Dodaj do ulubionych

Rytm dobowy goscia

11.08.19, 15:03
Nie zdarzyło się nam, co prawda, ale przyjaciółka wyjechała, że już trze nosem o ziemię.
Wyobraźcie sobie sytuację, że przyjeżdża do was Ważny i/lub Wyczekiwany Gość.
Przyjeżdża do was, by spędzać razem czas.
I ma skrajnie inny rytm doby.
Np śpi do 14, ale siedzi do 3.
Albo odwrotnie - wstaje ok. 5 i pada po 20.
Dostosowujecie się? Karmicie o 5 lub po północy? Wyciszacie życie domowe że względu na sen gościa?
Obserwuj wątek
    • tryggia Re: Rytm dobowy goscia 11.08.19, 15:04
      Przyjaciółka wyjęczała, nie wyjechała
      • sofia_87 Re: Rytm dobowy goscia 11.08.19, 15:34
        Nasz rytm dobowy jest przystosowany do dzieci i dla nikogo nie zamierzam tego zmienić.
        Pokazuje gdzie co leży w kuchni, mamy także na tyle duży dom, że gosc może spokojnie żyć zgodnie z własnym rytmem nie zakłócajac naszego
    • mika_p Re: Rytm dobowy goscia 11.08.19, 15:12
      Kompromisowo. Jak byłam w gościach, to kładłam się spać wcześniej niż lubię, a rano brat przypominał dzieciom "ćśśś... ciocia śpi"
    • mikams75 Re: Rytm dobowy goscia 11.08.19, 15:25
      szukamy kompromisow np. nie robie sniadania o 5 rano, pokazuje gdzie co jest, jak dziala ekspres do kawy i moze sie obsluzyc. A ja, w ramach kompromisu nie wstaje o 11 ale o 9. Staram sie uszanowac, ze zasypia wczesniej i nie halasuje po 20. W druga strone - nie dotrzymuje towarzystwa do 3 w nocy i oczekuje, ze sobie sama posiedzi w ciszy z ksiazka czy emama, proponuje jednak, ze szkoda dnia na spanie do 14 i tez oczekuje, ze znajdziemy kopromis. A jak nie, to mam czas do 14 na wlasne sprawy.
    • blackfriday2 Re: Rytm dobowy goscia 11.08.19, 15:44
      Nie toleruję nocujących gości w moim domu - między innymi ze wspomnianego w założycielskim wątku powodu. Od tego są hotele albo pensjonaty.
      • liliawodna222 Re: Rytm dobowy goscia 11.08.19, 16:48
        blackfriday2 napisała:

> Nie toleruję nocujących gości w moim domu - między innymi ze wspomnianego w zał
        > ożycielskim wątku powodu. Od tego są hotele albo pensjonaty.

To tak jak ja.
        • iktoria Re: Rytm dobowy goscia 11.08.19, 16:52
          I ja😉

liliawodna222 napisał(a):

> blackfriday2 napisała:
          >
          > > Nie toleruję nocujących gości w moim domu - między innymi ze wspomnianego
          > w zał
          > > ożycielskim wątku powodu. Od tego są hotele albo pensjonaty.
          >
          > To tak jak ja.
    • lot_w_kosmos Re: Rytm dobowy goscia 11.08.19, 16:47
      Żyję swoim życiem.
      W godzinach mojego czuwania goszczę go ładnie i uprzejmie a poza nimi sorry gregory.
    • aqua48 Re: Rytm dobowy goscia 11.08.19, 18:02
      Nie. Od gościa oczekuję, że dostosuje się do naszego trybu życia, godzin posiłków, zwyczajów itp., lub wynajmie sobie pokój w hotelu.
    • 35wcieniu Re: Rytm dobowy goscia 11.08.19, 18:02
      Nie dostosowuję się ale i nie mam nic przeciwko. Chce, niech siedzi, wie gdzie jest lodówka więc sam się nakarmi jak będzie głodny.
    • jak_matrioszka Re: Rytm dobowy goscia 11.08.19, 18:43
      Planuje spedzić czas z gościem miedzy 14 a 20.
      Odmienne godziny funkcjonowania mi ani troche nie przeszkadzaja, mam to na codzień. Ja jestem może nawet nie typ B, ale wrecz C, a Książe Małżonek jest A. On i Młodsza wstaja w weekend na śniadanie o 6 rano, a jak ja z Młoda wstajemy w południe, to ta dwójka je już lunch smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka