kotejka Re: A stare seriale? 05.11.20, 06:49 I nie wiem, czy to odpowiednio stare - sześć stop pod ziemią To jest serial arcydzieło - że swoją mądrością, uniwersalnoscia i przekazem. Akcja, która trzyma w napięciu, Jeden z seriali zycia Scena finałowa - zwala z nog Drugiej takiej w serialu nie widziałam Odpowiedz Link Zgłoś
ajaksiowa Re: A stare seriale? 05.11.20, 07:02 ,,Kapitan Sowa na tropie,,i jeszcze taki o kierowcy ciężarówki,chyba ,,Życie w drodze ,,i jeszcze ,,Dyrektorzy ,,to są baardzo stare ale jak kto$ lubi to uczta dla duszy,odlądałam ostatnio,,Baza ludzi umarłych,,klimat trzyma mnie do dziś☺ Odpowiedz Link Zgłoś
iwles Re: A stare seriale? 05.11.20, 07:40 jeszcze taki o kierowcy ciężarówki,chyba ,,Życie w drodze ,, "Droga" z Wiesławem Gołasem. Odpowiedz Link Zgłoś
jowita771 Re: A stare seriale? 05.11.20, 07:11 Uwielbiałam seriale. Kiedyś nie było tylu kanałów do wyboru, więc jak leciał jakiś fajny serial, to wszyscy oglądali. W zeszłym roku albo dwa lata temu puścili w tv serial "dziewczyna i chłopak", zaczęłam oglądać, zawołałam dzieci, najpierw było marudzenie, że mama taki stary film wymyśla, a potem się wciągnęły i nie mogły się doczekać następnego odcinka. Jakiś czas później młodsza poszła z tatą do fryzjera, wróciła obcięta na krótko, starsza orzekła, że wygląda jak Tosia, więc młodsza zachwycona, bo to super wyglądać jak Tosia. Odpowiedz Link Zgłoś
simply_z Re: A stare seriale? 05.11.20, 12:41 no chyba zartujesz...te fryzurki na chlopaka, to byl koszmar lat 70-tych. Odpowiedz Link Zgłoś
jowita771 Re: A stare seriale? 05.11.20, 14:14 Wiem, sama miałam, ale córka była zachwycona. Zresztą ta Tosia miała takie ciut odrośnięte, nie były najgorsze w porównaniu z tym, co pamiętam z dzieciństwa. Odpowiedz Link Zgłoś
ajaksiowa Re: A stare seriale? 05.11.20, 14:17 Kurcze, zapomniałam o Homolkach😃😃 Odpowiedz Link Zgłoś
aqua48 Re: A stare seriale? 05.11.20, 19:03 simply_z napisała: > te fryzurki na chlopaka, to byl koszmar lat 70-tych. Nosiłam wówczas taką cierpiąc wewnętrznie. Odpowiedz Link Zgłoś
skat_0 Re: A stare seriale? 05.11.20, 07:36 BH 90210 "oglądam" od x lat codziennie w dunskiej tv - puszczają 4 odcinki dziennie i tak w kolko od początku od lat ... pożyteczne to było bardzo w nauce języka nie powiem, Poza tym z niewymienionych jeszcze to Ptaki ciernistych krzewów były takie roooomaaaantyczneee 😏 Zbuntowany anioł i Luz Maria, moda na sukces, pierwsze odcinki klanu - oglądałam w czasach gdy mieszkala z nami babcia - tu mam sie sentymentnie nie do seriali, tylko takie i ciepłe i śmieszne wspomnienia/sytuacje rodzinne. Odpowiedz Link Zgłoś
janja11 Re: A stare seriale? 05.11.20, 07:50 "Pełna chata" "Cudowne lata" I dodam jeszcze nowy, ale nawiązujący do klasyka z lat 80tych "Kobra Kai" Bill Corsby show też był świetny, ale tego już nigdzie nie można znaleźć Odpowiedz Link Zgłoś
kochamruskieileniwe Re: A stare seriale? 05.11.20, 07:50 Wiele już wymieniono. Z polskich młodzieżowych: Do przerwy O:1 Wakacje z duchami Pan Samochodzik i templariusze Z dorosłych (*/-) Wszystkie stworzenia duże i małe. Z biegiem lat, z biegiem dni. Obejrzałabym sobie jeszcze raz Sagę Rodu Palliserów - bo oglądałam ją wiele lat temu (jak była w TV emitowana) - dopiero wtedy bym powiedziała, czy się mocno zestarzała, czy nie. Odpowiedz Link Zgłoś
mama_i_zona Re: A stare seriale? 05.11.20, 08:12 Uwielbiam "Dom", a ostatnio odświeżyłam sobie "07 zgłoś się". Odpowiedz Link Zgłoś
mamolka1 Re: A stare seriale? 05.11.20, 08:47 A kto się przyzna do oglądania tak ambitnych produkcji jak Herkules, Ksena wojownicza księżniczka, Drużyna A, kultowy McGywer itd? Ile ja się naśmiałam przy tych dziełach to się nie da opisać 😜😜 Odpowiedz Link Zgłoś
lot_w_kosmos Re: A stare seriale? 05.11.20, 09:20 Do tego zawsze przyzna się mój małżonek Odpowiedz Link Zgłoś
aqua48 Re: A stare seriale? 05.11.20, 09:59 mamolka1 napisała: > A kto się przyzna do oglądania tak ambitnych produkcji jak > Herkules, Ksena wojownicza księżniczka, Drużyna A, kultowy McGywer itd? > Ile ja się naśmiałam przy tych dziełach to się nie da opisać 😜😜 Ja, ja, Herkulesa, Ksenę i Mc Gywera oglądałam z wypiekami. Od żelazka g bo to dla mnie świetne seriale "do prasowania". Odpowiedz Link Zgłoś
simply_z Re: A stare seriale? 05.11.20, 12:42 ja tez ale w zasadzie zawsze mnie nudzily. Najbardziej podobal mi sie odcinek kiedy Xena uwiklala sie w romans z Herculesem<3. druzyna A byla fajna i jeszcze zar tropikow eh. Odpowiedz Link Zgłoś
zlajedza Re: A stare seriale? 17.11.20, 23:26 ginger.ale napisała: > Ja oglądałam McGyvera > Ja też i drużynę A oraz nie wiem jak się to pisze ale demcy i coś tam na tropie. Odpowiedz Link Zgłoś
bialeem Re: A stare seriale? 05.11.20, 13:06 No ba! McGywer i drużynę A z ojcem żeśmy liczyli ile samochodów wybuchnie. Xena była obowiązkowa. Herk raczej meeeh. Zrobiłam sobie kiedyś maraton odcinków różnych seriali z motywem zapętlonego dnia i ten w Xenie był jednym z moich ulubionych. Odpowiedz Link Zgłoś
lumeria Re: A stare seriale? 05.11.20, 13:11 >Herkules, Ksena wojownicza księżniczka, Drużyna A, kultowy McGywer itd? Oglądałam z wypiekami w ubiegłym stuleciu. Teraz nie przetrawiłam - nudne. Podobnie mam z Kojakiem, Colombo i starym Szerlockiem z Jeromy'm Brettem (uwielbialam!) Nawet Star Trek New Generation, który obsesyjnie oglądałam juz nie jest "tym" do czego chciałabym wracać. Odpowiedz Link Zgłoś
martishia7 Re: A stare seriale? 05.11.20, 13:13 Oglądało się, oglądało, ale chociaż leciały u nas mniej więcej w podobnym czasie, to to są seriale z różnych epok. McGyver i Drużyna A to lata 80' pełną gębą, Xena i Hercules to już fala połowy lat 90'. Jeszcze Nikita, Michael z Nikity uzupełnia moje Top 3 największych nastoletnich miłości z TV Jeszcze mi brakuje Ostrego dyżuru, jakoś nikt nie wspomina. Odpowiedz Link Zgłoś
lumeria Re: A stare seriale? 05.11.20, 13:17 A oglądałyście "Highlander"? (u-wiel-bia-lam!) "Buffy the Vampire Slayer"? Odpowiedz Link Zgłoś
martishia7 Re: A stare seriale? 05.11.20, 13:26 > A oglądałyście "Highlander"? O tak. jeszcze z podobnego nurtu i czasu - Robin z Sherwood (Michael Praed, *sigh*) oraz Młody Indiana Jones (Sean Patrick Flannery, *sigh again*). > "Buffy the Vampire Slayer" No proszę Cię, wyżej napisałam, że David Boreanaz jako Angel to na wieki wieków amen moja pierwsza miłość z TV. Z Buffy nigdy nie dotarłam dalej jak 4 sezon, ale chyba się w końcu zbiorę w sobie i obejrzę, tylko muszę ogarnąć sobie DVD, bo na żadnym streamingu w Pl nie dają.. W ramach wielkiego renesansu zamówiłam sobie właśnie na gwiazdkę Angela na DVD kompletne wydanie 5 sezonów, bo nigdy nie obejrzałam do końca Odpowiedz Link Zgłoś
lumeria Re: A stare seriale? 05.11.20, 13:31 >David Boreanaz Rozumiem, szacun. Później oglądałam "Bones" z dokładnie tego samego powodu. Odpowiedz Link Zgłoś
martishia7 Re: A stare seriale? 05.11.20, 13:35 > Później oglądałam "Bones" z dokładnie tego samego powodu. No to piąteczka, siostro Na początku to był jedyny powód, potem w sumie dobry serial z tego wyszedł, w swojej klasie. Do SEALSów na razie podchodzę nieufnie Odpowiedz Link Zgłoś
lumeria Re: A stare seriale? 05.11.20, 14:10 A, dzięki za namiar, SEALS nie oglądałam, zerknę. Odpowiedz Link Zgłoś
madi138 Re: A stare seriale? 05.11.20, 17:02 Nie dawno znalazłam wszystkie sezony na cda.pl i w końcu obejrzałam zakończenie. Odpowiedz Link Zgłoś
martishia7 Re: A stare seriale? 05.11.20, 17:46 Ta, z lektorem. No nie róbmy sobie takich rzeczy - szanujmy siebie i szanujmy przeciwnika Odpowiedz Link Zgłoś
simply_z Re: A stare seriale? 05.11.20, 13:18 a ally mcbeal?aa I bardzo lubilam policjantow z Miami. ostatnio gdzies lecieli, jeju ale sie wciagnelam. serio, fabula moze naiwna ale te stroje..klimacik lat 80-tych. cudo Odpowiedz Link Zgłoś
martishia7 Re: A stare seriale? 05.11.20, 13:39 Ostatnio moja przyjaciółka z mężem robiła sobie renesans Miami Vice (ścieżka dźwiękowa!) - jest na CDA, legalnie. Odpowiedz Link Zgłoś
jowita771 Re: A stare seriale? 05.11.20, 14:51 Ja uwielbiałam jeszcze Dempsey i Makepeace, ależ mi się ta dziewczyna podobała. Odpowiedz Link Zgłoś
21mada Re: A stare seriale? 14.11.20, 19:10 Ja akurat ich nie oglądałam, ale oglądałam za to coś jeszcze gorszego. Ciekawe czy ktoś pamięta brazylijskie telenowele Antonella i Stellina? Odpowiedz Link Zgłoś
bei Re: A stare seriale? 05.11.20, 08:49 Teatr telewizji- Kobra O7 Columbią Kojak Święty Najważniejszy dzień źycia Polskie drogi Karino Odpowiedz Link Zgłoś
lot_w_kosmos Re: A stare seriale? 05.11.20, 09:06 Ja zawsze obejrzę: Nad Niemnem, Noce i dnie, Dom, Lalkę Ile by razy nie powtarzali, zawsze przysiądę, nawet do przypadkowego odcinka. Wciąga mnie tez nieodmiennie wszystko, co dotyczy barwnych lat 70-tych. Wszystkie młodzieżówkikultowe od Tolka Banana poczynając. Odpowiedz Link Zgłoś
chlodne_dlonie Re: A stare seriale? 05.11.20, 11:10 ..pierwszy z brzegu, do którego chętnie wróciłabym - 'JAG Wojskowe Biuro Śledcze' Odpowiedz Link Zgłoś
bialeem Re: A stare seriale? 05.11.20, 13:03 Oglądałam ostatnio. Trochę się zestarzał, ale Harm ciągle piękny Odpowiedz Link Zgłoś
jowita771 Re: A stare seriale? 05.11.20, 14:55 O tak, ten facet jest nieprzyzwoicie piękny. Ja pamiętam jeszcze, że oglądałam Remingtona Steele'a i zachwycałam się młodym Brosnanem, też piękny. Odpowiedz Link Zgłoś
chlodne_dlonie Re: A stare seriale? 05.11.20, 19:47 😊 zgadza się, 'chłopaki' dają radę 👌👌 Odpowiedz Link Zgłoś
jolie Re: A stare seriale? 05.11.20, 11:17 Niektóre z wymienionych tutaj seriali jak najbardziej moim zdaniem się postarzały. Ja na okrągło mogę oglądać "Chłopów", "Noce i dnie", "Dom" (pierwsza seria) Z tych, które się zestarzały, ale je lubię to "Zielona miłość" z młodą Pacułą i "Polskie drogi" (tu wnerwiają tylko historyczne zakłamania). Odpowiedz Link Zgłoś
monique_alt Re: A stare seriale? 05.11.20, 12:09 Kochane kłopoty. Uwielbiałam jako dziecko a ostatnio obejrzałam ciurkiem wszystkie sezony na Netflix. Odpowiedz Link Zgłoś
iasonmink Re: A stare seriale? 05.11.20, 12:30 Tajemnica Sagali. Mojej nastolatce też się podobał. Odpowiedz Link Zgłoś
elenazavaloru Re: A stare seriale? 05.11.20, 12:59 Mój ulubiony stary serial to "Dom" Odpowiedz Link Zgłoś
lumeria Re: A stare seriale? 05.11.20, 13:05 Pod jednym dachem - czeski, jest na jutubie Ania z Zielonego Wzgorza z lat 80 Duma i uprzedzenie z lat 80 Jane Eyre z lat 80 z Timothy'm Daltonem Domek na Prerii Dr. Quinn Are you being served Ze starych filmów - Marty Odpowiedz Link Zgłoś
nenia1 Re: A stare seriale? 05.11.20, 13:27 Z polskich to Stawka większa niż życie i 07 zgłoś się, lubię też Noce i dnie, z zagranicznych Crime Story, Skrzydła, Miasteczko Twin Peaks. Odpowiedz Link Zgłoś
lumeria Re: A stare seriale? 05.11.20, 13:33 A Montalbano? Super wloski serial. Potem jeszcze "Mlody Montalbano" Odpowiedz Link Zgłoś
bobby_marley Re: A stare seriale? 05.11.20, 13:37 Z Wloskich jeszcze Osmiornica. Lubilam rowniez te historyczne, Krolowa Bona, Przylbice I kaptury. Odpowiedz Link Zgłoś
stories_of_old Re: A stare seriale? 05.11.20, 13:57 Colombo, no po prostu uwielbiam gościa Przyjaciół oglądam zawsze, jak mi gorzej w życiu. Ze staroci, ale w sumie mało pamiętam fabułę, więc nie wiem, czy warto wracać "W labiryncie" Odpowiedz Link Zgłoś
viridiana73 Re: A stare seriale? 05.11.20, 14:46 Warto. Ostatnio "W labiryncie" leciało na TVP Seriale, byłam zaskoczona jak przez zaledwie 30 lat zmieniliśmy się my, obyczaje, mentalność, relacje międzypokoleniowe. Choćby dlatego warto. Odpowiedz Link Zgłoś
azjazameryki Re: A stare seriale? 05.11.20, 16:47 viridiana73 napisał(a): > Warto. > Ostatnio "W labiryncie" leciało na TVP Seriale, byłam zaskoczona jak przez zale > dwie 30 lat zmieniliśmy się my, obyczaje, mentalność, relacje międzypokoleniowe > . Choćby dlatego warto. Uwielbiał ten serial jako podrośnięta nastolatka . Chętnie bym obejrzała jeszcze raz. Odpowiedz Link Zgłoś
madi138 Re: A stare seriale? 05.11.20, 17:05 Jest na stronie vod tvp. Jakiś czas temu go sobie przypomniałam i też bylam w lekkim szoku. Odpowiedz Link Zgłoś
asia_i_p Re: A stare seriale? 05.11.20, 14:40 Mój mąż lubi "Daleko od szosy" właśnie za to, co piszesz, ja kocham "Dom" i w zasadzie wszystie polskie kostiumówki. "Ziemię obiecaną" uważam za przykład adaptacji lepszej od oryginału, uważam, że postaci Trawińskiego, Trawińskiej i Borowieckiego są dużo konsekwentniej poprowadzone i psychologicznie, i, że tak powiem, dramaturgicznie (SPOILER - cudowne ocalenie Trawińskiego i moralna przemiana Borowieckiego zawsze mi trąciły wishful thinking). Odpowiedz Link Zgłoś
jolie Re: A stare seriale? 05.11.20, 17:08 >cudowne ocalenie Trawińskiego i moralna przemiana Borowieckiego zawsze mi trąciły wishful thinking). Wishful thinking to raz, nachalny i grubo ciosany dydaktyzm to dwa. A naiwna wiara w karmę to trzy. Odpowiedz Link Zgłoś
miodowa2 Re: A stare seriale? 05.11.20, 15:54 "Jak zdobywano dziki zachód" - czy ktoś pamięta? Można było oglądać w latach 1986-87 Odpowiedz Link Zgłoś
asia_i_p Re: A stare seriale? 05.11.20, 16:01 Pamiętam! Pamiętam, jak ją pszczoły pogryzły. Odpowiedz Link Zgłoś
miodowa2 Re: A stare seriale? 05.11.20, 16:22 Niewiele pamiętam - dziewczęciem byłam. O pszczołach wątku nie kojarzę. Jedna z młodych bohaterek została zgwałcona, strasznie to przeżyłam... Odpowiedz Link Zgłoś
arwena_11 Re: A stare seriale? 05.11.20, 20:27 Z polskich klasyków -Noce i dnie -Kariera Nikodema Dyzmy -Alternatywy -Zmiennicy -Janosik -Czterej Pancerni ( moje dzieciaki polubiły też jak były małe ) -Nad Niemnem -Ziemia Obiecana -Stawka Większa niż życie -Czarne Chmury Z zagranicznych -Allo allo -Co ludzie powiedzą? -Alf ( oglądaliśmy rodzinnie z dzieciakami i też zakochały się w Alfie ) -Detektyw w sutannie -Na wariackich papierach -Remington Steel ( tu pierwszy raz widziałam Pierca Brosnana ) -Ptaki ciernistych krzewów -Północ Południe -Doktor Quinn -Autostrada do nieba -Dotyk Anioła polskie młodzieżowe jakoś do mnie nie przemawiały, ale -Siedem życzeń, dało się oglądać -chłopak i dziewczyna z zagranicznych -Arabella -Domek na prerii - chociaż czasami wkurzał -Siódme niebo -Buffy postrach wampirów ( z Sarah Michelle Gellar i Davidem Boreanazem jako Angelem ) -Anioł Ciemności -Dynastia -BH90210 pewnie były i inne ale te zapadły najbardziej w pamięć. Jakby kto wiedział gdzie można obejrzeć Buffy i Anioła Ciemności - to proszę się wiedzą podzielić. David Boreanaz jako wampie z duszą hmmmm, rozmarzyłam się Odpowiedz Link Zgłoś
martishia7 Re: A stare seriale? 06.11.20, 10:43 Napisała wyżej koleżanka - cała BtVS i AtS jest na cda, ale z polskim lektorem - dla mnie to jest nie do przeskoczenia temat. Są też na dailymotion, ale czasami czegoś brakuje i jakość jest meh. Niestety oba seriale są tylko na Hulu, które jest niedostępne w Polsce, ale można założyć konto jak się ma VPN. Myślałam o tym, ale chyba po prostu pójdę w DVD. Aż mnie wzięło na wspominki, obejrzałam sobie wczoraj "Are you or have you ever been" - jeden z najlepszych odcinków AtS, jak Angel mieszkał w latach 50' w hotelu do którego potem się wprowadzili z agencją. Jest świetny. Odpowiedz Link Zgłoś
martishia7 Re: A stare seriale? 12.11.20, 16:12 Ok, wszystkie siedem sezonów Buffy jest na polskim Amazonie Prime. Angela nie ma, ale dopiero niedawno pojawił się na amerykańskim i brytyjskim Amazonie, więc pewnie niedługo można się spodziewać (co powoduje u mnie Fangirl Yay! Będzie oglądane!). Odpowiedz Link Zgłoś
arwena_11 Re: A stare seriale? 18.11.20, 11:03 o super, idę patrzeć jak to ogarnąć Odpowiedz Link Zgłoś
martishia7 Re: A stare seriale? 19.11.20, 12:50 Jeśli dawno nie oglądałaś, to lojalnie uprzedzam, że David B. jest aktorsko tak fatalny w pierwszym sezonie, że nie wiem czy bardziej mam ochotę sobie wydrapać oczy czy przebić bębenki uszne. Ale do patrzenia nieodmiennie sama przyjemność Odpowiedz Link Zgłoś
arwena_11 Re: A stare seriale? 19.11.20, 16:31 ja nie będę oglądać tego dla jego aktorstwa , , Odpowiedz Link Zgłoś
martishia7 Re: A stare seriale? 20.11.20, 13:11 Ja wiem, zdaję sobie tego sprawę, ale gdyby mu się nie poprawiło z czasem, to dla mnie byłby jednak chyba zbyt męczący. Najlepsze kawałki, w jego wydaniu to kiedy Angel jest złolem, i tam się naprawdę popisał. Odpowiedz Link Zgłoś
nickbezznaczenia Re: A stare seriale? 05.11.20, 21:37 Ten serial się w Polsce nie skończył. Odpowiedz Link Zgłoś
eilian Re: A stare seriale? 05.11.20, 19:22 Uwielbiałam "Skrzydła", "Przystanek Alaska", "MASH". Odpowiedz Link Zgłoś
nickbezznaczenia Re: A stare seriale? 05.11.20, 21:40 "Najdłuższa wojna nowoczesnej Europy" i" Z biegiem lat, z biegiem dni" Odpowiedz Link Zgłoś