Dodaj do ulubionych

Proszę o wsparcie

24.03.21, 20:34
Słuchajcie jestem podłamana, naprawdę ledwo żyję, choć wiem że nie o mnie chodzi. Mój kochany stary pies zaczął mieć problemy z oddychaniem poważne. Miał już operacje serca, podobnie też było ze dwa razy zapalenie płuc jak miał. Zauważyłam z godzinę temu, obdzwaniam kliniki, w mojej terminy za dwa tygodnie, mimo że jest tam stałym pacjentem zostawiliśmy tam wiele, wiele tysięcy- nie powinno mieć znaczenia, ale jestem rozżalona i przestraszona. Jutro rano idziemy do innego, nie chcę go męczyć teraz,w nocnej klinice jednej zamknięte bo lekarze dostali covid w drugiej nie dają gwarancji że go przyjmą... Chyba że się pogorszy. Serce mi się naprawdę kroi.
Obserwuj wątek
    • tereso Re: Proszę o wsparcie 24.03.21, 20:37
      Przepraszam, teraz widzę że może nie powinnam tego posta wysyłać, tzn nie umiem ocenić w tym momencie. Tak trudno patrzeć jak pracuje nad każdym oddechem.
      • antonina.n Re: Proszę o wsparcie 24.03.21, 20:40
        Szukaj jeszcze weta, który was przyjmie dzisiaj! Nie wiem gdzie mieszkasz, ale w większych miastach są całodobowe kliniki, w których przyjmują całą dobę. Napisz może o jakie miasto chodzi, może ktoś na forum coś doradzi.

Na pewno się uda. Niech go wet obejrzy, mam nadzieje, ze wam coś poradzi. Ściskam i trzymam kciuki.
    • bi_scotti Re: Proszę o wsparcie 24.03.21, 20:37
      A nie masz znajomego vet zeby chociaz pogadac przez telefon? Albo znajomego znajomego ... Ja bym pewnie podreczyla friends z nadzieja na contact z kims, kto sie zna i albo poradzi, albop uspokoi smile Good luck! Cheers.
      • tereso Re: Proszę o wsparcie 24.03.21, 20:39
        Dzięki za dobre słowo, nie znam, ale może zaraz się zbiore żeby pomyśleć.
    • pade Re: Proszę o wsparcie 24.03.21, 20:38
      Nie dziwię się, że jesteś rozżalona. Jak oni mogli Ci odmówić?
      Trzymam kciuki za znalezienie dobrego lekarza, za Twoją psinę i Ciebie. Trzymaj się mocno!
      • tereso Re: Proszę o wsparcie 24.03.21, 20:40
        Dziękuję.
      • annajustyna Re: Proszę o wsparcie 25.03.21, 08:01
        Dla mnie to też skandal.
      • luna980 Re: Proszę o wsparcie 25.03.21, 13:10
        Mam nadzieję że powiedziałaś im, że jesteś zawiedziona ich postawą wobec stałych klientów. ? Że to nie fer i że psuje ich opinię?
        Zadzwon tam jeszcze, serio nie powinni łaski robić w nagłych przypadkach.
        Zdrówka dla psa.
    • kosmos_pierzasty Re: Proszę o wsparcie 24.03.21, 20:38
      O, rany... Nie umiem nic doradzić, skoro kliniki obdzwoniłaś. Ale przytulam... I powrotu zdrowia życzę psu. Ile ma lat?
    • magdallenac Re: Proszę o wsparcie 24.03.21, 20:39
      tereso napisała:

> mimo że
      > jest tam stałym pacjentem zostawiliśmy tam wiele, wiele tysięcy- nie powinno m
      > ieć znaczenia, ale jestem rozżalona i przestraszona.

Oczywiście, że ma to znaczenie i masz prawo być wku🤬🤬🤬! Nie znam się na psach, ale trzymam kciuki, żebyś szybko znalazła pomoc i żeby z psem było wszystko ok. Próbowałaś szukać na psich grupach facebookowych? Na kocich zawsze polecają różnych genialnych lekarzy w danych miastach.
    • tereso Re: Proszę o wsparcie 24.03.21, 20:42
      Dziękuję serdecznie dziewczyny💚 idę działać dalej
      • magdallenac Re: Proszę o wsparcie 24.03.21, 20:46
        Tereso szukaj pomocy na psich grupach Facebookowych- znalazłam te najliczniejsze: psy to moja rodzina i psy!,
        • antonina.n Re: Proszę o wsparcie 24.03.21, 20:47
          O to bardzo dobra myśl z tym Facebookiem!
        • tereso Re: Proszę o wsparcie 24.03.21, 20:49
          magdallenac napisała:

> Tereso szukaj pomocy na psich grupach Facebookowych- znalazłam te najliczniejsz
          > e: psy to moja rodzina i psy!,
          Dziękuję 🍀 córka wróciła, siostra jej chłopaka zna weterynarza będziemy działać. Znikam i dziękuję
    • klementyna156 Re: Proszę o wsparcie 24.03.21, 20:44
      Jest wiele całodobowych klinik, które przyjmują od ręki, nie poddawaj się!
      Mam jedną koło siebie, mogę Ci podać namiar (pod Warszawą), jeśli jesteś gotowa jechać dalej. Na pewno w nagłym wypadku gdzieś przyjmą, co to w ogóle znaczy - za 2 tygodnie.
    • mysiulek08 Re: Proszę o wsparcie 24.03.21, 20:45
      takie €£&%$#! czasy !
      my tez czekalismy az laskawie przyjma nam Kluske (*) z powiekszonym okiem i bolem
      i tez zostawiamy u nich tysiace zl

lecznice z "marszu" nawet rozmawiac nie chcieli
      • karme-lowa Re: Proszę o wsparcie 24.03.21, 20:53
        Przytulam😔.
        Masz prawo czuć się rozżalona.
    • nigdynigdynigdy84 Re: Proszę o wsparcie 24.03.21, 20:53
      Szukaj kliniki całodobowwej.
      Jeśli nie masz jak dojechać, to taksówka/bolt/Uber
      Ewentualnie prosić o przyjazd do domu weterynarza
      • mysiulek08 Re: Proszę o wsparcie 24.03.21, 20:57
        wizyta domowa? w czasie pandemi? chyba snisz 🤨
        • nigdynigdynigdy84 Re: Proszę o wsparcie 24.03.21, 21:03
          W moim mieście rodzinnym dojeżdżają.
          Jedna klinika całodobowa ma coś na kształt ludzkiej karetki, i przyjeżdżają jeśli jest taka konieczność
          • mysiulek08 Re: Proszę o wsparcie 24.03.21, 21:07
            a sprawdzalas czy teraz przyjezdzaja?

u nas niestety nie, bo 'covid' sad
    • redwineiswhatilike Re: Proszę o wsparcie 24.03.21, 20:54
      Trzymaj się. Przytulam.
    • vivyan Re: Proszę o wsparcie 24.03.21, 21:02
      Trzymajcie się tam.💕
    • adriana.la.cerva Re: Proszę o wsparcie 24.03.21, 21:13
      Oj bardzo mi przykro kochana... trzymajcie się tam z pieskiem I dawaj znać. Napisz skąd jesteś może coś pomożemy.
    • eliszka25 Re: Proszę o wsparcie 24.03.21, 21:17
      Nic dziwnego, że jesteś rozżalona. Też bym była. Trzymam kciuki, żebyście znaleźli jakąś klinikę całodobową albo coś.
    • tereso Re: Proszę o wsparcie 25.03.21, 07:54
      Bardzo bardzo Wam dziękuję za wsparcie. Jesteście nieocenione naprawdę. Pies najprawdopodobniej ma mocna infekcję, pomógł steryd wziewny,dziś że względu na jego kardiologiczne obciążenie będzie jeszcze diagnostyka poszerzona. Myślałam czemu mnie to tak aż wczoraj lupnelo. Pewno dwie sprawy : kocham tego psa, widzę, że już bliżej mu niż dalej do końca, ciężko patrzeć na cierpienie. Druga: jakiś czas temu na sorze odesłano mojego ojca z wylewem ( nierozpoznanym) ja mu towarzyszyłam, tak mi go żal było i jest.i wściekłość że tak mało starannie go zbadano zaniedbano podstawowe badania. Leczenie znalazł kolejnego dnia w szpitalu po uruchomieniu znajomości ( tego dnia kiedy były objawy przecież mieliśmy opinie neurologa z SOR że jest ok to nie szukaliśmy) . Wyszedł z tego w bardzo dużej mierze. Ale ta złość i poczucie bezradności chyba na mnie spłynęły , złość że nie odpisano mu na list który złożył po wszystkim( rozumiem czemu nie odpisano, się jednak), skarżyć szpitala nie chciał, rozumiem to, bardziej potrzebował spokoju niż przyznania racji. Ale trudno przyjąć taki system. Chyba to mi się uruchomiło jak wczoraj nas nigdzie nie chcieli przyjąć
      • magdallenac Re: Proszę o wsparcie 25.03.21, 13:06
        Cieszę się, że znalazłaś pomoc. Ja bym chyba na spokojnie skontaktowała się z właścicielami kliniki i podziękowała za współpracę, opisując dlaczego, posiłkując się sumami jakie wydaliście do tej pory na leczenie u nich i na spokojnie poszukałabym jakiejś polecanej lecznicy w Waszym mieście.
        • tereso Re: Proszę o wsparcie 25.03.21, 14:22
          Właśnie się zastanawiam nad tym tylko piesek miał tak skomplikowaną operację kardiologiczną, nawet specjalista ze Szwajcarii go operowałsmile muszę sprawdzić, czy inne kliniki oferują pomoc na takim poziomie.
          • tereso Re: Proszę o wsparcie 25.03.21, 14:23
            wiem, jak to brzmismile po prostu akurat przyjeżdżał a była to szansa na życie- minęło już kilka lat, w dobrym zdrowiu
      • hrabina_niczyja Re: Proszę o wsparcie 25.03.21, 14:06
        Cieszę się. A na przyszłość nie dzwonić a walić prosto do czynnej kliniki z tekstem stan nagły. A na dziś iść do tej swojej Lecznicy i opier...ć od góry do dołu. Ja bym się nie cackała.
        • tereso Re: Proszę o wsparcie 25.03.21, 14:23
          smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka