bywalec.hoteli 04.05.19, 01:34 Człowieka, który jak coś mówi, to nie ma tam treści, nie ma poglądów, który jest jak chorągiewka na wietrze? Gdzie Angela czy Juncker dmuchnie, tam się obróci? Serio? Strange. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
azja001 Re: Naprawdę chcecie poprzeć Tuska? 04.05.19, 06:11 Tak na serio to ja nie poprę Kaczyńskiego z jego rozdętym ego i całą świtą lizusów miernot intelektualnych obok. Takich sobie dobiera bo przy politykach typu Tusk prezes wypada poniżej przeciętnej. Odpowiedz Link Zgłoś
tiszantul Re: Naprawdę chcecie poprzeć Tuska? 04.05.19, 08:47 > Tak na serio to ja nie poprę Kaczyńskiego z jego rozdętym ego i całą świtą lizu > sów miernot intelektualnych obok Przegrać wszystko co się da z "miernotami intelektualnymi" - to sporo mówi o możliwościach intelektualnych opozycji Odpowiedz Link Zgłoś
pani-nick Re: Naprawdę chcecie poprzeć Tuska? 04.05.19, 09:03 Raczej o możliwościach intelektualnych suwerena Odpowiedz Link Zgłoś
isa_bella1 Re: Naprawdę chcecie poprzeć Tuska? 05.05.19, 10:38 biedni jesteście... Odpowiedz Link Zgłoś
bistian Re: Naprawdę chcecie poprzeć Tuska? 04.05.19, 06:31 bywalec.hoteli napisał: > Człowieka, który jak coś mówi, to nie ma tam treści, nie ma poglądów, który jest > jak chorągiewka na wietrze? Mądry człowiek wie, że zawsze jest wybór i niekoniecznie wybieramy najlepszą opcję, bo nikt nie jest alfą i omegą, dlatego się zastanawia, żeby wybrać chociaż dobrze. Głupi rzuca hasłami, obraża, mówi, gdzie stało ZOMO i kto tam teraz stoi, mówi jak czarne jest białe i odwrotnie i ma taką boską pewność siebie Za to, co ty ganisz, Tusk jest ceniony przez polityków i rządy. Idź i pogadaj z ambasadorami, przekonaj, trzymam kciuki za misję. Odpowiedz Link Zgłoś
tiszantul Re: Naprawdę chcecie poprzeć Tuska? 04.05.19, 08:53 he he, "mądry", "głupi" - co za wyrafinowany aparat pojęciowy. Czy to celowo pod możliwości poznawcze zwolenników opozycji? Życzliwie podpowiem, że na haśle "kaczyński jest głupi" wybory będzie trudno wygrać Odpowiedz Link Zgłoś
tanebo2.0 Re: Naprawdę chcecie poprzeć Tuska? 04.05.19, 06:51 Tak. I mam nadzieję że dorżnie watahę... Odpowiedz Link Zgłoś
sundace46 Re: Naprawdę chcecie poprzeć Tuska? 04.05.19, 08:21 tanebo2.0 napisał: > Tak. I mam nadzieję że dorżnie watahę... > 100/100 Odpowiedz Link Zgłoś
mamaaspiama Re: Naprawdę chcecie poprzeć Tuska? 04.05.19, 21:39 "dorżnie watahę..." Nietrafione porównanie. Wilki są mądre. Współpracują ze sobą dla dobra całej grupy. Są odważne. Żadnej z tych rzeczy nie można powiedzieć o aktualnie rządzącej ekipie. Porównanie kaczystów z watahą obraża tę ostatnią 😉 Odpowiedz Link Zgłoś
pani-nick Re: Naprawdę chcecie poprzeć Tuska? 04.05.19, 07:34 Nie, no co Ty! Zalewska poprę! Ta to jak mówi to tylko z sensem, który jej na kartce napiszą. A zapytana o coś, powtarza jak katarynka całe frazy z tejze kartki, niekoniecznie w temacie pytania. Po prostu orlica! Odpowiedz Link Zgłoś
riki_i Re: Naprawdę chcecie poprzeć Tuska? 04.05.19, 07:40 No, Kopacz, czy jej psiapsióła Piotrowska z Radomia to za to były orlice! Albo ministra Mucha. W każdej wodzowskiej formacji politycznej (w Polsce nie ma innych) większość stanowią ludzie mało zdolni, tępawi, a zdarzają się też debile salonowi. Odpowiedz Link Zgłoś
pani-nick Re: Naprawdę chcecie poprzeć Tuska? 04.05.19, 08:18 PiS przedziwnym trafem trudno o choćby jedną inteligentną i w miarę obytą osobę. Odpowiedz Link Zgłoś
sofia_87 Re: Naprawdę chcecie poprzeć Tuska? 04.05.19, 08:23 Już dawno to zauwazylam, ci na poziomie albo sami odeszli albo ich wyrzucono Odpowiedz Link Zgłoś
kub-ma Re: Naprawdę chcecie poprzeć Tuska? 04.05.19, 09:20 Jednak Kopacz w porównaniu z Zalewską wychodzi na plus. Odpowiedz Link Zgłoś
madami Re: Naprawdę chcecie poprzeć Tuska? 04.05.19, 10:16 Nie ma co porównywać, Zalewska to taka laleczka na sznurkach, pajacyk, tu łapką machnie to nóżką i tyle potrafi, Kopacz jednak była na wyższym poziomie Odpowiedz Link Zgłoś
yva-na Re: Naprawdę chcecie poprzeć Tuska? 04.05.19, 10:51 dochtorka z Szydłowca to moja ulubienica polecam do porannej kawki x www.youtube.com/watch?v=Vp-8rffIOGQ Odpowiedz Link Zgłoś
bigzaganiacz Re: Naprawdę chcecie poprzeć Tuska? 04.05.19, 15:02 Rysiek ty pisowiec jestes? Beneficjent dojnej zmiany? Odpowiedz Link Zgłoś
tiszantul Re: Naprawdę chcecie poprzeć Tuska? 04.05.19, 09:01 > Nie, no co Ty! Zalewska poprę! Ta to jak mówi to tylko z sensem, który jej na k > artce napiszą Kaczor przemawia z głowy, Duda z głowy, Schetyna z promptera i Tusk z kartki, ale opozycja podnosi temat czytania z kartki. Spore oderwanie od rzeczywistości Odpowiedz Link Zgłoś
mdro Re: Naprawdę chcecie poprzeć Tuska? 04.05.19, 09:25 I po co tak nieudolnie łgać, żałosny pisowski trolliku? Gdzie ty widziałeś Tuska czytającego z kartki, biedoto intelektualna? Odpowiedz Link Zgłoś
livia.kalina Re: Naprawdę chcecie poprzeć Tuska? 04.05.19, 11:19 Dziwne takie kłamstwo, nie. Cała Polska widziała wczoraj świetne wystąpienie z głowy, bez żadnych kartek a pisstroll przyjdzie i kłamie, że Tusk ma wystąpienia z kartki. Na kogo obliczona jest taka kretyńska propaganda? Pewnie na tych, którzy wierzą że dekomunizacji polskiego sądownictwa dokona towarzysz krwawy prokurator komunistyczny Piotrowicz wespół z TW Wolfgangową. Odpowiedz Link Zgłoś
1elka26 Re: Naprawdę chcecie poprzeć Tuska? 04.05.19, 11:49 "14:28 Rozpoczęło się wystąpienie Donalda Tuska. - Oprócz notatek wziąłem ze sobą bohaterkę dzisiejszego dnia: Konstytucję RP, to jest jej święto - powiedział przewodniczący Rady Europejskiej. (www.tvn24.pl)" Czyli jak zwykle - lemingi zachwycone przemówieniem, ale nawet nie wiedzą co ich idol mówił. Przecież "słońce Peru" bez kartki nie potrafi nic powiedzieć. Odpowiedz Link Zgłoś
sumire Re: Naprawdę chcecie poprzeć Tuska? 04.05.19, 11:58 Gdybyś jednakowoż widziało to przemówienie, choć rozumiem, że tam u was niekoniecznie transmitowano, to byś wiedziało, że NIE czytał. Powiedz no nam w końcu, warto chociaż się tak kompromitować? Odpowiedz Link Zgłoś
1elka26 Re: Naprawdę chcecie poprzeć Tuska? 04.05.19, 12:43 Jasne, że nie czytał. On tylko zerkał do notatek. Podobnie jak biedny Petru na mównicy sejmowej, a i tak zawsze coś palnie. Gdyby nie czytał, to nie wygadywałby głupot o sprowadzanym węglu z Donbasu. Naprawdę, warto tak kompromitować się? Odpowiedz Link Zgłoś
sumire Re: Naprawdę chcecie poprzeć Tuska? 04.05.19, 12:46 "Naprawdę, warto tak kompromitować się?" I znowu piękna polskawa składnia Jak już musisz trollować, to chociaż miej resztki szacunku dla polszczyzny. Odpowiedz Link Zgłoś
1elka26 Re: Naprawdę chcecie poprzeć Tuska? 04.05.19, 13:04 No cóź ja nie mam problemów z polskością tak jak wasz autorytet. tak jak miał wasz zapomniany już guru - Palikot, który stwierdził: "przyszedł cza, by powiedzieć Polakom, że muszą się wyrzec swojej polskości". Przykładów można przytoczyć więcej. Tak więc, to nie błędy gramatyczne decyduja o szacunku dla polszczyzny i polskości, tylko postawa. Odpowiedz Link Zgłoś
sumire Re: Naprawdę chcecie poprzeć Tuska? 04.05.19, 13:38 Niestety ruski trollu, nieumiejętność prawidłowego posługiwania się językiem ojczystym to bardzo kiepski dowód patriotyzmu, raczej dowód na brak szacunku do tejże polskości. I oczywiście, że nie masz problemów z polskością, bo bardzo ci do niej daleko, rybionku. Odpowiedz Link Zgłoś
1elka26 Re: Naprawdę chcecie poprzeć Tuska? 04.05.19, 13:09 olena.s napisała: > Unikaj rusycyzmów. A niby dlaczego? Pochodze z kresów i w mojej rodzinie tak się mówi i jestem z tego powodu dumna. Znam, az za dobrze czym jest komunizm i bolszewizm, dlatego też nie dziwię się, że nawet senator Rulewski miał dośc tej hipokryzji i bratania się z przefarbowanymi aparatczykami. Lewactwo wszelkich odcieni powinno znaleźc swoje miejsce na śmietniku historii. Odpowiedz Link Zgłoś
olena.s Re: Naprawdę chcecie poprzeć Tuska? 04.05.19, 13:32 Kolejny rusycyzm. Po polsku "znam" i "wiem" róznią się znaczeniem i wymogami gramatyki. Odpowiedz Link Zgłoś
snakelilith Re: Naprawdę chcecie poprzeć Tuska? 04.05.19, 13:43 Mój dziadek urodzony na dalekim Podolu tak mówił, ale gdyby jakimś cudem jeszcze żył, miałby dziś grubo ponad 100 lat. Więc 1elka26 mówi do nas swoim "kresowskim językiem" chyba z zaświatów. Odpowiedz Link Zgłoś
disco-ball Re: Naprawdę chcecie poprzeć Tuska? 04.05.19, 15:15 Cudny komentarz, uśmiałam się Odpowiedz Link Zgłoś
snakelilith Re: Naprawdę chcecie poprzeć Tuska? 04.05.19, 13:36 Nie bredź. Ludzie pochodzący z kresków albo już nie żyją, albo są staruszkami, którzy dzieciństwo i młodość spędzili w PRL-u, więc mieli okazję nauczyć się oficjalnej formy polskiego języka. Odpowiedz Link Zgłoś
1elka26 Re: Naprawdę chcecie poprzeć Tuska? 04.05.19, 14:00 No cóż - wypada mi więc też odpowiedzieć nie bredź. Napisałam wyraźnie moja rodzina!! - a tak się składa, że moi rodzice wrócili do Polski wraz z ostatnią falą repatriacji - możesz sobie sprawdzić kiedy to było. Zarówno w mojej rodzinie jak i w mojej miejscowości zdecydowana większość ludzi mówi nadal w ten sposób. Jak masz z tym problem - to trudno. Ale bredzenia o ruskich trollach jest czymś tak infantylnym, że po prostu ręce opadają. Takie są skutki bezkrytycznego kontaktu z mediami gazetopodobnymi. Odpowiedz Link Zgłoś
sumire Re: Naprawdę chcecie poprzeć Tuska? 04.05.19, 14:11 To musicie mieć fatalnych polonistów w tej miejscowości, jeśli oczywistych błędów językowych nie są w stanie wyplenić. Odpowiedz Link Zgłoś
snakelilith Re: Naprawdę chcecie poprzeć Tuska? 04.05.19, 15:00 1elka26 napisał(a): > No cóż - wypada mi więc też odpowiedzieć nie bredź. Napisałam wyraźnie moja rod > zina!! - a tak się składa, że moi rodzice wrócili do Polski wraz z ostatnią fal > ą repatriacji - możesz sobie sprawdzić kiedy to było. Zarówno w mojej rodzinie > jak i w mojej miejscowości zdecydowana większość ludzi mówi nadal w ten sposób. Acha, czyli przez kilkadziesiąt lat nie zdążyli pozbyć się rosyjskiej składni i rusycyzmów, których już chyba nawet na zabitej dechami lubelskiej wsi się nie używa. Akurat o repatriantach coś wiem, bo mam takich w rodzinie i najpóźniej pokolenie mojej mamy, czyli kobiety dziś 75 letniej, już tak nie mówi. Jeżeli u ciebie ciągle się tak kaleczy język, to świadczy to tylko o wyjątkowo niskim intelekcie. Jak chcesz, to się nie upieram. Odpowiedz Link Zgłoś
1elka26 Re: Naprawdę chcecie poprzeć Tuska? 04.05.19, 16:00 No cóż, tak się składa, że mam nie wiele mniej lat od Twojej mamy. Może to i dziwne, ale w tym wieku też można być osobą aktywna w sieci. Co do poziomu intelektu, no cóż. Moge tylko stwierdzić, że nikt o tak niskim intelekcie nie przebierałby się za krowę - tak więc... może nie będę tego komentować. Odpowiedz Link Zgłoś
hipinka Re: Naprawdę chcecie poprzeć Tuska? 04.05.19, 17:15 i tak się na stare lata zeszmacić za grosze.... na co Ci przyszło Odpowiedz Link Zgłoś
isa_bella1 Re: Naprawdę chcecie poprzeć Tuska? 05.05.19, 10:50 elka nie dyskutuj z nimi...jest zresztą takie powiedzenie Nie rozmawiaj z idiotą bo sprowadzi cię do swojego poziomu i pokona doświadczeniem taka to dyskusja na forum Odpowiedz Link Zgłoś
iwles Re: Naprawdę chcecie poprzeć Tuska? 05.05.19, 11:00 Ale elko lubi z nami dyskutowac. To jej jedyna radosc w zyciu i rozrywka, nie odbieraj jej tego ! Odpowiedz Link Zgłoś
areyoubetter Re: Naprawdę chcecie poprzeć Tuska? 04.05.19, 08:04 Tusk to mąż stanu. Oczywiście, że poprę. Ma głosy całej mojej rodziny. Odpowiedz Link Zgłoś
beaucouptrop Re: Naprawdę chcecie poprzeć Tuska? 04.05.19, 11:23 A jak tam Sofija rodzina zapatruje sie obecnie na sprawe uchodzcow i emigrantow naplywajacych do Europy? Juz zmieniliscie zdanie? Jak Tusk powroci do Polski to moze razem z Kopacz beda chcieli wypelnic te kwoty propnowane przez UE. Jak sie do tego odnosisz? Odpowiedz Link Zgłoś
maaria33 Re: Naprawdę chcecie poprzeć Tuska? 04.05.19, 11:36 Ostatnia deska ratunku ...imigranci PiS nam sprowadził kilkakrotnie więcej niż PO planowała Odpowiedz Link Zgłoś
beaucouptrop Re: Naprawdę chcecie poprzeć Tuska? 04.05.19, 11:46 Nie zrozumialas. Mi emigranci nie straszni. Mieszkam w bardzo kulturowo wymieszanym miescie. Zastanawia mnie tylko ten brak spojnosci w wywodach Sofiji. Odpowiedz Link Zgłoś
beaucouptrop Re: Naprawdę chcecie poprzeć Tuska? 04.05.19, 11:50 Poprawka. Mnie emigranci nie straszni. Odpowiedz Link Zgłoś
sofia_87 Re: Naprawdę chcecie poprzeć Tuska? 04.05.19, 12:58 Jaki brak spójności? Masz na myśli umiejętność samodzielnego myślenia? Mnie interesuje bezpieczeństwo, rozwój i dobrobyt mojego kraju i Europy . Odpowiedz Link Zgłoś
aga_mon_ber Re: Naprawdę chcecie poprzeć Tuska? 04.05.19, 13:31 Wiesz, też to zauważyłam. Z jednej strony jesteś przeciw napływowi imigrantów, z drugiej strony chcesz powrotu Tuska. A wiesz, że jak wróci, to i imigrantów naściąga a z tego, co kojarzę, ty ich tutaj nie chcesz... Odpowiedz Link Zgłoś
sofia_87 Re: Naprawdę chcecie poprzeć Tuska? 04.05.19, 17:20 Niekoniecznie ich nasciaga, jest inna atmosfera niż 4 lata temu, Europa zauważyła, że imigranci to kiepski pomysł. Schetyna jest przeciw. Tusk tez musi zdawać sobie sprawę, że jakikolwiek problem z imigrantami obroci się przeciwko nim Odpowiedz Link Zgłoś
beaucouptrop Re: Naprawdę chcecie poprzeć Tuska? 04.05.19, 14:14 Tak wlasnie. Dobrze to ujelas. Chodzi mi o umiejetnosc samodzielnego myslenia, ktorej tobie brak. Bezrefleksyjnie podazasz za stadem nie zadajac sobie zadnych pytan. Bezpieczenstwo, rozwoj i dobrobyt 😂 Mam déjà vu. Brzmi to jak wyrwane z pierwszomajowego przemowienia sekretarza jedynie slusznej partii. Odpowiedz Link Zgłoś
sofia_87 Re: Naprawdę chcecie poprzeć Tuska? 04.05.19, 17:24 Brak umiejętności samodzielnego myślenia cechuje osoby bezrefleksyjnie opowiadajace się za przyjmowaniem imigrantów, bez zastanowienia się jaki będziemy mieć pożytek z tych ludzi i co właściwie oni mieliby w tej Europie robić. A tak się składa, że Europa nie potrzebuje imigrantów siedzących na socjalu A za stadem to Ty bezmyślnie podazasz jeśli już Odpowiedz Link Zgłoś
sofia_87 Re: Naprawdę chcecie poprzeć Tuska? 04.05.19, 12:55 Zdaje się, że Europa też odchodzi od pomysłu relokacji, co więcej politycy PO doskonale wiedzą, że Polacy nie chcą imigrantów, więc jest mała szansa, że ich sprowadza. Dla mnie liczy się dobro Polski, a zarówno pis jak i imigranci są dla niego zagrożeniem. Odpowiedz Link Zgłoś
sumire Re: Naprawdę chcecie poprzeć Tuska? 04.05.19, 13:02 Tak tak, PiSS też mówił, że żadnych imigrantów nie wpuści. Dzięki temu zasadniczo wygrał wybory, bo ludzie się nabrali na straszenie... a jak się skończyło, to wiemy, prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
sofia_87 Re: Naprawdę chcecie poprzeć Tuska? 04.05.19, 13:31 Wpuscili imigrantów zarobkowych, a nie hordy socjalnych Odpowiedz Link Zgłoś
sumire Re: Naprawdę chcecie poprzeć Tuska? 04.05.19, 13:41 Czyli uznali, że lepiej dać pracę hordom cudzoziemców i to niekatolików, niż Polakom O ironio... Odpowiedz Link Zgłoś
heavy_metal_thunder Re: Naprawdę chcecie poprzeć Tuska? 04.05.19, 13:48 Osób do pracy brakuje, wśród Polaków zwykle nie pracuje ten kto nie chce. Odpowiedz Link Zgłoś
aga_mon_ber Re: Naprawdę chcecie poprzeć Tuska? 04.05.19, 16:12 Odpowiadasz na: sumire napisała: > Czyli uznali, że lepiej dać pracę hordom cudzoziemców i to niekatolików, Z tego co kojarzę, akurat ty jesteś za wpuszczaniem do PL hord cudziziemców. Oni akurat pracują, więc tym bardziej powinnaś być zadowolona. Odpowiedz Link Zgłoś
sofia_87 Re: Naprawdę chcecie poprzeć Tuska? 04.05.19, 17:26 Skoro pracują i nie sprawiają problemów, to dla mnie jest ok. Jak przyjdzie kryzys i pracy nie będzie to można będzie ich odesłać tam skąd przybyli Odpowiedz Link Zgłoś
sumire Re: Naprawdę chcecie poprzeć Tuska? 04.05.19, 17:34 A to można odsyłać do domu legalnie gdzieś przebywających imigrantów, zosiu? Odpowiedz Link Zgłoś
sofia_87 Re: Naprawdę chcecie poprzeć Tuska? 04.05.19, 17:54 Mój nick to Sofia, chwasciku Pozwolenie na pracę ma to do siebie, że nie jest dożywotnie. Poza tym, w pewnych okolicznosciach, można odesłać każdego kto nie ma obywatelstwa danego kraju Odpowiedz Link Zgłoś
sumire Re: Naprawdę chcecie poprzeć Tuska? 04.05.19, 19:05 Jeśli łamie prawo, pokrzywo. Jeśli nie, to naprawdę nie jest łatwo kogoś odesłać do domu. Odpowiedz Link Zgłoś
sofia_87 Re: Naprawdę chcecie poprzeć Tuska? 04.05.19, 19:14 Jak widzę zapamiętanie mojego niską przekracza Twoje możliwości. Może przeczytaj przed napisaniem albo w ogóle nie pisz, chwasciku Jesli ktoś ma pozwolenie na pracę, to wystarczy je po prostu cofnac albo najzwyczajniej nie przedłużać PS Pokrzywa jest bardzo zdrowa, polecam Odpowiedz Link Zgłoś
sumire Re: Naprawdę chcecie poprzeć Tuska? 04.05.19, 19:30 Nicki rasioli nie zapadają mi w pamięć, wybacz, staram się wypierać. I naprawdę nie tak prosto człowieka wyrzucić z kraju, w którym przebywa legalnie. Odpowiedz Link Zgłoś
sofia_87 Re: Naprawdę chcecie poprzeć Tuska? 04.05.19, 19:41 Haha, jak widać umiejętność czytania też nie zapadła Ci w pamięć . Wybaczam, znaj łaskę pani Powtarzam, jeśli człowiek ma w danym kraju pozwolenie na pracę, wize studencką etc. , to owszem przebywa legalnie. Ale gdy je traci, to już nie przebywa legalnie . Podobnie wtedy gdy wiza np.turystyczna straci ważność. Jak widać na przykładzie Europy Zachodniej, niektórzy nie potrafią wyrzucić nawet tych, którzy z pewnoscia nie przebywają legalnie Odpowiedz Link Zgłoś
heavy_metal_thunder Re: Naprawdę chcecie poprzeć Tuska? 04.05.19, 20:37 Sofio, z takimi liberalnymi demokratami jak Ty, można przyjemnie dyskutować, bo nie masz żadnego zaczadzenia umysłowego i klapek na oczach, tylko własny punkt widzenia. Nie jestem zacietrzewiona, nie trzymasz się twardo doktryny i schematu. Odpowiedz Link Zgłoś
heavy_metal_thunder Re: Naprawdę chcecie poprzeć Tuska? 04.05.19, 19:16 Wolę legalnego imigranta zarobkowego z Filipin, który ma legalne papiery i pozwolenie na pracę, niż człowieka niewiadomego pochodzenia z Afryki, który wyrzucił dokumenty do morza i zapiera się że jest uchodźcą. Odpowiedz Link Zgłoś
sumire Re: Naprawdę chcecie poprzeć Tuska? 04.05.19, 19:27 Imigrant zarobkowy z Filipin może również wysadzić cię w powietrze, słońce ty nasze. Odpowiedz Link Zgłoś
beaucouptrop Re: Naprawdę chcecie poprzeć Tuska? 04.05.19, 14:16 Juz widze te hordy emigrantow socjalnych naplywajace do Polski. Wstydz sie za to zasciankowe myslenie. Nie pasujesz do wzoru ematki. Odpowiedz Link Zgłoś
heavy_metal_thunder Re: Naprawdę chcecie poprzeć Tuska? 04.05.19, 14:53 Oni byliby tu siłą sprowadzeni, mechanizmem relokacji. Odpowiedz Link Zgłoś
bywalec.hoteli Re: Naprawdę chcecie poprzeć Tuska? 04.05.19, 09:16 Nie mąż stanu tylko koniunkturalista. Odpowiedz Link Zgłoś
kub-ma Re: Naprawdę chcecie poprzeć Tuska? 04.05.19, 09:22 bywalec.hoteli napisał: > Nie mąż stanu tylko koniunkturalista. Możesz rozwinąć myśl? Odpowiedz Link Zgłoś
madami Re: Naprawdę chcecie poprzeć Tuska? 04.05.19, 10:18 A w PISie to sami idealiści nikt nie odniósł ŻADNEJ osobistej korzyści z dorwania się do koryta, przepraszam, władzy.... Odpowiedz Link Zgłoś
anorektycznazdzira Re: Naprawdę chcecie poprzeć Tuska? 04.05.19, 08:08 Ależ skąd, poprę treściwego i samodzielnego Adriana Budynia Odpowiedz Link Zgłoś
nisar Re: Naprawdę chcecie poprzeć Tuska? 04.05.19, 08:13 Idealny komentarz Giertycha: Tusk "poza zasięgiem kogokolwiek z obecnej władzy. Nawet kamieniem nie dorzucą." Odpowiedz Link Zgłoś
tiszantul Re: Naprawdę chcecie poprzeć Tuska? 04.05.19, 09:03 Giertycha też traktujecie poważnie? Odpowiedz Link Zgłoś
zazou1980 Re: Naprawdę chcecie poprzeć Tuska? 04.05.19, 09:32 Wy tez chyba traktowaliscie dopoki wam faka nie pokazal. Ministrem edukacji byl, to chyba kompetencje mial, przeciez pis nie powolal by bylekogo na ministerialne stanowisko Odpowiedz Link Zgłoś
nisar Re: Naprawdę chcecie poprzeć Tuska? 04.05.19, 20:28 A coś na temat? Przy okazji: nieważne kto to powiedział, ważne że super celnie. Odpowiedz Link Zgłoś
zazou1980 Re: Naprawdę chcecie poprzeć Tuska? 04.05.19, 08:33 Owszem,jesli tylko bedzie na kartach wyborczych. Na Radka tez zaglosuje, jak tylko zdecyduje sie startowac z okregu w ktorym glosuje. Lubie inteligentnych facetow z cieta riposta Odpowiedz Link Zgłoś
tiszantul Re: Naprawdę chcecie poprzeć Tuska? 04.05.19, 09:04 > Lubie inteligentnych facetow z cieta riposta Czy "bujaj się wariatko" Sikorskiego to przykład ciętej riposty inteligentnego faceta? Odpowiedz Link Zgłoś
zazou1980 Re: Naprawdę chcecie poprzeć Tuska? 04.05.19, 09:10 Sama tak mowie do wariatek, wiec mnie to nie rusza. Krystyna pewnie i tak nie zrozumiala, a podobno kiedys byla zwykla babka, heh... Odpowiedz Link Zgłoś
pani-nick Re: Naprawdę chcecie poprzeć Tuska? 04.05.19, 09:11 To akurat dostosowanie języka do poziomu rozmówcy, tak żeby rozmówca mógł zrozumieć. Odpowiedz Link Zgłoś
yva-na Re: Naprawdę chcecie poprzeć Tuska? 04.05.19, 10:38 to po co się o "spieprzaj dziadu" obrażać? Odpowiedz Link Zgłoś
pani-nick Re: Naprawdę chcecie poprzeć Tuska? 04.05.19, 11:27 youtu.be/3FMp9Ec3pcY Ależ po nic 🤦♀️ Odpowiedz Link Zgłoś
beaucouptrop Re: Naprawdę chcecie poprzeć Tuska? 04.05.19, 11:26 Chcialas powiedziec bufonow z przerosnietym ego? Odpowiedz Link Zgłoś
sumire Re: Naprawdę chcecie poprzeć Tuska? 04.05.19, 11:36 Ego Tuska i Sikorskiego razem wzięte nie są tak ogromne, jak ego naszego słońca narodu. Odpowiedz Link Zgłoś
beaucouptrop Re: Naprawdę chcecie poprzeć Tuska? 04.05.19, 11:49 No ale co bedziemy sie teraz licytowac? Nic ani o sloncu narodu jak rowniez sloncu Peru nie wspominalam. Wyrazilam tylko swoje zdanie o Sikorskim. Odpowiedz Link Zgłoś
araceli Re: Naprawdę chcecie poprzeć Tuska? 04.05.19, 13:28 beaucouptrop napisał(a): > No ale co bedziemy sie teraz licytowac? Nic ani o sloncu narodu jak rowniez slo > ncu Peru nie wspominalam. Wyrazilam tylko swoje zdanie o Sikorskim. Echh... niedawno był twój wątek o przewidywalności osób na forum a tu proszę - slogany żywcem z piśdzielskiej propagandy (do wtóru z elką) w wymotaniu piśdzielki "nie głosowałam na pis"... Zieeeeewwww... nnuuuuudaaa... Odpowiedz Link Zgłoś
beaucouptrop Re: Naprawdę chcecie poprzeć Tuska? 04.05.19, 14:09 Echh... Ty jak zwykle do bulu 😂 przewidywalna. Odpowiedz Link Zgłoś
sumire Re: Naprawdę chcecie poprzeć Tuska? 04.05.19, 14:12 beaucouptrop napisał(a): > Echh... Ty jak zwykle do bulu 😂 przewidywalna. Jak na ironię, pięknym dowodem przewidywalności jest powyższy twój wpis. Odpowiedz Link Zgłoś
beaucouptrop Re: Naprawdę chcecie poprzeć Tuska? 04.05.19, 14:20 Oczywiscie motto forum to "Kto nie z nami, przeciwko nam". Szerszych horyzontow zycze. Niepopieranie PO moze znacyc cos innego niz tylko jestem wyborca PiSu. Odpowiedz Link Zgłoś
araceli Re: Naprawdę chcecie poprzeć Tuska? 04.05.19, 14:33 beaucouptrop napisał(a): > Szerszych horyzontow zycze. Jakich szerszych? Kopiuj-wklej z prawackiej propagandy? Sporo osób nie popiera PO ale ma na tyle 'szerokie horyzonty', że nie musi używać propagandowych haseł, zwrotów i manipulacji. Wiesz dlaczego? Bo posiadają mózg i potrafią myśleć samodzielnie. Na tym polegają 'szerokie horyzonty'. I tego (a nie klepania w kółko tych samych haseł) ci życzę. Odpowiedz Link Zgłoś
sumire Re: Naprawdę chcecie poprzeć Tuska? 04.05.19, 14:35 Bzdura. Jest tu wiele osób, które nie popierają PO i jasno to deklarują, a jednak nikt ich nie posądza o sympatię do Pora i Selera... Odpowiedz Link Zgłoś
araceli Re: Naprawdę chcecie poprzeć Tuska? 04.05.19, 14:31 beaucouptrop napisał(a): > do bulu Ach ta piśdzielska klasyka! Odpowiedz Link Zgłoś
beaucouptrop Re: Naprawdę chcecie poprzeć Tuska? 04.05.19, 14:35 Ach te klasyczne klapki na oczach zwolennikow jedynej slusznej opozycji 😀 Odpowiedz Link Zgłoś
araceli Re: Naprawdę chcecie poprzeć Tuska? 04.05.19, 14:40 beaucouptrop napisał(a): > Ach te klasyczne klapki na oczach zwolennikow jedynej slusznej opozycji 😀 Poprawka propagandzistko 'TOTALNEJ' opozycji. I 5 kopiejek nie wpadnie... Odpowiedz Link Zgłoś
beaucouptrop Re: Naprawdę chcecie poprzeć Tuska? 04.05.19, 15:06 No bida. Odetna mnie od intrenetu jak nie zarobie na rachunek. P.S. Dlaczego wszystko ci sie kojarzy z ruskimi trollami? Pytam na serio. Jako osoba empatyczna zaczynam sie o ciebie martwic. Moze odstaw na troche forum. Jak nie pomoze to radzilabym wizyte u specjalisty. Odpowiedz Link Zgłoś
araceli Re: Naprawdę chcecie poprzeć Tuska? 04.05.19, 15:11 beaucouptrop napisał(a): > P.S. Dlaczego wszystko ci sie kojarzy z ruskimi trollami? Pytam na serio. No nie - rozumiem wielkie ego ale nie jesteś 'wszystko' Są konkretne słowa, hasła, zwroty, którymi prawacka propaganda się posługuje. Czerwone flagi. I jak pisała Sumire wyżej - nie każdy przeciwnik PO jest kategoryzowany przez forum jako propagandowy troll - ona nie jest. To nie kwestia poglądów ale właśnie używania non-stop języka propagandy. Tych samych zwrotów używasz ty, Tisz czy elka. Przypadek, płatny troll czy pusty mózg niepotrafiący samodzielnie myśleć? Odpowiedz Link Zgłoś
beaucouptrop Re: Naprawdę chcecie poprzeć Tuska? 04.05.19, 15:20 Serio wierzysz, ze platne trolle opanowaly forum i klepia propagandowe posty za ktore im placa? Myslisz, ze jestem jednym z nich? Odpowiedz Link Zgłoś
araceli Re: Naprawdę chcecie poprzeć Tuska? 04.05.19, 15:32 beaucouptrop napisał(a): > Serio wierzysz, ze platne trolle opanowaly forum Znów ten klasyczny histeryczny styl. Nie - nie opanowały ale są doskonale widoczne. Jako 'światła europejka' nie jesteś świadoma zjawiska płatnego trollingu? Riiiiliii? > Myslisz, ze jestem jednym z nich? Nie - ciebie zaliczam do zwyczajnie wypranych prawacką propagandą Odpowiedz Link Zgłoś
beaucouptrop Re: Naprawdę chcecie poprzeć Tuska? 04.05.19, 15:41 A czy w dzisiejszym swiecie wypada miec prawicowe poglady i sie do nich przyznawac czy jest to passe? I w zwiazku z tym nawet jesli sie nie jest lewicowym liberalem i demokrata to lepiej sie do tego nie przyznawac, bo inni pomysla, ze jest sie wpranym z mozgu, slabo wyksztalconym oszolomem. Odpowiedz Link Zgłoś
araceli Re: Naprawdę chcecie poprzeć Tuska? 04.05.19, 16:03 beaucouptrop napisał(a): > A czy w dzisiejszym swiecie wypada miec prawicowe poglady i sie do nich przyzna > wac Ależ całkiem sporo osób ma 'prawicowe poglądy'. Większość z nich jest tak tępa, że nie potrafi ich wyrazić własnymi słowami tylko klepie propagandowe hasła Odpowiedz Link Zgłoś
beaucouptrop Re: Naprawdę chcecie poprzeć Tuska? 04.05.19, 15:43 Zapomnialam znaku zapytania na koncu? To nie bylo stwierdzenie tylko pytanie do Ciebie. Odpowiedz Link Zgłoś
inka754 Re: Naprawdę chcecie poprzeć Tuska? 05.05.19, 10:32 A dla mnie to prostaczek-cwaniaczek. Odpowiedz Link Zgłoś
tiszantul Re: Naprawdę chcecie poprzeć Tuska? 04.05.19, 08:44 W jakich okolicznościach poprzeć? Czy on gdzieś kandyduje? Oczywiście na ematce może mieć jakieś poparcie, bo ematka to opozycyjny bunkier Hitlera. Pamiętacie ten entuzjazm dla Kijowskiego. A jeśli Kijowski był tutaj tak fetowany, to dlaczego nie miałby być fetowany troll Angeli? To forum jest mocno specyficzne Odpowiedz Link Zgłoś
anorektycznazdzira Re: Naprawdę chcecie poprzeć Tuska? 04.05.19, 09:12 bunkier Hitlera- ciekawa analogia, nasunęła się zapewne dlatego, że był poważnym wrogiem i zagrożeniem dla bolszewii, ale mimo tej oczywistej zbieżności zdecydowanie cię poniosło Odpowiedz Link Zgłoś
maaria33 tiszka, dlaczego unikasz 04.05.19, 09:33 odpowiedzi na pytanie dlaczego "rządzi Kaczor" (twoje słowa) a nie prezydent i premier? Jeszcze nie przysłali ci odpowiedzi? Mamy czekac do poniedziałku? Odpowiedz Link Zgłoś
heavy_metal_thunder Re: Naprawdę chcecie poprzeć Tuska? 04.05.19, 08:58 Ci co go poprą, chyba chcą powrotu pracy za 5 zł na godzinę i luki vatowskiej, a także wystudzenia gospodarki tak żeby bezrobocie było większe i rynek pracy był naprawdę rynkiem pracodawcy. Odpowiedz Link Zgłoś
tiszantul Re: Naprawdę chcecie poprzeć Tuska? 04.05.19, 09:07 Był taki moment, kiedy w skali kraju Kijowski budził już tylko politowanie, a na ematce wciąż był jeszcze fetowany jako jedyna nadzieja dla Polski. Możliwe, że w tej chwili mamy tę samą sytuację Odpowiedz Link Zgłoś
zazou1980 Re: Naprawdę chcecie poprzeć Tuska? 04.05.19, 09:13 Dwa zalosne trole bredzluja sie we wlasnym sosie, moze sie umowcie?? A nie wtedy wam nie zaplaca... Odpowiedz Link Zgłoś
woman_in_love Re: Naprawdę chcecie poprzeć Tuska? 04.05.19, 09:22 trolle mają pełne gacie już ze strachu Odpowiedz Link Zgłoś
madami Re: Naprawdę chcecie poprzeć Tuska? 04.05.19, 10:20 Zapomniałeś dodać, że pićsetplusa nierobom zabiorą - drżyjcie ze strachu bo zara nie będzie za co pić Odpowiedz Link Zgłoś
inka754 Re: Naprawdę chcecie poprzeć Tuska? 05.05.19, 10:36 Nie zabiorą niestety, bo też chcą być przy korycie. Pińcet plus zniknie, jak już nie będzie komu zabrać kasy i nikt nie będzie chciał pożyczyć. Odpowiedz Link Zgłoś
araceli Re: Naprawdę chcecie poprzeć Tuska? 04.05.19, 10:40 heavy_metal_thunder napisał: > luki vatowskiej, Lukę vatpowską zlikwidował JPK wprowadzony przez PO. Dziękuję za przypomnienie. > wystudzenia gospodarki tak żeby bezrobocie było większe O cyklach koniunkturalnych piśdzielec oczywiście nie słyszał... Odpowiedz Link Zgłoś
riki_i Re: Naprawdę chcecie poprzeć Tuska? 04.05.19, 10:52 araceli napisała: > heavy_metal_thunder napisał: > > luki vatowskiej, > > Lukę vatpowską zlikwidował JPK wprowadzony przez PO. Dziękuję za przypomnienie. Zlikwidowal? Przygotowywał latami JPK i jakoś za cholere nie mógł go wprowadzić. Poza tym likwidacja luki vatowskiej to nie tylko JPK. > > wystudzenia gospodarki tak żeby bezrobocie było większe > > O cyklach koniunkturalnych piśdzielec oczywiście nie słyszał... Cykle cyklami, a doktrynerskie schladzanie swoją drogą. Można długo dyskutować. Odpowiedz Link Zgłoś
heavy_metal_thunder Re: Naprawdę chcecie poprzeć Tuska? 04.05.19, 10:59 Wejście JPK opóźniali pewnie, by karuzelarze dostali jeszcze trochę czasu. A Polska ma być montownią i za dobrze tu być nie może, stąd byli tu różni specjaliści od celowego studzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
araceli Re: Naprawdę chcecie poprzeć Tuska? 04.05.19, 11:56 heavy_metal_thunder napisał: > A Polska ma być montownią i za dobrze tu być nie może, Owszem - dla PiS, którego hasłem wyborczym była "Posla w runie' ma być montownią. Przez ostatnie lata górki w cyklu gospodarczym nie zrobiono nic, co poprawiłoby sytuację gospodarczą kraju. W kolejnym dołku nie będziemy nawet zieloną wyspą. Odpowiedz Link Zgłoś
woman_in_love Re: Naprawdę chcecie poprzeć Tuska? 04.05.19, 11:39 Nie kłam. Przygotowywał parę lat i wszystko przygotował: łącznie z ustawami, oprogramowaniem i ludźmi w urzędach. Odpowiedz Link Zgłoś
araceli Re: Naprawdę chcecie poprzeć Tuska? 04.05.19, 11:53 woman_in_love napisała: > Nie kłam. Przygotowywał parę lat i wszystko przygotował: łącznie z ustawami, op > rogramowaniem i ludźmi w urzędach. Piśdzielcom w głowie się nie mieści, że coś przed wprowadzeniem się przygotowuje Odpowiedz Link Zgłoś
woman_in_love Re: Naprawdę chcecie poprzeć Tuska? 04.05.19, 12:04 No właśnie. Te oszołomy myślą, że się robi jak z "reformą" edukacji: bez pomyślunku, przygotowania i że "jakoś to będzie". Odpowiedz Link Zgłoś
araceli Re: Naprawdę chcecie poprzeć Tuska? 04.05.19, 11:45 riki_i napisał: > Zlikwidowal? Przygotowywał latami JPK i jakoś za cholere nie mógł go wprowadzić Po wprowadziło JPK w 2015 roku. Takie są fakty. > Cykle cyklami, a doktrynerskie schladzanie swoją drogą. Nie martw się - w następny dołek walniemy rozgrzani do czerwoności. Odpowiedz Link Zgłoś
heavy_metal_thunder Re: Naprawdę chcecie poprzeć Tuska? 04.05.19, 10:58 Tak wprowadzali ten JPK, że dopiero za PiSu wszedł. JPK to był wymóg unijny, ale PO tak go wprowadzało żeby dać karuzelarzom jeszcze trochę czasu. Odpowiedz Link Zgłoś
araceli Re: Naprawdę chcecie poprzeć Tuska? 04.05.19, 11:46 heavy_metal_thunder napisał: > Tak wprowadzali ten JPK, że dopiero za PiSu wszedł. Kłamiesz. >JPK to był wymóg unijny, al > e PO tak go wprowadzało żeby dać karuzelarzom jeszcze trochę czasu. Kłamiesz. Odpowiedz Link Zgłoś
woman_in_love Re: Naprawdę chcecie poprzeć Tuska? 04.05.19, 11:55 1) JPK kłamco to nie żaden wymóg unijny i jest tylko w paru krajach. 2) Wszedł w życie przed rządami PiS, a to że firmy musiały go składać z opóźnieniem (także zaplanowanym) to raczej oczywiste. Przecież firmy informatyczne musiały też mieć czas na modyfikację programowania. 3) Biorąc pod uwagę dokonania PiS w innych obszarach, gdyby PiS miało wdrożyć JPK, to jeszcze by go długo nie było. Odpowiedz Link Zgłoś
madami Re: Naprawdę chcecie poprzeć Tuska? 04.05.19, 21:34 Jakby PIS wprowadziło JPK to by ogłosili "tera będzie JPK i radźcie sobie sami" Przecież jest pięknie i dobrze i JPK to takie proste i oczywiste, że nic nie trzeba tłumaczyć Odpowiedz Link Zgłoś
sumire Re: Naprawdę chcecie poprzeć Tuska? 04.05.19, 09:09 Na razie nie kandyduje, więc nie ma jak go popierać. Ale niebywała histeria prawych mediów i internetów sprawia mi dziką satysfakcję. Jak na brak treści i poglądów, to mają dziwnie pełne gacie. Odpowiedz Link Zgłoś
tiszantul Re: Naprawdę chcecie poprzeć Tuska? 04.05.19, 09:20 > Na razie nie kandyduje, więc nie ma jak go popierać. Ale niebywała histeria pra > wych mediów i internetów sprawia mi dziką satysfakcję. Jak na brak treści i pog > lądów, to mają dziwnie pełne gacie Przypomnijmy, że PiS ma prezydenta i samodzielny rząd, tymczasem na ematce przeczytamy, że opozycja triumfuje, zaraz przejmie władzę, a w czwartym rok samodzielnych rządów PiS zwolenniczka opozycji deklaruje "dziką satysfakcję". Nic nie stoi na przeszkodzie, żebyś i w drugiej kadencji pis odczuwała "dziką satysfakcję" Jak nie "szambo", to "pełne gacie", zdumiewające jest to przywiązanie co bardziej emocjonalnych zwolenników opozycji do fekalnej stylistyki Odpowiedz Link Zgłoś
sumire Re: Naprawdę chcecie poprzeć Tuska? 04.05.19, 09:23 Fekalna stylistyka sama się nasuwa, gdy się widzi twoją szaloną biegunkę w tym wątku. Ciao. Odpowiedz Link Zgłoś
zazou1980 Re: Naprawdę chcecie poprzeć Tuska? 04.05.19, 09:28 Ciekawe, czy placa mu od ilosci slow czy postow. Produkuje sie, widac mu zalezy. Pewnie na beemke sklada... Odpowiedz Link Zgłoś
1elka26 Re: Naprawdę chcecie poprzeć Tuska? 04.05.19, 09:29 Histeria? Raczysz żartować. To raczej smutek, że są w Polsce ludzie którzy nie dość, że nie słuchają uważnie co wygaduje ich idol, to w dodatku bezkrytycznie popierają kogoś kto ma problemy z polskością. Czy dla was najważniejsze jest dobro własnego kraju czy wykorzystanie każdej, nawet najbardziej absurdalnej okazji dokopania Kaczyńskiemu? Nie dziwię się więc, że lemingi bezkrytycznie akceptują wypowiedzi typu "to nie są wasze pieniądze" - Tusk o OFE. No i wczorajsza kuriozalna wypowiedź: " - To nie GOSPODARKA decyduje, że ludzie są szczęśliwi, czy nie..." - dlatego też minister finansów w rządzie kochanego "słońca Peru" mógl powiedzieć, że pieniędzy nie ma i nie będzie". O takiej drobnostce jak kompletnie nieprawdziwe stwierdzenie o imporcie węgla z Donbasu nie warto już nawet wspominać. Mąż stanu - raczej usłużny kelner przy stole potentatów. Wstyd. Odpowiedz Link Zgłoś
asfiksja Re: Naprawdę chcecie poprzeć Tuska? 04.05.19, 09:45 O tak, zapanowało pewne wzmożenie u lewicowców. (PIS to typowa lewica: duża redystrybucja + swoboda obyczajowa). Odpowiedz Link Zgłoś
asfiksja Re: Naprawdę chcecie poprzeć Tuska? 04.05.19, 09:42 Chorągiewka? Z tego się akurat cieszę, że Tusk umie się przyznać, że jak był premierem nie potrafił wystarczająco dużo uwagi poświęcić środowisku - bo pewnie tę "chorągiewkową" zmianę zdania masz na myśli. A to, że ktoś jak niezłomny spiżowy posąg zapatrzony w Putina nadal kupuje ten brudny rosyjski węgiel - w ogóle nie mieści mi się w głowie. Po co? Bo tak jest taniej? Otóż nie jest, koszty społeczne są i będą większe. Może dlatego, że sam nie ma dzieci i jedyne, czego nie ma w odwłoku to władza? Odpowiedz Link Zgłoś
heavy_metal_thunder Re: Naprawdę chcecie poprzeć Tuska? 04.05.19, 10:00 Jak Tusk wróci i sprawi, że zwykły pracownik magazynu lub produkcji za etat bez nadgodzin będzie zarabiał 4 tysiące na rękę, to go poprę w kolejnych wyborach. Póki co, w żadne jego obietnice nie uwierzę. Odpowiedz Link Zgłoś
heavy_metal_thunder Re: Naprawdę chcecie poprzeć Tuska? 04.05.19, 10:18 Jak był politykiem PO to różne rzeczy obiecywał, z których się nie wywiązał. Odpowiedz Link Zgłoś
sumire Re: Naprawdę chcecie poprzeć Tuska? 04.05.19, 10:39 A co obiecywał wczoraj? Odpowiedz Link Zgłoś
heavy_metal_thunder Re: Naprawdę chcecie poprzeć Tuska? 04.05.19, 10:45 Umówmy się, że wczoraj to on ewentualnej kampanii jeszcze nie rozpoczął. Jednak znając Tuska, to mógłby przywrócić wyższy wiek emerytalny i znieść minimalną stawkę godzinową, a 500+ bardzo ograniczyć by zamrozić wzrost wynagrodzeń. Odpowiedz Link Zgłoś
sumire Re: Naprawdę chcecie poprzeć Tuska? 04.05.19, 10:49 Zapomniałeś jeszcze dodać, że to Niemiec i w dodatku ryży. Odpowiedz Link Zgłoś
maaria33 Re: Naprawdę chcecie poprzeć Tuska? 04.05.19, 10:54 Umówmy się, że wczoraj to nawet nie wysłuchałeś, bo to za trudne, za długie i za nudne. A jakie masz bryki to każdy wie. Odpowiedz Link Zgłoś
heavy_metal_thunder Re: Naprawdę chcecie poprzeć Tuska? 04.05.19, 11:26 Odsłuchałem skrót, naprawdę wolę dobrego black metalu posłuchać niż Tuska. Dodatkowo, nie chciałbym usłyszeć kiedyś w pracy: Ty chcesz podwyżkę?! Nowy premier Tusk po raz pierwszy od lat w tym roku nie podnosi najniższej krajowej, zniósł minimalną stawkę godzinową, zleceniobiorcy masowo otrzymują aneksy obniżające stawkę na godzinę, a wkraczający na rynek pracy dostają 6 zł/h. Za względnie prostą pracę biurową podwyżka?! Jak Ci się nie podoba, to do łopaty leniu, tam będziesz miał więcej! Odpowiedz Link Zgłoś
sumire Re: Naprawdę chcecie poprzeć Tuska? 04.05.19, 11:35 I na bazie odsłuchanego skrótu wykombinowałeś, że Tusk zostanie premierem, po czym obniży ludziom pensje. A w Moskwie samochody rozdają. Odpowiedz Link Zgłoś
heavy_metal_thunder Re: Naprawdę chcecie poprzeć Tuska? 04.05.19, 12:31 Ja nie muszę się sugerować wykładem, żeby się domyślać jakie zamiary może mieć Tusk, reprezentant bogatych. Odpowiedz Link Zgłoś
sumire Re: Naprawdę chcecie poprzeć Tuska? 04.05.19, 12:38 Reprezentant bogatych, lol. Latający tanimi liniami, podczas gdy jego koledzy z partii reprezentującej ubogich (mentalnie) narzekają na ciasnotę w klasie ekonomicznej. Odpowiedz Link Zgłoś
maaria33 Re: Naprawdę chcecie poprzeć Tuska? 04.05.19, 11:37 Odsłuchałem skrót surprise, surprise Odpowiedz Link Zgłoś
woman_in_love Re: Naprawdę chcecie poprzeć Tuska? 04.05.19, 11:40 W dodatku odsłuchał skrót na TVPiS. Odpowiedz Link Zgłoś
olena.s Re: Naprawdę chcecie poprzeć Tuska? 04.05.19, 13:39 Jeżeli wolisz słuchać black metalu niż Tuska, to zdrowy rozsądek sugerowałby, żebyś się wypowiadał o tym typie muzyki, a nie komentował czegoś, czego nie znasz i nie rozumiesz, nieprawdaż? Odpowiedz Link Zgłoś
heavy_metal_thunder Re: Naprawdę chcecie poprzeć Tuska? 04.05.19, 13:50 Swoją drogą Tusk to żaden uczony, żeby jego przemówienie nazywać wykładem. Odpowiedz Link Zgłoś
olena.s Re: Naprawdę chcecie poprzeć Tuska? 04.05.19, 15:28 Idź, metal komentuj. Sio. Odpowiedz Link Zgłoś
sniyg Re: Naprawdę chcecie poprzeć Tuska? 04.05.19, 10:33 Nie, dla mnie człowiek, który bierze udział w demokratycznych wyborach a potem rezygnuje z funkcji szefa rządu żeby robić prywatną karierę nie jest wiarygodny. PIS nie poprę bo to szkodnicy, ale Tuska również nie, odbieram go jako sprytnego człowieka, który wie co jest na fali i co warto powiedzieć, ale w odpowiednim dla siebie momencie wszystko sprzeda dla osobistych ambicji. Odpowiedz Link Zgłoś
bywalec.hoteli Re: Naprawdę chcecie poprzeć Tuska? 04.05.19, 10:45 sniyg napisał: > Nie, dla mnie człowiek, który bierze udział w demokratycznych wyborach a potem > rezygnuje z funkcji szefa rządu żeby robić prywatną karierę nie jest wiarygodny > . PIS nie poprę bo to szkodnicy, ale Tuska również nie, odbieram go jako sprytn > ego człowieka, który wie co jest na fali i co warto powiedzieć, ale w odpowied > nim dla siebie momencie wszystko sprzeda dla osobistych ambicji. Tez tak uważam o Tusku. Jego „nie da się” oraz bycie chorągiewka na wietrze i bycie na pasku Merkwlowej wystarcza by go skreślić. Odpowiedz Link Zgłoś
maaria33 Re: Naprawdę chcecie poprzeć Tuska? 04.05.19, 10:53 hłe, hłe...ten pasek Merkelowej to też z twojej wiedzy ogólnej czy znajomy powiedział? Odpowiedz Link Zgłoś
riki_i Re: Naprawdę chcecie poprzeć Tuska? 04.05.19, 11:02 bywalec.hoteli napisał: > sniyg napisał: > > > Nie, dla mnie człowiek, który bierze udział w demokratycznych wyborach a > potem > > rezygnuje z funkcji szefa rządu żeby robić prywatną karierę nie jest wiar > ygodny > > . PIS nie poprę bo to szkodnicy, ale Tuska również nie, odbieram go jako > sprytn > > ego człowieka, który wie co jest na fali i co warto powiedzieć, ale w od > powied > > nim dla siebie momencie wszystko sprzeda dla osobistych ambicji. > > Tez tak uważam o Tusku. Jego „nie da się” oraz bycie chorągiewka na wietrze i b > ycie na pasku Merkwlowej wystarcza by go skreślić. Nie tylko Merkelowej... Że przypomnę prywatyzację Ciechu przez dr Kulczyka po rażąco niskiej cenie... Czy też pobłażanie dla pewnego szemranego biznesiku "o którym my z ojcem wiedzieliśmy, że to lipa". Politycy PO załatwili 67 mld unijnej kasy dla Polski w poprzedniej perspektywie budżetowej i to jest ich główna zasługa. W rządzeniu Polską byli bardzo średni i pozbawieni wizji ("ciepła woda w kranie"). PiS ma równie beznadziejnych polityków w swoim zaciągu, ale przez 4 lata osiągnął pewne wymierne sukcesy np. błyskawiczną redukcję biedy poprzez program 500+ Odpowiedz Link Zgłoś
madami Re: Naprawdę chcecie poprzeć Tuska? 05.05.19, 09:00 dał ludziom kase do łapki i jednocześnie spowodował ogromne podwyżki wszystkiego społeczeństwo aż podskakuje z radości, paliwo najdroższe w historii, prad i gaz również - podstawowy koszyk spozywczy podskoczył o kilkanaście procent najlepiej z biedą walczyć przez spowodowanie aby coraz większa część społeczeństwa pracowała i godziwie zarabiała i płaciła podatki tymczasem część społeczeństwa leży przed TV i pije za państwowe a ceny rosną i rosną Odpowiedz Link Zgłoś
maniaczytania Re: Naprawdę chcecie poprzeć Tuska? 05.05.19, 11:16 madami napisała: > dał ludziom kase do łapki > i jednocześnie spowodował ogromne podwyżki wszystkiego > społeczeństwo aż podskakuje z radości, paliwo najdroższe w historii, prad i gaz również mobile.twitter.com/mbank_research/status/1115887721929687040 Jak widać, gaz staniał, a nie zdrożał. Odpowiedz Link Zgłoś
sniyg Re: Naprawdę chcecie poprzeć Tuska? 04.05.19, 11:07 bywalec.hoteli napisał: > > Tez tak uważam o Tusku. Jego „nie da się” oraz bycie chorągiewka na wietrze i b > ycie na pasku Merkwlowej wystarcza by go skreślić. Nie wiem czy jest na pasku, w każdym razie jest w głównym nurcie pewnej narracji i nie ma nic w tym złego ale mam wrażenie że jest to wystudiowane, sztuczne, po prostu dobrze się sprzedaje szczególnie poprzez kontrast do PiSu i Tusk na tym od lat gra, jednak to że odszedł ze stanowiska Premiera jadąc do Brukseli i wciskając kit o "prestiżu dla Polski" wcześniej wyciął całą sensowną konkurencję w PO, za swoich rządów operował okrągłymi zdaniami ale unikał reform pokazują go jako koniunkturalistę. Odpowiedz Link Zgłoś
galimatius_pospolitus Re: Naprawdę chcecie poprzeć Tuska? 04.05.19, 12:38 To w zasadzie jedyny sensowny argument. Dało mi to do myślenia. Tylko jak robię przegląd polityków, to nie widzę konkurencji czy dla Tuska, czy dla Kaczyńskiego. Prywatnie wolę ten Tuskowy pragmatyzm, choćby i podyktowany ambicją niż pozycjonowanie się na zbawcę narodu, podyktowane chyba jednak kompleksami. Tusk coś czyta, albo ktoś mu streszcza co powinno się wiedzieć o współczesnym świecie. Zaskoczyły mnie nazwiska, na które się powoływał. To jednak wymaga jakiegoś tam wysiłku intelektualnego. Kaczyński miętosi od lat te same tematy, odwołuje się do jakiś zatargów z epoki okrągłego stołu. No ile można zwalać wszystko na podziały sprzed 30 lat. Odpowiedz Link Zgłoś
zona_glusia Re: Naprawdę chcecie poprzeć Tuska? 04.05.19, 12:44 On jest świetnym mówcą, rządzenie wychodzi mu o wiele gorzej. Odpowiedz Link Zgłoś
bywalec.hoteli Re: Naprawdę chcecie poprzeć Tuska? 05.05.19, 22:40 Tusk Mógł nadawać się do rządzenia partia PO, ale nie do kierowania państwem jako premier. Nie ta lig. Odpowiedz Link Zgłoś
bywalec.hoteli Re: Naprawdę chcecie poprzeć Tuska? 05.05.19, 22:42 Tusk Mógł nadawać się do rządzenia partia PO, ale nie do kierowania państwem jako premier. Nie ta liga, nie ten poziom, nie te ambicje ani umiejętności. To co mu najlepiej wychodzi to bycie w złotej klatce w Brukseli bez możliwości decydowania o czymkolwiek. Odpowiedz Link Zgłoś
angazetka Re: Naprawdę chcecie poprzeć Tuska? 10.05.19, 20:15 LOOOOL. Znaczy, serio, piękny tekst wobec polityka, który wyrasta o trzy głowy ponad polski poziom: inteligencją, obyciem, osiągnięciami. Odpowiedz Link Zgłoś
zona_glusia Re: Naprawdę chcecie poprzeć Tuska? 04.05.19, 12:39 sniyg napisał: > . PIS nie poprę bo to szkodnicy, ale Tuska również nie, odbieram go jako sprytn > ego człowieka, który wie co jest na fali i co warto powiedzieć, ale w odpowied > nim dla siebie momencie wszystko sprzeda dla osobistych ambicji. Oceniam Tuska bardzo podobnie, ale jak będę miała wybór ktokolwiek z PiSu a Tusk, to nie zostanę w domu tylko pójdę głosować na Tuska. Odpowiedz Link Zgłoś
madami Re: Naprawdę chcecie poprzeć Tuska? 05.05.19, 09:03 Do wyboru Tusk i Kaczor - proszę Was, toż to proste - Tusk, Kaczor jest obrzydliwy i chory psychicznie, wolę mieć u rządów zdrowego na umyśle koniunkturalistę niż zaślinionego wariata. Odpowiedz Link Zgłoś
szarsz Re: Naprawdę chcecie poprzeć Tuska? 05.05.19, 10:42 Oczywiście. Na szczęście w demokracji wybór może nie być tak ograniczony. Odpowiedz Link Zgłoś
berber_rock Re: Naprawdę chcecie poprzeć Tuska? 04.05.19, 12:43 sniyg napisał: > Nie, dla mnie człowiek, który bierze udział w demokratycznych wyborach a potem > rezygnuje z funkcji szefa rządu żeby robić prywatną Chciałam zauważyć że kandydaturę na te "prywatna karierę" wysunął ówczesny rząd polski więc nie taka ona do końca prywatna. Ot, rozdział stolików na MSy. Odpowiedz Link Zgłoś
kosmos_pierzasty Re: Naprawdę chcecie poprzeć Tuska? 04.05.19, 10:36 Serio dziwaczne jest popieranie PiS. Nie wierzę, że ktokolwiek inteligentny popiera tę partię. Odpowiedz Link Zgłoś
yva-na Re: Naprawdę chcecie poprzeć Tuska? 04.05.19, 10:44 Niektórym się wydaje, że przez sam fakt "niepopierania" stają się inteligentni. Odpowiedz Link Zgłoś
riki_i Re: Naprawdę chcecie poprzeć Tuska? 04.05.19, 11:07 Tiaaa. Patrząc na Biedronia ja się z kolei zastanawiam, kto inteligentny może popierać partię z przywódcą o takich horyzontach myślowych Odpowiedz Link Zgłoś
sumire Re: Naprawdę chcecie poprzeć Tuska? 04.05.19, 11:09 Fakt. Do pięt nie dorasta innemu charyzmatycznemu przywódcy aka "jest taka prośba, żeby nie przeszkadzać". Odpowiedz Link Zgłoś
yva-na Re: Naprawdę chcecie poprzeć Tuska? 04.05.19, 11:58 Są tacy, którzy myślą przyrodzeniem. Odpowiedz Link Zgłoś
sumire Re: Naprawdę chcecie poprzeć Tuska? 04.05.19, 12:03 Fakt. Co tam nowego u pana marszałka? Odpowiedz Link Zgłoś
woman_in_love Re: Naprawdę chcecie poprzeć Tuska? 04.05.19, 12:06 Piszesz o sobie Iwan? Odpowiedz Link Zgłoś
yva-na Re: Naprawdę chcecie poprzeć Tuska? 04.05.19, 12:23 żałosny jesteś chłopcze, nie masz minimum intuicji Odpowiedz Link Zgłoś
woman_in_love Re: Naprawdę chcecie poprzeć Tuska? 04.05.19, 12:34 Jedynym chłopcem, w dodatku głupiutkim, to jesteś ty trollu . Odpowiedz Link Zgłoś
woman_in_love Re: Naprawdę chcecie poprzeć Tuska? 04.05.19, 13:01 Ojej Iwan, ale mi dowaliłeś. Aż się boję . Odpowiedz Link Zgłoś
yva-na Re: Naprawdę chcecie poprzeć Tuska? 04.05.19, 13:07 Dotarło? Na twoim poziomie, chłopcze. Żegnam. Odpowiedz Link Zgłoś
woman_in_love Re: Naprawdę chcecie poprzeć Tuska? 04.05.19, 13:11 Nie, nie dotarło chłopcze . Odpowiedz Link Zgłoś
hipinka Re: Naprawdę chcecie poprzeć Tuska? 05.05.19, 00:35 "Są tacy, którzy myślą przyrodzeniem." Uważaj, nie zdradzaj tak od razu wszystkich Pisowskich tajemnic, bo Cię z posady wywalą a swoją drogą, w miłościwie panującej nam partii paru takich by się znalazło, poczynając od wielbiciela Leśnego Ruchadła Odpowiedz Link Zgłoś
szarsz Re: Naprawdę chcecie poprzeć Tuska? 05.05.19, 10:45 > Są tacy, którzy myślą przyrodzeniem. Właśnie właśnie. Jak sprawa wykorzystywania nieletnich przez prominentnych polityków pisu? Odpowiedz Link Zgłoś
tiszantul Re: Naprawdę chcecie poprzeć Tuska? 05.05.19, 10:42 > Serio dziwaczne jest popieranie PiS. Nie wierzę, że ktokolwiek inteligentny pop > iera tę partię Wiadomo, inteligentni popierają Schetynę, Kijowskiego i Ryśka Petru. Rysiek Petru był lansowany na lidera inteligencji, ale nie wyszło Odpowiedz Link Zgłoś
bywalec.hoteli Re: Naprawdę chcecie poprzeć Tuska? 05.05.19, 22:34 kosmos_pierzasty napisała: > Serio dziwaczne jest popieranie PiS. Nie wierzę, że ktokolwiek inteligentny pop > iera tę partię. Kosmos, to, ze czegoś nie rozumiesz, nie czyni Cie automatycznie inteligentnym. Odpowiedz Link Zgłoś
heavy_metal_thunder Re: Naprawdę chcecie poprzeć Tuska? 04.05.19, 11:13 Podziękowaliby Ci wtedy ludzie, którzy po zniesieniu minimalnej godzinówki mieliby obniżone pensje. Odpowiedz Link Zgłoś
sumire Re: Naprawdę chcecie poprzeć Tuska? 04.05.19, 11:26 Masz na to jakiekolwiek dowody, czy tak tylko pierniczysz w nadziei, że się przylepi? Odpowiedz Link Zgłoś
livia.kalina Re: Naprawdę chcecie poprzeć Tuska? 04.05.19, 11:45 Odpowiem za niego. Pierniczy. Odpowiedz Link Zgłoś
1elka26 Re: Naprawdę chcecie poprzeć Tuska? 04.05.19, 11:54 Dowód jest: "Pieniędzy nie ma i nie będzie" - to nadal jest program totalnej opozycji. Oczywiście tych pieniedzy nie ma dla społeczeństwa. "Premier Donald Tusk odniósł się do zapowiedzi programowych Prawa i Sprawiedliwości zaprezentowanych podczas konwencji 15 lutego. - Jeżeli ktoś wie, gdzie leżą zakopane w Polsce miliardy, które można porozdawać ludziom to nie powinien z tym zwlekać, bo szkoda każdego dnia - ocenił Tusk." www.wprost.pl/436417/Tusk-Gdzie-sa-te-zakopane-miliardy-Jesli-ktos-wie-niech-powie O tych drwinach "słońa Peru" oczywiście nie pamiętacie? Dobrze wiedział, "gdzie leżą miliardy" - nie dla każdego oczywiście. Odpowiedz Link Zgłoś
woman_in_love Re: Naprawdę chcecie poprzeć Tuska? 04.05.19, 12:22 Skoro są pieniądze ruski trollu, to dlaczego nie ma ich na edukację ani nie ma na niepełnosprawnych? Odpowiedz Link Zgłoś
1elka26 Re: Naprawdę chcecie poprzeć Tuska? 04.05.19, 12:57 No proszę - poziomo wypowiedzi jak zwykle zgodny z "wartościami europejskimi". Oczywiście, masz dowody na to, że jestem "ruskim trollem" czy też po prostu szczujesz? Pieniądze są i nie znikają w czarnej dziurze jak to było za czasów poprzedniej , pożal się Panie Boże, koalicji. To, że oczekiwania są wyższe niż możliwości to całkiem inna kwestia. Nie bez znaczenia jest także to, że teraz protesty w ogóle nie są motywowane politycznie, jak to raczyła powiedzieć p. Hartwich. Odpowiedz Link Zgłoś
woman_in_love Re: Naprawdę chcecie poprzeć Tuska? 04.05.19, 13:03 Oczywiście, że mam dowody. Ale NA RAZIE to że jesteś ruskim trollem to jeszcze nie przestępstwo. No ale pieniędzy nie ma bo znikają w czarnej dziurze. Skoro nie ma nawet na niepełnosprawnych, to jest naprawdę katastrofa. Odpowiedz Link Zgłoś
1elka26 Re: Naprawdę chcecie poprzeć Tuska? 04.05.19, 13:15 woman_in_love napisała: > Oczywiście, że mam dowody. Aha - więc prosze o przedstawienie tych "dowodów". Ludzie przyzwoici są odpowiedzialni i nie rzucają słów na wiatr. Zaznaczam "ludzie przyzwoici" - wiem, ze w szeregach tzw. "obrońców demokracji" pojęcie przyzwoitości jest baaardzo płynne , ale zawsze jest szansa na opamiętanie. Tak więc jakie to są dowody? Odpowiedz Link Zgłoś
woman_in_love Re: Naprawdę chcecie poprzeć Tuska? 04.05.19, 15:52 Dowody to m.in. analiza lingwistyczna twojego słownictwa: wyraźnie wskazująca, że jesteś ruskim trollem. Odpowiedz Link Zgłoś
1elka26 Re: Naprawdę chcecie poprzeć Tuska? 04.05.19, 16:04 To ja juz wolę nie pisać, czego dowodzi analiza twoich wypowiedzi!! I to ma byc ten sławetny dowód??? Jednak rzeczywiście likwidacja gimnazjum to jedna z najlepszych reform rządu. Żenada. Odpowiedz Link Zgłoś
woman_in_love Re: Naprawdę chcecie poprzeć Tuska? 04.05.19, 17:08 Bój się ruski trollu. Teraz jesteś bezkarny, ale już niedługo . Odpowiedz Link Zgłoś
1elka26 Re: Naprawdę chcecie poprzeć Tuska? 04.05.19, 17:46 Tak własnie wyglądają "wartości europejskie" w praktyce. Szczucie, pogróżki i insynuacje. Odpowiedz Link Zgłoś
woman_in_love Re: Naprawdę chcecie poprzeć Tuska? 04.05.19, 17:57 To nie szczucie, pogróżki i insynuacje, tylko państwo prawa. A ruskie trolle biorące kasę od Putina muszą pójść siedzieć: chociażby za niezapłacenie podatków od swojego trolowania . Odpowiedz Link Zgłoś
tanebo2.0 Re: Naprawdę chcecie poprzeć Tuska? 04.05.19, 18:03 Wg mnie to agentura wpływu. Dożywocie co najmniej... Odpowiedz Link Zgłoś
yva-na Re: Naprawdę chcecie poprzeć Tuska? 04.05.19, 13:06 to żałosne indywiduum wszystkich adwersarzy wyzywa od ruskich trolli, omijać szerokim łukiem bo jak mawiają, sprowadzi cię do swojego poziomu i pokona doświadczeniem. Odpowiedz Link Zgłoś
woman_in_love Re: Naprawdę chcecie poprzeć Tuska? 04.05.19, 13:09 Iwan, jak widać wystarczy uderzyć w stół i zaraz przypałętasz . Odpowiedz Link Zgłoś
livia.kalina Re: Naprawdę chcecie poprzeć Tuska? 04.05.19, 14:08 Już ci Elka pisałam, że dowody, że jesteś płatnym ruskim trollem przysłali nam ze szpitala na skraju miasta. Odpowiedz Link Zgłoś
cosmetic.wipes Re: Naprawdę chcecie poprzeć Tuska? 04.05.19, 13:37 1elka26 napisał(a): > Dowód jest: > "[...] Jeśli pieniądze są, to dlaczego nie dostali ich niepełnosprawni i nauczyciele. Dlaczego SC wciąż ma kwotę bazową niższą od pensji minimalnej. Odpowiedz Link Zgłoś
cosmetic.wipes Re: Naprawdę chcecie poprzeć Tuska? 04.05.19, 15:03 Elka, minęła ponad godzina i nie widzę twojej odpowiedzi. Odpowiedz Link Zgłoś
1elka26 Re: Naprawdę chcecie poprzeć Tuska? 04.05.19, 16:12 Ciekawe co można odpowiedzieć komus kto porusza się w alternatywnej rzeczywistości? Oczywiście nic nie wiesz o podwyżkach wynagrodzenia dla nauczycieli w 2019 roku? o podwyżkach rent tez nic nie wiesz? To, że nie są one w takiej wysokości jakiej domagali się strajkujący to inna kwestia, ale udawanie, że ich nie ma to hipokryzja. Nieustannie przypominam, że w latach 2012-2015 płace w budzetowce były zamrożone i nie uległy zmianie ani o złotówkę. Ciekawe dlaczego wtedy nikomu to nie przeszkadzało? Ale oczywiście strajki wcale n ie były polityczne. Odpowiedz Link Zgłoś
woman_in_love Re: Naprawdę chcecie poprzeć Tuska? 04.05.19, 17:10 W latach 2012-2015 nie było ruski trollu takiej inflacji jak teraz. Ponieważ 500+ wygenerowało inflację, to podwyżki są teraz obowiązkiem. Odpowiedz Link Zgłoś
1elka26 Re: Naprawdę chcecie poprzeć Tuska? 04.05.19, 17:45 Może jednak czytaj swój organ prasowy, bo nie dostaniesz kasy za swoje wpisy? "Inflacja w Polsce najniższa od dwóch lat. Gdzie się podziała drożyzna?" - wyborcza.pl/7,155287,24331449,inflacja-zaskakuje-i-to-mimo-swiat.html a i wcześniej była na bardzo niskim poziomie, więc nie bredź. Zdanie podwyżki są obowiązkiem jest wręcz kuriozalne i to podwyżki o 1000 zł przy nie przekraczającej 2 procent inflacji?? Odpowiedz Link Zgłoś
woman_in_love Re: Naprawdę chcecie poprzeć Tuska? 04.05.19, 17:55 Wyborcza podała to za Głównym Urzędem Statystycznym. Za PRL GUS także opowiadał różne bzdury. Odpowiedz Link Zgłoś
cosmetic.wipes Re: Naprawdę chcecie poprzeć Tuska? 04.05.19, 19:23 "To, że nie są one w takiej wysokości jakiej domagali się strajkujący to inna kwestia" Nie, to właśnie ta kwestia. Ja nie chcę pincetplusa, a mimo to kaczor mi daje do niego prawo. Nauczyciele chca tysiaka, niepełnosprawni pięćset złotych, nie dostali nic. Odpowiedz Link Zgłoś
madami Re: Naprawdę chcecie poprzeć Tuska? 04.05.19, 22:33 no nie dostali bo.... bo tak! Odpowiedz Link Zgłoś
gulcia77 Re: Naprawdę chcecie poprzeć Tuska? 05.05.19, 11:23 Społeczeństwo to niech sobie po prostu... zarobi. A pieniądze z podatków (a takie właśnie "posiada" rząd) to akurat powinno się wydawać tam, gdzie są rzeczywiste potrzeby. Na gorąco - służba zdrowia, starzejące się gwałtownie społeczeństwo i edukacja. Odpowiedz Link Zgłoś
angazetka Re: Naprawdę chcecie poprzeć Tuska? 04.05.19, 11:57 Tuska - zawsze. Mąż stanu i polityk klasy europejskiej. PO nie poprę, ale jego tak. Odpowiedz Link Zgłoś
solejrolia Re: Naprawdę chcecie poprzeć Tuska? 04.05.19, 12:44 TAK, oczywiście, całkowicie serio! Odpowiedz Link Zgłoś
aga_mon_ber Re: Naprawdę chcecie poprzeć Tuska? 04.05.19, 13:24 Ależ go poprą a później będą płakać, ale najpierw pozmieniają nicki Odpowiedz Link Zgłoś
sumire Re: Naprawdę chcecie poprzeć Tuska? 04.05.19, 13:43 Ale na razie nie ma go w czym popierać, rozumiesz? On nie wspomniał słowem, że zamierza ubiegać się o jakikolwiek urząd. To tylko prawactwo sobie dopowiedziało i już robi wściekłą antykampanię, jak widać po waszej aktywności w tym wątku Odpowiedz Link Zgłoś
1elka26 Re: Naprawdę chcecie poprzeć Tuska? 04.05.19, 14:05 Problem, polega nie na tym, że Tusk będzie kandydował czy nie będzie. Chodzi o to, że mamy oto współczesny przykład Dyzmy który nie mając nic do powiedzenia ani do zaoferowania poza sloganami, stał się autorytetem i mężem stanu dla sporej części społeczeństwa. I to jest problem. Odpowiedz Link Zgłoś
livia.kalina Re: Naprawdę chcecie poprzeć Tuska? 04.05.19, 14:10 Owszem mamy przykład Dyzmę w aktualnej polityce, jest nim Kaczyński. I tak jest to problem. Do rozwiązania przy urnach wyborczych, co planujemy zrobić. Odpowiedz Link Zgłoś
hipinka Re: Naprawdę chcecie poprzeć Tuska? 05.05.19, 12:09 I ty tak serio? Jeśli mam podawać przykłady osób dyzmopodobnych w Pisie to musiałabym pół wątku zaśmiecić - w tej partii nikt się na niczym nie zna, a jesli już to ewentualnie na psuciu tego, co dobrze działa Odpowiedz Link Zgłoś
aga_mon_ber Re: Naprawdę chcecie poprzeć Tuska? 04.05.19, 16:06 sumire napisała: > Ale na razie nie ma go w czym popierać, rozumies Ty go popierasz i poprzesz A potem będziesz płakać, ale nie jako sumire, tylko założysz sobie nowe konto . Ty i cała reszta, która go popiera, będziecie jeszcze płakać. Kwestia czasu. Odpowiedz Link Zgłoś
sumire Re: Naprawdę chcecie poprzeć Tuska? 04.05.19, 16:19 Słoneczko, ja mam ten nick od dobrych 15 lat, nigdy go nie zmieniałam i nie zamierzam. Nie wszyscy mają jak ty. Odpowiedz Link Zgłoś
tiszantul Re: Naprawdę chcecie poprzeć Tuska? 05.05.19, 10:50 > Ty i cała reszta, która go popiera, będziecie jeszcze płakać. Kwestia czasu. Ten czas już minął. Forum Agory (m.in. Gazeta Wyborcza) to ostatnia nisza poparcia dla Tuska. Wydawałoby się, że taka żelazna nisza zostanie zawsze, ale na przykład Kijowskiego czy Petru już nikt nie popiera, a jeszcze niedawno "liderzy opinii" wskazywali Petru jako przyszłego premiera, a Kijowskiego jako ostatnią nadzieję polskiej demokracji. A propos forum Agory. Dlaczego opozycja nie zatrudnia trolli internetowych? Jakoś to kluczowe pytanie się tu nigdy nie pojawiło, co jest o tyle dziwne, że temat inwazji pistrolli jest podnoszony codziennie po parę razy Odpowiedz Link Zgłoś
yva-na Re: Naprawdę chcecie poprzeć Tuska? 05.05.19, 10:55 Skompromitali się tak, że nawet ematce poparcie ww. już nie przystoi więc nabrała wody w usta. Odpowiedz Link Zgłoś
tiszantul Re: Naprawdę chcecie poprzeć Tuska? 05.05.19, 12:03 Popierać zawsze miło w grupie, a do popierania Kijowskiego czy Petru nie ma już grupy. Pytanie, ile osób musi wypaść z grupy popierającej Tuska na ematce, żeby temat zniknął na zawsze, podobnie jak dyskretnie odjechał w dal ojciec Mateusz Odpowiedz Link Zgłoś
yva-na Re: Naprawdę chcecie poprzeć Tuska? 05.05.19, 12:17 Skoro w oczach betonu nie zdyskredytowały go żółwiki, huja tumoroł i rola kamerdynera to trzeba jeszcze poczekać. Jeśli ematka się w tym stanie zestarzeje może to nigdy nie nastąpić, zacznie żyć sentymentalnym wspomnieniem klasy jedwabnego garnituru od Armaniego. Odpowiedz Link Zgłoś
livia.kalina aga_mon_ber -nowy nick 05.05.19, 22:44 Dopiero od 2019. Jaki miałeś przedtem? Odpowiedz Link Zgłoś
gyubal_wahazar Re: Naprawdę chcecie poprzeć Tuska? 04.05.19, 14:19 Widzieliście ostatnie sondaże, w których Konfederaci doganiają Kukiego ? I to w zaledwie 3.5 mca od ich powstania, a do wyborów jeszcze prawie pół roku. Nic dziwnego, że cała lewica (w tym PIS) ma miękko w gatkach, a PIS i robi policyjne naloty prawicy niemal codziennie. Tu też jeszcze chwilę przed 11 listopada, kibiców prawicy było co kot napłakała, a teraz już niezła grupka Odpowiedz Link Zgłoś
tanebo2.0 Re: Naprawdę chcecie poprzeć Tuska? 04.05.19, 14:29 Przy takim poparciu Putina nic dziwnego... Odpowiedz Link Zgłoś
heavy_metal_thunder Re: Naprawdę chcecie poprzeć Tuska? 04.05.19, 14:56 Dlatego TVP tak pompuje Kukiza i nagle zaczęła go uważać za tą już dobrą opozycję. Odpowiedz Link Zgłoś
gyubal_wahazar Re: Naprawdę chcecie poprzeć Tuska? 04.05.19, 15:31 Dokładnie. Wiedzą że sami rządzić nie będą, to lepiej już z Kukim niż z platfusami Odpowiedz Link Zgłoś
woman_in_love Konfederacja (Targowicka) za pieniądze Rosji znów 04.05.19, 15:54 chce zaatakować Polskę. Historia lubi się powtarzać. Odpowiedz Link Zgłoś
gyubal_wahazar Re: Konfederacja (Targowicka) za pieniądze Rosji 04.05.19, 16:15 Miło widzieć że jest ktoś, kto z czcią nabożną śledzi strofy Króla Eurokołchozu. Przepełnia to me serce nadzieją Odpowiedz Link Zgłoś
iimpala Re: Naprawdę chcecie poprzeć Tuska? 04.05.19, 16:00 ale że co? powinien naparzać w stylu "a bo te chamidła z pissaru"? Po pierwsze to był wyklad! na UW a nie wystąpienie na konwencji PO. Po drugie, to "tusku" powinien być apolityczny więc nie mógł naparzać, nawet jakby chcial (choc watpię). Po trzecie "tusku" ma jednak wiekszą kulturę niz prymnitywny pissuar, z przekupą i dominiczkiem na czele. A po czwarte w końcu, wystarczyło zrozumiec dyskretne aluzje. Odpowiedz Link Zgłoś
heavy_metal_thunder Re: Naprawdę chcecie poprzeć Tuska? 04.05.19, 16:12 Wykład kogoś, kto nie jest żadnym uczonym. Odpowiedz Link Zgłoś
1elka26 Re: Naprawdę chcecie poprzeć Tuska? 04.05.19, 16:35 Trudno miec pretensje do Tuska, że mowi to, co musi mówić. W końcu jest tylko wysłannikiem Biura Politycznego UE. Dlatego własnie potrzebna jest zmiana, powinno byc tak jak dzisiaj powiedział Kaczyński: " Musimy mieć sprawną demokrację i sprawne państwo, które dba o nasze interesy. Dba o to, aby Polska będąca członkiem UE, NATO, ta Polska jednocześnie zachowywała podmiotowość, aby za nią nie decydowano. (…) Żebyśmy mogli robić to, co dobrze Polsce służy. A my w Polsce najlepiej wiemy, co służy naszej ojczyźnie.... To, co jest zastrzeżone dla nas, powinno być twardo pilnowane. To musi być zasada, której przestrzegamy. To jest bezwzględnie potrzebne dla naszej godności, ale także interesów. Niech nikt nie sądzi, że jacyś „dobrzy wujkowie” za nas coś załatwią. (…) Nie ma w stosunkach międzynarodowych „dobrych wujków” To, że jesteśmy w Unii nie oznacza, że musimy bezwględnie słuchac się "dobrych wujków" z Brukseli. Trzeba zerwać stanowczo z służalczościa tak typowa dla naszych "europejskich" elit. zwłaszcza tych które jeszcze do niedawna broniły socjalistycznej demokracji, a teraz stały się świezo nawróconymi apologetami demokracji liberalnej. Zadziwiające jest to, jak ci sami ludzie którzy jeszcze nie tak dawno z drżeniem rak wysłuchiwali polecen z Moskwy teraz stali się gorliwymi wykonawcami polecen z Brukseli. Pewnie dlatego tak gorliwie poszukują "rosyjskich trolli". Odpowiedz Link Zgłoś
gyubal_wahazar Re: Naprawdę chcecie poprzeć Tuska? 04.05.19, 16:44 > Trudno miec pretensje do Tuska, że mowi to, co musi mówić. W końcu jest tylko wysłannikiem Biura Politycznego UE. Dokładnie. Ale poza tym, kto i po co słucha typów (Kaczyńskiego nie wyłączając), których historia ciśnięcia kitu frajerom jest ilustracją starego dowcipu: - Jak poznać, że polityk (prawnik) kłamie ? - Otwiera usta Odpowiedz Link Zgłoś
baltycki Re: Naprawdę chcecie poprzeć Tuska? 04.05.19, 16:45 heavy_metal_thunder napisał: > Wykład kogoś, kto nie jest żadnym uczonym. wykład 1. «dłuższa, zaplanowana wypowiedź służąca przekazaniu słuchaczom wiedzy na jakiś temat» 2. «przedstawienie czegoś w mowie lub na piśmie» sjp.pwn.pl/sjp/;2539398 Odpowiedz Link Zgłoś
1elka26 Re: Naprawdę chcecie poprzeć Tuska? 04.05.19, 17:00 Bardzo trafna wypowiedź, która może służyć także jako komentarz "wykładu" Tuska: "Kto mówi wszystko co wie, wypaple także to, czego nie wie" - F. Bacon Odpowiedz Link Zgłoś
woman_in_love Re: Naprawdę chcecie poprzeć Tuska? 04.05.19, 17:26 Piękna kwintesencja twojego paplania ruski trollu. I znów się samozaorałeś Odpowiedz Link Zgłoś
inka754 Re: Naprawdę chcecie poprzeć Tuska? 05.05.19, 10:44 Nudna jesteś z tym wyzywaniem wszyskich od trolli. A PiS i tak ma największe poparcie, twoje żałosne wywody i kretyńskie buźki tego nie zmienią, lewacki trollu🤣🤣🤣. Prawda to, co tutaj piszą, że jesteś trollem rodzaju męskiego? Odpowiedz Link Zgłoś
woman_in_love Re: Naprawdę chcecie poprzeć Tuska? 05.05.19, 11:12 Nie, pisowski trollu. A to, że "PiS i tak ma największe poparcie" to bardzo dobrze. PiS musi wygrać te wybory, by mógł z wami ponieść karę przy następnym kryzysie. Aż sobie zapiszę nawet linka do tego wątku, by móc się z ciebie śmiać za 2 lata . Odpowiedz Link Zgłoś
olena.s Re: Naprawdę chcecie poprzeć Tuska? 04.05.19, 17:05 Nie wymagaj za dużo. Odpowiedz Link Zgłoś
olena.s Re: Naprawdę chcecie poprzeć Tuska? 04.05.19, 16:38 Osobiście? Z przyjemnością go poprę. Odpowiedz Link Zgłoś
mamaaspiama Re: Naprawdę chcecie poprzeć Tuska? 04.05.19, 21:43 Pokaż alternatywę. Odpowiedz Link Zgłoś