Dodaj do ulubionych

37-letni czlowiek bez dluzszych zwiazkow na koncie

19.03.19, 09:06
Owszem, zwiazki byly. Ale zwykle roczne, albo paromiesieczne.
Taki najdluszy trwal 2 i pol roku.

Oznacza to weldug Was cos podejrzanego, negatywnego?
Zapala Wam sie lampka czy wszystko ok.

Nie chodzi o to czy zagrac z taka osoba karty, albo pojechac na rower. Chodzi mi o branie takiej osoby pod uwage do wejscia w zwiazek z.
Obserwuj wątek
    • no_easy_way_out Re: 37-letni czlowiek bez dluzszych zwiazkow na k 19.03.19, 09:08
      no_easy_way_out napisał:

> Chodzi m
      > i o branie takiej osoby pod uwage do wejscia w zwiazek z.

Do wejscia z nia w zwiazek
      smile
      • bergamotka77 Re: 37-letni czlowiek bez dluzszych zwiazkow na k 22.03.19, 22:44
        To ty easy? Nie bardzo bo to krotkodystansowiec. Albo on nie wytrzymuje z nikim dluzej albo z nim sie nie da wytrzymać wink Ja jestem z jednym facetem od 20 lat smile
        • vre-sna Re: 37-letni czlowiek bez dluzszych zwiazkow na k 24.03.19, 12:01
          Bylam w zwiazku 25 lat.
          O niczym dokladnie imho to nie swiadczy.
    • piekna_remedios4 Re: 37-letni czlowiek bez dluzszych zwiazkow na k 19.03.19, 09:10
      mam takiego kolegę, w tym roku 40 lat. Jedna dziewczyna w życiu, parę lat razem, może z 2,3?
      Nigdy w życiu nie wzięłabym go pod uwagę jako partnera, tzn w młodości nawet rokował, przystojny, dobrze nam się spędzało razem czas, imprezowaliśmy itd, nawet przez chwilę mieszkaliśmy w "komunie" razem, ale to było z 15 lat temu, coś mu się porobiło w głowie i teraz jest dla mnie synonimem loosera.
      • no_easy_way_out Re: 37-letni czlowiek bez dluzszych zwiazkow na k 19.03.19, 09:28
        Ale jestes na nie bo tylko jedna partnerka I to niedlugo- czy dlatego ze “cos my sie porobilo w glowie “ - cokolwiek to jest
        • piekna_remedios4 Re: 37-letni czlowiek bez dluzszych zwiazkow na k 19.03.19, 09:45
          coś mu się porobiło (zdziwaczał?), w związku z tym miał tylko jedną dziewczynę = dla mnie nie ma szans na związek
      • heavy_metal_thunder Re: 37-letni czlowiek bez dluzszych zwiazkow na k 19.03.19, 10:08
        A co się stało, że looser? Rzucił pracę i zaczął żerować na mamusi?
    • larix_decidua77 Re: 37-letni czlowiek bez dluzszych zwiazkow na k 19.03.19, 09:21
      Jeżeli nie mieszka z mamusią i ma po kolei pod czupryną to oczywiście. Dla mnie wygląd jest mało ważny, kasa też, bo zawsze się zarobek w obie strony może zmienić. Ważna jest samodzielność i zaradność. W tym wieku kobieta też ma zazwyczaj pracę i mieszkanie i po połączeniu obu może wszystko zacząć atrakcyjnie wyglądać. Jak w każdym wieku, najważniejszy jest charakter kandydata.
      • heavy_metal_thunder Re: 37-letni czlowiek bez dluzszych zwiazkow na k 19.03.19, 10:10
        Facet w tym wieku jeśli jest np. urzędnikiem i ceni sobie lekką pracę dla większych dochodów raczej nie będzie miał ochoty zostać malarzem okrętowym.
    • triss_merigold6 Re: 37-letni czlowiek bez dluzszych zwiazkow na k 19.03.19, 09:24
      Zależy czy ów 2,5 letni związek był z zamieszkaniem czy bez, i co było przyczyną rozpadu.
      • no_easy_way_out Re: 37-letni czlowiek bez dluzszych zwiazkow na k 19.03.19, 09:36
        Wole nie ingerowac w odpowiedzi innych sugerujac co ja mysle- ale w tej konkretnej kwestii myslimy podobnie. O ile mi wiadomo przyczyna rozpadu bylo zwykle “wypalenie “. Czy oznacza to uzaleznienie od permanentnego poczucia nowosci i ekscytacji z tym zwiazanej- czy tez po prostu obopulny brak zainteresowania soba I stopniowe zniechecenie- tego jeszcze nie wiem. W kazdym razie nie ma tam na koncie jakichs jazd typu zdrady, wielkie oszustwa, przemoc, inny terror (podobno)
        • pani_libusza Re: 37-letni czlowiek bez dluzszych zwiazkow na k 19.03.19, 10:41
          Jeżeli związek wypalił się już po 2,5 roku to dla mnie pan niespecjalnie nadaje się do długiego związku.
          • no_easy_way_out Re: 37-letni czlowiek bez dluzszych zwiazkow na k 19.03.19, 10:45
            Zdaje sie, ze padlo "okolo 2 i pol", wiec mozliwe ze np. 2 ale tak bylo dodane "i pol" zeby brzmialo lepiej. A moze i nie. To marginalne, nie chodzi raczej o te pol roku.
            I - choc to tez na marginesie - mowa o pani, nie panu.
          • heavy_metal_thunder Re: 37-letni czlowiek bez dluzszych zwiazkow na k 19.03.19, 11:30
            A jeśli pojawiła się zdrada ze strony pani lub jego samego? Może nie chce mówić o skoku w bok, który był po którejś stronie.
    • saskia44 Re: 37-letni czlowiek bez dluzszych zwiazkow na k 19.03.19, 09:33
      Trudno powiedziec, kazdy jest inny. Sa ludzie ktorzy maja za soba dlugoletnie zwiazki i nie nadaja sie na partnerow.
    • princesswhitewolf Re: 37-letni czlowiek bez dluzszych zwiazkow na k 19.03.19, 09:34
      niekoniecznie negatywne. ZYcie to nie je bajka i czasem tak sie uklada
    • saskia44 Re: 37-letni czlowiek bez dluzszych zwiazkow na k 19.03.19, 09:34
      Chyba chodzi jednak o to zeby trafic na wlasciwa osobe.
    • uomo_dos Re: 37-letni czlowiek bez dluzszych zwiazkow na k 19.03.19, 09:37
      Z punktu widzenia kobiety dojrzałej (kilka lat starszej od pana lat 37) uważam, że taki 37 latek może całkiem dobrze rokować. Gdybym się miała zastanawiać pod kątem doradzenia albo odradzenia mojej córce/przyjaciółce zaleciłabym jeszcze sprawdzenie, czy to typ family man. Jeśli tak, nic tylko próbować. Znam dwóch panów pasujących jak ulał do powyższego opisu. Jeden 27-letni, drugi nieco ponad 47 lat. Pierwszy pod względem związkowym jeszcze żółtodziób, młodziak w stylu "no ja nie wiem, czego te kobiety ode mnie oczekują" wink Drugi, choć kawaler, to już jednak trochę zblazowany. Widzę w nim potencjał, ale raczej dla dojrzałej i doświadczonej kobiety, która by go musiała trochę najpierw wychować - czego osobiście nie lubię, wolę kiedy facet jest facetem a nie wychowankiem. W tym towarzystwie ten 37-latek zdecydowanie wygrywa, jeśli nie ma ukrytych wad, to nawet może awansować do miana ideału. Uważam, że faceci swoje najlepszy czas mają właśnie w swojej czwartej dekadzie życia.
      • riki_i Re: 37-letni czlowiek bez dluzszych zwiazkow na k 19.03.19, 11:41
        uomo_dos napisał:

> . Uważam, że faceci swoje najlepszy czas mają
        > właśnie w swojej czwartej dekadzie życia.

Być może, ale jest to czas na chwilę.
        • heavy_metal_thunder Re: 37-letni czlowiek bez dluzszych zwiazkow na k 19.03.19, 12:58
          Dokładnie. Na zostanie ojcem po 50tce to może sobie pozwolić bogaty. Poza tym 50tka to taka umowna granica, kiedy zaczyna się już sypać zdrowie. Nagle się okazać może, że nici z kolejnych wyjazdów saksy i możliwości zarobkowe u niektórych znacznie spadają.
      • aandzia43 Re: 37-letni czlowiek bez dluzszych zwiazkow na k 26.03.19, 00:01
        Drugi, choć kawaler, t
        > o już jednak trochę zblazowany. Widzę w nim potencjał, ale raczej dla dojrzałej
        > i doświadczonej kobiety, która by go musiała trochę najpierw wychować

Sorry, ale facet pod pięćdziesiątkę, kawaler, to nie jest ktoś kogo można wychowywać. Powyżej pewnego wieku nie zmieniamy się już (kobiety i mężczyźni jednako), ewentualnie możemy odrobinę spuścić z tonu jeśli się nam to bardzo opłaca. Marchewka musi być solidna.
    • milamala Re: 37-letni czlowiek bez dluzszych zwiazkow na k 19.03.19, 09:42
      Nie uwazam, ze cos jest nie tak. Moze po prostu pech, czlowiek nie mial szczescia.
      • uomo_dos Re: 37-letni czlowiek bez dluzszych zwiazkow na k 19.03.19, 09:51
        wiesz co, ja nawet nie myślę, że to mógł być pech. Może facet najpierw był z tych "adventure" czyli tu coś sobie spróbuję, tam spróbuję, czegoś poszukam, coś odkryję, świat jest piękny, co się będę wiązał, na razie będę doświadczał różności.
        Pytanie jest, czy to typ "adventure" czy "family". Albo czy dojrzeje, aby z "a" stać się "f". Oczywiście zawsze może sobie znaleźć babeczkę typu "a" i będzie ok, ale chyba zastanawiamy sie pod kątem, czy ten osobnik jest w stanie dokonać progresu do stanu family i jak taki materiał postrzegają kobiety typu family?
    • princy-mincy Re: 37-letni czlowiek bez dluzszych zwiazkow na k 19.03.19, 09:49
      Raczej nie.
      Mam znajomego, który ma 41 lat i nigdy nie był w żadnym związku. NIGDY.
      Spotyka się z różnymi osobami na kawe, imprezę, obiad czy seks, ale te znajomości nigdy nie trwały dłużej niż kilka tygodni, max 2 miesiące.
      On- choć symaptyczny, inteligentny i pracowity- kompletnie nie nadaje się do związków.
    • jeziorowa Re: 37-letni czlowiek bez dluzszych zwiazkow na k 19.03.19, 09:49
      Moim zdaniem taka osoba jest kimś wymagającym, osobą nie idącą na daleko posunięte kompromisy aby tylko kogoś mieć. Taka osoba albo zbuduje fajny, głęboki związek albo będzie sama. Nic pomiędzy. Jeżeli zależy ci na głębokiej relacji i macie mocno zbieżne zapatrywania to dobrze rokuje, im bardziej różnicie się w poglądach tym szanse na trwały związek mniejsze, bo ona nie zrezygnuje z tego co chce.
      • cauliflowerpl Re: 37-letni czlowiek bez dluzszych zwiazkow na k 19.03.19, 09:55
        Zgadzam się z jeziorową.
        • saskia44 Re: 37-letni czlowiek bez dluzszych zwiazkow na k 19.03.19, 10:04
          Ja tez
          • 3-mamuska Re: 37-letni czlowiek bez dluzszych zwiazkow na k 19.03.19, 10:20
            Nie brała bym takiej osoby pod uwagę.

Nie lubię ludzie ludzi którzy są mało elastyczni i albo jest jak ja chce albo do widzenia.

A facet który mial przelotne związki albo ma zbyt duze wymagania ,samemu nie będąc idealnym/życiowym facetem bez możliwości kompromisów, albo jest beznadziejnym partnerem przed którym kobiety uciekają. Ale stawiam na to pierwsze.
            Gdyż kobiety raczej w (pewnym wieku) nie wybrzydzają.
      • heavy_metal_thunder Re: 37-letni czlowiek bez dluzszych zwiazkow na k 19.03.19, 10:12
        Albo ma zawyżone wymagania, co też się czasem zdarza.
        • triss_merigold6 Re: 37-letni czlowiek bez dluzszych zwiazkow na k 19.03.19, 10:23
          Lepiej powiedzieć, że nieadekwatne do własnej oferty.
          • saskia44 Re: 37-letni czlowiek bez dluzszych zwiazkow na k 19.03.19, 10:35
            Niekoniecznie. Niektorzy wola byc sami niz w malo satysfakcjonujacym zwiazku.
          • no_easy_way_out Re: 37-letni czlowiek bez dluzszych zwiazkow na k 19.03.19, 10:38
            big_grin
            • saskia44 Re: 37-letni czlowiek bez dluzszych zwiazkow na k 19.03.19, 10:48
              Co cie tak bawi?
              • no_easy_way_out Re: 37-letni czlowiek bez dluzszych zwiazkow na k 19.03.19, 10:51
                "Ma wymagania nieadekwatne do własnej oferty"

chwytliwy tekst smile
                • saskia44 Re: 37-letni czlowiek bez dluzszych zwiazkow na k 19.03.19, 10:53
                  Ah. Spokojnie to nie dziala na tej zasadzie.
      • ongoing Re: 37-letni czlowiek bez dluzszych zwiazkow na k 19.03.19, 18:10
        dlaczego nic pomiędzy? swiat nie jest czarno-biały, a pomiędzy "fajny, głęboki związek" z "sam" jest jeszcze wiele różnych opcji, w tym np. luźny związek - monogamiczny, ale niekoniecznie od razu znaczy, ze siedzimy sobie cały czas na głowie, a nawet że razem mieszkamy (choć to wymaga jakiejś dojrzałości i zaufania). Dzieci w takim układzie raczej wykluczone.

Wszytsko zależy od wyobrażenia związku, jaki ma założycielka wątku.
      • aandzia43 Re: 37-letni czlowiek bez dluzszych zwiazkow na k 26.03.19, 00:11
        jeziorowa napisała:

> Moim zdaniem taka osoba jest kimś wymagającym, osobą nie idącą na daleko posuni
        > ęte kompromisy aby tylko kogoś mieć. Taka osoba albo zbuduje fajny, głęboki zwi
        > ązek albo będzie sama. Nic pomiędzy. Jeżeli zależy ci na głębokiej relacji i ma
        > cie mocno zbieżne zapatrywania to dobrze rokuje, im bardziej różnicie się w pog
        > lądach tym szanse na trwały związek mniejsze, bo ona nie zrezygnuje z tego co c
        > hce.

A moim zdaniem taka osoba po prostu dobrze się czuje sama. Może nawet najlepiej mu solo.
    • banksia Re: 37-letni czlowiek bez dluzszych zwiazkow na k 19.03.19, 10:30
      To zależy, jak już ktoś wyżej napisał, czy w tym związku było wspólne pełnoetatowe mieszkanie. Jeśli nie, znaczy to że osoba po prawie 2 dekadach dorosłości nie wie, jak razem na co dzień żyć z drugim człowiekiem.
      Tu zapaliłaby mi się lampka, bo to jest dziwne i moim zdanie nie jest kwestią braku szczęścia czy nietrafienia na "drugą połówkę".
      Ważne są też relacje tej osoby z rodzicami i przyjaciółmi, wiele możnaby wywnioskować.
    • szalona-matematyczka Re: 37-letni czlowiek bez dluzszych zwiazkow na k 19.03.19, 10:34
      Zapalilyby mi sie 3 lampy. Na pewno nie bralabym takiego mezczyzny pod uwage jako partnera czy ojca (przyszlych) dzieci. Ale pojechac na rower to bym z nim pojechala, choc raczej nie w miejsca odludne, bo nie wiadomo co to za zaburzony czlowiek, wiec lepiej nie byc z takim sam na sam.
      • heavy_metal_thunder Re: 37-letni czlowiek bez dluzszych zwiazkow na k 19.03.19, 11:32
        Zaburzony bo sobie życia nie ułożył?
        • szalona-matematyczka Re: 37-letni czlowiek bez dluzszych zwiazkow na k 19.03.19, 13:59
          Prawie 40-tka i pozrywane zwiazki - niestety to swiadczy niekorzystnie o psychice tego czlowieka.
          • heavy_metal_thunder Re: 37-letni czlowiek bez dluzszych zwiazkow na k 19.03.19, 14:06
            A jak taki ktoś był zdradzany i oszukiwany? Miał trwać w relacjach "po przejściach"? Chyba nie powiesz, że zdolność do kompromisów to konieczność przeznaczonia skoków w bok?
            • szalona-matematyczka Re: 37-letni czlowiek bez dluzszych zwiazkow na k 19.03.19, 14:22
              Cale 40 lat w wielu krociutkich zwiazkach?!?!
          • ongoing Re: 37-letni czlowiek bez dluzszych zwiazkow na k 19.03.19, 18:23
            najpierw myślałam, że żartujeszsmile

takie pogląday świadczą niekorzystnie o Twoim podejsciu do ludzi i świata. Halo, mamy XXI wiek i trochę się pozmieniało na świecie przez ostatnie 100 lat. Nie ma obowiazku życia w związku, a nawet są ludzie, którzy nie mają takiej potrzeby.
            • szalona-matematyczka Re: 37-letni czlowiek bez dluzszych zwiazkow na k 19.03.19, 22:17
              Wg mnie ludzie, ktorzy nie maja potrzeby bycia w zwiazku sa zaburzeni. By bylo jasne chodzi o zwiazek, niekoniecznie o slub w bialej sukni. Nie wyobrazam sobie, iz przez prawie 40 lat zycia niezaburzona osoba ta nie umiala stworzyc stabilnego zwiazku.
              • ongoing Re: 37-letni czlowiek bez dluzszych zwiazkow na k 19.03.19, 23:45
                ona może i by umiała, ale do tanga trzeba dwojga - nie pomyślałaś o tym? różnie się w życiu układa

popatrz na statystyki (ale globalne, nie na swoją rodzinę i znajomych) i zobaczysz, że jest coraz więcej "zaburzonych" jak to określasz. Po prostu coraz mniej jest obiektywnych powodów, dla których ludzie czują taką potrzebę czy też raczej społeczny przymus, albo wręcz konieczność. Seks czy też narcystyczne potrzeby bycia podziwianym można mieć poza związkiem, kwestie ekonomiczne - do ogarnięcia dla singla, presja społeczna coraz mniejsza albo żadna, młodzi ludzie są teraz skupieni na sobie, czymś co uważają za rozwój, karierę czy też inne możliwości samorealizacji. Ponoć wolą przeglądać Tindera niż pogadać z dziewczyną/chłopakiem, który siedzi obok i wykazuje zainteresowanie. I nawet jeśli ktoś żyjący w takim świecie CHCE byc w związku, to zwyczajnie jest mu trudno znaleźć partnera. Czy to jest zaburzenie?
                • szalona-matematyczka Re: 37-letni czlowiek bez dluzszych zwiazkow na k 20.03.19, 09:16
                  Tak, to jest zaburzenie. Zyjemy w spoleczenstwie narcystycznym , co raz wiecej ludzi zyje egoistycznie ( "ja", "moje"), coraz mniej ludzi umie stworzyc normalne relacje z drugim czlowiekiem. Gabinety psychologow-psychoterapeutow pekaja w szwach (w moim miescie - Niemcy- trzeba dobre 6 miesiecy by dostac termin), psychiatrzy masowo wypisuja leki (poczytaj statystyki ile ludzi bierze), wiele osob radzi sobie domowymi sposobami (alkohol, jak pewna znana tu forumka, narkotyki). To jest zaburzenie, jesli nie umie sie nawiazac przez 40 lat trwalej wiezi z innym czlowiekiem. Czlowiek jako gatunek jest socjalny, potruebujemy innych, nie jestesmy z natury samotnikami.
                  • makinetka82 Re: 37-letni czlowiek bez dluzszych zwiazkow na k 20.03.19, 10:19
                    szalona-matematyczka napisała:

> Tak, to jest zaburzenie. Zyjemy w spoleczenstwie narcystycznym , co raz wiecej
                    > ludzi zyje egoistycznie ( "ja", "moje"), coraz mniej ludzi umie stworzyc normal
                    > ne relacje z drugim czlowiekiem. Gabinety psychologow-psychoterapeutow pekaja w
                    > szwach (w moim miescie - Niemcy- trzeba dobre 6 miesiecy by dostac termin), ps
                    > ychiatrzy masowo wypisuja leki (poczytaj statystyki ile ludzi bierze), wiele os
                    > ob radzi sobie domowymi sposobami (alkohol, jak pewna znana tu forumka, narkoty
                    > ki). To jest zaburzenie, jesli nie umie sie nawiazac przez 40 lat trwalej wiezi
                    > z innym czlowiekiem. Czlowiek jako gatunek jest socjalny, potruebujemy innych,
                    > nie jestesmy z natury samotnikami.

Rozumiem, że gdybyś odkryła prawdę o swoim mężu wcześniej i zostawiłabyś go z tego powodu, a potem nie poznała nikogo odpowiedniego, uważałabyś sie za zaburzoną osobę.
                    • szalona-matematyczka Re: 37-letni czlowiek bez dluzszych zwiazkow na k 22.03.19, 13:21
                      Ja bym na pewno znalazla nowego misia! Zawsze jak zrywalam znajomosc to najpozniej po kilku miesiacach bylam w nastepnym zwiazku! Jestem emama, piekna, madra, powabna, wyksztalcona. Za mna 20-latkowie sie ogladaja!👸
                      • makinetka82 Re: 37-letni czlowiek bez dluzszych zwiazkow na k 22.03.19, 16:09

> Ja bym na pewno znalazla nowego misia! Zawsze jak zrywalam znajomosc to najpozn
                        > iej po kilku miesiacach bylam w nastepnym zwiazku! Jestem emama, piekna, madra,
                        > powabna, wyksztalcona. Za mna 20-latkowie sie ogladaja!👸

A jeśli ktoś nie jest tak powabny jak Ty? Jeśli ma ciężko w życiu , nie wiem, jest fizycznie niezupełnie zdrowy lub nieatrakcyjny ? Albo przeżył jakąś swoją wielką miłość, krótką i potem przez długi czas się nie chciał angażować ? A jeśli po prostu nie znalazł nikogo takiego, do którego poczułby coś głębszego? Nie dlatego, że jest z nim coś nie tak, po prostu tak się złożyło?

Ale nie, zaburzony i już. Bardzo, bardzo mądre.
                        • szalona-matematyczka Re: 37-letni czlowiek bez dluzszych zwiazkow na k 22.03.19, 18:47
                          To nie chodzi o.powabnosc, ale o to, ze jak sie ma jakies zaburzenie, przezylo sie jakas traume ( "wielka nieszczesliwa milosc") to sie idzie.do psychoterapeuty.
                          • makinetka82 Re: 37-letni czlowiek bez dluzszych zwiazkow na k 22.03.19, 22:31
                            a ta swoje. A jak nie przeżyłaś zadnej traumy, tylko po prostu nie spotkałaś na swojej drodze nikogo ciekawego, to co ?
                            • szalona-matematyczka Re: 37-letni czlowiek bez dluzszych zwiazkow na k 25.03.19, 13:27
                              To jestes narcystycznym bucem. Jak mozna 40 lat nie spotkac kogos ciekawego?
                              • makinetka82 [...] 25.03.19, 19:26
                                Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
                                • zona_mi makinetka82 25.03.19, 23:33
                                  Proszę usunąć lub wykropkować wulgaryzm z sygnaturki.
                              • tanebo2.0 Re: 37-letni czlowiek bez dluzszych zwiazkow na k 25.03.19, 23:45
                                Można. Czego jestem przykładem...
    • simply_z Re: 37-letni czlowiek bez dluzszych zwiazkow na k 19.03.19, 10:44
      Oj ludzie ludzie..wy i te wasze generalizacje. Zawsze mnie to smieszy. Nalezy postapic tak jak nam dyktuje intuicja.
      A nie rozkminiac analizujac wnikliwie profile bylych, czestotliwosc wspolzycia, staz itd.
      Moja kuzynka wyszla za tzw zatwardzialego kawalera, ktory z racji zawodu ( jest kapitanem) nie wchodzil w dluzsze zwiazki.
      Sa ze soba szczesliwie, maja dwojke dzieci.
      • no_easy_way_out Re: 37-letni czlowiek bez dluzszych zwiazkow na k 19.03.19, 10:49
        >Nalezy postapic tak jak nam dyktuje intuicja.

I tak tez sie stanie smile
        Co prawda emama jest Nieomylna Wyrocznia, ale chyba jednak kazdy co najwyzej, absolutnie najwyzej, traktuje ja jako "loze doradcow", ktorych mozna wziasc pod uwage albo i zupelnie olac - zaleznie od WLASNYCH preferencji.

>A nie rozkminiac analizujac wnikliwie profile bylych, czestotliwosc wspolzycia, staz itd.

Chodzi o caloksztalt. Wplywajacy na obraz, profil psychologiczny podmiotu lirycznego.
        • simply_z Re: 37-letni czlowiek bez dluzszych zwiazkow na k 19.03.19, 10:54
          Prosze cie..tutaj wszyscy sa piekni, zarabiajacy kupe kasy i w udanych zwiazkach, Pozniej wychodza na wierzch rozne kwiatki.. Nie znamy twojego podmiotu, jesli czujesz, ze cos moze byc na rzeczy to zaryzykuj, a nie polegaj na opini prawiczka, rozwodki, zony psychopaty itd.
          • riki_i Re: 37-letni czlowiek bez dluzszych zwiazkow na k 19.03.19, 11:45
            simply_z napisała:

> Prosze cie..tutaj wszyscy sa piekni, zarabiajacy kupe kasy i w udanych zwiazkach

Dopóki nie wystąpią pod jednorazowym nickiem.
            • heavy_metal_thunder Re: 37-letni czlowiek bez dluzszych zwiazkow na k 20.03.19, 08:01
              A wtedy romans męża, problemy z uzbieraniem na zbliżającą się ratę kredytu i jedzenie taniej mortadeli by zaoszczędzić.
      • 3-mamuska Re: 37-letni czlowiek bez dluzszych zwiazkow na k 26.03.19, 00:23
        Wiesz raczej z racji zawodu to nie jest samotność do końca z wyboru.
        A pewnie i z wyboru „ze nie wiąże się, bo mnie ciagle nie ma, miałem związki przelotne, bo żadna z kobiet nie była skłonna mieć faceta tylko pół roku w roku. Lub czekać”.
        Ciekawe czy pan nie zdradzał partnerek i go nie zostawiały ,może też już wyszalal się za młodu, wszak, wiadomo ze marynarz ma kobietę w każdym porcie😜 to teraz może już mieć żonę i dzieci.
        „Czy wole być sam bo mam ciekawe przygody podczas wyjazdów wiec po co mi się było wiązać”.

Ja rozmawiam z chłopakiem ,który miał pewien zawód wymagający wyjazdów po całym świecie.
        I nie chciał się wiązać ,nie szukał kobiety ,te które były nim zainteresowane, unikał/ zniechęcał. Mówił im ze stałego związku z nim nie będą miały. Czasem kilka randek i rezygnowały.
        Były tego dwa powodu.
        Nie chciał mieć „kuli u nogi” i być zmuszonym brać pod uwagę rodzine.
        I dwa nie chciał ,żeby żona była ciagle sama wychowywała sama dzieci ,albo jeździła za nim i zmieniała ciagle środowisko.
        Bo specyfika pracy to krótkie kontrakty zlecenia.
        (Tak mówił ja się nie znam)

Uznał ze jak już zdobędzie doświadczenie i znajdzie prace tak ,aby mieć już jakaś pozycje to wtedy zdecyduje się na znalezienie partnerki.
        Dość poważnie podchodził do pracy związków i nie chciał dzieci widzieć raz na kilka tygodni.
        I o ile dzieci małe to jkoś by było, ale już przedszkole szkola praca żony. Nie chciał tego dla siebie i potencjalnej rodziny.
        Mam nadzieje ze mu się uda spełnić to co zaplanował.
    • marusia.00 Re: 37-letni czlowiek bez dluzszych zwiazkow na k 19.03.19, 11:14
      hmmm zależy od wielu czynników ale tak ogólnie, to uznałabym, że za bardzo lubi niezależność i po prostu nie chce być w stałym związku i ponosić tego konsekwencji (liczenie się z drugą osobą, w każdej dziedzinie życia). Znam trochę takich ludzi i kazde z nich, na dłuższą metę woli niezależność. Moja koleżanka ok 40stki twierdzi, że już nie umiałaby pójść na daleko idące kompromisy, ma ułożony świat, mieszka sama. Więc wiek też robi swoje, ludzie mają swoje przyzwyczajenia, nie chce im się tego zmieniać. Ale oczywiście co przypadek, to inna historia.
      • marisol25 Re: 37-letni czlowiek bez dluzszych zwiazkow na k 19.03.19, 22:30
        marusia.00 napisała:

> hmmm zależy od wielu czynników ale tak ogólnie, to uznałabym, że za bardzo lubi
        > niezależność i po prostu nie chce być w stałym związku i ponosić tego konsekwe
        > ncji (liczenie się z drugą osobą, w każdej dziedzinie życia). Znam trochę takic
        > h ludzi i kazde z nich, na dłuższą metę woli niezależność. Moja koleżanka ok 40
        > stki twierdzi, że już nie umiałaby pójść na daleko idące kompromisy, ma ułożony
        > świat, mieszka sama. Więc wiek też robi swoje, ludzie mają swoje przyzwyczajen
        > ia, nie chce im się tego zmieniać. Ale oczywiście co przypadek, to inna histori
        > a.

Boszzz..to około 40 tki zabrzmiało tu jak wyznania emerytki..wiek robi swoje 😃😃
        Serio mentalność to pierwszy klucz do sukcesu.albo totalnej porażki.
        Ja znam 40 tki ,które są pełne życia,wciąż młode ,chętne do wyjazdów ,wyzwań szaleństw -i tak,maja dzieci i to małe .😁
        Kobieta o której piszesz to poprostu stetryczała stara panna zgorzkniaja
        • aandzia43 Re: 37-letni czlowiek bez dluzszych zwiazkow na k 26.03.19, 00:23

> Boszzz..to około 40 tki zabrzmiało tu jak wyznania emerytki..wiek robi swoje 😃
          > 😃
          > Serio mentalność to pierwszy klucz do sukcesu.albo totalnej porażki.
          > Ja znam 40 tki ,które są pełne życia,wciąż młode ,chętne do wyjazdów ,wyzwań sz
          > aleństw -i tak,maja dzieci i to małe .😁
          > Kobieta o której piszesz to poprostu stetryczała stara panna zgorzkniaja

A co ma "mieszka sama, ma swoje przyzwyczajnia" do stetryczenia i zgorzknienia? Panie same mieszkające i ze sztywnym karkiem, solistki, to jednocześnie często te wyjeżdżające, gotowe na wyzwania i szaleństwa. Tyle ze nie z facetem na stałe.
    • mamablue Re: 37-letni czlowiek bez dluzszych zwiazkow na k 19.03.19, 11:18
      Dla mnie podejrzany. Unikałabym, a jeśli już by się zdarzyło, to byłabym bardzo ostrożna.
    • aankaa Re: 37-letni czlowiek bez dluzszych zwiazkow na k 19.03.19, 11:23
      mam wrażenie, że żadna z odpowiadających nie zauważyła, że w pytaniu chodziło o kobietę...
      • marusia.00 Re: 37-letni czlowiek bez dluzszych zwiazkow na k 19.03.19, 11:29
        no jak nie ? Ja dałam nawet przykład swojej koleżanki.
        A większość rozważa sytuację, ze swojego pkt. widzenia, więc pisze o mężczyznach.
      • triss_merigold6 Re: 37-letni czlowiek bez dluzszych zwiazkow na k 19.03.19, 11:37
        Ja zauważyłam, ale starałam się odpowiedzieć obiektywnie.
      • 1matka-polka Re: 37-letni czlowiek bez dluzszych zwiazkow na k 19.03.19, 11:41
        "mam wrażenie, że żadna z odpowiadających nie zauważyła, że w pytaniu chodziło o kobietę..."
        Pare zauwazylo, dlatego trzeba bylo jeszcze poczekac z tym wpisem, zeby nie zepsuc statystyki.
        • riki_i Re: 37-letni czlowiek bez dluzszych zwiazkow na k 19.03.19, 11:50
          Kobieta 47 bez doświadczeń stałych związków dłuższych niż 2 lata rokuje znacznie gorzej niż jej równolatek facet. Aczkolwiek znam osobiście Panią, która circa w tym wieku, do tego będąc dziewicą, poznała Pana, wzięła z nim ślub i żyje juz kilkanaście lat w harmonii (pomijam odchył religijny).
          • no_easy_way_out Re: 37-letni czlowiek bez dluzszych zwiazkow na k 19.03.19, 12:05
            37
            zakladam ze palcowka a moze nawet literowka
          • szalona-matematyczka Re: 37-letni czlowiek bez dluzszych zwiazkow na k 19.03.19, 14:01
            Czyli jednak ma odchyl.
    • verydry Re: 37-letni czlowiek bez dluzszych zwiazkow na k 19.03.19, 11:50
      Światełko? Raczej syrena.
    • fawiarina Re: 37-letni czlowiek bez dluzszych zwiazkow na k 19.03.19, 13:45
      Bierz ją. Jakby nigdy w życiu z nikim nic, to bym się zastanawiała. A tak z kimś już była, czegoś się nauczyła, czegoś się o sobie i związkach dowiedziała. Oczywiście, że brałabym pod uwagę.
      • heavy_metal_thunder Re: 37-letni czlowiek bez dluzszych zwiazkow na k 19.03.19, 13:49
        Krótki związek na koncie i życie przez większość czasu samemu lub w luźnych relacjach mogą oznaczać, że taka osoba ma już swoje nawyki, starokawalerskie lub staropanieńskie.
        • simply_z Re: 37-letni czlowiek bez dluzszych zwiazkow na k 19.03.19, 13:52
          A czym w sumie taka osoba rozni sie na minus od babki, ktora byla powiedzmy z jednym partnerem od LO. Ta przynajmniej doswiadczyla czegos wiecej.
          • heavy_metal_thunder Re: 37-letni czlowiek bez dluzszych zwiazkow na k 19.03.19, 14:01
            Ta osoba, która była z kimś od LO jednak żyła z kimś naprawdę poważnie. Może dorobiła się dzieci, wspólnego mieszkania, firmy którą razem prowadziła z partnerem. A ktoś kto był góra 2 lata w związku kiedyś tam tak naprawdę może być już przyzwyczajony do samotności, niezdolny do kompromisów i życie z nim to może być koszmar.
            • szalona-matematyczka Re: 37-letni czlowiek bez dluzszych zwiazkow na k 19.03.19, 14:02
              Heavy, 10/10
            • no_easy_way_out Re: 37-letni czlowiek bez dluzszych zwiazkow na k 19.03.19, 14:06
              >A ktoś kto był góra 2 lata w związku kiedyś tam tak naprawdę może być już przyzwyczajony do samotności, niezdolny do >kompromisów i życie z nim to może być koszmar.

I tak siebie scharakteryzujesz?
              serio pytam
              masz troche mniej (chyba) niz 37, ale juz coraz blizej. Dobrze kojarze?
              • heavy_metal_thunder Re: 37-letni czlowiek bez dluzszych zwiazkow na k 19.03.19, 14:19
                Nie piszę o sobie teraz. Do 37 jeszcze parę lat, ale pewnie zmienię się w taką osobę.
                • heavy_metal_thunder Re: 37-letni czlowiek bez dluzszych zwiazkow na k 19.03.19, 14:26
                  A niektóre kobiety mają dość duże wymagania, pomimo 30tki na karku chcą faceta ze swojej bajki zawodowej koniecznie, modnie ubranego i prowadzącego wielkomiejski lifestyle, jakiś robotnik z brzuchem i gniazdem na głowie ich nie interesuje.
                  • no_easy_way_out Re: 37-letni czlowiek bez dluzszych zwiazkow na k 19.03.19, 18:30
                    Wiesz, dosc duze wynagania- sprawa wzgledna. Mam wiecej lat niz 30 I tez mam swoje wymagania. Takze wiesz...
                  • kermicia Re: 37-letni czlowiek bez dluzszych zwiazkow na k 19.03.19, 19:25
                    <<jakiś robotnik z brzuchem i gniazdem na głowie ich nie interesuje.

No patrz, jakie złe baby, takie wymagania mieć ;D
                    Ten robotnik z brzuchem i gniazdem to też ty?
                    • heavy_metal_thunder Re: 37-letni czlowiek bez dluzszych zwiazkow na k 19.03.19, 22:03
                      Umówmy się, że dziś biurwa z korpo za 3 tysiące to dziś ta sama klasa społeczna co pracownik magazynu i niższa od spawacza i jego żony.
                      A mogę mieć brzuch i gniazdo nawet, zachowam to dla siebie. Oczywiście takiej wiecznej singielce 30+ oprócz brzucha i gniazda będzie przeszkadzać, że tej robotnik ma dzieci. To chyba normalne, że facet po 30tce ma już dzieci.
                      • heavy_metal_thunder Re: 37-letni czlowiek bez dluzszych zwiazkow na k 20.03.19, 09:00
                        No i dodam, że niektóre "starzejące się" panny chcą dyrektora z korpo. Tylko, że ten dyrektor szukając nowej pani chce młodszej i ślicznej jak z obrazka.
        • fawiarina Re: 37-letni czlowiek bez dluzszych zwiazkow na k 19.03.19, 23:14
          Długi związek na koncie też powoduje, że osoba ma już swoje nawyki. I co z tego? Ano nic, trzeba próbować. Zawsze jest ryzyko.
          • heavy_metal_thunder Re: 37-letni czlowiek bez dluzszych zwiazkow na k 19.03.19, 23:26
            Są osoby, z którymi próbowanie może być obarczone dużym ryzykiem.
          • cauliflowerpl Re: 37-letni czlowiek bez dluzszych zwiazkow na k 20.03.19, 07:56
            No wlasnie tak sobie pomyslalam. Mam na koncie 9letni zwiazek ze wspolnym mieszkaniem i wcale nie swiadczy to o tym, ze pisalabym sie na kolejny zwiazek ze wspolnym mieszkaniem. Przeciwnie, doszlam do wniosku, ze bylo to wbrew mojej naturze i nigdy wiecej.
    • vre-sna Re: 37-letni czlowiek bez dluzszych zwiazkow na k 19.03.19, 18:14
      Zapala sie lampka.
    • kermicia Re: 37-letni czlowiek bez dluzszych zwiazkow na k 19.03.19, 18:30
      Podejrzewałabym syndrom "goniącego króliczka", czyli takiego, dla którego atrakcyjne to, co nowe.
      Może być też singlowskie uzależnienie od pornografii, przy którym normalne związki z normalnym seksem szybko stają się nudne i facet szuka nowych stymulantów.
      Czy bym brała pod uwagę... może i tak, ale z założeniem, że to prawie na pewno na trochę, nie forever.
      • kermicia Re: 37-letni czlowiek bez dluzszych zwiazkow na k 19.03.19, 18:36
        A kurcze, o kobietę chodzi. No to pornografia pewnie odpada. Króliczek zostaje.
        Jeśli pani jest do tego ultra atrakcyjna, to może lubi być zdobywana, kręcą ją tylko początki znajomości, a facet w kapciach robi się aseksualny.
        • heavy_metal_thunder Re: 37-letni czlowiek bez dluzszych zwiazkow na k 19.03.19, 22:05
          To ja chyba z taką kobietą byłem, co ją kręciły właśnie te początki.
    • kryzys_wieku_sredniego Re: 37-letni czlowiek bez dluzszych zwiazkow na k 19.03.19, 18:42
      W dzisiejszych czasach to nie grzech być w okolicach czterdziestki i nie mieć męża, czy tż.
      Może byc i tak, że ktoś oddawał się życiu i przyjemnością. Nie każdy w wieku 60 lat chce być już dziadkiem, są tacy co mają wówczas dzieci w wieku 7-10 lat, bo do 50 siątki korzystali z życia.
      Niestety działa to tylko u facetów.
      • szalona-matematyczka Re: 37-letni czlowiek bez dluzszych zwiazkow na k 19.03.19, 22:23
        Dodaj: to dziala u zdrowych, bogatych facetow. Wystarczy, ze zdrowie nawali (co u 50+,60+ sie zdarza czesciej niz u 20+ czy 30+) albo z €€€ zrobi sie krucho i swiezo upieczony tatus 50+ pojdzie na dno...ciagnac za soba zonke-trofeum i rozowego niemowlaczka.
        • riki_i Re: 37-letni czlowiek bez dluzszych zwiazkow na k 19.03.19, 22:37

> Dodaj: to dziala u zdrowych, bogatych facetow. Wystarczy, ze zdrowie nawali (co
          > u 50+,60+ sie zdarza czesciej niz u 20+ czy 30+) albo z €€€ zrobi sie krucho i
          > swiezo upieczony tatus 50+ pojdzie na dno...ciagnac za soba zonke-trofeum i ro
          > zowego niemowlaczka.

Zawsze mi się tu przypomina nieodzalowany redaktor Tadeusz Mosz, bardzo przyzwoity człowiek notabene.
          • no_easy_way_out Re: 37-letni czlowiek bez dluzszych zwiazkow na k 19.03.19, 23:27
            Bardzo go lubilem, w sensie w EKG,w Tok FM .
            Sluchalem nieraz tu zza kanalu. Raz napisalem do nich w trakcie audycji i wyczytal to na antenie wraz z moim imieniem i nazwiskiem.
            Dumny bylem i w ogole.
            A czemu do niego nawiazujesz?
            • riki_i Re: 37-letni czlowiek bez dluzszych zwiazkow na k 26.03.19, 00:02
              No bo osierocił młodą żonę i dziecko.
              • no_easy_way_out Re: 37-letni czlowiek bez dluzszych zwiazkow na k 26.03.19, 12:56
                Tego nie wiedzialem
          • heavy_metal_thunder Re: 37-letni czlowiek bez dluzszych zwiazkow na k 19.03.19, 23:28
            A Mosz przypadkiem nie był mocno przepracowany?
            • riki_i Re: 37-letni czlowiek bez dluzszych zwiazkow na k 26.03.19, 00:03
              Pewnie był, bo oprócz tok fm ogarniał także śniadaniówkę i masę innych projektów.
    • yuka12 Re: 37-letni czlowiek bez dluzszych zwiazkow na k 20.03.19, 02:04
      Znam 5 takich mężczyzn w przedziale 36-48. Zaden nie był w związku dłużej niż 1.5 roku i wszystkich cechuje nierealistyczna wizja własnej kobiety (w większości i w skrócie warianty poglądów józka). Wszyscy wizualnie całkiem, całkiem, 4/5 ma dość dobrą pracę choć bez zachwytu. Nie sądzę, żeby szybko zmienili swój stan czy poglądy. Ja jako ja nie zainteresowałabym się żadnym z nich. I nie ze względu na brak stażu w związkach, a ze względu na poglądy i postawę wobec kobiet i życia. Co pewnie i tak jest ze sobą skorelowane.
      • heavy_metal_thunder Re: 37-letni czlowiek bez dluzszych zwiazkow na k 20.03.19, 08:02
        Co to znaczy, że poglądy podobne do mnie?
    • basiakaw Re: 37-letni czlowiek bez dluzszych zwiazkow na k 20.03.19, 08:03
      Różnie to bywa w życiu, więc nie oceniałabym jakoś jednoznacznie. Bardziej by mnie martwiło, gdyby taka osoba nie miała żadnych doświadczeń z płcią przeciwną. A tak to, no cóż, nie każdemu się uda trafić za pierwszym razem
      • szalona-matematyczka Re: 37-letni czlowiek bez dluzszych zwiazkow na k 20.03.19, 09:22
        U tej osoby to nie bylo tak, ze nie trafila "za pierwszym razem". Ona miala mnostwo zwiazkow 1-1,5-miesiecznych + jeden 2-letni!!!!!!
        • ciszej.tam Re: 37-letni czlowiek bez dluzszych zwiazkow na k 20.03.19, 09:51
          1 miesiac "zwiazek" to chyba w gimnazjum.
          Dla doroslej osoby to kilka randek w czasie ktorych jak najbardziej mozna podjac decyzje, ze nic z tego nie bedzie.

Moze pani jest po prostu rozsaena i nie pakuje sie w kazda opcje, ktora sie napatoczy, zachowuje przez te 1,5 miesiaca rozum i ocenia sprawy racjonalnie ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka