olena.s 05.04.20, 23:29 jak wiadomo nie jest za mocny w myśleniu gospodarczym. Co powsinien był zrobić miesiąć dwa temu i co powinien robić teraz w trakcie epidemii - opinię dla "Parkietu" wyraża Bogusław Grabowski. Polecam. Bogusław Grabowski: NBP może monetyzować deficyt, ale w ograniczonej skali. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
alpepe Re: PiS 06.04.20, 12:25 Co to za maniera, by zamiast rozumiem, mówić rozumię??? I to i prowadzący i wypowiadający się. Jeśli chodzi o wywiad, wysłuchałam, bardzo dobijające, niestety. Odpowiedz Link Zgłoś
asia.sthm Re: PiS 06.04.20, 13:26 Tez wysluchalam, ale to rozumię tak jakby zdyskwalifikowalo mi wiarygodnosc pana Grabowskiego. Wiem ze to glupie, ale alergie mam na rozumię. Prowadzacy dziennikarz ma tak fatalna dykcje ze prawie nic nie zrozumialam , za to pan Grabowski sie spisal rozumiejac ten "dialekt". Jednak nie zaluje ze wysluchalam do konca. Odpowiedz Link Zgłoś
olena.s Re: PiS 06.04.20, 13:38 Ja też nie znoszę "rozumię" podobnie jak "jake Polskie" i innych, ale choć wadzi, nie oznacza dla mnie dyskwalifikacji intelektualnej rozmówcy. Pomijając formę, treść jest zrozumiała choć perspektywy są jakie są. Odpowiedz Link Zgłoś
asia.sthm Re: PiS 06.04.20, 14:36 Wiem, Olena, wiem wiem Tresc jest zrozumiala, pan ciekawie mowi, wytlumaczyl pare waznych rzeczy. Pomimo baboli jezykowych skorzystalam, wyksztalcenie odebralam, nie zaluje. I dzieki za wstawienie linka. Odpowiedz Link Zgłoś
tiszantul Re: PiS 06.04.20, 14:50 "jak wiadomo nie jest za mocny w myśleniu gospodarczym" To musi boleć, od pięciu lat przegrywać wszystko z dyletantami Tymczasem kandydatka największej partii opozycyjnej walczy o drugie miejsce z kandydatem PSL. Kilka lat temu nie do pomyślenia. Kiedy ostatnio zebrał się gabinet cieni Platformy Obywatelskiej? Czy Schetyna wciąż jest kandydatem na premiera, a Ewa Kopacz kandydatką na wicepremiera? Odpowiedz Link Zgłoś
olena.s Re: PiS 06.04.20, 14:55 Boli mnie przyszłość tego społeczeństwa, troliku. Boli mnie, że jak dostanie w d... to bez względu na to, czy zmądrzeje czy nie, popadnie w dość przykrą przyszłość, łącznie z wypadnięciem z Europy Zachodniej i wpadnięciem w orbitę Kremla. A coś na temat potrafisz skomentować? Coś o tarczy, o tym, na co teraz można nie wydawac, a na co wydawać koniecznie trzeba? Czy jak zwykle tylko "a za peło" - strzyk, "a opozycja" - strzyk, "a Kidawa" strzyk? Czy też przekracza to twoje możliwości polemiczne? Odpowiedz Link Zgłoś
bywszy Ale ossochodzi??? 06.04.20, 18:55 olena.s napisała: > Boli mnie przyszłość tego społeczeństwa, troliku. Boli mnie, że jak dostanie w > d... to bez względu na to, czy zmądrzeje czy nie, popadnie w dość przykrą przys > złość, łącznie z wypadnięciem z Europy Zachodniej i wpadnięciem w orbitę Kremla Suwerę właśnie tego chce. A przynajmniej mu to nie przeszkadza. W 2006 można jeszcze było czegoś o PiS "nie wiedzieć" (czytaj: nie chcieć wiedzieć). W 2015 i później - już nie. > A coś na temat potrafisz skomentować? Coś o tarczy, o tym, na co teraz można ni > e wydawac, a na co wydawać koniecznie trzeba? Czy jak zwykle tylko "a za peło" > - strzyk, "a opozycja" - strzyk, "a Kidawa" strzyk? > Czy też przekracza to twojemożliwości polemiczne? Polemizować? To coś przychodzi tu rzygać, a nie polemizować. Odpowiedz Link Zgłoś
olena.s Re: Ale ossochodzi??? 06.04.20, 19:03 Więc warto podkreślać, że jego ekhem, wytryski, są niemerytorycznym, głupim jątrzeniem. Bo skoro nie umie odpowiedzieć na najprostsze pytanie - to tak właśnie jest. Odpowiedz Link Zgłoś
tiszantul Re: PiS 06.04.20, 15:04 "jak wiadomo nie jest za mocny w myśleniu gospodarczym" Jeszcze warto przypomnieć narrację opozycji, ze w gospodarce nie liczy się myślenie, tylko szczęście. Właśnie dlatego największy wzrost gospodarczy mieliśmy za pierwszego PiSu i za drugiego PiSu. Dane: pl.m.wikipedia.org/wiki/Gospodarka_Polski#Wzrost_gospodarczy Odpowiedz Link Zgłoś
olena.s Re: PiS 06.04.20, 15:07 Ojej, nie umiemy czytać i odpowiadać? To powtórzę: " Boli mnie, że jak to społeczeństwo dostanie w d... to bez względu na to, czy zmądrzeje czy nie, popadnie w dość przykrą przyszłość, łącznie z wypadnięciem z Europy Zachodniej i wpadnięciem w orbitę Kremla. A coś na temat potrafisz skomentować? Coś o tarczy, o tym, na co teraz można nie wydawac, a na co wydawać koniecznie trzeba? Czy jak zwykle tylko "a za peło" - strzyk, "a opozycja" - strzyk, "a Kidawa" strzyk? Czy też przekracza to twoje możliwości polemiczne?" Odpowiedz Link Zgłoś
queen.maeve [...] 06.04.20, 18:03 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
bobbiedraper Re: PiS!!!!!!!! 06.04.20, 18:25 Ksiądz taniarada ponoć na forumowej kwarantannie Odpowiedz Link Zgłoś
taniarada Re: PiS!!!!!!!! 06.04.20, 18:53 bobbiedraper napisała: > Ksiądz taniarada ponoć na forumowej kwarantannie A dlaczego robaczku świętojański.Tak tęsknicie ? .Nie mam bana bo i za co.Ostatnio pisałem na FK .Bo wątek Aśki o maskach tam się przeciągnął .Przestałem odpowiadać na posty i wątki bo mi się naparzanka polityczna znudziła.Tu też nie ma nic ciekawego.Mam inne zajęcia w tych ciężkich czasach.Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś