kropkacom 05.03.20, 11:33 Dobrze oceniany ogólnie i KONIECZNIE dostępny na Netflixie lub HBO GO. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mdro Re: Polećcie serial kryminalny 05.03.20, 12:16 HBO GO: "Detektyw" (BEZ drugiego sezonu IMO ), "Babylon Berlin", "Luther". Odpowiedz Link Zgłoś
frequenter.light Re: Polećcie serial kryminalny 05.03.20, 15:24 to drugie jest absurdalne. Odpowiedz Link Zgłoś
bramstenga Re: Polećcie serial kryminalny 06.03.20, 11:28 To drugie jest super, niesamowita dbałość o szczegóły, świetnie oddana atmosfera, suspens jak trzeba, wiele wątków - warto! (Co do Detektywa - zgadzam się, że sezon 2 bardzo słaby) Odpowiedz Link Zgłoś
mrs.solis Re: Polećcie serial kryminalny 06.03.20, 03:13 Ten film jest nudny jak flaki z olejem . Obejrzalam nawet 3 czy 4 odcinki i mnie nie wciagnal. Odpowiedz Link Zgłoś
triss_merigold6 Re: Polećcie serial kryminalny 05.03.20, 12:22 "Lód", francuski, na podstawie bdb. kryminału. Odpowiedz Link Zgłoś
kropkacom Re: Polećcie serial kryminalny 05.03.20, 13:04 Faktycznie dobry, bo oceny ma średnie? Odpowiedz Link Zgłoś
triss_merigold6 Re: Polećcie serial kryminalny 05.03.20, 13:23 Teraz oglądałam, podobał mi się, może dlatego że książka była niezła. Nie jest jakis super hiper wybitny, ale aktorzy nie są plastikowi i nie jest oczywisty, a po tysiącach obejrzanych filmów i przeczytanych książkach w sumie głównie tego oczekuje - żeby czymś zaskoczył. Odpowiedz Link Zgłoś
rannala Re: Polećcie serial kryminalny 05.03.20, 15:43 Z francuskich widziałam też Modliszke oraz Dom w górach. Podobały mi się. Odpowiedz Link Zgłoś
liberica1 Re: Polećcie serial kryminalny 05.03.20, 21:29 Dodałam do listy. Dzięki. Odpowiedz Link Zgłoś
alicia033 Re: Polećcie serial kryminalny 05.03.20, 12:34 Broadchurch Collateral Luther Babylon Berlin Odpowiedz Link Zgłoś
kropkacom Re: Polećcie serial kryminalny 05.03.20, 13:09 Swoją drogą, chciałabym polecić, dla fanów seriali prawniczych zawłaszcza, serial Sprawa idealna. Świetny polityczny spin-off Żony idealnej. Odpowiedz Link Zgłoś
bi_scotti Re: Polećcie serial kryminalny 05.03.20, 13:22 Czy ktos ogladal "Dublin Murders"? Opis brzmi interesting ale reviews sa mixed wiec jesli ktos cos moze od siebie to ja chetnie poczytam zanim sie zaangazuje A do polecenia to ja podrzucam taki juz nienowy, islandzki "Trapped" - jesli nie ogladalas, to mnie sie podobal, oczywiscie Season 1. Wlasciwie wszystkie TV series lubie wylacznie jako "season 1", potem kazda schodzi na psy Aha, no i jeszcze takie moje Canadian, ktore mozna ewentualnie polubic "Cardinal" i "Coroner" - strasznie sie ciesze, ze wreszcie, wreszcie (wreszcie!) nasze TV series "przyznaja sie", ze akcja toczy sie w Kanadzie a nie udaja, ze w jakichs undefined/unidentified States Cheers. Odpowiedz Link Zgłoś
kropkacom Re: Polećcie serial kryminalny 05.03.20, 13:30 Nie ma na Netflix i HBO Go, prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
kurt.wallander Re: Polećcie serial kryminalny 05.03.20, 19:28 kropkacom napisała: > Nie ma na Netflix i HBO Go, prawda? > "Cardinal" dopiero co leciał na Ale kino. Może masz ten kanał? Odpowiedz Link Zgłoś
enigma81 Re: Polećcie serial kryminalny 05.03.20, 14:38 bi_scotti napisała: > Czy ktos ogladal "Dublin Murders"? Opis brzmi interesting ale reviews sa mixed > wiec jesli ktos cos moze od siebie to ja chetnie poczytam zanim sie zaangazuje Oglądałam, bardzo mi się podobało. Fajna intryga i niemal do końca nie wiedziała kto i dlaczego zabił Polecam. Aha, no i > jeszcze takie moje Canadian, ktore mozna ewentualnie polubic "Cardinal" Uwielbiam! Przeczytałam książki - i te dostępne w Polsce i pdfy w oryginale, serial jest jednym z moich ulubionych Dziś mają podać datę premiery finałowego sezonu Odpowiedz Link Zgłoś
elenelda Re: Polećcie serial kryminalny 05.03.20, 20:08 Żony idealnej nie widziałam (zaczęłam pierwszy odcinek, sle mnie nie wciągnął). Natomiast Sprawa idealna to petarda. Odpowiedz Link Zgłoś
dziewczyna_kolegi Re: Polećcie serial kryminalny 05.03.20, 13:31 Intruz belgijski, pierwszy sezon super, drugi już nie tak ale tez daje radę W pułapce - islandzkie klimaty Zaginiony - mój hit, tylko nie ma chyba na platformach, oba sezony super www.filmweb.pl/serial/Zaginiony-2014-721491 Odpowiedz Link Zgłoś
kropkacom Re: Polećcie serial kryminalny 05.03.20, 13:32 Dzięki za propozycje. Część już widziałam, ale jakby co to możecie pisać dalej. Odpowiedz Link Zgłoś
nenia1 Re: Polećcie serial kryminalny 05.03.20, 13:35 Mostu nad Sundem nie polecam bo pewnie dawno znasz więc mało znany, a niezły belgijski "Intruz", z polskich dobrze się ogląda "Watahę", podchodziłam jak do jeża a okazał się całkiem, całkiem czyli "Zabójstwo Versace" i mam takie wrażenie że spodobałby ci się też Mr. Mercedes, wszedł niedawno sezon 3 ale oglądałam go na CANAL+ Odpowiedz Link Zgłoś
kropkacom Re: Polećcie serial kryminalny 05.03.20, 13:38 Nie, nie zam i chciałam teraz obejrzeć. Niestety nie ma na obu platformach Odpowiedz Link Zgłoś
nenia1 Re: Polećcie serial kryminalny 05.03.20, 14:13 Ojej, to koniecznie zobacz w jakiś inny sposób, to jeden z lepszych seriali kryminalnych. Kropka a mogę mieć przy okazji prywatne pytanie? Orientujesz się może czy Polak mieszkający w Polsce może iść prywatnie do czeskiego lekarza i dostanie receptę na lek który jest dostępny w Czechach? Albo czy czeskie apteki honorują polską receptę? Autostradą jesteśmy za pół godziny w Czechach, więc możemy bez problemu podjechać. Odpowiedz Link Zgłoś
kropkacom Re: Polećcie serial kryminalny 05.03.20, 14:33 Powinni bez problemu wydać w aptece na papierową (podkreślam) receptę i pełna odpłatność oczywiście. PS. Koniecznie bym chciała zobaczyć ale wolałabym nie piracić Odpowiedz Link Zgłoś
nenia1 Re: Polećcie serial kryminalny 05.03.20, 14:45 ok, bardzo ci dziękuję za odpowiedź, to nam wiele ułatwia Odpowiedz Link Zgłoś
kropkacom Re: Polećcie serial kryminalny 05.03.20, 14:47 Napisz, jak będziesz pamiętać, czy udało się lek wykupić. Odpowiedz Link Zgłoś
nenia1 Re: Polećcie serial kryminalny 05.03.20, 18:12 Tak napiszę, już partner dzwonił do przychodni i się zarejestrował na poniedziałek do lekarza, w rejestracji mu powiedzieli, że wystawiają niektórzy jeszcze papierowe recepty, ucieszył się, że odpisałaś i prosił by od niego podziękować Odpowiedz Link Zgłoś
husmus Re: Polećcie serial kryminalny 06.03.20, 08:48 nenia1 napisała: > podchodziłam jak do jeża a okazał się całkiem, całkiem czyli "Zabójstwo Versace" Tak, ten film jest rewelacyjny. Samego Versacego, jako kreatora mody tam niewiele (to dla tych, którzy serial odrzucą, bo zapewne będzie o modzie i ciuchach), natomiast postać mordercy, jego trudnego dzieciństwa i pokręconej psychiki - kreacja aktorska super. Poza tym polecam: "Pierwszy śnieg", "Karppi", "W pułapce". Odpowiedz Link Zgłoś
manon.lescaut4 Re: Polećcie serial kryminalny 06.03.20, 13:48 Ja jestem fanka tego serialu i kreacji aktorskiej Darrena Crissa. Ogólnie widać, ze inspirowano się Patrickiem Batemanem i American Psycho. Odpowiedz Link Zgłoś
eko75 Re: Polećcie serial kryminalny 05.03.20, 13:58 "Ostre przedmioty" na HBO Go Odpowiedz Link Zgłoś
mondovi Re: Polećcie serial kryminalny 05.03.20, 14:04 O tak, Ostre przedmioty są super. Polecam jeszcze Obsesję Eve - na Netflix. Odpowiedz Link Zgłoś
thea19 Re: Polećcie serial kryminalny 05.03.20, 15:21 najnudniejszy serial świata, główna postać rozwleczona jak flaki z olejem, mdła, irytująca Odpowiedz Link Zgłoś
hannamontanna Re: Polećcie serial kryminalny 05.03.20, 14:04 The sinner, pierwszy sezon. Drugi, niekoniecznie. Odpowiedz Link Zgłoś
kkalipso Re: Polećcie serial kryminalny 05.03.20, 14:27 Seven Seconds Na Netflixie. Odpowiedz Link Zgłoś
marianna1960 Re: Polećcie serial kryminalny 05.03.20, 14:31 Babylon Berlin, Unbelievable, Mindhunter, Manhunt:Unabomber Odpowiedz Link Zgłoś
martishia7 Re: Polećcie serial kryminalny 06.03.20, 10:51 Polski z Jackiem Komanem? Też mi się całkiem podobał, trochę szkoda, że nie doczekał się kontynuacji. Odpowiedz Link Zgłoś
lilia-anna Re: Polećcie serial kryminalny 06.03.20, 10:58 Tak, właśnie ten. Też żałuję... Odpowiedz Link Zgłoś
enigma81 Re: Polećcie serial kryminalny 05.03.20, 14:35 Most nad Sundem Marcella Mindhunter Manhunt:Unabomber Ostre przedmioty Hinterland Odpowiedz Link Zgłoś
enigma81 Re: Polećcie serial kryminalny 05.03.20, 14:41 O, widzę, że Most.. zniknął z Netflixa. Szkoda. Świetny serial. Jeszcze Karppi jest fajne Odpowiedz Link Zgłoś
enigma81 Re: Polećcie serial kryminalny 05.03.20, 14:46 A jakbyś chciała coś nietypowego to gorąco polecam koreański Stranger. Dawno żaden serial nie zrobił na mnie takiego wrażenia. Odpowiedz Link Zgłoś
saszanasza Re: Polećcie serial kryminalny 05.03.20, 14:48 Sposób na morderstwo-swietny, nieprzewidywalny, błyskotliwy, trzeba uważnie ogladać Odpowiedz Link Zgłoś
grey_delphinum Re: Polećcie serial kryminalny 05.03.20, 15:33 Uwielbiam Sposob na morderstwo! Odpowiedz Link Zgłoś
lena36 Re: Polećcie serial kryminalny 05.03.20, 15:43 Przystań. Ten sam reżyser co Dom z papieru. Odpowiedz Link Zgłoś
takamania Re: Polećcie serial kryminalny 05.03.20, 19:43 Czarny punkt. Francuski. Taki na granicy fantasy. Odpowiedz Link Zgłoś
grey.heart34 Re: Polećcie serial kryminalny 06.03.20, 11:29 The Killing - po polsku Dochodzenie. The Fall z Gillian Anderson. Odpowiedz Link Zgłoś
enigma81 Re: Polećcie serial kryminalny 06.03.20, 13:40 The Killing faktycznie świetnie Odpowiedz Link Zgłoś