merces Re: Niezły wywiad. Czytałyście? Co sądzicie? 01.06.20, 10:07 jakie to slabe Odpowiedz Link Zgłoś
pitupitt Re: Niezły wywiad. Czytałyście? Co sądzicie? 01.06.20, 10:16 100/100👍 szkoda tylko, że tak mało rodziców to widzi i rozumie... Odpowiedz Link Zgłoś
lauren6 Re: Niezły wywiad. Czytałyście? Co sądzicie? 01.06.20, 11:45 Przecież ten człowiek nienawidzi kobiet. Gdzie w tym wszystkim są ojcowie? Wychowanie dziecka to tylko problem matki? Pan psycholog sam wymaga terapii. Odpowiedz Link Zgłoś
kropkacom Re: Niezły wywiad. Czytałyście? Co sądzicie? 01.06.20, 12:02 Na ematce też dzieci są bardziej matek niż ojców. Z czego, zgadzam się, pan kojarzy dzieci (zwłaszcza te "niewychowane") tylko z kobietami czyli matkami. I jakby nie zaklinał rzeczywistości, to widać, że ma jakiś problem. Odpowiedz Link Zgłoś
hanusinamama Re: Niezły wywiad. Czytałyście? Co sądzicie? 01.06.20, 12:20 A zauważyliście ze nie ma męskiego (tatowego) odpowiednika słowa "madka"? Całemu złu winne matki, ojców kurła wywiało na inną planetę? Odpowiedz Link Zgłoś
danaide Re: Niezły wywiad. Czytałyście? Co sądzicie? 01.06.20, 12:23 Jest. Tateł. Pojawia się sporadycznie. Jak i gros pierwowzorów. Odpowiedz Link Zgłoś
grey_delphinum Re: Niezły wywiad. Czytałyście? Co sądzicie? 01.06.20, 12:32 Dzięki za wypowiedzi. Tak fajnie się różnimy miedzy sobą w poglądach Odpowiedz Link Zgłoś
daisy Re: Niezły wywiad. Czytałyście? Co sądzicie? 01.06.20, 19:27 taa, jak Ordo Iuris z Fundacją Helsińską Odpowiedz Link Zgłoś
fitfood1664 Re: Niezły wywiad. Czytałyście? Co sądzicie? 01.06.20, 12:34 dużo agresji, lekceważenia, ubliżania, braku szacunku do innych w tym artykule dzieci wychowuje się głównie przykładem kto ma te dzieci dobrze wychować? ktoś taki jak ten redaktor czy ta dziennikarka? Odpowiedz Link Zgłoś
m_incubo Re: Niezły wywiad. Czytałyście? Co sądzicie? 01.06.20, 13:17 Cudze dzieci, dzieci matek z artykułu, mają wychować swoim przykładem? Odpowiedz Link Zgłoś
aagnes Re: Niezły wywiad. Czytałyście? Co sądzicie? 01.06.20, 12:39 nie chce mi sie czytac wszystkich wpisów, ale w weekend bylismy w restauracji z rodzina, corka brata dostała histerii (5 lat), ten wzial ją pod pache i wyniósł w 3 sekundy, a i tak myslalam, ze sie pod ziemie zapadniemy. i tak powinno to byc rozwiązywane. restauracje tzw "rodzinne" to horror, ciezko to zniesc nawet w wakacje w budach z goframi czy frytkami. i nie mowcie mi, ze tak bylo zawsze, eskalacja makabry zaczela sie tak z 10 lat temu, gdzie te zakichane bombelki rząDZĄ rodzicami i wszystkimi na okolo. Odpowiedz Link Zgłoś
hanusinamama Re: Niezły wywiad. Czytałyście? Co sądzicie? 01.06.20, 12:53 Jak zrobiśz męzwoi scene tez cie pod pache i wynosi? I czemuś to sie mało nie zapadłaś pod zimię ze wstydu. Tak z ciekawości ile to własnych zakichanych bombelków masz i w jakim wieku? Odpowiedz Link Zgłoś
m_incubo Re: Niezły wywiad. Czytałyście? Co sądzicie? 01.06.20, 13:15 Porównanie od czapy. Chyba, że masz męża kilkulatka i wciąż trwa proces wychowywania go. Odpowiedz Link Zgłoś
grey_delphinum Re: Niezły wywiad. Czytałyście? Co sądzicie? 01.06.20, 13:50 Darcie japy przez bombelki mam niestety na co dzień, bo w ogrodzie prywatnego domu naprzeciwko mojego balkonu stoi trampolina ogrodowa, na której od rana do nocy wydzierają się dzieci. Celowo nie piszę "bawią się", bo dla mnie to nie jest zabawa. Krzyk, wrzaski, płacze, którym wtórują z okien ryki rodziców - "Móóóówiłam, uuuuustąp Basiiiii" i tak sto razy w ciągu dnia. I hit: "Nieeee słyszęęęęę was! Macie byc głośno, żebym was słyyyyszała". Nie pomagają zamknięte okna, to jest po prostu horror. Odpowiedz Link Zgłoś
trillian Re: Niezły wywiad. Czytałyście? Co sądzicie? 01.06.20, 14:11 I myślisz że ukręcenie kolejnej gównoburzy na ograny już temat "madki i ich bombelki" coś pomoże na te ich wrzaski? Mi się wydaje, że skuteczniejsze by było pójście do szanownych wrzaskunów (co ciekawe rodzice też krzyczą, ale temat jest o głośnych dzieciach a nie głośnych ludziach) i porozmawianie jak z człowiekiem. Odpowiedz Link Zgłoś
grey_delphinum Re: Niezły wywiad. Czytałyście? Co sądzicie? 01.06.20, 14:44 Temat wątku był zainspirowany dzisiejszym wywiadem na onecie,a co do porozmawiania z rodzicami wrzaskunów... - nie da się "porozmawiać jak z człowiekiem" z osobą, która po pierwsze, nie rozumie, o co kaman, po drugie, ma totalnie w dudzie Twoje odczucia. Jasne, ze próbowałam rozmawiać - skutek był zerowy, a nawet mam wrażenie, ze jest na złość głośniej. A, mówimy o dzieciach podstawówkowych, a nie przedszkolakach. Moje dzieci zawsze były strofowane, gdy zachowywały się za głośno lub niewłaściwie w przestrzeni publicznej. Był zakaz wrzasków na całe gardło na ulicy, w kawiarni, w lesie, w parku... Tam są też inni ludzie, którzy mają prawo do spokoju. Odpowiedz Link Zgłoś
trillian Re: Niezły wywiad. Czytałyście? Co sądzicie? 01.06.20, 15:15 Zdenerwowanie w pełni rozumiem, ale zdajesz sobie sprawę że "madki bombelków" (aż mnie zęby bolą od tego potworka językowego) nie wezmą do siebie tego wywiadu? Można sobie oczywiście upuścić pary, ale nie udawajmy że to ma kogoś na serio zmienić. Odpowiedz Link Zgłoś
hanusinamama Re: Niezły wywiad. Czytałyście? Co sądzicie? 01.06.20, 16:38 I atak jaki Pan w artykule stosuje myślisz ze podziała? Pan zarzuca innym złe zachowanie i brak wychowania...a sam wylewa z siebie litry pogardy...hmmm Odpowiedz Link Zgłoś
iwles Re: Niezły wywiad. Czytałyście? Co sądzicie? 01.06.20, 15:28 "na ulicy, w kawiarni, w lesie, w parku... Tam są też inni ludzie," a ja powiem ci, że WSZĘDZIE są inni ludzie, co znaczy, że dzieciaki powinny być strofowane w każdym miejscu i o każdej porze ? Odpowiedz Link Zgłoś
hanusinamama Re: Niezły wywiad. Czytałyście? Co sądzicie? 01.06.20, 16:36 A próbowałaś? A miały twoje dzieci jakies miejsce gdzie mogly jednak poszaleć? Tak z ciekawości pytam? Czy wszędzie na krótkiej smyczy? Odpowiedz Link Zgłoś
grey_delphinum Re: Niezły wywiad. Czytałyście? Co sądzicie? 01.06.20, 17:02 Wydzieranie się wcale nie jest synonimem dobrej zabawy. Niektore dzieci swietnie się bawią, komunikujac się z otoczeniem w normalny sposob. Oczywiscie, ze czadami krzyczaly np. w parku rozrywki czy na zawodach sportowych, ale nie w restauracji czy na chodniku. I jeszcze raz piszę, ze chodzi mi o dzieci z podstawowki, a nie maluchy. A co do trzymania na krotkiej smyczy... Ja to nazywam wychowaniem i widzę pozytywne efekty. Oczywiscie popelniam qiele błędów np. moj syn stanowczo za dużo uzywa komórki i mamy z tym problem, ale nie chowam glowy w piasek, udając, ze to nie moj błąd wychowawczy. Odpowiedz Link Zgłoś
tylkotakieo Re: Niezły wywiad. Czytałyście? Co sądzicie? 01.06.20, 18:11 No przecież to tylko dzieci - powiedzą zwolennicy tych przejawów chamstwa, na które się chucha. Odpowiedz Link Zgłoś
iwoniaw Re: Niezły wywiad. Czytałyście? Co sądzicie? 01.06.20, 18:26 tylkotakieo napisał: > No przecież to tylko dzieci - powiedzą zwolennicy tych przejawów chamstwa, na k > tóre się chucha. No przecież to tylko szczere nazwanie rzeczy po imieniu - powiedzą zwolennicy tych przejawów chamstwa, które prezentuje zrzęda w podeszłym wieku. Jemu wolno, bo jest stary i w dodatku facet 😂 Odpowiedz Link Zgłoś
alin9 Re: Niezły wywiad. Czytałyście? Co sądzicie? 01.06.20, 18:28 Ty jesteś młoda ich wolno.W dodatku kobieta.Daje do myślenia 😂 Odpowiedz Link Zgłoś
iwoniaw Pan ma ewidentny problem 01.06.20, 15:06 z myśleniem logicznym. Nie wiem, czy to starcze zmiany neurodegeneracyjne czy ma te deficyty od młodości, ale najbardziej mnie ubawiło jechanie po matkach jako jedynie i całkowicie odpowiedzialnych za każde niestosowne kwęknięcie dzieci, pi czym dowalenie im jeszcze, że są nienormalne, bo krytykę dziatek biorą osobiście. No kto by pomyślał, doprawdy 😂 Oprócz tego skłaniam się do opinii, że wyraźnie jakaś młoda kobieta w jego otoczeniu nie dość nabożnie podeszła do mądrości dziadunia i uraziła go osobiście korzystając z odmiennych zaleceń hodowli niemowląt. 😀 Fragment oburzu, że jakieś celebrytki "od zaledwie paru miesięcy mające dzieci" są większym autorytetem niż jedynie słusznie przekazywana "wiedza po kądzieli" też jest niezły. W sumie cóż można powiedzieć - szkoda że panu tatuś nie przekazał mądrości po mieczu, że stary dziad gdaczący o tym, co powinny robić z dziećmi młode matki jest dość żałosny. Odpowiedz Link Zgłoś
grey_delphinum Re: Pan ma ewidentny problem 01.06.20, 15:36 A tu już bzdury piszesz. Każdy ma prawo się wypowiedzieć, szczególnie jeśli problem w jakimś sensie go dotyka. JA nie mam np. prawa jazdy tzn. że nie mogę skrytykować, jeśli ktoś jeździ nieprzepisowo lub jest po prostu bucem na drodze? Czasami przydaje się spojrzenie z boku. Pamiętam takie zdarzenie z czasów, gdy mój syn był mały. Dostał w sklepie napadu szału z powodu jakiejś pierdoły. Nie miałam jak się od razu ewakuować, a żadne moje perswazje nie skutkowały. Wtedy podeszła do nas jakaś babka i zwróciła synowi uwagę w mocnych żołnierskich słowach. Syn się uspokoił, a ja nie była na kobietę zła, wprost przeciwnie - byłam jej wdzięczna, ze uratowała sytuację, mimo ze się wtrąciła i nie była zbyt miła. Wzięłam na klatę, ze syn zachował się nieodpowiednio i spotkał go ochrzan (a pośrednio i mnie). Odpowiedz Link Zgłoś
iwoniaw Re: Pan ma ewidentny problem 01.06.20, 15:45 A widzisz różnicę między zwróceniem uwagi konkretnej osobie, która robi coś, co mi przeszkadza tu i teraz, a hejtowaniem grupy osób niekoniecznie odpowiedzialnych za ten stan rzeczy? Bo ja zasadniczą. Nawiązując do Twojej analogii z piratami drogowymi, pan się zachowuje raczej jak wymachujący laską na przejeżdżające auta jegomość, któremu nie pasuje, że gmina wybudowała drogę w tym miejscu i oni jeżdżą, bezczelni, a niektórzy to wręcz nieprzepisowo, więc powinni samochodów zabronić w związku z tym. A w ogóle to dziś wszyscy na tych celebrytów zapatrzeni, kupują jakieś wynalazki nowomodne, a przecież kiedyś ludzie syrenką jeździli i komu to przeszkadzało. 😉 Odpowiedz Link Zgłoś
grey_delphinum Re: Pan ma ewidentny problem 01.06.20, 15:58 Matki są "niekoniecznie odpowiedzialne za ten stan rzeczy", czyli za złe zachowanie swoich dzieci??? Ok, chyba nie mamy o czym rozmawiać. Odpowiedz Link Zgłoś
iwoniaw Re: Pan ma ewidentny problem 01.06.20, 16:27 grey_delphinum napisał(a): > Matki są "niekoniecznie odpowiedzialne za ten stan rzeczy", czyli za złe zachow > anie swoich dzieci??? > Ok, chyba nie mamy o czym rozmawiać. No chyba nie mamy. Zwłaszcza biorąc pod uwagę przykłady, co zdaniem tego zrzędy jest "złym zachowaniem". Odpowiedz Link Zgłoś
hanusinamama Re: Pan ma ewidentny problem 01.06.20, 16:39 MI tylko brakowało u pana stwierdzenia, ze dobre lanie załatwiłoby sprawe. Odpowiedz Link Zgłoś
m_incubo Re: Pan ma ewidentny problem 01.06.20, 16:48 Po co, sama to sobie już dospiewalas. Odpowiedz Link Zgłoś
asia_i_p Re: Pan ma ewidentny problem 01.06.20, 16:53 A jesteś odpowiedzialna za całonocne wrzaski ząbkującego nie mowlaka?Za histerię dwulatka? Za totalny meltdown czterolatka z zaburzeniami integracji sensorycznej? Za histerię u dentysty pięciolatki przerażonej bólem i hałasem, bo akurat na hałas jest nadwrażliwa? Nie każde zachowanie dziecka kłopotliwe dla otoczenia jest zachowaniem złym, nie każde zachowanie kłopotliwe dla otoczenia dowodzi, że rodzice dziecka nie wychowują, wręcz przeciwnie, awantura może nastąpić właśnie dlatego, że rodzice wychowują, czyli w danym momencie nie pozwalają na pewne zachowania dziecka. Odpowiedz Link Zgłoś
aagnes Re: Pan ma ewidentny problem 02.06.20, 13:18 Tylko, że teraz okazuje sie, ze wiekszosc dzieci znienacka ma jakies nadwrazliwości, zaburzenia, wszelkie dys... Takich dzieci jet niewielki procent, reszta to niewychowane dzieciaki niewychowanych albo inaczej, wychowanych w dobrobycie, nieróbstwie roszczeniowych dzieciaków. forum jest tego najlepszym przykladem. dzieciocentryzm, zle pojmowane bezstresowe wychowanie, idiotyczne i zle rozumiane powiedzonko "szczesliwa matka to szczesliwe dziecko" daja wlasnie takie efekty: coraz wieksza ilosc miejsc do ktorych wstep z dzieciakami jest zabroniony i dzieki bogu. jeszcze drugie zjawisko w dobie epidemii latwe do zauwazenia: zaangazowanie rodzicow w szkole dzieci, znakomita wiekszosc poo prostu robi od a do zet lekcje, sprawdziany, prace plastyczne i cieszy sie ze srednia wysoooka na koniec roku. powiedzcie mi czemu to ma służyć? bo nie dzieciom, wiadomo, to kompletna niedojrzalosc i zdziecinnienie rodziców. Odpowiedz Link Zgłoś
ichi51e Re: Pan ma ewidentny problem 01.06.20, 16:39 no dobra - a teraz wyobraz sobie ze babka podchodzi i w ktortkich zolnierskich slowach zwraca ci uwage ze "dziecko stawiane jest na piedestał, jest dobrem najwyższym, każdy powinien się nim zachwycać. Nawet tym obcym, które jest mu przecież obojętne. I jest grupa matek, które się tym karmią, czerpią jak mogą, bo dziecko to ich jedyne osiągnięcie. Oczywiście są też matki normalne, które wiedzą, na czym wychowanie dzieci polega, ale ich nie widać, bo ich dzieci zwyczajnie znają granice. Widać i słychać te „cuda” matek nadymanych do granic wytrzymałości z samego faktu posiadania dziecka. I właśnie te dzieci, a często i same matki, trafiają do mnie na terapię. Jak nie wcześniej, to później." a teraz pani podziekuj za swiatla rade. Odpowiedz Link Zgłoś
trillian Re: Pan ma ewidentny problem 01.06.20, 16:42 Swoją drogą ciekawe czy pan byłby nam wdzięczny za rady dotyczące swojego życia, jakie tu dostał Odpowiedz Link Zgłoś
triss_merigold6 Re: Pan ma ewidentny problem 01.06.20, 17:32 Żeby wziął koło i uderzył się w czoło? Powinien być wdzięczny. Podobnie jak niegdyś profesor Mikołejko za postawienie go do pionu, w ramach terapii oderwanych od reala filozofów. Odpowiedz Link Zgłoś
triss_merigold6 Re: Pan ma ewidentny problem 01.06.20, 15:40 skłaniam się do opinii, że wyraźnie jakaś młoda kobieta w jego otoczeniu nie dość nabożnie podeszła do mądrości dziadunia i uraziła go osobiście korzystając z odmiennych zaleceń hodowli niemowląt to moja teoria Brzytwa Ockhama Moje, na szczęście nieliczne, obserwacje mówią, że bardziej foszkowaci na tle (nie)przyjmowania rad są starsi panowie niż starsze panie. Odpowiedz Link Zgłoś
alin9 Re: Pan ma ewidentny problem 01.06.20, 18:30 Ciekawi mnie czy do własnego ojca też mówisz "stary dziad". Odpowiedz Link Zgłoś
alin9 Re: Pan ma ewidentny problem 01.06.20, 18:31 Bo czym innym jest krytykowanie czyjegoś zachowania a czym innym komentarze osoby. To ma nazwę. Odpowiedz Link Zgłoś
iwoniaw Re: Pan ma ewidentny problem 01.06.20, 18:35 alin9 napisała: > Ciekawi mnie czy do własnego ojca też mówisz "stary dziad". A cóż cię tak uraziło w imieniu zwolennika nazywania rzeczy po imieniu i szafującemu "bachorami" i "matkami rozdziawiającymi gębę"? Czyżby krewna bohatera powieści noblisty o przygodach dwojga dzieci w Afryce? 😂😂😂 Odpowiedz Link Zgłoś
alin9 Re: Pan ma ewidentny problem 02.06.20, 16:22 Mnie urazilo,że pewnie tak mówisz o innych,z którymi się nie zgadzasz. Bardzo słabe i takie płytkie. Odpowiedz Link Zgłoś
iwoniaw Re: Pan ma ewidentny problem 02.06.20, 16:34 alin9 napisała: > Mnie urazilo,że pewnie tak mówisz o innych,z którymi się nie zgadzasz. Bardzo s > łabe i takie płytkie. A to już twoja projekcja i niczym niepoparte insynuacje. Tym głupsze, że wyraźnie napisałam, iż nawiązanie było wprost do słów pana zrzędzącego dziada o konieczności nazywania rzeczy po imieniu. Twoja reakcja to te opiewane przez niego nożyce? 😂 Odpowiedz Link Zgłoś
alin9 Re: Pan ma ewidentny problem 02.06.20, 16:44 Szacunek się ma albo nie ma.To tak jak z ciążą (nie można być trochę).Ten wątek pokazał, że niektórzy nie umieją rozmawiać, mimo innych poglądów. Biorą wszystko do siebie.Brak chęci do rozmowy kończy się wyzywaniem i wysmiewaniem.Czego się spodziewać po osobach przesadnie skupionych na sobie. Odpowiedz Link Zgłoś
iwoniaw Re: Pan ma ewidentny problem 02.06.20, 17:00 alin9 napisała: > Szacunek się ma albo nie ma.To tak jak z ciążą (nie można być trochę).Ten wątek > pokazał, że niektórzy nie umieją rozmawiać, mimo innych poglądów. Biorą wszys > tko do siebie.Brak chęci do rozmowy kończy się wyzywaniem i wysmiewaniem.Czeg > o się spodziewać po osobach przesadnie skupionych na sobie. Właściwie wszystko, co tu napisałaś, doskonale pasuje do pana agresywnego. Nic dodać. Jak sądzisz, czy to możliwe, że jest to powód, dla którego wywiad nie wzbudził jednoznacznego zachwytu na ematce? 😀 Odpowiedz Link Zgłoś
alin9 Re: Pan ma ewidentny problem 02.06.20, 17:48 Czy taka sztuka jest skupić się na problemie odsiewajac szczegóły?Niektóre osoby znizyly się do tego poziomu ,komentując w podobnym tonie . Odpowiedz Link Zgłoś
iwoniaw Re: Pan ma ewidentny problem 02.06.20, 17:52 alin9 napisała: > Czy taka sztuka jest skupić się na problemie odsiewajac szczegóły?Niektóre oso > by znizyly się do tego poziomu ,komentując w podobnym tonie . Ależ komentarze w podobnym tonie były celowe - nie dość, że wprost odpowiadały na postulaty pana nienawistnika, by się nie bać używać nacechowanych określeń, pięknie przy okazji pokazały, że obrońcom tez pana czemuś przeszkadzają. No ciekawe czemu? 😂 Odpowiedz Link Zgłoś
alin9 Re: Pan ma ewidentny problem 02.06.20, 18:45 Jest różnica użyć słowo w kontekście sprawy a rzucić się z pianą na ustach.Nie ogarniasz tego widać.😋 Odpowiedz Link Zgłoś
trillian Re: Pan ma ewidentny problem 02.06.20, 17:21 Właśnie ten pan nie zaskarbił sobie szacunku czytelników. Jedyne co można zarzucić ematkom to to że zniżyły się do jego poziomu. To co jest w tym wątku to przecież język którego ci państwo używają. Ale niemiło jest tylko wtedy gdy używa go ktoś z kim się nie zgadzasz. Odpowiedz Link Zgłoś
asia_i_p Re: Niezły wywiad. Czytałyście? Co sądzicie? 01.06.20, 16:47 Nie podoba mi się. Nie podoba mi się agresywny język artykułu (wrzaski, "skarby", rozjuszone matki), nie podoba mi się bronienie słowa "bachor", a już zwłaszcza utożsamianie nieakceptowania słowa bachor z nieakceptowaniem krytyki. Dla mnie nazywanie cudzych dzieci bachorami, a cudzej złości rozjuszeniem jest równie nieakcpetowalne jak krzyki w parku. Chyba nawet bardziej. Z tezą mogłabym podyskutować, może się nawet zgodzić, ale w tym wypadku następuje u mnie proces opisany przez Coveya "To, kim jesteś, krzyczy tak głośno, że nie słyszę, co chcesz powiedzieć". Poczucie wyższości tego faceta jest tak wyraźne i drażniące, że ciężko mi się wczuć w jego argumenty. Odpowiedz Link Zgłoś
grey_delphinum Re: Niezły wywiad. Czytałyście? Co sądzicie? 01.06.20, 17:06 A mnie się wlasnie podoba jego bezposredniosc. Mam juz dosc goowien opakowanych w kolorowy papierek i udających cos, czym nie są. Odpowiedz Link Zgłoś
asia_i_p Re: Niezły wywiad. Czytałyście? Co sądzicie? 01.06.20, 17:16 To nie jest bezpośredniość. To jest agresja. Tu nie jest celem przekazanie swojego zdania tak, żeby nie było wątpliwości, tylko sprawienie, żeby ktoś się źle poczuł. Nie traci się na bezpośredniości mówiąc o hałaśliwym dziecku, a nie o bachorze, o silnie zirytowanej kobiecie, zamiast rozjuszonej. Wręcz przeciwnie, czasami zyskuje się na precyzji, bo ja jednak chciałabym wiedzieć, czy dany bachor czy bombelek to płaczące dziecko, krzyczące dziecko, marudzące dziecko czy jeszcze jakieś inne. To jest wiadomość, jakiej mi słowo bachor nie przekazuje. Odpowiedz Link Zgłoś
grey_delphinum Re: Niezły wywiad. Czytałyście? Co sądzicie? 01.06.20, 17:20 Tego wywiadu nie powinno się traktowac w kategorii studium przypadku. Nie przesadzaj. Odpowiedz Link Zgłoś
asia_i_p Re: Niezły wywiad. Czytałyście? Co sądzicie? 01.06.20, 17:29 Nie trzeba patrzeć na to jak na studium przypadku, żeby chcieć konkretów. Używanie oceniającego słownictwa w opisie jest moim zdaniem nie fair wobec czytelnika, ponieważ daje mu nieoddzielony koktajl faktów i opinii, zamiast osobno podać jedno i drugie. Odpowiedz Link Zgłoś
grey_delphinum Re: Niezły wywiad. Czytałyście? Co sądzicie? 01.06.20, 17:37 Wypowiedzi w wywiadzie mogą być subiektywne, siłą rzeczy są koktajlem faktów i opinii. Nie przykładaj do nich takiej samej miary jak do treści zawartych w literaturze fachowej. W ogóle moim zdaniem nie można mówić, ze coś jest nie fair w stosunku do czytelnika. Odpowiedz Link Zgłoś
triss_merigold6 Re: Niezły wywiad. Czytałyście? Co sądzicie? 01.06.20, 17:39 Skoro są subiektywne, a pan psycholog nie panuje nad emocjami, to można się po nim spokojnie subiektywnie przejechać walcem. Odpowiedz Link Zgłoś
grey_delphinum Re: Niezły wywiad. Czytałyście? Co sądzicie? 01.06.20, 17:51 No można. Tylko są również osoby, które uważają, że ma sporo racji, a w dodatku wcale nie jest agresywny. Ironiczny, bezpośredni, bezkompromisowy - tak. Często pracuję z młodzieżą (nie uczę w szkole). Niestety, spotkałam tez dzieci, które śmiało można nazwać bachorami (choć akurat nie w kwestii wydzierania się w miejscach publicznych). Bo jak inaczej określić 13-latka, który na prośbę matki o odniesienie szklanki potrafi chlusnąć jej w twarz resztką soku? Ale synek od małego wychowywany był na księciunia, któremu wszystko wolno, a matka na słowa krytyki swych metod wychowawczych reagowała chęcią wydrapania oczu. Odpowiedz Link Zgłoś
cruella_demon Re: Niezły wywiad. Czytałyście? Co sądzicie? 01.06.20, 19:17 Ależ ten facet jest strasznie agresywny, na dodatek jedzie walcem po matkach używając obraźliwych określeń i porównań, a zapomina, że dzieci zwykle mają też ojca, który również odpowiada za ich wychowanie. Zresztą tobie jak widać też się udzieliło, bo uważasz, że oczywiście tylko madki bombelków powinny to przeczytać i wziąć do serca, ojcowie są zapewne idealni. Odpowiedz Link Zgłoś
alin9 Re: Niezły wywiad. Czytałyście? Co sądzicie? 01.06.20, 19:22 Nic nie zrozumiałaś.Przeczytać mają wszyscy.Obruszaja się tylko madki bombelkow.Gdy ktoś widzi opisane zjawisko szerzej,niż przez pryzmat siebie nie oburza się na pewne słowa.Bo nie są one użyte by kogoś obrazić,tylko prosto przedstawić problem. Odpowiedz Link Zgłoś
iwles Re: Niezły wywiad. Czytałyście? Co sądzicie? 01.06.20, 19:35 alin9 napisała: > Nic nie zrozumiałaś. A moze to ty nie zrozumialas? Odpowiedz Link Zgłoś
iwles Re: Niezły wywiad. Czytałyście? Co sądzicie? 01.06.20, 19:18 Jak to plynnie dyskusja zboczyla z dwulatka, ktory glosno cos mowil w kosciele, do agresywnego 13-latka. I tutaj jest pieknie pokazane, ile krzywdy moze zrobic taki pan "psychoterapeuta", wrzucajac wszystkie zachowania do jednego wora. A na koniec i tak wszystkie dzieci, ktorych matki nie pionowaly dyscypliną i haslami "co ludzie powiedzą" wpadną w nałóg. Tiaaaa jassssssne. Odpowiedz Link Zgłoś
hanusinamama Re: Niezły wywiad. Czytałyście? Co sądzicie? 01.06.20, 22:08 Nie powinnaś pracować z dziećmi skoro nazywasz je bachorami. serio serio. Odpowiedz Link Zgłoś
alin9 Re: Niezły wywiad. Czytałyście? Co sądzicie? 01.06.20, 17:34 Każdy rozrozni marudzace dziecko od bachora. Odpowiedz Link Zgłoś
triss_merigold6 Re: Niezły wywiad. Czytałyście? Co sądzicie? 01.06.20, 17:36 Otóż nie każdy. Starsi panowie z przerostem ego często mają z tym problem. Odpowiedz Link Zgłoś
iwoniaw Re: Niezły wywiad. Czytałyście? Co sądzicie? 01.06.20, 17:39 alin9 napisała: > Każdy rozrozni marudzace dziecko od bachora. Tak samo jak matkę "rozdziawiającą gębę" od matki nie znajdującej natychmiastowej riposty na atak słowny terapeuty (czyli kogoś, do kogo przyszły po poradę)? 😂 Odpowiedz Link Zgłoś
triss_merigold6 Re: Niezły wywiad. Czytałyście? Co sądzicie? 01.06.20, 17:41 Dlaczego tacy ze światłymi poradami nie trafiają na mnie tylko na jakieś Bogu ducha winne kobieciny? Odpowiedz Link Zgłoś
iwoniaw Re: Niezły wywiad. Czytałyście? Co sądzicie? 01.06.20, 17:47 triss_merigold6 napisała: > Dlaczego tacy ze światłymi poradami nie trafiają na mnie tylko na jakieś Bogu d > ucha winne kobieciny? Dlatego, że tacy maczo w gębie dobrze wiedzą, z kim sobie mogą pozwalać. Jakby mnie taki zrzędzący dziadyga wyskoczył z "rozdziawianiem gęby", to by szybko przeszedł kurs kindersztuby, której mu najwyraźniej zaoszczędzono w czasach, gdy niby tak wszyscy wiedzieli, jak dzieci chować. To w sumie jest w tym wywiadzie najśmieszniejsze - gość jest starym dziadem, miał czas i okazję poznać świat i nawet edukacji liznąć, a jest gorzej zsocjalizowany i zachowuje się mniej stosownie niż te "wrzeszczące bachory". Odpowiedz Link Zgłoś
alin9 Re: Niezły wywiad. Czytałyście? Co sądzicie? 01.06.20, 18:01 Z Twoich wypowiedzi jasno widać,że dogadalibyscie się. Masz podobny poziom do krytykowanego dziadygi. Odpowiedz Link Zgłoś
iwoniaw Re: Niezły wywiad. Czytałyście? Co sądzicie? 01.06.20, 18:28 alin9 napisała: > Z Twoich wypowiedzi jasno widać,że dogadalibyscie się. Masz podobny poziom do k > rytykowanego dziadygi. Nie obrażaj mnie, bo ja cię nie obrażam. Ale mogę się dostosować do twojego poziomu, jeśli masz życzenie, tylko nie płacz potem. Odpowiedz Link Zgłoś
alin9 Re: Niezły wywiad. Czytałyście? Co sądzicie? 01.06.20, 18:36 Już się mam bac😂 Odpowiedz Link Zgłoś
cruella_demon Re: Niezły wywiad. Czytałyście? Co sądzicie? 01.06.20, 19:29 Ja tu już kiedyś pisałam jak dziadyga wystartował agresywnie do mojego półtorarocznego wtedy syna i chciał go bić. Miał pecha bo nie zauważył, że jesteśmy z mężem, który się pojawił jak usłyszał, że dziad chce mu dziecko uderzyć. Powodem było, że dziecko się rozpłakało. Od razu mi się pan terapeuta z tym dziadem skojarzył, idę o zakład, że przy rosłym tatusiu by mu się od razu retoryka zmieniła. Odpowiedz Link Zgłoś
hanusinamama Re: Niezły wywiad. Czytałyście? Co sądzicie? 01.06.20, 22:10 Bo oni doskonale wiedzą kogo atakować. Szukają ofary ktora nie odpyskuje. Naprawde szkoda mi osób ktore sie u tego pana leczą.... Odpowiedz Link Zgłoś
alin9 Re: Niezły wywiad. Czytałyście? Co sądzicie? 01.06.20, 17:47 Dokładnie od razu widać czy mam przyjemność z osoba myslaca czy barankiem. Odpowiedz Link Zgłoś
danaide Re: Niezły wywiad. Czytałyście? Co sądzicie? 01.06.20, 17:46 Jak widać po zalinkowanym wywiadzie - nie każdy rozróżni i to nawet będąc kimś na kształt specjalisty w pokrewnej dziedzinie. Zgadzam się z asią, słowa kształtują rzeczywistość. Tu spotkały się dwie nafąfane osoby, obrażone, że nie dość rzutko wciela się ich agresywne rady w rzeczywistość i pobawiły się w wywiad dla onetu. Odpowiedz Link Zgłoś
alin9 Re: Niezły wywiad. Czytałyście? Co sądzicie? 01.06.20, 17:58 Urazone poczuly się osoby,które nie chcą istniejącego faktu przyjac do wiadomosci.Tak było jest i będzie.Nic nowego nie odkryto. Tylko temat niewygodny,więc rzadko poruszany. Odpowiedz Link Zgłoś
danaide Re: Niezły wywiad. Czytałyście? Co sądzicie? 01.06.20, 18:31 Ale wiesz, że forma ma znaczenie? Że w momencie gdy po prostu pojedziesz po takim rodzicu to nic nie wskórasz, ale gdy dasz mu do zrozumienia, że sam na siebie kręci bicz może coś się uda? Sa krzyki i krzyki, hałasy i hałasy. Są ludzie naprawdę bezradni wobec dzieci, ale też tacy, którzy nie chcą się rozwijać, a gdyby spadli z poziomu swojego ego na poziom swojej inteligencji zabiliby się - więc wywiad pt. Wiosną bachory madek drą się w parkach niczego nie załatwia. Odpowiedz Link Zgłoś
alin9 Re: Niezły wywiad. Czytałyście? Co sądzicie? 01.06.20, 18:36 Niczego nie załatwia bo Ci co nie chcą widzieć krzyczą. Odpowiedz Link Zgłoś
danaide Re: Niezły wywiad. Czytałyście? Co sądzicie? 01.06.20, 18:42 Nie rozumiesz problemu z tym artykułem tak jak niektórzy rodzice nie rozumieją czemu dziecko krzyczy. Odpowiedz Link Zgłoś
alin9 Re: Niezły wywiad. Czytałyście? Co sądzicie? 01.06.20, 18:48 To mi powiedz czego nie widzę? Odpowiedz Link Zgłoś
alin9 Re: Niezły wywiad. Czytałyście? Co sądzicie? 01.06.20, 18:51 I to nie jest artykuł o tym dlaczego dziecko krzyczy.Tylko o prawach wszystkich ludzi naginanych do grupy.W efekcie jest to co widać. Odpowiedz Link Zgłoś
danaide Re: Niezły wywiad. Czytałyście? Co sądzicie? 01.06.20, 19:01 Nie, to jest artykuł o tym, że w parkach są ludzie, a dzieci to sobie mogą pokrzyczeć na łące. To jest artykuł o niczym. Wylewanie żali to jeszcze nie dziennikarstwo. Odpowiedz Link Zgłoś
alin9 Re: Niezły wywiad. Czytałyście? Co sądzicie? 01.06.20, 19:06 To sorry inne artykuły czytalysmy.Teraz się nie dziwię,że nie możemy się dogadać. Odpowiedz Link Zgłoś
trillian Re: Niezły wywiad. Czytałyście? Co sądzicie? 01.06.20, 18:34 alin9 napisała: > Urazone poczuly się osoby,które nie chcą istniejącego faktu przyjac do wiadomos > ci.Tak było jest i będzie.Nic nowego nie odkryto. Tylko temat niewygodny,więc r > zadko poruszany. > Ale jakiego faktu? Że istnieją dzieci niewychowane? Z tym się chyba każdy zgodzi, to z czym się tu nie zgadzają to forma w jakiej przeprowadzony jest wywiad: "oj panie kumo, te bachory to teraz tak drą mordy że panie daj pan spokój" "no tak, tak, a jak taka rozjuszona mamuśka do mnie przyjdzie po poradę to tylko gębę rozdziawia". Odpowiedz Link Zgłoś
berdebul Re: Niezły wywiad. Czytałyście? Co sądzicie? 01.06.20, 19:26 Faktu, że populacja takich słodkich dziubdziusiów rośnie i powoli staje się to norma. Odpowiedz Link Zgłoś
hanusinamama Re: Niezły wywiad. Czytałyście? Co sądzicie? 01.06.20, 22:09 Nie , nie każdy. Pisałam jak zrobiła w restauracji afere kobieta bo dziecko obok sie nagle bardzo rozpłakało...zanim matka sie połapała, ze dziecko osa użadliwa Pani obok zdązyła ją zbeszta, wykszyczeć (a przecież krzyczeć w takich miejscach nie wolno) jaką jest złą matką i ma niewychowane dziecko. Dziecko chwile przed tym bardzo kulturalnie jadło deser. Odpowiedz Link Zgłoś
hanusinamama Re: Niezły wywiad. Czytałyście? Co sądzicie? 01.06.20, 22:06 Zapewnie wypowiedzi pani Pawłowicz też ci się podobają...a ja sie zastanawiałam czy serio komuś to odpowiada... Odpowiedz Link Zgłoś
stephanie.plum Re: Niezły wywiad. Czytałyście? Co sądzicie? 01.06.20, 21:43 podpiszę się Odpowiedz Link Zgłoś
cruella_demon Re: Niezły wywiad. Czytałyście? Co sądzicie? 01.06.20, 19:12 Niezły? Raczej debilny. Aż strach pomyśleć, że można trafić na takiego "terapeutę". Odpowiedz Link Zgłoś
stephanie.plum Re: Niezły wywiad. Czytałyście? Co sądzicie? 01.06.20, 21:42 no epokowy wywiad... jak to mawiają w windach: "poziom - zero" Odpowiedz Link Zgłoś
kafana Re: Niezły wywiad. Czytałyście? Co sądzicie? 01.06.20, 21:56 Straszne bzdury. Odpowiedz Link Zgłoś
aguha Re: Niezły wywiad. Czytałyście? Co sądzicie? 02.06.20, 13:36 Niezły wywiad? Raczej nie. Ktoś ma tu problem i nie są to matki "bachorów". Odpowiedz Link Zgłoś
tt-tka Re: Niezły wywiad. Czytałyście? Co sądzicie? 02.06.20, 13:41 Przeczytalam. Co w tym niezlego ? Co mam sadzic o pani dziennikarce i panu terapeucie onanizujacych sie wspolnie swoja wyjatkowa zajedwabistoscia Odpowiedz Link Zgłoś
potworia116 Re: Niezły wywiad. Czytałyście? Co sądzicie? 02.06.20, 19:19 Przeczytałam dwa akapity. Mam szczerą nadzieję, że klientela pana eksperta stopnieje do poziomu, na jaki pan ekspert zasługuje. Odpowiedz Link Zgłoś