Dodaj do ulubionych

"Jest krew!"

05.06.20, 12:22
Czyli wątek dla fanek Kinga. Co myślicie o najnowszej książce? Ja przeczytałam 2 z czterech nowelek i bardzo mi się podobały. Mistrz w formie- nie szczytowej, ale dobrej smile Teraz zaczynam trzecia nowelke, w której występuje znienawidzona przeze mnie Holly- mam cichą nadzieję, że zginie w męczarniach wink
Obserwuj wątek
    • lilia-anna Re: "Jest krew!" 05.06.20, 12:34
      Przeczytałam wszystkie 4 - są super! Uwielbiam Holly smile
    • aandzia43 Re: "Jest krew!" 05.06.20, 13:15
      Nie czytałam, nie znam, ale o ile znam Kinga to nie liczyłabym na to, że w męczarniach umrze ktoś znienawidzony. On chętnie uśmierca brzydko również bardzo sympatyczne postacie wink
      • lellapolella Re: "Jest krew!" 05.06.20, 13:18
        Jak dla mnie Holly się kwalifikuje- jest tak sympatyczna, że człowiek jej nienawidziwink Książki (nowej) nie czytałam, jestem na etapie "zapamiętaj go jako pięknego i twórczego"big_grin
      • fornita111 Re: "Jest krew!" 05.06.20, 13:19
        Holly jest wg autora sympatyczna, mam wrażenie, że to jego pupilka wink
    • koko8 Re: "Jest krew!" 05.06.20, 14:03
      Czeka w kolejce na moim kindlu. Spotkałam się jednak z opiniami, że jest to wyjątkowo rozpolitykowany King i jego aluzje i niechęć do Trumpa są przemycone bardzo siermiężniesmile Ale ja jestem nieobiektywną wielbicielką.
      • joasia33 Re: "Jest krew!" 05.06.20, 15:59
        W powieści "Instytut" nazwał Trumpa wielkomiejskim jełopem. Bardzo mi się to podobało smile
      • fornita111 Re: "Jest krew!" 08.06.20, 08:32
        koko8 napisała:

>Spotkałam się jednak z opiniami, że jest to wyjątkowo rozpolitykowany King i jego aluzje i niechęć do Trumpa są przemycone ba
        > rdzo siermiężniesmile
        Wg mnie nie sa wlasnie "przemycane" tylko wywalone kawa na lawe wink Holy po raz pierwszy zaczela na powaznie rozwazac zerwanie stosunkow z matka, kiedy tamta sie pochwalila, ze glosowala na Trumpa big_grin Mnie to nie przrszkadza, wrecz przeciwnie, podoba mi sie smile
        • doubledoublejoyandtrouble Re: "Jest krew!" 08.06.20, 12:49
          fornita111 napisała:

> Wg mnie nie sa wlasnie "przemycane" tylko wywalone kawa na lawe wink

King jest bardzo aktywny na Twitterze i tam wprost i z dużymi emocjami reaguje na bieżące wydarzenia i komentuje je, bardzo nie ukrywając swoich sympatii i antypatii. Ponieważ są zbieżne z moimi - również bardzo mi to pasuje smile
    • asia_i_p Re: "Jest krew!" 05.06.20, 15:18
      Jeszcze nie mam, muszę sobie ściągnąć. Na razie usiłuję sobie uzupełnić luki w starym Kingu i od dwóch tygodni brnę przez Talizman, wyjątkowo do mnie nie przemawia.
    • doubledoublejoyandtrouble Re: "Jest krew!" 05.06.20, 16:06
      Siostro! Też uważam te opowiadania za może nie wybitne, ale bardzo, bardzo dobre. Zwłaszcza dwa pierwsze. I też nie znoszę postaci Holly, niestety SK gdzieś napisał,że jest jesdną z jego ulubionych...
      • asia_i_p Re: "Jest krew!" 05.06.20, 16:40
        A ja Holly bardzo lubię, tylko nie lubię tego, co z niej zrobił serial. No nie mogłam, dziesięć razy próbowałam się przekonać, ale pewna siebie atletyczna Holly to nie jest coś, co mogę przełknąć.
        • doubledoublejoyandtrouble Re: "Jest krew!" 05.06.20, 17:02
          asia_i_p napisała:

> A ja Holly bardzo lubię, tylko nie lubię tego, co z niej zrobił serial. No nie
          > mogłam, dziesięć razy próbowałam się przekonać, ale pewna siebie atletyczna Hol
          > ly to nie jest coś, co mogę przełknąć.
          >

O, tak, w serialu jest okropna. Ta aktorka po prostu kompletnie nie pasuje, jest spokojna, własnie pewna siebie i zero w niej kruchości. Chyba od serialu ją tak znielubiłam sad Za to policjant cudowny.
      • fornita111 Re: "Jest krew!" 05.06.20, 16:58
        Pierwsze to taki zwyczajny, solidny horrorek. Drugie jest bardziej odjechane, bardziej niezwykle. Ten motyw konca swiata, umierania, przemijania, gasniecia- fajnie ujete bo i smutno i strasznie i refleksyjnie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka