Po ponad półrocznym poszukiwaniu pracy w końcu dostałam dwie oferty i nie jestem przekonana, na którą się zdecydować (a wybrać muszę, bo z poprzedniej już zrezygnowałam

). Co istotne, żadna z ofert nie jest pracą marzeń, ale rozpatruję je jako niezbędny krok w budowaniu własnej "kariery", gdyż na rozmowach o pracę często przewijało się jako problem to, że nie mam doświadczenia w dużej firmie. W obu będą to dość samodzielne analityczne stanowiska, a praca na rzecz innych pracowników.
Zatem, drogie emamy, którą pracę byście wybrały:
1. zagraniczne, dośc młode korpo w centrum Warszawy, profil usługowy, dojazd autobusem w jedną stronę ca. 40 min, praca 9-17. Opieka medyczna, nowoczesne biuro, większość pracowników to młodzi ludzie. Szef wydaje się być ok (mała rotacja w zespole), choć kontakt z zespołem miałabym jedynie zdalny (pracują w innej lokalizacji). Podstawa plus maksymalna comiesięczna premia przyznawana wg. zrealizowanych zadań w wysokości samej podstawy z tej drugiej oferty. Po min. roku teoretycznie możliwość przeniesienia się do innego działu wewnątrz firmy.
2. kapitał zagraniczny, stara, dość znana firma, praca 8-16 w oddziale położonym na obrzeżach Warszawy, dojazd samochodem w sumie 40 min lub ok. 1 godziny autobusem (korki). Zwykłe, szare biuro, w nim max 50 pracowników, siedziba firmy w innym województwie. Nadgodziny się czasem zdarzają, ale ani nie są do odbioru, ani za nie nie płacą... Poza tym przełożonego nie znam - dopiero będą go rekrutować, a zespołu nie ma - tylko ja bym tą pracę wykonywała. Wynagrodzenie bazowe w wysokości jak podstawa + premia w pracy nr 1, ale do tego roczna premia w wys. 13-14 pensji. Niby jakieś opcje zmiany stanowiska są, ale niesprecyzowane, i nie będzie przed kim się wykazać, bo całe szefostwo w innym mieście.
Dodatkowo kilka informacji na mój temat, coby trochę tła nakreślić: 33 lata, dzieci brak, samochód jest, spłacam mieszkanie, nie chcę się przenosić. Różnica w zarobkach nie jest dla mnie aż tak istotna, jestem raczej skłonna poświęcić wyższe wynagrodzenie na rzecz ciekawszego doświadczenia w cv. No i wolę wczesniej wstać i wcześniej robotę skończyć, no ale wiadomo - mogę się poświęcić.
Forum czytuję od dawna, ale jako żem nieśmiała, to dopiero się zdecydowałam konto założyć

Wszelkie rady mile widziane.