliśmy, co?
    • jola-kotka Re: Szukam męża 26.02.19, 21:36
      Dobra teraz serio. Zalezy co to ma byc za facet bo tak serio to wszedzie sie czepiaja tylko nie kazdy to ten. Co lubisz itd. Jak bawic sie to zacznij chodzic w takie miejsca jak jakiegos mega spokojnego to do biblioteki 😀. W kawiarni sie dosiadaja i uderzaja w gadke. No to nie jest trudne , Nawet przez neta mozna nic nie tracisz tylko tu ostroznosc mega zachowaj.
      • 21mada Re: Szukam męża 26.02.19, 21:45
        Jola dobrze radzi.
        1. W dzień idź sama do kawiarni albo na lunch. Możesz wziąć ze sobą laptopa dla niepoznaki.
        2. W piątek albo sobotę wieczorem idź z koleżanka do klubu / na dyskotekę / do baru / do pubu. Na pewno wpadniesz komuś w oko.
        • 21mada Re: Szukam męża 26.02.19, 21:51
          Sama możesz też iść do teatru. Ja tak robię. Ostatnio zauważyłam kątem oka że kilku facetów na mnie łypało wzrokiem w czasie antraktu.
          Siłownia czy basen to też dobry pomysł. Na siłownie chodzą także normalni mężczyźni, białe kołnierzyki, nie same karki. Na basenie pod prysznicem też można zadzierzgnąć znajomość. Ostatnio niezłe ciacho brało prysznic obok mnie. 😁
    • skarolina Re: Szukam męża 26.02.19, 21:49
      Wiem, to się wypowiem wink Fejsbuka se załóż, do grup hobbystycznych/politycznych (lokalnych) się zapisz, zwykle prędzej czy później takie grupy organizują spotkania, a w zbiorze ludzi o podobnych zainteresowaniach łatwiej (choć niekoniecznie bardzo łatwo) znaleźć nowych znajomych. Przez lata unikając bliższych kontaktów ze znajomymi z pracy wink dorobiłam się solidnej grupy znajomych poznanych przez/dzięki internetowi smile
      • beneficia Re: Szukam męża 26.02.19, 22:14
        Wiesz, że słabo się w tym wszystkim widzęsmile chociaż Twoje rady miałyby sens.
        Wniosek jest taki, że najwyraźniej bardziej odpowiada mi stan obecny niż zakładanie fb, czas na ematkowy całunbig_grin
        • skarolina Re: Szukam męża 26.02.19, 22:18
          Wiem, ale tylko duże ssaki nie zmieniają poglądów, a kropla drąży skałę smile
        • mae224 Re: Szukam męża 28.02.19, 14:21
          Zawsze mnie zastanawia, jak to jest, że ludzie wiedzą z góry, że im się nie spodoba/nie przyda. Załóż, sprobój, sprawdź, nie przyda się - skasujesz, nie będziesz sie logować, zamiast czekać bezczynnie. To nie jest nielegalne.
    • bistian Re: Szukam męża 26.02.19, 23:56
      heavy_metal_thunder napisał:

> Tylko nie grupy KODziarskie, bo tam agresywne, zacietrzewione baby w rodzaju "r
      > udyfh" do w SB pracowały.

Mam pomysł na rozwiązanie Twoich problemów. Dostaniesz pismo z forum ematka, ostoi anarchizmu, że znamy Cię kilka lat i przez ten czas nic miłego nie napisałeś, tylko same plugastwa. Nikt nie musi wiedzieć, że do innych ludzi też nic miłego nie powiedziałeś i tu jest cały myk. wink Pójdziesz z tym do klubu pisowskich dziewic i gdy to pokażesz, nie będziesz się mógł opędzić, a gdy się dowie naczelnik Jaro, to może i order dostaniesz, jako kombatant. big_grin
    • lauren6 Re: Szukam męża 27.02.19, 07:58
      O tego nicka jozka nie miałam jeszcze w wygaszonych.

Czas to nadrobić.
    • mama-ola Re: Szukam męża 27.02.19, 10:39
      > Mam na jakieś garncarstwo czy kijki chodzić?

Na garncarstwie nie znajdziesz męża. Lepiej na sztukę walki typu karate, dżudo - tam powinno być więcej mężczyzn niż kobiet.
      • bistian Re: Szukam męża 27.02.19, 10:42
        mama-ola napisała:

> > Mam na jakieś garncarstwo czy kijki chodzić?
        >
        > Na garncarstwie nie znajdziesz męża.

Sam bym poszedł, ale nie mam teraz czasu i możliwości. Na zajęciach z garncarstwa są panowie, widziałem kilka takich kursów.
        • beneficia Re: Szukam męża 27.02.19, 11:05
          Może szukają żonbig_grin
          • mama-ola Re: Szukam męża 27.02.19, 11:15
            Nie wiem jak Ty, ale ja zdecydowanie poleciałabym na karatekę, a nie na garncarza smile
            Z tym, że nie jestem obiektywna, bo mój mąż ma czarny pas w karate, co mnie bardzo kręci wink
    • princesswhitewolf Re: Szukam męża 27.02.19, 15:20
      mysle ze watek ma pewne szanse na Nagrode Watku Roku...
      • beneficia Re: Szukam męża 27.02.19, 15:34
        Zostałby nim na pewno, gdybym niechcący tego męża znalazła big_grin
        • princesswhitewolf Re: Szukam męża 27.02.19, 15:55
          no to zrob to na potrzebe watku. Forum ponoc umiera. No poswiec siesmile))
          • beneficia Re: Szukam męża 27.02.19, 16:15
            No ale tak kota w worku mam kupowac??? Jakiś teścik by się przydał...
            • princesswhitewolf Re: Szukam męża 27.02.19, 16:32
              ojtam ojram nie wybrzydzaj lol

https://nfpl.nazwa.pl/www/webblog.infopraca.pl/wp-content/uploads/usmiech-2.jpg
              • czarniejszaalineczka Re: Szukam męża 27.02.19, 16:34
                lol
              • beneficia Re: Szukam męża 27.02.19, 16:47
                No nieee, jak już mam się poświęcić to z sensem... A Ty tu takiego wieprza przed perłę...
                • princesswhitewolf Re: Szukam męża 27.02.19, 22:42
                  Na miano wieprzyka to on sobie zasluzy jak go dotuczysz lekko.
              • bywalec.hoteli Re: Szukam męża 27.02.19, 23:30
                Wyglada jak łobuz z Manchesteru czy Birmingham. To twój mąż ? smile
    • ofelia1982 Re: Szukam męża 27.02.19, 19:07
      Zapisz się na grupę FB swojego osiedla. U nas tak było, że dużo bieżących spraw, potem spotkania (Ale musisz byc aktywna i chodzic) i czasem się okazuje, że czujesz się na całym osiedlu jaku siebie w domu, bo co chwila się z kimś witasz, gadasz...no i przez dzieci - tu naprawde latwo
      • beneficia Re: Szukam męża 27.02.19, 19:51
        Pomijając, że nie mam fb, to pomysł czegoś lokalnego jest fajny. A dzieci już duże nastolatki, więc trochę późno☺
        • bywalec.hoteli Re: Szukam męża 27.02.19, 21:34
          beneficia napisała:

> Pomijając, że nie mam fb, to pomysł czegoś lokalnego jest fajny. A dzieci już d
          > uże nastolatki, więc trochę późno☺

Dla ich dojrzewających kolegów jestes MILFem wink
        • 35wcieniu Re: Szukam męża 27.02.19, 21:46
          Obczaj najpierw czy w ogole Twoje osiedle ma cos takiego. Moje osiedle na przyklad ma az 2 grupy na fejsie. Lacznie nalezy kilkanascie osob, nigdy nikt niczego tam nie napisal, poza zalozycielami grup, ktorzy wrzucaja zyczenia swiateczne i zdjecia nowych placow zabaw big_grin

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka