czerwonylucjan 28.04.20, 14:34 Co polecicie, szukam koldry do czestego prania poniewaz jej nie oblekam. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
45rtg Re: Szybkoschnaca, lekka koldra 28.04.20, 14:38 czerwonylucjan napisał(a): > Co polecicie, szukam koldry do czestego prania poniewaz jej nie oblekam. Oduczenie się sikania w łóżko znacznie bardziej się opłaci. Odpowiedz Link Zgłoś
czerwonylucjan Re: Szybkoschnaca, lekka koldra 28.04.20, 15:02 Pierzesz tylko to co zasikasz? Odpowiedz Link Zgłoś
45rtg Re: Szybkoschnaca, lekka koldra 28.04.20, 15:44 czerwonylucjan napisał(a): > Pierzesz tylko to co zasikasz? Zasikiwanie pościeli zarzuciłem już wiele lat temu, więc niestety muszę teraz prać bez potrzeby. Odpowiedz Link Zgłoś
chococaffe Re: Szybkoschnaca, lekka koldra 28.04.20, 15:58 Ja kupiłam "dla gości" w Lidlu - Meradiso - kołdra plus dwie poduszki. "Plastikowe" (jakis polyster) , nie wiem czy bym się zdecydowała na spanie pod tym non stop, ale schnie blyskawicznie Odpowiedz Link Zgłoś
mikams75 Re: Szybkoschnaca, lekka koldra 28.04.20, 16:06 szybko schna wszelkie cienkie poliestry, ze sztucznym materialem na wierzchu. Serio chcesz spac pod czyms takim? O wiele przyjemniej spi sie pod bawelniana posciela. Odpowiedz Link Zgłoś
czerwonylucjan Re: Szybkoschnaca, lekka koldra 28.04.20, 16:45 Spie pod miesistym, puchatym poliestowym kocem i mi to odpowiada, moge sie dobrze owinac, obawiam sie ze koldra nie bedzie taka przyjemna. Odpowiedz Link Zgłoś
mikams75 Re: Szybkoschnaca, lekka koldra 28.04.20, 17:38 puchaty koc moze byc mily, zalezy od "wlosia", ale do koldry jednak lepsza jest poszewka. Odpowiedz Link Zgłoś
cauliflowerpl Re: Szybkoschnaca, lekka koldra 28.04.20, 16:19 Mam poliestrowa koldre, schnie blyskawicznie. Tez jej nie oblekam, zwyczajem hiszpanskim na czlowieku kladzie sie wielkie przescieradlo, na nim koldre, a na koldrze drugie wielkie przescieradlo (opcjonalnie, niektorzy nie klada). Sama koldra nie jest szczegolnie przyjemna w dotyku, ale jako przykrycie jest zarąbista. Leciutka i ma dwie warstwy spinane na zatrzaski, jedna cienka, druga grubsza, czyli w sumie 3 koldry w jednym. Odpowiedz Link Zgłoś
mikams75 Re: Szybkoschnaca, lekka koldra 28.04.20, 17:40 jak ja nie lubie tych poludniowych zwyczajow! ja nie umiem pod tym spac - zawsze sie zaplacze, albo to przescieradlo laduje na podlodze, albo mi owija noge bez sensu a koldra zyje swim zyciem i uklada sie po przekatnej. Wyjatkowo niewygodne. Odpowiedz Link Zgłoś
cauliflowerpl Re: Szybkoschnaca, lekka koldra 28.04.20, 18:14 No okropne to jest, zgadzam się. Ale polowanie na poszwy na taką olbrzymią poszwę w tym kraju przekracza moje granice cierpliwości i rozsądku w wydawaniu pieniędzy, więc wzięłam na klatę. Prześcieradła w rozmiarze spadochronów są wszędzie i po rozsądnej cenie. Odpowiedz Link Zgłoś
cauliflowerpl Re: Szybkoschnaca, lekka koldra 28.04.20, 18:15 *na taką olbrzymią kołdrę Odpowiedz Link Zgłoś
cauliflowerpl Re: Szybkoschnaca, lekka koldra 28.04.20, 18:19 O, ale aż na Amazona zajrzałam i całkiem niezły wybór. Następnym razem się skuszę. Odpowiedz Link Zgłoś
mikams75 Re: Szybkoschnaca, lekka koldra 28.04.20, 18:36 podejrzewam, ze kupisz, ja jak sie postaralam to kupilam, wprawdze nie w es ale tez w kraju o takich obyczajach, gdzie czesto bywam i mam rodzine. Odpowiedz Link Zgłoś
cauliflowerpl Re: Szybkoschnaca, lekka koldra 28.04.20, 18:39 No widzę właśnie, że na Amazonie jest od metra Ostatnio szukałam kilka lat temu, nie było nic a nic A szyć mi się nie opłacało bo materiały tu drogie. Natchnęłaś mnie, dzięki. Odpowiedz Link Zgłoś
mona-taran Re: Szybkoschnaca, lekka koldra 28.04.20, 19:22 Też tego nie cierpię... Zawsze się budziłam spętana tym prześcieradłem niczym Mumia... Na początku chłop mi chciał te barbarzyńskie zwyczaje w domu wprowadzić ale się ucywilizował i mamy normalnie pościelone łóżko. Mamy wielką kołdrę 240/260 i pościel najlepiej pasuje z Lidla:p Odpowiedz Link Zgłoś
bertie Re: Szybkoschnaca, lekka koldra 28.04.20, 18:39 Ja rok temu kupiłam taką: bajkowypokoik.pl/koldra-cotonella-160x200 Używałam bez poszwy więc prałam wielokrotnie (program na 60 stopni) - przetrwała bez problemu. Prałam rano, wieczorem sucha - suszenie w pokoju na suszarce. Dla mnie mogłaby być jeszcze cieńsza, bo w upały już bywało mi za ciepło - ale ja mam niesamowicie ciepłe i nasłonecznione mieszkanie, nocą latem potrafi być po 27 stopni w pokoju ;-( Odpowiedz Link Zgłoś
zazou123 Re: Szybkoschnaca, lekka koldra 30.04.20, 18:47 podbijam.. moze ktos cos poleci? Odpowiedz Link Zgłoś
bo1 Re: Szybkoschnaca, lekka koldra 30.04.20, 19:06 Błyskawicznie schnie taniutka kołdra Silvertopp z Ikei. Odpowiedz Link Zgłoś
satur9 [...] 30.04.20, 23:12 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś