21mada 23.05.19, 23:34 Czy któraś z was umie i tańczy? Długo się uczyłyście? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
saskia44 Re: Bachata 23.05.19, 23:50 Umiem. Wystarczylo kilka godzin w odpowiednim klubie. Odpowiedz Link Zgłoś
21mada Re: Bachata 24.05.19, 09:01 O to super! Dzięki saskia! Myśle że lampka wina też pomoże i będzie dobrze. 😊 Odpowiedz Link Zgłoś
milka_milka Re: Bachata 24.05.19, 11:14 To nic nie umiesz, tego nie da się nauczyć w kilka godzin. Odpowiedz Link Zgłoś
milka_milka Re: Bachata 24.05.19, 11:29 Samych kroków można nauczyć się względnie szybko, ale płynności, ruchu, elastyczności już nie. To bardzo indywidualne, zależy ile się uczysz, ile ćwiczysz, czy masz predyspozycje. Odpowiedz Link Zgłoś
zetkaad Re: Bachata 24.05.19, 11:32 Przecież tu kroków prawie nie ma. Trzeba mieć tylko to coś, co ma gruba z księgowości Odpowiedz Link Zgłoś
milka_milka Re: Bachata 24.05.19, 11:45 Gruba z księgowości już osiągnęła poziom mistrzownski. A co do kroków - www.youtube.com/watch?v=2rq3j2jGKec Wiesz, ile się trzeba napracować, żeby tak tańczyć? Żeby umieć dać się prowadzić, żeby partner umiał prowadzić? Wiesz, ja tańczę od lat i nie ośmielę się powiedzieć, że umiem. Odpowiedz Link Zgłoś
21mada Re: Bachata 24.05.19, 11:55 >Wiesz, ile się trzeba napracować, żeby tak tańczyć? Żeby umieć dać się prowadzić, żeby partner umiał prowadzić? No właśnie nie wiem - dlatego pytam! 😁 Każdy przecież kiedyś zaczynał. Uważasz ze nie warto nawet zaczynać się uczyć? Odpowiedz Link Zgłoś
milka_milka Re: Bachata 24.05.19, 11:57 Pewnie, że warto! Tylko ż nie wystarczy kilka godzin. Odpowiedz Link Zgłoś
simply_z Re: Bachata 24.05.19, 13:34 a czy ktos mowi o poziomie zawodowym? rozrywka i tyle..i nie przesadzajmy. Akurat bachata nie wymaga az takiej precyzji krokow, jak salsa, samba czy cha cha. Odpowiedz Link Zgłoś
taki-sobie-nick Re: Bachata 24.05.19, 22:26 milka_milka napisała: > Pewnie, że warto! Tylko ż nie wystarczy kilka godzin. Jeszcze jest kwestia talentu. Odpowiedz Link Zgłoś
taki-sobie-nick Re: Bachata 24.05.19, 22:30 Nie to mam na myśli. W przypadku braku talentu można się naćwiczyć do upadłego i guzik. Odpowiedz Link Zgłoś
milka_milka Re: Bachata 24.05.19, 14:22 Z grubym z księgowości. Tak naprawdę z mężem. Odpowiedz Link Zgłoś
saskia44 Re: Bachata 24.05.19, 14:30 Milko widocznie tobie potrzeba miesiecy cwiczen. Mnie wystarcza swietni partnerzy no I ja mam do tanca naturalny talent. 😊 Odpowiedz Link Zgłoś
milka_milka Re: Bachata 24.05.19, 14:36 Oczywiście. Ty masz talent do wszystkiego.... Odpowiedz Link Zgłoś
saskia44 Re: Bachata 24.05.19, 14:41 No niektorzy maja talent do np tanca i nie musza uczyc sie dlugo. Inni maja dobry glos sluch i spiew wychodzi im naturalnie itd. Odpowiedz Link Zgłoś
simply_z Re: Bachata 23.05.19, 23:50 zanim znów zaczniesz kolejną biegunkę postów, popatrz na to: www.youtube.com/watch?v=BzgkStRIv5w Odpowiedz Link Zgłoś
joanna05 Re: Bachata 24.05.19, 00:14 To żeś pojechała z klasykami, nic do dodania No cos tam umiemy, jak się tanczy od wielu lat, to i bachaty człek liźnie Ale powiem Wam, że ciężko mi się tańczyło bachatę z obcymi partnerami jednak, to mega kontaktowy taniec jest. Wolę jednak bachatowe kawałki solo na fitnesie tańczyć, mniej krępujące Odpowiedz Link Zgłoś
hanusinamama Re: Bachata 24.05.19, 09:09 NIe ma nic przeciwko..ale czemu Pani występuje w majtkach a Pan w spodniach??? Z ciekawości pytam. Odpowiedz Link Zgłoś
simply_z Re: Bachata 24.05.19, 10:13 taka stylowka, zreszta ma fajne nogi. To sa szorty Odpowiedz Link Zgłoś
aandzia43 Re: Bachata 24.05.19, 11:52 Może w szortach lepiej widać ruchy bioder. No i szerzej można nogi rozstawić do pewnych figur. Odpowiedz Link Zgłoś
21mada Re: Bachata 24.05.19, 11:10 Wiem jak wyglada bachata - ciekawi mnie czy emamy tańczą. Odpowiedz Link Zgłoś
simply_z Re: Bachata 24.05.19, 11:53 Tanczylam ale nie lubie, chyba nie mam drygu. Odpowiedz Link Zgłoś
21mada Re: Bachata 24.05.19, 14:05 Może to faktycznie kwestia odpowiedniego partnera? 😉 Musi być ta świeżość w kroku. Odpowiedz Link Zgłoś
beneficia Re: Bachata 24.05.19, 14:06 21mada napisała: > Może to faktycznie kwestia odpowiedniego partnera? 😉 Musi być ta świeżość w kr > oku. Co? Odpowiedz Link Zgłoś
katja.katja [...] 24.05.19, 14:08 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
beneficia Re: Bachata 24.05.19, 13:51 simply_z napisała: > zanim znów zaczniesz kolejną biegunkę postów, popatrz na to: > www.youtube.com/watch?v=BzgkStRIv5w Tułów jej się nie porusza tylko same bioderka... Jak to się robi? Odpowiedz Link Zgłoś
ykke Re: Bachata 24.05.19, 18:38 > > Tułów jej się nie porusza tylko same bioderka... > Jak to się robi? To tzw. izolacje. Robi, się robi. Inni się z tym rodzą ,a inni się tego uczą . Odpowiedz Link Zgłoś
evolventa Re: Bachata 24.05.19, 14:18 a ja uwielbiam tą parę: www.youtube.com/watch?v=DzKesnukPWM widać wyraźnie, że radość z tańca nie zależy od rozmiaru..... Odpowiedz Link Zgłoś
evolventa Re: Bachata 24.05.19, 14:27 aha, a w kwestii nauki, to chodziłam na naukę bachaty, co prawda solo i powiem, że wszystko zależy od indywidualnych predyspozycji. Było nas w grupie kilkanaście kobiet, zaczynałyśmy wszystkie od poziomu 0, a na koniec cyklu zajęć były takie co tańczyły świetnie i takie jak np. ja, co ruszały się jak drewno. Tutaj wg mnie reguł nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
aandzia43 Re: Bachata 25.05.19, 10:53 Zależy co się komu dobrze rusza, do bachaty trzeba mieć ruchliwe biodra. Mam takie, zawsze tańczyłam głownie biodrami, za to ręce mam sztywne i często mi nie współgrają z resztą. Odpowiedz Link Zgłoś
taki-sobie-nick Re: Bachata 24.05.19, 22:28 e, myślałam, że pani też będzie gruba Odpowiedz Link Zgłoś
evolventa Re: Bachata 25.05.19, 10:18 ależ proszę bardzo, co prawda pani ciężarna, ale pupa i uda też zaokrąglone: www.youtube.com/watch?v=01O8KeAtzd8 a tutaj nie profesjonalistka: www.youtube.com/watch?v=SvE5QyYrhSk i następna, w salsie: www.youtube.com/watch?v=exa4Rna_bFw Odpowiedz Link Zgłoś
evolventa Re: Bachata 25.05.19, 11:53 matko, jak ja bym się chciała tak ruszać jak oni: www.youtube.com/watch?v=N_1tvYCxt-g Odpowiedz Link Zgłoś
taki-sobie-nick Re: Bachata 24.05.19, 00:36 Obejrzałam sobie filmik. Faktycznie kontaktowy taniec, dużo machania zadkiem. Odpowiedz Link Zgłoś
21mada Re: Bachata 24.05.19, 09:04 No kontaktowy - na tym polega taniec. Nawet walc jest kontaktowy. Kiedyś ludzie tańczyli ze sobą na balach. Dzisiejsze tak nowoczesne dyskoteki ze swoim tańcem w pojedynkę są bardziej pruderyjne niż XIX-wieczne bale. Żyjemy w epoce bezkontaktowej. Odpowiedz Link Zgłoś
hanusinamama Re: Bachata 24.05.19, 09:10 T trzeba miec do takiego tanca partnera....chyba ze solo chcesz poupą kręcić. Odpowiedz Link Zgłoś
simply_z Re: Bachata 24.05.19, 10:14 Odpowiedniego...zreszta nielatynosi tancza slabo, to trzeba miec w genach. Odpowiedz Link Zgłoś
21mada Re: Bachata 24.05.19, 10:49 > T trzeba miec do takiego tanca partnera... No raczej! 😂 Odpowiedz Link Zgłoś
saskia44 Re: Bachata 24.05.19, 14:43 No w UK znajdziesz bez problemu odpowiednich. Odpowiedz Link Zgłoś
taki-sobie-nick Re: Bachata 24.05.19, 21:20 21mada napisała: > No kontaktowy - na tym polega taniec. Nawet walc jest kontaktowy. Ale jednak nie aż tak. W epoce walców panna machająca w ten sposób zadkiem uchodziłaby za, no jakby tu uprzejmie ująć... Odpowiedz Link Zgłoś
21mada Re: Bachata 24.05.19, 21:59 Jakby dzisiaj panie chodziły z taaaakim dekoltem jak w XIX wieku i tak ściśnięte w talii to dopiero by ludzie gadali! 😊 Odpowiedz Link Zgłoś
taki-sobie-nick Re: Bachata 24.05.19, 22:07 21mada napisała: > Jakby dzisiaj panie chodziły z taaaakim dekoltem jak w XIX wieku i tak ściśnięt > e w talii to dopiero by ludzie gadali! 😊 Głównie lekarze. Odpowiedz Link Zgłoś
21mada Re: Bachata 24.05.19, 22:20 Ale i panowie by się lampili w rowek na wierzchu. Dziś to nie uchodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
taki-sobie-nick Re: Bachata 24.05.19, 22:23 Ale pani nie uchodziłaby za prostytutkę. Odpowiedz Link Zgłoś
simply_z Re: Bachata 25.05.19, 00:12 Nazywasz tancerkę prostytutką..? jezus ludzie, zalamujecie mnie na tym forum. Odpowiedz Link Zgłoś
taki-sobie-nick Re: Bachata 25.05.19, 00:20 Nie. Twierdzę, że za taką zostałaby wzięta w XIX wieku.* To ty mnie załamujesz - nieumiejętnością czytania ze zrozumieniem. Zostałaby wzięta za kogoś to naprawdę taki trudny zwrot? *A wspomniałam o nim, bo mada wspomniała o walcu. Czy teraz już wszystko jasne? Odpowiedz Link Zgłoś
taki-sobie-nick Re: Bachata 25.05.19, 00:26 Miało być: uchodziłaby za kogoś - naprawdę taki trudny zwrot? Odpowiedz Link Zgłoś
simply_z Re: Bachata 25.05.19, 22:17 To na przyszłość pisz składnie. Przyda się. Odpowiedz Link Zgłoś
taki-sobie-nick Re: Bachata 25.05.19, 22:19 Pisałam składnie. To ty nie zrozumiałaś. Odpowiedz Link Zgłoś
katja.katja Re: Bachata 24.05.19, 08:52 Nie, ale moja znajoma była na kursie. To bardzo intensywny taniec, pokazywała mi filmik, wymaga kondycji i moim zdaniem (przyznam - laika) nie dla początkujących. Odpowiedz Link Zgłoś
21mada Re: Bachata 24.05.19, 09:07 Kondycję to akurat mam, chociaż nie ćwiczę jak sfirnarina 😉. Myśle ze dam radę. Trzymajcie kciuki! Odpowiedz Link Zgłoś
ykke Re: Bachata 24.05.19, 18:41 Kocham bachatę. Dla mnie najpiękniejszy taniec. Uwielbiam tez zouk i kizombę. Tylko patrzę. U nas nie ma kursów tego typu . Chetnie bym spróbowała. A weź znajdź partnera na taką erotyką, he,he Odpowiedz Link Zgłoś
bei Re: Bachata 24.05.19, 22:13 Nie umiem, nie mam zdolności do tanca☹️ bachata zalinkowana przez Milkę- cudna. Tancerze tańczą zmysłowo i z klasą. Znałam takie wykonania m.youtube.com/watch?v=rFPD1fAALoA Bardziej śmiałe, ale już bez tego „ czegoś” 😊. Nie neguję, po prostu bardzo inne😊 Odpowiedz Link Zgłoś
21mada Re: Bachata 24.05.19, 22:24 Czemu bez tego czegoś? Też ładne. Ale co to za moda na taniec w spodniach czy szortach? Czy chodzi o to żeby tyłek było dokładnie widać? Odpowiedz Link Zgłoś
simply_z Re: Bachata 24.05.19, 22:25 Niee, sztywni są. Nie wychodzi im to naturalnie, latynosi mają jednak większą lekkość i zmysłowość. www.youtube.com/watch?v=mEwT9kgETtw Odpowiedz Link Zgłoś
milka_milka Re: Bachata 24.05.19, 22:32 Tylko że akurat Ci, to tancerze, jeśli nie zawodowi, to prawie. Odpowiedz Link Zgłoś
simply_z Re: Bachata 24.05.19, 22:35 Co z tego..? kubańczycy tańczą od dziecka, nie znając nawet dokładnie kroków, a wychodzi im to genialnie. Nie twierdzę, że para tańczy nieładnie, owszem super technicznie ale bez ognia. Odpowiedz Link Zgłoś
milka_milka Re: Bachata 24.05.19, 22:40 Chodzi mi o to, że tych par nie można dawać jako przykład typowych, ale masz rację, oni mają to we krwi (Latynosi, Kubańczycy itp.). Kiedyś widziałam pary tańczące spontanicznie na ulicy salsę, grał jakiś latynoamerykański zespół, ludzie w różnym wieku. byli genialni! A najlepsza była starsza pani, która tańczyła z młodym chłopakiem, wyglądali fantastycznie. Odpowiedz Link Zgłoś
b.bujak Re: Bachata 24.05.19, 22:29 do tego "czegoś" trzeba latynowskiej krwi... poza tym to takie szkoleniowe wykonanie, które pokazuje bardziej technikę; a w kwestii zmysłowości to ja wolę kizombę Odpowiedz Link Zgłoś
gruba_z_ksiegowosci Re: Bachata 24.05.19, 22:38 Umie i tańczy. Mam we krwi. Ale do tego, kochana, to trzeba mieć czym machnąć. Udziec, pupa, cyc, rzęsa, włos... Odpowiedz Link Zgłoś