Dodaj do ulubionych

Aranzacja kuchni

16.08.20, 21:34
Czy ktoras z Was ma moze kuchnie urzadzona w stylu mebli ikea savedal? Cos na ksztalt stylu skandynawskiego.
Sprawdza sie? Szczerze mam dosc wysokiego polysku i kazdego palucha na meblach. Poszlabym w mat i ten styl savedal chyba jest mi najblizszy.
Meble nowoczesne z polyskiem sa przepiekne ale tylko na zdjeciach. Moich obecnych nawet plyn do szyb nie jest w stanie domyc zeby te paluchy i mazy zeszly. A moze jakis patent macie na to?
Obserwuj wątek
    • kk345 Re: Aranzacja kuchni 16.08.20, 21:35
      Ja mam, chwalę sobie. Połysk był opcją "po moim trupie" big_grin
    • milupaa Re: Aranzacja kuchni 16.08.20, 21:53
      Nie mam pojęcia skąd te ciągle narzekania, ja mam biała kuchnie lakierowana na połysk i brudu oraz śladów palców wydać minimalnie i pod światło. Połysk jest kłopotliwy tylko na ciemnych kolorach, bardzo widać ślady np na czerni. Patentu nie ma, trzeba sprzątać big_grin
      • zonazolnierza Re: Aranzacja kuchni 16.08.20, 22:40
        Myjac wszystkimi dostepnymi środkami jak widac nie siedze i nie patrzę az brud sam zniknie.
        Swoja droga nie znika nigdy, widac koszt mebli ma duzy wplyw, a polysk polyskowi nie równy.
      • kk345 Re: Aranzacja kuchni 17.08.20, 00:03
        Mam białą lodówkę, nie jest to wysoki połysk, ale mat też nie. Odciski palców są mocno widoczne...
    • alpepe Re: Aranzacja kuchni 16.08.20, 21:59
      Mam meble na wysoki połysk, z najdroższym lakiem, jaki był w ofercie i nie wiem, o czym piszesz. Moja była pani do sprzątania, sobie w Polsce też sprawiła niby meble na wysoki połysk, miała porównanie z moimi i klęła, na czym świat stoi. U mnie się bierze psiukadełko z froscha do powierzchni, również akrylowych, psika, przeciera szmatą i problemu nie ma, zresztą ślady są znikome.
      A coś w temacie? Niestety nie pomogę.
      • kk345 Re: Aranzacja kuchni 17.08.20, 21:20
        No i mamy zwycięzcę wątku: lansu na cenę lakieru na meblach to na ematce jeszcze nie grali big_grin
        • kropkaa Re: Aranzacja kuchni 17.08.20, 22:17
          🤣😅😂
    • szafireczek Re: Aranzacja kuchni 16.08.20, 22:50
      Słyszałam w jakimś programie poradnikowym, że ładnie myje się denaturatem lub spirytusem, ale nie praktykowalam smile
      • grey_delphinum Re: Aranzacja kuchni 16.08.20, 23:05
        Odkąd mam myślę parową moja biala kuchnia z połyskiem lśni 🙂
        • szafireczek Re: Aranzacja kuchni 16.08.20, 23:11
          Myjkęsmile z parą ostrożnie, bo na dobrym materiale ok, ale na słabszym może być ryzyko deformacji po wielu uzyciach...ale mogę się też mylić ...
    • kropkaa Re: Aranzacja kuchni 16.08.20, 23:12
      Takie coś kupuję. Pomaga.
    • mamkaantka Re: Aranzacja kuchni 16.08.20, 23:14
      Na moich frontach z połyskiem śladów nie widać, czyszczą się idealnie, a koleżanka która ma mat męczy się okrutnie i nie może odżałowac ze połysku nie wzięła.
    • bialeem Re: Aranzacja kuchni 17.08.20, 00:08
      Połysk na meblach jest po moim trupie. Nie ja co prawda sprzątam, ale te bez połysku wytrzymują do czasu przybycia pani. W mieszkaniu męża urządzanym przeze mnie są od dołu fornir dębowy, kompozyt wyglądający jak włoski marmur, szkło na ścianie i biały albo granatowy mat. Wszystkie polecam.
      W obecnym mam fornir i kompozyt. Mega łatwe w utrzymaniu.
      • bialeem Re: Aranzacja kuchni 17.08.20, 00:09
        Za szkłem jest piękna cegła, ale bez szkła problematyczna.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka