Dodaj do ulubionych

Programy typu talent show - reżyserowane?

31.05.20, 08:45
Czy waszym zdaniem te problemy są reżyserowane? Czy dzieci potrafią tak gotować jak to widać w Masterchefie? Albo czy kompletowanie drużyny w the Voice jest rezyserowane, bo w jaki sposób jurorzy dobierają sobie kandydatów w taki sposób aby dać szansę każdemu kandydatowi, nawet ostatniemu na castingu? Przecież już wcześniej wyczerpią limit miejsc w drużynie.
Obserwuj wątek
    • bistian Re: Programy typu talent show - reżyserowane? 31.05.20, 08:48
      A czy Duda jest prawdziwym prezydentem, czy to raczej jest zjawisko wyreżyserowane?
    • kanna Re: Programy typu talent show - reżyserowane? 31.05.20, 09:16
      Oczywiście, ze tak. W większości, zwłaszcza , jak już się przebierze tłum amatorów.
      • damartyn Re: Programy typu talent show - reżyserowane? 31.05.20, 09:31
        Znaczna cześć jest sterowana.
        • grey_delphinum Re: Programy typu talent show - reżyserowane? 31.05.20, 09:38
          Oczywiście, w ogole nie mam watpliwosci, ze tak to działa.
    • szarsz Re: Programy typu talent show - reżyserowane? 31.05.20, 10:03
      Próbowałam oglądać masterszefa kiedys. Trafiłam na odcinek, w którym dziewczyna dostała mozg. Stanęła zdebiala, najazd kamery na nią i zaczęło sie: nigdy nie robiłam mózgu, nie wiem, jak się za niego zabrać i co z nim zrobić. Po czym rączo pognała do spiżarni po ocet, żeby ów mózg obgotować. No. Albo albo. Albo jednak swietnie wiedziala, ze mozg należy najpierw obgotowac w zakwaszonej wodzie (to nie jest wiedza powszechna), albo miała mnistwo czasu, żeby przygotować przepis.

Moje dzieci lubią masterszef junior. Czasem wiec sila rzeczy to widzę i nie wierzę w osmio-, dziewięciolatki tak sprawne manualnie. Wystarczy porównać ich talerze z pracami plastycznymi, które wiszą w szkołach. Imho ktoś im pomaga w gotowaniu, nie robią wszystkiego sami od a do zet
      • disco-ball Re: Programy typu talent show - reżyserowane? 31.05.20, 10:07
        Ja tez oglądam MasterChefy, a dzieci kochają nad życie programy, w których dzieci rysują wymarzone torty, a cukiernicy starają się je odtworzyć.
        • tymianek21 Re: Programy typu talent show - reżyserowane? 31.05.20, 10:38
          Co to za program z tymi tortami? Ktoś wie? Zaciekawiłaś mnie!
    • agnieszka_kak Re: Programy typu talent show - reżyserowane? 31.05.20, 10:37
      Oczywiscie ze jest to rezyserowane. Polecam serial "Unreal" o kulisach reality show. Przerysowany, ale zapewne wiele z sytuacji mogloby sie wydarzyc. Pierwszy sezon super, jak w trzecim poplyneli w mordestwa to przestalam ogladac.
    • kropkaa Re: Programy typu talent show - reżyserowane? 31.05.20, 10:58
      Pod koniec każdego programu masz listę: scenariusz, reżyseria, światło etc. Przecież nikt nie byłby w stanie oglądać 1.5 godziny co tydzień naturszczyków gotujących, śpiewających czy tańczących. Materiał na jeden odcinek to kilkanaście godzin z wielu kamer.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka