Dodaj do ulubionych

rozczarowanie

13.03.20, 18:35
Dzisiaj duże weekendowe zakupy w jednym z hipermarketów. Po lekturze forum spodziewałem się scen z World War Z skrzyżowanego ze sklepem Społem z czasów późnego peerelu, w którym właśnie rzucili szynkę.

A tu tytułowe rozczarowanie, mniej klientów niż w typowe piątkowe popołudnie, dzięki czemu nie było kolejek w dziele mięsnym i serowym. Półki pełne towarów. Nie było tylko uniwersalnych nawilżanych chusteczek kuchennych (były wszelkie wyspecjalizowane - do drewna, kamienia itp), no tragedia bo nie było twarogu półtłustego w większych opakowaniach, w takich był tylko chudy, więc półtłusty musiałem kupować w kostkach 250 gram.

Na makaronach Podravki i ryżu Kupiec promocje, więc kupiłem więcej. Nie było takiego wyrzutu adrenaliny jak u ematek kupujących online, którym ryż drożeje z minuty na minutę jak frank w kantorze, a na dostawę czekają 2 tygodnie, bo samodzielne pójście do sklepu je przerasta organizacyjnie.

Słowem, pełne rozczarowanie....
Obserwuj wątek
    • laaisa Re: rozczarowanie 13.03.20, 18:36
      Zazdroszczę. U nas Białorusini wykupują.
    • mamtrzykotyidwa Re: rozczarowanie 13.03.20, 18:42
      Ematki nie chodzą teraz do hipermarketów, bo siedzą w domu - kwarantanna jest, nie wiesz o tym?
    • lellapolella Re: rozczarowanie 13.03.20, 18:45
      Ematka, jak widać, to dla niektórych nieustanne źródło frustracji i zawodu. Po co tu siedzą? W ramach pokuty, czy biczowania?
      • stavros2002 Re: rozczarowanie 13.03.20, 19:01
        Jak ktoś napisał - dla rozrywki. Ciekawie jest czytać jak to wielkomiejska elyta, w swoim mniemaniu mądrzejsza i lepszejsza od ciemnej wolskiej masy, dostaje zbiorowej schizy smile
        • laaisa Re: rozczarowanie 13.03.20, 19:05
          Ludność Warszawy jest napływową.
          • heca7 Re: rozczarowanie 13.03.20, 19:11
            Może ty.
            • laaisa Re: rozczarowanie 13.03.20, 19:24
              Może i masz rację. 2 razy na kwartał muszę być.
        • iwles Re: rozczarowanie 13.03.20, 19:08
          Fajnie jest tak sobie poklamac, zeby na tle tych prymitywnych lewackich ematek, pobrylowac, jaka to ja zajebista jestem, a trawa u mnie zielensza i powietrze czystsze niz u tych onych.
        • lellapolella Re: rozczarowanie 13.03.20, 19:23
          Rozumiem, wejść od czasu do czasu, gdy jest się facetem, ale zacumować na stale i twierdzić, że to świetna rozrywka... big_grin
    • afro.ninja Re: rozczarowanie 13.03.20, 19:05
      U mnie nie bylo cebulu, marchwi, pietruszki. Jeszcze w srode byla, dziś nic. Tak samo z makaronami, kaszami, maka o mydlw nie wspomne.
      • stavros2002 Re: rozczarowanie 13.03.20, 19:10
        O, mąka Lubella była też na promocji, 2,19 zl za kg. Na targu odebrałem standardowe 20 kg ziemniaków jak co miesiąc. Warzyw pełno.
        • gryzelda71 Re: rozczarowanie 13.03.20, 19:16
          Masz wszystko cały czas dostępne i robisz zapasy? Pogięło?
          • stavros2002 Re: rozczarowanie 13.03.20, 19:20
            Jakie zapasy? Akurat dzisiaj kupiłem standardowe ziemniaki jak co miesiąc.
            • beneficia Re: rozczarowanie 13.03.20, 20:23
              >Akurat dzisiaj kupiłem standardowe ziemniaki jak co miesiąc.

Co miesiąc kupujesz 20 kg ziemniaków?!
              • stavros2002 Re: rozczarowanie 13.03.20, 20:37
                Tak. Masz z tym problem?
        • barbibarbi Re: rozczarowanie 13.03.20, 20:22
          20 kilo ziemniorów na miesiąc? No kurde, u nas nawet 2 kilo porasta kłami.
          • katiemorag Re: rozczarowanie 13.03.20, 20:44
            Można smażyć placki, robić frytki, puree, u mnie w mieście od kilku dni nie ma ziemniaków, jutro rodzice od gospodarza załatwiają
            • stavros2002 Re: rozczarowanie 13.03.20, 21:02
              Właśnie. Przy dwóch nastolatkach płci męskiej wsysających wszystko co jadalne w domu ematkowe fit-diety raczej nie wchodzę w grę wink

Placki, kopytka, pyzy, fryty, zapiekanki itd...
              • starczy_tego Re: rozczarowanie 13.03.20, 21:31
                Troll
                • stavros2002 Re: rozczarowanie 13.03.20, 21:36
                  Miło mi, a ja stavros.
                • tifa_lockhart Re: rozczarowanie 13.03.20, 21:50
                  To kolejne wcielenie Marka pośledniego urzedniczyny z Rzeszowa.
                  • dramatika Re: rozczarowanie 13.03.20, 21:58
                    tifa_lockhart napisał(a):

> To kolejne wcielenie Marka pośledniego urzedniczyny z Rzeszowa.

A jakie są przewinienia Marka z Rzeszowa? Powiedział homoseksualiście jaka jest jego normalna orientacja?
                    • morgen_stern Re: rozczarowanie 14.03.20, 06:35
                      Nie to koleś udający kobietę i siedzący tu od lat nie wiadomo po co, bo jego główne zamiłowanie to dosrywanki na wciąż te same tematy, używa też wciąż tych samych tekstów, czym się regularnie zdradza smile już tak się nie rzucaj w obronie.
                  • stavros2002 Re: rozczarowanie 13.03.20, 22:03
                    A ty kim jesteś?
    • maeve_binchy Re: rozczarowanie 13.03.20, 19:15
      No widzisz, a w mojej najblizszej biedrze (Warszawa) dzis pustki. Nie ma miesa, ryb, jajek, mrozonek, ziemniakow, cebuli, malo nabialu. Kawy wykupione.
      • bywszy Re: rozczarowanie 14.03.20, 09:36
        maeve_binchy napisała:
        > No widzisz, a w mojej najblizszej biedrze (Warszawa) dzis pustki. Nie ma miesa,
        > ryb, jajek, mrozonek, ziemniakow, cebuli, malo nabialu. Kawy wykupione.

I pewnie dlatego w interiorze nie ma braków w zaopatrzeniu - słoiki jadą z wałówkami tam, skąd ich ród...

big_grin big_grin big_grin
    • te_de_ka Re: rozczarowanie 13.03.20, 19:23
      A moim rozczarowaniem jest to, że nie dostałam nigdzie drożdży, a poluję na nie już kilka dni. Nic już ze sklepów na czas szkolnego korona wolnego nie potrzebuję, więc ciasta nie będzie, mam dla dzieci inne słodkości.
    • vodyanoi Re: rozczarowanie 13.03.20, 19:24
      Daj adres, który to hipermarket.
      • stavros2002 Re: rozczarowanie 13.03.20, 20:39
        Leclerc, widać mają lepszą logistykę od innych wink

Chociaż w moim lokalnym sklepie osiedlowym i w niedalekim Sparze zaopatrzenie też bez braków.
        • tifa_lockhart Re: rozczarowanie 13.03.20, 21:55
          www.google.com/maps/@50.0105042,22.0357954,3a,75y,74.74h,90t/data=!3m6!1e1!3m4!1sPVKRuTdki29GYAArXxKDLw!2e0!7i13312!8i6656
          • zosia_1 Re: rozczarowanie 14.03.20, 06:59
            Zdjęcia na mapsgoogle nie są aktualne, tak ok 1,5 roku wstecz
    • mia_mia Re: rozczarowanie 13.03.20, 19:49
      No to w mojej okolicy nie byłbyś rozczarowany. Rano zadzwoniła mama, czy zamówić mi mięso, bo w ich okolicy nigdzie nie ma. Powiedziałam, że nie, bo mam kilka sklepów, gdzie na 100% będzie, a mi się nie będzie chciało do nich jechać.
      Podjechałam do jednego, no i jest np. micha piersi, pani przede mną wzięła 10 kg i tyle po piersiach. Dobra kupię gdzie indziej, objechałam 5 czy 6, Biedronki, dwa mięsne, simple, lewiatan. Co „upolowałam”? Ostatni kawałek łososia i skrzydło z indyka (w tym pierwszym tyle zostało po kilku godzinach), w jednym sklepie były żeberka, w dwóch lata wołowa, jakieś słoniny i podroby, rzeczy których nie używam. Nic, poprostu nic, chodziłam i robiłam zdjęcia, bo mąż by mi nie uwierzył, ja też bym nie uwierzyła.
      W Simple jedyne masło to lurpak, zero ziemniaków, pusta półka z mlekiem.
      • dominika9933 Re: rozczarowanie 13.03.20, 19:59
        Byłam dzisiaj w jednym z Lewiatanow w Krakowie i było pełne zaopatrzenie. Nie wiem czy było mydło w płynie, bo nie zwróciłam uwagi, ale cały asortyment mięsa, wędliny, nabiału, warzyw i owoców oraz papieru i ręczników. I tylko jedna klientka z pełnym wózkiem zakupów. Widocznie zależy od sklepu.
      • volta2 Re: rozczarowanie 13.03.20, 20:46
        Tylko supermarkety masz w zasięgu? Ja dziś byłam jak co dzień na bazarku (tam robię codziennie zakupy typu mięso/wędliny/chleb) i dziś było bez zmian. Pełny asortyment o 13. Markety teraz to porażka, nie dały sobie rady.
    • barbibarbi Re: rozczarowanie 13.03.20, 20:03
      NO bo już fala paniki przeszła i ludzie nie mają gdzie upychać tych puszek i makaronów. Ja robiłam trochę większe zakupy w ratach i już nie mam miejsca na makarony i mąki.
    • pani-nick Re: rozczarowanie 13.03.20, 20:13
      Prikaz o uspokajanie narodu przyszedł?
      • vodyanoi Re: rozczarowanie 13.03.20, 20:54
        Od kilku dni.
        Ten troll pisowski jest taki niby jak ematka, niby nie napastliwy, nie bierze udziału w tych jatkach politycznych. Ot, taki sobie te wszedł i wyśmiewa.
        A im więcej uspokaja, tym bardizej należy się bać.
        • stavros2002 Re: rozczarowanie 13.03.20, 21:03
          A kto jest trollem pisowskim?
          • taniarada Re: rozczarowanie 13.03.20, 21:20
            stavros2002 napisał:

> A kto jest trollem pisowskim?
            Pewnie ty.Panienki we wszystkim widzą pisowca .Kto by nie był.Uspokajasz nastroje toś pisowiec i troll.Trzeba było napisać .Że wody niegazowanej w ordynarnych miękkich butelkach też brakuje .To by było klawo.Zawsze mnie ciekawiło jak oni rozpoznają trolli.Mój nick niezmieniony od 20 lat.A tu się nicki kocą na potęgę .I to na wszystkich forach.Zmienają ,hejtują i wyzywają od trolli .Taka ciekawostka.Siema.
            • stavros2002 Re: rozczarowanie 13.03.20, 21:29
              Dziękuję księdzu. Jak się trzyma grupa seksualna na Jasnej Górze?
          • lauren6 Re: rozczarowanie 13.03.20, 21:31
            Ty
            • stavros2002 Re: rozczarowanie 13.03.20, 21:37
              Bo?
              • stavros2002 Re: rozczarowanie 13.03.20, 21:38
                Trzeba mieć mocno łypnięte w dekiel a,bu w tym wątku pisać o polityce. Jesteś działaczką?
    • aerra Re: rozczarowanie 13.03.20, 21:14
      Tia, w najbliższym Lidlu (i nie, nie robiłam zapasów, tylko zwykłe cotygodniowe zakupy) o godzinie 11 rano była kolejka na parking, wszystkie kasy czynne i do każdej ogonek, a dwie osoby z obsługi, które nie siedziały na kasach z obłędem w oczach uzupełniały braki.
      Ale kupiłam prawie wszystko co chciałam, oprócz passaty bio (bo tylko pusta półka) i ulubionych kiełbasek wiedeńskich chłopaków (bo też tylko karton pusty stał). I polędwiczek wieprzowych nie było.
      • stavros2002 Re: rozczarowanie 13.03.20, 21:20
        Jutro się wybieram do Lidla ja co tydzień po kwiaty, martwię się czy będą.

Najgorsze że w Leclercu wykupili promocyjnego bourbona, a jeszcze tydzień temu cały regal się uginał.
      • taniarada Re: rozczarowanie 13.03.20, 21:22
        aerra napisał(a):

> Tia, w najbliższym Lidlu (i nie, nie robiłam zapasów, tylko zwykłe cotygodniowe
        > zakupy) o godzinie 11 rano była kolejka na parking, wszystkie kasy czynne i do
        > każdej ogonek, a dwie osoby z obsługi, które nie siedziały na kasach z obłędem
        > w oczach uzupełniały braki.
        > Ale kupiłam prawie wszystko co chciałam, oprócz passaty bio (bo tylko pusta pół
        > ka) i ulubionych kiełbasek wiedeńskich chłopaków (bo też tylko karton pusty sta
        > ł). I polędwiczek wieprzowych nie było.
        >
        Zależy od dnia i godziny .Od której ludzie dostają pierdolca .Sorrki za wyrażenie .
    • dramatika Re: rozczarowanie 13.03.20, 21:42
      Ot facet pierwszy raz od 1995 na zakupach.
      Różnica jest zauważalna, wymiotło w Lidlach i Biedronkach kurczaki i świnie z zamrażarek - w niedzielę zatem wołowina tongue_out Nie ma też kaszy, ryżu i papieru toaletowego.
      Jest pewien plus tej sytuacji, w Biedrze pierwszy raz od 5 lat umyją lodówki.
      • taniarada Re: rozczarowanie 13.03.20, 22:08
        dramatika napisał(a):

> Ot facet pierwszy raz od 1995 na zakupach.
        > Różnica jest zauważalna, wymiotło w Lidlach i Biedronkach kurczaki i świnie z z
        > amrażarek - w niedzielę zatem wołowina tongue_out Nie ma też kaszy, ryżu i papieru toal
        > etowego.
        > Jest pewien plus tej sytuacji, w Biedrze pierwszy raz od 5 lat umyją lodówki.
        Święta racja.Śmierdziało tam jak z kanalizacji.Pozdrówka.
    • tifa_lockhart Re: rozczarowanie 13.03.20, 21:53
      Weź Marek się Agnieszką zajmij a nie glupoty na forum wypisujesz.
      A to, że w tym twoim Rzeszowie nie ma różnicy czy wirus czy nie wirus to się nie dziwie.
      Na tym zadupiu o 17 to już nikogo na ulicach nie ma.
    • kub-ma Re: rozczarowanie 13.03.20, 22:20
      Ludzie zaczęli konsumować to co nakupili i jeżeli idą do sklepu to najpewniej po coś pojedynczego, czego akurat jednak nie mają.
      Niektóre sklepy mogły mieć akurat dobrze zaopatrzone magazyny i nastąpiło szybkie uzupełnienie.
    • katriel Re: rozczarowanie 13.03.20, 22:45
      Ja byłam w czwartek przed południem w Lidlu i faktycznie wyglądało trochę dziwnie.
      Świeże mięso wymiotło (zostały porcje rosołowe z kaczki) - ale świeże ryby do wyboru do koloru.
      Makaron znikł - z wyjątkiem spaghetti, którego leżą trzy rodzaje.
      Po koncentracie pomidorowym i passacie zostało tylko wspomnienie.
      Brak paczkowanych wędlin ze średniej półki, zostały skrajności: ohydne parówki z MOMu i delikatesowe zestawy wędlin włoskich (przecenione).
      Nie było jajek wolnowybiegowych, tylko dwójki i trójki.
      Ze świeżego mleka zostało tylko bezlaktozowe, ale UHT pełen wybór.
      Chusteczek nawilżanych brak, mydło przerzedzone ale jest. Spirytusu nie uświadczysz.
    • girasole01 Re: rozczarowanie 13.03.20, 23:22
      A bo dzisiaj fala histerii przeszła po supermarketach rano. Wiem, bo byłam wink ok. 10 rano - kolejki takie po 30 osób do jednej kasy, półki z papierem i mydłem puste, mięso wykupione. Wyszłam i wróciłam po południu - zero kolejek, a półki z powrotem zapełnione. Za to z tymi promocjami to bym uważała - wiele produktów tego typu, teraz jest w "promocji" - drożej niż przed.
    • profes79 Re: rozczarowanie 14.03.20, 00:09
      https://media.discordapp.net/attachments/373937308279504897/688140408256987144/89772703_794642497612536_5791249969675501568_n.png?width=1265&height=678

Z jednego z marketów warszawskich dzisiaj...
      • ivanova Re: rozczarowanie 14.03.20, 09:54
        Wczoraj w moim markecie wszystko bylo. Nawet papier toaletowy.
        W miesnym tez brakow nie było. Ludzi malo. W środę rzeczywiscie wymiotlo wszystko bo ludzie jakiejs histerii dostali.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka