Dodaj do ulubionych

W czym tkwi problem?

05.09.19, 17:28
Ręczniki zawsze są szorstkie🤨🤨🤨
Z pynem do płukania, wiem nie moze byc za duzo, bez płynu, z octem zawsze szorstkie.
Piore w pralce, kapsułki ariel, 40, 60 stopni ale jeśli wkleję np płyn do prania sa tak samo szorstkie. Próbowałam osratnio na progr.do delikatnych tkanin chyba tam sa niższe obroty i to samo. Pralka whirlpool.nowa ,stara taka sama i ten sam problem
Czy moze to kwestia ręczników, jakości. Wszystkie tak samo szorstkie marketowe f&f ,zwoltex z Rossmanna, gdzie błąd? Marza mi sie mięciutkie.....ehhh
Obserwuj wątek
    • szmytka1 Re: W czym tkwi problem? 05.09.19, 17:33
      Po prasowanii sa miekkie. Ja na odwrot lubie szorskie. Cienkie i szorstkie najlepiej.
      • magdzialena78 Re: W czym tkwi problem? 05.09.19, 17:55
        Jak wypraduje tą sztywną deche to zmiękną? Nie prasuje bo sa tak sztywne ze uwazalam ze to zbędne
        • kk345 Re: W czym tkwi problem? 05.09.19, 17:57
          No dżinsy po prasowaniu miękną...
        • turzyca Re: W czym tkwi problem? 05.09.19, 18:05
          Zmięknie.
          I po suszeniu w suszarce też.
    • aerra Re: W czym tkwi problem? 05.09.19, 17:59
      Ręczniki na 40?
      Piorę w 90 stopniach, płynów do płukania nie dodaję wcale (w ogóle nie używam, ze względu na alergię), dodaję tylko olejki eteryczne, a i tak są miękkie. Ale nie mam ani marketowych, ani kiepskiej jakości - i tak obstawiam, że to wina jednak jakości ręczników i tyle.
      • magdzialena78 Re: W czym tkwi problem? 05.09.19, 19:57
        Ok to jakie konkretnie polecacie?
      • pani-nick Re: W czym tkwi problem? 05.09.19, 20:18
        O ja tez w 90 smile mam skrzywienie na tym punkcie smile
    • pani-nick Re: W czym tkwi problem? 05.09.19, 20:17
      Kup suszarkę - marzę o szorstkich. Z suszarki wychodzą puchate i miękkie uncertain
      • chatgris01 Re: W czym tkwi problem? 05.09.19, 20:25
        Potwierdzam, że z suszarki miękkie (też lubię szorstkie, więc w suszarce tylko wygładzam i dosuszam na powietrzu).
        BTW, do ręczników nie powinno się w ogóle dawać płynów do płukania (zmiękczających), bo zmniejszają o 40 % ich zdolność wchłaniania wody i wycieranie jest upierdliwe.
      • nastjaa Re: W czym tkwi problem? 05.09.19, 22:08
        To prawda z tą suszarką. Żelazko pewnie zadziała podobnie. Ja dla odmiany lubię sztywne więc czasem suszę na zwykłej suszarce.
    • mikams75 Re: W czym tkwi problem? 05.09.19, 22:30
      masz twarda wode; suszarke elektryczna sobie kup, jak ci sie marza mieciutkie reczniki. Ja sie poczatkowo nie mogla przyzwyczaic, ze reczniki sa miekkie, przyzwyczajona bylam do drapiacych i mi tego brakowalo.
    • pruszynkaaa Re: W czym tkwi problem? 05.09.19, 23:32
      Po suszarce będą miękkie bardzo i puchate smile a sprawdzałaś twardość wody? U mojej mamy jest bardzo twarda woda i tam po praniu wszystko można na baczność stawiać...
    • hanusinamama Re: W czym tkwi problem? 06.09.19, 00:08
      Ja mam miękkie ale to suszarka mi je "zmięka" jak powiedziała kiedys moja córka. Człowiek sie tak przyzwyczaja...ze jak sie wycieram recznikiem u rodziców to mnie drapie smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka