Dodaj do ulubionych

Do szydełkujących

22.05.20, 18:32
www.youtube.com/watch?v=LP-kEe3vzd4&t=1480s czy wiecie jak nazywa się to z czego ona robi te torebki? I gdzie to znajdę?
Obserwuj wątek
    • kosheen4 Re: Do szydełkujących 22.05.20, 18:52
      To się nazywa spaghetti i znajdziesz to na allegro smile
      >>>KLIK<<<
    • rinoa_woman Re: Do szydełkujących 22.05.20, 19:10
      To jest tzn tshirt yarn czyli włóczka zrobiona z bawełny koszulkowej. Gruba, polecam szydełko 12mm. Ja kupuję takie tutaj www.knitpl.com są też nieco droższe na www.shop.bobbiny.com
      • lidek0 Re: Do szydełkujących 24.05.20, 14:19
        Mam tshirt yarn, to nie to samo i z niego taka torebka nie wyjdzie, próbowałam, tshirt yarn ma zrolowane brzegi, u niej nie, brzegi są proste jak we wstążce, ale bardziej bawełnę przypomina.
    • andaba Re: Do szydełkujących 22.05.20, 19:18
      Mnie to nie wygląda na spagetti - te "koszulkowe" mają podwinięte brzegi - tutaj to wygląda jak wstążka, tyle że matowa i lekko elastyczna, to raczej jakaś taśma, albo nawet zwykła wstążka, tyle że nie satynowa, tylko taka jak za naszych czasów do włosów się kupowało.
    • aerra Re: Do szydełkujących 22.05.20, 19:51
      Z tego robi: multitecnicas.com.br/produto/fio-de-malha-multitecnicas/fio-de-malha/fio-de-malha-royal/213/
      Takie dzianinowe taśmy w motkach.
      • memphis90 Re: Do szydełkujących 22.05.20, 22:34
        Na filmie jest jakaś wstążka, a nie dzianina. Ona tam nawet pokazuje, że się nie rozciąga. Ale spaghetti /t-shirt yarn się nada.
        To jest to :

www.multitecnicas.com.br/produto/fio-de-malha-multitecnicas/fios-de-malha-esporadicos/fio-de-malha-rosa-neon/268/
        • minniemouse Re: Do szydełkujących 23.05.20, 00:10
          ona podaje co to jest:

portugalski: 1 rolo de fio de malha Multitecnicas,

angielski: 1 roll of multi-technology mesh yarn,

polski: 1 rolka wielowarstwowej przędzy siatkowej,

u nas w sklepie widziałam jak to wygląda - to sztuczne tworzywo, jakby lekko satynowa taśma w motkach. do robienia dywaników, torebek itp. fajne.

Minnie
          • minniemouse Re: Do szydełkujących 23.05.20, 00:19
            przy okazji
            ale ladne
            bransoletka z makramy
          • lidek0 Re: Do szydełkujących 24.05.20, 14:14
            wielkie dzięki smile
          • lidek0 Re: Do szydełkujących 24.05.20, 14:30
            już znalazłam w necie, jeszcze raz dziękuję -hobbii.pl/spaendende-ting/green-weeks-1083/java
      • lidek0 Re: Do szydełkujących 24.05.20, 14:17
        Tyle to ja wiem, bo na filmie widać nazwę handlową, szukam tego gdzie to mogę kupić.
    • sarah_black38 Re: Do szydełkujących 23.05.20, 18:08
      Lata świetlne temu, kiedy nie było internetów i YT robiłam w tej technice dywaniki. To był prawdziwy upcycling- cięło się na długie, wąskie taśmy stare ubrania . Dywaniki były okrągłe albo prostokątne smile i jak się odpowiednio dobrało kolory wychodziły całkiem ładne rzeczy.
    • kozica111 Re: Do szydełkujących 24.05.20, 14:16
      fajne ale mało pojemne.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka