Dodaj do ulubionych

Wyszedł mi Biedroń

12.06.20, 08:46
gloswielkopolski.pl/quiz/pytanie/1,9399,z_ktorym_kandydatem_na_prezydenta_jest_ci_po_drodze_test_preferencji_politycznych_wybory_2020,n,q,t.html
A myślałam o głosowaniu na Trzaskowskiego. No i co?
Jeśli ktoś by się skusił na ten test, to napiszcie proszę, czy wyszło Wam spójnie.
I jaką decyzję podjęłybyście gdyby się rozjechało.

Ja chyba jednak nie zmienię planów. W obecnej sytuacji nie ma miejsca na idealizm, trzeba kalkulować, kto ma realne szanse. Jak uważacie?
Obserwuj wątek
    • anika772 Re: Wyszedł mi Biedroń 12.06.20, 09:15
      Z testu wyszedł mi Rafał Trzaskowski, co jest spójne z moimi planami wyborczymi.
      • roks30 Re: Wyszedł mi Biedroń 12.06.20, 09:23
        Takoż 😂
        • aqua48 Re: Wyszedł mi Biedroń 12.06.20, 09:58
          I mnie również ywszedł Trzaskowski i będę na niego głosowała.
      • esperantza Re: Wyszedł mi Biedroń 12.06.20, 15:24
        Mi również
        • liliawodna222 Re: Wyszedł mi Biedroń 13.06.20, 17:16
          Mnie tez, co mnie ucieszylo 🙂
    • princy-mincy Re: Wyszedł mi Biedroń 12.06.20, 09:24
      Mi też wyszedł Biedroń ale nie jest on moim kandydatem, nie planuje na niego głosować.
      • przepio Re: Wyszedł mi Biedroń 12.06.20, 10:16
        princy-mincy napisała:

> Mi też wyszedł Biedroń ale nie jest on moim kandydatem, nie planuje na niego gł
        > osować.

Podpisuje się.
        • princy-mincy Re: Wyszedł mi Biedroń 12.06.20, 11:24
          Dodam, że ogólnie chętnie głosowałabym na lewicę ale nie akurat na Biedronia
          • kokosowy15 Re: Wyszedł mi Biedroń 12.06.20, 11:34
            Zamiast Biedronia powinien kandydować Zandberg. Nie miał bym wtedy wątpliwości.
            • princy-mincy Re: Wyszedł mi Biedroń 12.06.20, 11:48
              Ja też uważam Zandberga za lepszego kandydata, głosowałabym na niego.
            • asia-loi Re: Wyszedł mi Biedroń 12.06.20, 14:12
              kokosowy15 napisał(a):

> Zamiast Biedronia powinien kandydować Zandberg. Nie miał bym wtedy wątpliwości.
              >

A ja zamiast Trzaskowskiego wolałabym Sikorskiego.
              • ajaksiowa Re: Wyszedł mi Biedroń 12.06.20, 14:57
                Jestem politycznym ciemniakiem ale wytłumaczcie prosz€ :czy lepiej żeby Prezydent był z Partii rządzącej czy opozycyjnej? Czy veto prezydenckie jest konstruktywne? 🙏🙏
                • asia-loi Re: Wyszedł mi Biedroń 12.06.20, 15:24
                  ajaksiowa napisała:

Czy veto prezydenckie jest konstruktywne? 🙏🙏
                  >
                  Sejm większością głosów może odrzucić veto prezydenta.
                  Prezydent ma funkcję bardziej reprezentacyjną niż "że coś może zrobić". Vetem po prostu przedłuży całą procedurę. To tak, jak senat. Sejm większością głosów też może odrzucić veto senatu.
                  Tak, że to co kandydaci na prezydenta obiecują w kampanii nie ma większego znaczenia, bo nie prezydent decyduje co zrobi, a czego nie zrobi. Sejm ma władzę (jeżeli jakaś partia ma większość i sama tworzy rząd, jak PiS teraz.)
                  Dla PiS było bardzo wygodne poprzednie rozdanie: większość w sejmie, senacie i swój prezydent, więc bez problemu wszystko przepychali. Głosowali w nocy ustawy, senat akceptował, a Duda od razu podpisywał.
                  Teraz PiS nie ma przewagi w senacie, choć i tak odrzucają veta senatu, tyle tylko, że to trwa (czasowo).
                  • arwena_11 Re: Wyszedł mi Biedroń 12.06.20, 17:40
                    Asiu, czy kiedykolwiek zdarzyło się u nas żeby sejm mógł odrzucić prezydenckie veto? Nie pytam czy chciał, ale czy miał możliwość zebrania 3/5 głosów.
                    • iwoniaw Re: Wyszedł mi Biedroń 12.06.20, 20:08
                      arwena_11 napisała:

> Asiu, czy kiedykolwiek zdarzyło się u nas żeby sejm mógł odrzucić prezydenckie
                      > veto? Nie pytam czy chciał, ale czy miał możliwość zebrania 3/5 głosów.

A jak chciałabyś to sprawdzić? Już w sumie takie targi w sprawie głosów za tym czy owym widzieliśmy, że jestem w stanie sobie wyobrazić, że w jakiejś istotnej sprawie to byłoby możliwe. Hipotetycznie oczywiście, bo zapewne w obecnym sejmie niekoniecznie, biorąc pod uwagę rozkład mandatów. Choć gdyby chodziło o istotną kwestię i nagle posłowie postanowili głosować wg wskazań tego elektoratu, który im konkretnie dał mandaty, a nie wg chwilowych zaleceń partyjnych, to może też?
                    • asia-loi Re: Wyszedł mi Biedroń 12.06.20, 22:13
                      arwena_11 napisała:

> Asiu, czy kiedykolwiek zdarzyło się u nas żeby sejm mógł odrzucić prezydenckie
                      > veto? Nie pytam czy chciał, ale czy miał możliwość zebrania 3/5 głosów.

Tak, było takie wydarzenie. Ja oczywiście nie pamiętam, ale sobie wyguglałam. Sejm odrzucił weto Kaczyńskiego.

Z artykułu:
                      "Sejm - głosami PO, PSL i klubu Lewicy - odrzucił prezydenckie weto do ustawy o ratyfikacji Konwencji ws. kontaktów z dziećmi."
                      "Wniosek o ponowne uchwalenie ustawy poparło 274 z 433 posłów. Wymagana większość 3/5 wynosiła 260 posłów. 158 posłów było przeciw, jeden wstrzymał się od głosu."

www.wprost.pl/kraj/159466/Sejm-odrzucil-weto-prezydenta.html
    • daniela34 Re: Wyszedł mi Biedroń 12.06.20, 09:25
      Wyszedł mi Trzaskowski, co jest zgodne z moimi poglądami i planami na wybory. Trzeba jednak dodać
      że zaglosowałabym nawet na ziemniaka, gdyby miał szansę wygrać z Dudą (jedyny wyjątek to Bosak,na Bosaka chyba bym nie była w stanie zagłosować)
      • anika772 Re: Wyszedł mi Biedroń 12.06.20, 09:34
        II tura, Duda vs Bosak, OMG
        Nierealne, na szczęście.
        • daniela34 Re: Wyszedł mi Biedroń 12.06.20, 09:36
          Wybór między dżumą a cholerą. Na szczęście rzeczywiście nierealne smile
          • bi_scotti Re: Wyszedł mi Biedroń 12.06.20, 15:25
            daniela34 napisała:

> Wybór między dżumą a cholerą.

Moi rodzice tak postrzegali II ture w pierwszysch wyborach prezydenckich: Walesa contra Tyminski. My, jako Polonia, nie bralismy udzialu w II turze wiec teoretycznie nie mielismy dilemma uncertain Anyway, wtedy w Toronto wygral w I turze Pan Mazowiecki.
            Tym razem wyszedl mi Biedron ale glos oddam na Trzaskowskiego, bo wydaje sie miec najwiecej szans choc w sumie chyba faktycznie w wiekszosci points jestem po stronie Biedronia. Anybody but Duda, please! Cheers.
            • fredzia098 Re: Wyszedł mi Biedroń 13.06.20, 02:28
              Osoba taka jak ty, bi_scotti, nie znająca języka polskiego, siedząca za granicą od lat, nie mająca zamiaru wracać, nie powinna mieć prawa do głosowania !
              • snajper55 Re: Wyszedł mi Biedroń 13.06.20, 03:17
                fredzia098 napisał(a):

> Osoba taka jak ty, bi_scotti, nie znająca języka polskiego, siedząca za granicą
                > od lat, nie mająca zamiaru wracać, nie powinna mieć prawa do głosowania !

A kto powinien? Ile dni w roku obywatel polski powinien według ciebie spędzać w Polsce aby mieć prawo do głosowania?

S.
                • iwoniaw Re: Wyszedł mi Biedroń 13.06.20, 09:56

> A kto powinien? Ile dni w roku obywatel polski powinien według ciebie spędzać w
                  > Polsce aby mieć prawo do głosowania?
                  >
                  > S.

Moim zdaniem wyłącznie ci, którzy 1. Mają obywatelstwo, 2. Składają w PL PIT-a. Czas spędzać każdy może, gdzie chce, ale decydować powinni ci, którzy płacą na ten cyrk.
                  • asia-loi Re: Wyszedł mi Biedroń 13.06.20, 17:01
                    iwoniaw napisała:

> Moim zdaniem wyłącznie ci, którzy 1. Mają obywatelstwo, 2. Składają w PL PIT-a.
                    > Czas spędzać każdy może, gdzie chce, ale decydować powinni ci, którzy płacą na ten cyrk.

Też tak uważam. Wybierze sobie Polonia takiego PAD-a czy PiS, i nie ponoszą konsekwencji swoich wyborów.
                    Żyją sobie w normalnych krajach i mają w nosie to, co się w Polsce dzieje.
    • memphis90 Re: Wyszedł mi Biedroń 12.06.20, 09:27
      Robiłam Latarnika wyborczego i też wyszedł mi Biedroń, ale w tym czasie nie było tam Trzaskowskiego. Muszę powtórzyć.
      • princy-mincy Re: Wyszedł mi Biedroń 12.06.20, 11:31
        Nie ma aktualizacji latarnika.
    • lauren6 Re: Wyszedł mi Biedroń 12.06.20, 09:28
      W pierwszej turze zagłosuję na Biedronia.
    • triss_merigold6 Re: Wyszedł mi Biedroń 12.06.20, 09:32
      Wyszedł mi Trzaskowski, o tyle niedobrze, że typa nie lubię, drażni mnie, ma w sobie coś kojarzącego się z niegdysiejsza Unia Wolności, poza tym nie kontynuuje politykę pasienia przez Ratusz różnych fundacyjek i aktywistów miejskich.
      • bergamotka77 Re: Wyszedł mi Biedroń 12.06.20, 10:23
        Serio nie lubisz? Ja jestem jego fanka z wielu powodów.
        • tiszantul Re: Wyszedł mi Biedroń 12.06.20, 11:13
          Fajny był ten projekt ekologiczny z kozami. Tylko kóz szkoda
          • livia.kalina Re: Wyszedł mi Biedroń 12.06.20, 13:26
            Głodzonych koni w Janowie Podlaskim za rządów pis już nie szkoda? A zagłodzonych zwierząt w Instytucie Państwowym w Falentach, szkoda czy nie?
          • ginger.ale Re: Wyszedł mi Biedroń 12.06.20, 15:13
            tiszantul napisała:

> Fajny był ten projekt ekologiczny z kozami. Tylko kóz szkoda

"Tylko koni, tylko koni żal..", a sorry, Wam nie.
      • bywalec.hoteli Re: Wyszedł mi Biedroń 12.06.20, 13:04
        triss_merigold6 napisała:

> Wyszedł mi Trzaskowski, o tyle niedobrze, że typa nie lubię, drażni mnie, ma w
        > sobie coś kojarzącego się z niegdysiejsza Unia Wolności, poza tym nie kontynuuj
        > e politykę pasienia przez Ratusz różnych fundacyjek i aktywistów miejskich.

Warto to nagłaśniać
    • zona_glusia Re: Wyszedł mi Biedroń 12.06.20, 09:40
      >W obecnej sytuacji nie ma miejsca na idealizm, trzeba kalkulować, kto ma realne szanse.

Przecież są dwie tury.
      Ponieważ mam dosyć kręcenia się w kółko PO - PiS, PiS - PO nie zamierzam w pierwszej turze głosować na Trzaskowskiego.
    • redwineiswhatilike Re: Wyszedł mi Biedroń 12.06.20, 09:44
      Wyszedł mi Trzask.
      Czyli tak jak planuję. Dzięki za test.
    • aguha Re: Wyszedł mi Biedroń 12.06.20, 09:46
      Wyszedł Trzaskowski, również zgodnie z moimi poglądami i planami wyborczymi.
      • kubek0802 Re: Wyszedł mi Biedroń 12.06.20, 09:55
        Wyszedł mi Biedroń. Jednak kompletnie nie leży mi program socjalny lewicy.
    • krwawy.lolo Re: Wyszedł mi Biedroń 12.06.20, 09:50
      Mnie też wyszedł Trzaskowski.
      A może wszystkim wychodzi? wink

P.S.
      W pytaniu o małżeństwa brakuje mi opcji likwidacji tej instytucji w wydaniu państwowym, oczywiście z powiązaniem likwidacji wszelkich regulacji prawnych związanych z małżeństwem.
      Ale chyba jestem jedynym, któremu to przychodzi do głowy. smile
      • tiszantul Re: Wyszedł mi Biedroń 12.06.20, 13:57
        "Mnie też wyszedł Trzaskowski.
        A może wszystkim wychodzi?"

Mnie wyszedł Andrzej Duda, ale musiałem się mocno nagiąć do wizerunku pisiora przyjętego w tym teście. Jednak Głos Wielkopolski należy do Verlagsgruppe Passau, a jak na niemiecką gazetę to i tak się nieźle orientują w polskich realiach
        • tiszantul Re: Wyszedł mi Biedroń 12.06.20, 14:01
          To paradoksalna sytuacja. Jak widać pracownik mediów niemieckich może zarabiać 680 euro miesięcznie
    • ophelia78 Re: Wyszedł mi Biedroń 12.06.20, 09:50
      Wyszedl mi Biedron.
      Ale na niego nie zaglsuje bo facet nie ma szans, szkodq glosu na kogos kto i tak nie wygra. Wiec Trzaskowski bo tu jednak jest szansa na wygraną.
    • asia-loi Re: Wyszedł mi Biedroń 12.06.20, 09:52
      Mnie wyszedł Trzaskowski. Ale w pierwszej turze może będę głosowała na Biedronia lub Trzaskowskiego, bo w II turze na każdego (kto się załapie), tylko nie na Dudę.
      Gdyby sondaże tuż przed wyborami pokazywały, że Trzaskowski traci do Dudy bardzo mało, to wtedy na Trzaskowskiego, żeby nie było II tury.
      • kosmos_pierzasty_x Re: Wyszedł mi Biedroń 12.06.20, 10:16
        To jest jakiś pomysł.
      • tiszantul Re: Wyszedł mi Biedroń 12.06.20, 11:09
        "Gdyby sondaże tuż przed wyborami pokazywały, że Trzaskowski traci do Dudy bardzo mało, to wtedy na Trzaskowskiego, żeby nie było II tury"

Spodziewasz się, ze Trzaskowski może dostać 50% w pierwszej? Podziwiam stan umysłu, pierwszy raz słyszę, ze opozycja nie chce drugiej tury
        • kokosowy15 Re: Wyszedł mi Biedroń 12.06.20, 11:43
          Na twoim miejscu nie robił bym testu. Jeszcze wyjdzie ci Putin i wstyd się będzie przyznać.
          • redwineiswhatilike Re: Wyszedł mi Biedroń 12.06.20, 11:46
            smile
          • ginger.ale Re: Wyszedł mi Biedroń 12.06.20, 12:19
            🤣🤣🤣

Żarty żartami, ale Tiszka nie musi się przynajmniej martwić o wyniki zbliżającego się proputinowskiego referendum w FR.
        • asia-loi Re: Wyszedł mi Biedroń 12.06.20, 14:01
          tiszantul napisała:

> Spodziewasz się, ze Trzaskowski może dostać 50% w pierwszej? Podziwiam stan umysłu, pierwszy raz słyszę, ze opozycja nie chce drugiej tury

Jest taka opcja, że Trzaskowski może wygrać w I turze. Jest też taka opcja, że jeżeli sondaże wskazywałyby że Trzaskowski wygra w I turze, to wybory mogą się nie odbyć.
          Rząd Pis ogłosi wtedy jakiś stan wyjątkowy, pod pretekstem rosnącej pandemii. Nie bez powodu testuje się bezobjawowych górników i liczba zakażeń rośnie. Jak wygra Duda, to po wyborach liczba zakażonych covidem-19 będzie szybko spadać.
    • mamaemmy Re: Wyszedł mi Biedroń 12.06.20, 09:55
      Mnie też wyszedł Biedroń, ale moim kandydatem jest Trzaskowski. Oddanie głosu na kogokolwiek innego jest jednoznaczne z oddaniem głosu na Długopisa.
    • paskudek1 Re: Wyszedł mi Biedroń 12.06.20, 09:57
      Mnie wyszedł Biedroń ale i tak głosuję na Hołownię.
      • daniela34 Re: Wyszedł mi Biedroń 12.06.20, 10:04
        O, a to ciekawe,duża rozbieżność
        • paskudek1 Re: Wyszedł mi Biedroń 12.06.20, 10:15
          Niekoniecznie. Poza tym Hołownia ma wizję, ma program i do mnie przemawia. Zwyczajnie. Przekonał mnie. Wizja polityki jaką on ma jest zbieżna z moją. A kwestie światopoglądowe można przedyskutować. Zwłaszcza jeśli sam Hołownia wyraźnie pokazuje że na dialog jest otwarty.
          • krwawy.lolo Re: Wyszedł mi Biedroń 12.06.20, 10:17
            paskudek1 napisała:
            >Zwłaszcza jeśli sam Hołownia wyraźnie pokazuje że na dialog jest otwarty.

Hehe, ministrant otwarty. Chyba na interes wielebnego.
            • ajaksiowa Re: Wyszedł mi Biedroń 12.06.20, 10:20
              Trzask wyszedł.😳😖
    • lellapolella Re: Wyszedł mi Biedroń 12.06.20, 10:02
      Wyszedł mi Biedroń.
    • kub-ma Re: Wyszedł mi Biedroń 12.06.20, 10:10
      Wyszedł mi prezydent Warszawy.
      Kamień z serca smile
    • conena Re: Wyszedł mi Biedroń 12.06.20, 10:11
      Na latarniku wyborczym wychodzi mi Biedroń i zamierzam na niego głosować.
      • conena Re: Wyszedł mi Biedroń 12.06.20, 10:13
        Ps. Dziwie się wpisom „wyszedł mi Biedroń, ale zagłosuje na kogoś innego”. To właśnie przez takie podejście nie ma szans na zmianę obecnego układu politycznego 🤦🏻‍♀️
        Macie co chcecie kochane wyborczynie.
        • kosmos_pierzasty_x Re: Wyszedł mi Biedroń 12.06.20, 10:15
          Faktycznie, głosowanie na ludzi bez szans na zwycięstwo z pewnością ten układ zmieni 🤣
          • lauren6 Re: Wyszedł mi Biedroń 12.06.20, 10:30
            Przecież będzie druga tura wyborów.
        • kurt.wallander Re: Wyszedł mi Biedroń 12.06.20, 19:48
          conena napisała:

> Ps. Dziwie się wpisom „wyszedł mi Biedroń, ale zagłosuje na kogoś innego”.

Na Latarniku nie ma Trzaskowskiego, ja się waham cały czas: Biedroń czy Trzaskowski.
          >
          • tiszantul Re: Wyszedł mi Biedroń 13.06.20, 16:44
            "Na Latarniku nie ma Trzaskowskiego, ja się waham cały czas: Biedroń czy Trzaskowski"

Nie przeszkadza Wam, ze Latarnik dyskryminuje i wyklucza kandydata PO? Przyznam się, ze gdyby pominęli Dudę, uznałbym to za absurdalną bezczelność
    • ichi51e Re: Wyszedł mi Biedroń 12.06.20, 10:13
      Jestem rozbita. Pogladowo Biedron logika mowi ze lepiej na kandydata z wiekszyminszansami na wygrana. Chyba biedron w pierwszej i Trzaskowski w drugiej
      • lauren6 Re: Wyszedł mi Biedroń 12.06.20, 10:32
        Ja tak głosowałam w wyborach na prezydenta Warszawy. W pierwszej turze na kandydata Lewicy, w drugiej miałam zagłosować na Trzaskowskiego.

Nic na to nie poradzę, że Warszawiakom jest tak dobrze pod rządami PO, że Trzaskowski wygrał już w pierwszej turze i nie miałam okazji zagłosować na niego.
        • szarsz Re: Wyszedł mi Biedroń 12.06.20, 12:40
          Ja tak mialam we Wrocławiu. Sutryk moal być w drugiej turze. Nie zdążyłam.
      • bi_scotti Re: Wyszedł mi Biedroń 12.06.20, 15:34
        ichi51e napisała:

> Chyba biedron w pierwszej i Trzaskowski w drugiej
        >

A nie boisz sie, ze to jest risky business? Ze glosy anti-Duda sie podziela i on sie przeslizgnie juz w I turze? IMO bezpieczniej jest all hands on deck juz w I turze - niech by to byl i Trzaskowski. Anybody but Duda, eh … Life.
        • kosmos_pierzasty Re: Wyszedł mi Biedroń 12.06.20, 17:21
          Właśnie ja zawsze też tak podchodziłam, że w sytuacjach skrajnych nie ma miejsca na niuanse i trzeba wybierać między faworytami.
        • alicia033 Re: Wyszedł mi Biedroń 12.06.20, 22:50
          bi_scotti napisała:

> ichi51e napisała:
          >
          > > Chyba biedron w pierwszej i Trzaskowski w drugiej
          > >
          >
          > A nie boisz sie, ze to jest risky business? Ze glosy anti-Duda sie podziela i on sie przeslizgnie juz w I turze?

Nie, nie ma takiej opcji.
          Żeby ktoś wygrał w pierwszej turze (czyli nie było drugiej) musi na niego oddać głosy ponad 50% głosujących. To, jak się podzielą głosy na pozostałych jest bez znaczenia, jeden musi dostać ponad 50%.
          • bi_scotti Re: Wyszedł mi Biedroń 13.06.20, 01:36
            alicia033 napisała:

> Żeby ktoś wygrał w pierwszej turze (czyli nie było drugiej) musi na niego oddać
            > głosy ponad 50% głosujących. To, jak się podzielą głosy na pozostałych jest be
            > z znaczenia, jeden musi dostać ponad 50%.
            >

Of course, problem w tym, ze przy takich kalkulacjach latwiej o blad i przypadkowe przekombinowanie, na ktorym "niechcacy" zyska Duda. Bo jest zawsze czesc voters, ktorzy by default zakladaja, ze udzial wezma dopiero w II turze gdy juz bedzie gra o wszystko. Ja mysle, ze tu jest za duza stawka zeby nawet teoretycznie ryzykowac taki outcome. Duda powinien dostac ciegi juz w I turze. To jest problem obecnej opposition, ze nie umie stanac "murem" za jednym kandydatem jak to (mimo walk wewnetrznych!) potrafi jednak zrobic PiS, ktory na swoj elektorat moze liczyc 100%. Nobody's perfect ale malo kto jest, w tym momencie, gorsza opcja niz Duda. Cheers.
            • bywalec.hoteli Re: Wyszedł mi Biedroń 13.06.20, 01:47
              Czemu tak uważasz, Auntie Scotti, na temat Prezydenta?
            • alicia033 Re: Wyszedł mi Biedroń 13.06.20, 16:15
              tobie się już wszystko kompletnie pomieszało, biscotti.
              Po pierwsze: demokracja na pewno nie polega na staniu murem za jednym kandydatem.
              Po drugie nie rozmawiamy tu o tym, czy warto iść głosować w pierwszej turze a o tym, na kogo będą głosować ci, którzy idą na tę pierwszą turę. I tu każdy głos oddany na dowolnego innego kandydata, niż adrian, jest głosem zmniejszającym dudowe szanse na reelekcję, bez znaczenia na konkretnie będzie to głos.
            • tiszantul Re: Wyszedł mi Biedroń 13.06.20, 16:49
              "Duda powinien dostac ciegi juz w I turze"

Dziękujemy za wartościowy głos z Kanady. Pozostaje wytłumaczyć to elektoratowi, a zapewniam, ze to zakute łby
              • tiszantul Re: Wyszedł mi Biedroń 13.06.20, 17:01
                "Duda powinien dostac ciegi juz w I turze"

Wytłumacz to wyborcom u siebie w Kanadzie. II tura wyborów prezydenckich 2015, Kanada:

77,3% Duda
                22,6% Komorowski

prezydent2015.pkw.gov.pl/326_Wyniki_zagranica/4.html
    • tiszantul Re: Wyszedł mi Biedroń 12.06.20, 10:56
      Autor testu nie ma pojęcia, dlaczego ludzie głosują na PiS. Mnie w gazetach należących do Verlagsgruppe Passau brakuje rubryki z nauką języka niemieckiego
      • redwineiswhatilike Re: Wyszedł mi Biedroń 12.06.20, 11:50
        Zupełnie serio zapytam. Dlaczego ludzie głosują na PiS?
        Dlaczego ty głosujesz na PiS? Dlaczego czujesz, że musisz do tego przekonać forum ematek, ty facet? Pytam zupełnie poważnie.
        Nie chcę kłótni tylko 3 czy 4 rzeczy, które sprawiają, że ktoś zagłosuje na PiS, głosował wcześniej na PiS.
        • ginger.ale Re: Wyszedł mi Biedroń 12.06.20, 12:21
          1. Płacą mu uczciwie za każdy wpis.
          2.
          3.
        • szarsz Re: Wyszedł mi Biedroń 12.06.20, 12:41
          redwineiswhatilike napisał(a):

> Zupełnie serio zapytam. Dlaczego ludzie głosują na PiS?
          > Dlaczego ty głosujesz na PiS? Dlaczego czujesz, że musisz do tego przekonać for
          > um ematek, ty facet? Pytam zupełnie poważnie.
          > Nie chcę kłótni tylko 3 czy 4 rzeczy, które sprawiają, że ktoś zagłosuje na PiS
          > , głosował wcześniej na PiS.

• asia-loi Re: Wyszedł mi Biedroń 12.06.20, 14:06
            szarsz napisała:

Niezła kasa. 2 zł za post, postów 5000.
            5000 postów na miesiąc to dużo, ale jak ktoś przez 8 godzin dziennie klepie posty, to chyba da radę napisać 5000 postów. Zwłaszcza jak ma gotowce i tylko wkleja.
            • redwineiswhatilike Re: Wyszedł mi Biedroń 12.06.20, 22:22
              Ano właśnie
    • alicia033 Re: Wyszedł mi Biedroń 12.06.20, 11:19
      spójnie, Robert Biedroń.
    • iza232 Re: Wyszedł mi Biedroń 12.06.20, 11:24
      To ja was zastrzelę....mnie wyszedł w teście Tanajno! Nie wiem jakim cudem, nawet nie znam faceta. Trzaskowski jest mój nr 1.
      • sumire Re: Wyszedł mi Biedroń 12.06.20, 11:40
        Mogło być gorzej, mógł ci wyjść Żółtek Stanisław smile
        • trampki-w-kwiatki Re: Wyszedł mi Biedroń 12.06.20, 11:51
          😂😂😂
      • aerra Re: Wyszedł mi Biedroń 12.06.20, 20:46
        Mi też wyszedł Tanajno wink
        I teraz mam zagwozdkę czemu, bo to co o nim wiem, to mi się nijak nie kojarzy wink
    • edelstein Re: Wyszedł mi Biedroń 12.06.20, 11:29
      Biedron i bede na niego glosowac
    • mid.week Re: Wyszedł mi Biedroń 12.06.20, 11:33
      bez quizow, glosuje na kogos kto ma realna szansę wygrać z Dudą.
    • krwawy.lolo Ciekawe, czy komukolwiek wyszła panduda. 12.06.20, 11:38
      Poza oczywistymi nickami.

Założywszy, że panduda jest w ogóle w wynikach przewidziana. smile
      • tiszantul Re: Ciekawe, czy komukolwiek wyszła panduda. 12.06.20, 14:07
        "Poza oczywistymi nickami"

Sam jesteś oczywisty. Mnie wyszedł pan Duda, ale musiałem w teście udawać większego pisiora niż jestem - nie było wariantów dla umiarkowanych wyborców PiS, a to dzięki nim PiS wygrywa wybory

#duda2020
        • asia-loi Re: Ciekawe, czy komukolwiek wyszła panduda. 12.06.20, 15:29
          tiszantul napisała:

Mnie wyszedł pan Duda, ale musiałem w teście udawać większego pisiora niż jestem - nie było wariantów dla umiarkowanych wyborców PiS, a to dzięki nim PiS wygrywa wybory

PiS wygrywa wybory dzięki Kościołowi, który namawia do głosowania na PiS, i dzięki wioskom i małym miejscowościom.
          Przegrywa w dużych miastach, przegrywa u tych, którzy płacą na rozdawnictwo PiS-u.
          tiszantul - umiarkowany pisowiec. Dobre. big_grin

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka