Dodaj do ulubionych

Szukam bluzy :)

05.05.21, 09:36
Jako, że ematka wie wszystko i jest modową wyrocznią, polećcie proszę gdzie szukać bluzy.
Kryteria następujące:
- cieplutka, bawełniana
- z kapturem lub bez
- w jednym kolorze lub więcej, ale nie przesadnie wzorzysta- zależy mi, by pasowała do różnych dołów.
- sięgająca raczej do tyłka, a nie jakaś długa/workowata. Nie chcę się w niej utopić.
Jakieś pomysły?
Obserwuj wątek
    • magata.d Re: Szukam bluzy :) 05.05.21, 09:51
      Też szukałam i mogę ci napisać, gdzie nie kupować wink Kupiłam w bonprix (to była pierwsza i ostatnia rzecz tam kupiona przeze mnie) i odesłałam od razu, bez mierzenia, tylko zobaczyłam i dotknęłam (kiepska jakość, kolor nie taki). Kupiłam w hm, fajnie uszyta, fajny kolor, fajnie się nosi, ale tez kiepska jakość, szybko się mechaci, już po pierwszym praniu czy nawet tylko noszeniu. Kupiłam w reserved, wydaje się lepsza od hm, nosiłam na razie rzadziej, ale nie zmechacila się tak szybko jeszcze, jak ta z hm, ale co będzie dalej nie wiadomo, także tu ostrożnie. W van graaf są tez bluzy, tak jest lepsza jakość, ale jeszcze bluz tam nie kupowałam to nie wiem.
      • dziewczynka.na.karuzeli Re: Szukam bluzy :) 05.05.21, 10:00
        4f ma dobre jakościowo bluzy, ale nie wiem czy spełniają kryteria smile
        • magata.d Re: Szukam bluzy :) 05.05.21, 16:27
          dziewczynka.na.karuzeli napisał(a):

> 4f ma dobre jakościowo bluzy, ale nie wiem czy spełniają kryteria smile

Chyba maja więcej poliestru niż bawełny i mają krój, jakiego nie lubię, czyli dopasowane, wąskie i długie.
      • marta.graca Re: Szukam bluzy :) 05.05.21, 10:00
        Miałam z hm parę ładnych lat temu i była super- niestety wracając z wakacji zostawiłam ją na lotnisku. W Reserved byłam wczoraj i bluzy fatalnej jakości były- cieniutka szmaciasta bawełna w spranych kolorach ( ogólnie wg mnie Reserved strasznie się zepsuł).
        • magata.d Re: Szukam bluzy :) 05.05.21, 16:25
          No to ja mam z reserved grubszą, własnie taką mięsistą (ale kupioną parę miesięcy temu) i pierwsze wrażenie super, kolor piękny błękitny i dużo lepiej wygląda od tej z hm. No ale o trwałości się jeszcze nie mogę wypowiedzieć. I kupowałam on-line, w sklepie stacjonarnym to dla mnie wszystko szmatławe, dla dziecka tam kupują, bo wzory ok, ale jakościowo jednosezonówki, co w przypadku dziecka mi nie przeszkadza.
      • miriam_73 Re: Szukam bluzy :) 05.05.21, 10:33
        Miałam bluzę z HM, była super miękka i wygodna, błękitną, rozpinaną z kapturem, niestety złapała mi w część włókien ciemniejszy kolor i jakieś licho podkusiło mnie, żeby posłużyć się preparatem, który sprawdzał mi się już wcześniej (np. miałam błękitną koszulkę z maziajami w kolorze białym, która złapała trochę różu - elegancko mi to wyciągnął) - z bluzy błękitnej zrobiła się buro-beżowa... sad Są wygodne bluzy w Reserved w kilku ładnych pastelowych kolorach oraz w C&A - kupiłam wczoraj błękitną smile
        • georgia.guidestones Re: Szukam bluzy :) 05.05.21, 10:39
          Splowiale mozna zafarbowac w pralce - jest taka farba Simolicol, chyba kilkanascie lub wiecej kolorow. Tylko uwaga - jesli jest ponad 30% poliestru w skladzie materiału na bluzę, to nie zafarbuje tak dobrze, i poliestrowe nici na szwach też oszczędzi.
          • miriam_73 Re: Szukam bluzy :) 05.05.21, 10:44
            Nici na szwach pozostały błękitne, takoż suwak. Odbarwił się tylko sam materiał sad
        • magata.d Re: Szukam bluzy :) 05.05.21, 16:29
          miriam_73 napisała:

> Miałam bluzę z HM, była super miękka i wygodna, błękitną, rozpinaną z kapturem
          > , niestety złapała mi w część włókien ciemniejszy kolor i jakieś licho podkusi
          > ło mnie, żeby posłużyć się preparatem, który sprawdzał mi się już wcześniej (np
          > . miałam błękitną koszulkę z maziajami w kolorze białym, która złapała trochę r
          > óżu - elegancko mi to wyciągnął) - z bluzy błękitnej zrobiła się buro-beżowa...
          > sad Są wygodne bluzy w Reserved w kilku ładnych pastelowych kolorach oraz w C&A
          > - kupiłam wczoraj błękitną smile
          Z C&A mam jedną od lat, dobra jakość. Zapomniałam.
      • dziewczyna_kolegi Re: Szukam bluzy :) 05.05.21, 11:03
        Tylko superdry, bluzy nie do zdarcia, wysyłają do PL albo na zalando.
        • magata.d Re: Szukam bluzy :) 05.05.21, 16:30
          dziewczyna_kolegi napisała:

> Tylko superdry, bluzy nie do zdarcia, wysyłają do PL albo na zalando.

Większość chyba ma brzydkie nadruki i takie długie, wąskie są.
          • dziewczyna_kolegi Re: Szukam bluzy :) 05.05.21, 21:44
            Nie wszystkie są pstrokate, niektóre mają dyskretne logo. Te które ja kupuję mają standardową długość, jak chcę żeby była luźniejsza biorę wiekszy rozmiar. Teraz mają też dużo modeli oversize.
      • mamaemmy Re: Szukam bluzy :) 05.05.21, 11:34
        Jak chcesz porządnej jakości to polecam nubee.
      • mikams75 Re: Szukam bluzy :) 05.05.21, 11:49
        troche obonie bonprixa - nie zrazaj sie, oni maja bardzo nierowna jakosc - sa szmaty jak ta bluza i tez nie raz odsylalam ale mam kilka swietnych rzeczy od nich.
        • magata.d Re: Szukam bluzy :) 05.05.21, 16:32
          mikams75 napisała:

> troche obonie bonprixa - nie zrazaj sie, oni maja bardzo nierowna jakosc - sa s
          > zmaty jak ta bluza i tez nie raz odsylalam ale mam kilka swietnych rzeczy od ni
          > ch.

Tak? To może jeszcze kiedyś spróbuję. Bo faktycznie sie zraziłam po tym pierwszym razie.
    • magata.d Re: Szukam bluzy :) 05.05.21, 09:52
      Jak znajdziesz cos dobrej jakości to daj znać.
    • ga-ti Re: Szukam bluzy :) 05.05.21, 09:55
      Dzieciaki mają z hm, ca i croppa, jakość współgra z ceną smile choć te z cropp chyba najmniej się mechacą.
    • huang_he Re: Szukam bluzy :) 05.05.21, 09:59
      Mybasic.com
      • marta.graca Re: Szukam bluzy :) 05.05.21, 10:04
        Właśnie o coś takiego mi chodziło smile Niestety S-ki za długie dla mnie...
    • kosmos_pierzasty Re: Szukam bluzy :) 05.05.21, 10:00
      Zalando
    • swinka-morska Re: Szukam bluzy :) 05.05.21, 10:01
      www.jusi.pl
    • georgia.guidestones Re: Szukam bluzy :) 05.05.21, 10:12
      Naketano, ale teraz to juz raczej drugi obieg. Zawineli sie rok temu.
    • primula.alpicola Re: Szukam bluzy :) 05.05.21, 10:17
      MKTP
      Mosquito
    • ichi51e Re: Szukam bluzy :) 05.05.21, 10:17
      GAP
    • kanna Re: Szukam bluzy :) 05.05.21, 10:29
      Dziś przyszła paczka z Zalando, a w niej 6 takich bluz dla mojej nastolatki - pastelowe, z kangurką, kapturem, mięciutkie.
      5 odsyłam, ale jedna zostaje. Uff.
    • gulcia77 Re: Szukam bluzy :) 05.05.21, 10:30
      Mój młody lubi bittersweetparis.pl Zobacz tam.
    • ursula.iguaran Re: Szukam bluzy :) 05.05.21, 10:57
      Mam bluzę z polskiej firmy ZygZak.
      Córka ma od nich bluzę i sukienkę.
      Niezła jakość.

www.zygzak.net/
    • happy_end Re: Szukam bluzy :) 05.05.21, 11:23
      Nubee

• lodomeria Re: Szukam bluzy :) 05.05.21, 11:34
      Kup wyprodukowane w Polsce:
      pantuniestal.com/kategoria/bluzy-dla-pan

Albo wyprodukowane w szczytnym celu:
      unipride.pl/produkt/bluza-jednorozec-szara/
      • lodomeria Re: Szukam bluzy :) 05.05.21, 11:40
        Dalszy ciąg polskich produkcji:
        www.riskmadeinwarsaw.com/en/shop/categories/sweatshirts-and-sweaters/

byinsomnia.com/pl/73-bluzy
        • georgia.guidestones Re: Szukam bluzy :) 05.05.21, 14:15
          tyszert ma fajne bluzy tyszert.com/kategoria/kobieta/bluzyigolfy/
          • lodomeria Re: Szukam bluzy :) 05.05.21, 15:07
            Rzeczywiście fajnie wyglądają! Masz? Na żywo też takie ładne te ich kroje?
    • fifiriffi Re: Szukam bluzy :) 05.05.21, 11:44
      Polecam bluzy Juju
      Albo z meaow pins
      • fifiriffi Re: Szukam bluzy :) 05.05.21, 11:45
        Oczywiście szyte na rozmiar i wg "widzimisie" smile
    • nikita1908 Re: Szukam bluzy :) 05.05.21, 11:46
      Zalando np esprit, gap - świetna jakosc
    • purchawka2020 Re: Szukam bluzy :) 05.05.21, 13:41
      Mam jedną wybitną bluzę - firmy naketano.
      Chodzę w niej prawie codziennie od kilku lat- , piorę raz w tygodniu i śladów zużycia nie widzę./
      Nie ma pod spodem "misia"ale jest z fajnej, grubej bawełny.
      • swinka-morska Re: Szukam bluzy :) 05.05.21, 13:48
        Naketano się niestety zwinęło.
    • a-bara Re: Szukam bluzy :) 05.05.21, 13:46
      Te tez są niezłe.
      Szyte w Polsce, Bytom.

lalkaodserca.pl/kategoria/bluzy
    • ykke Re: Szukam bluzy :) 05.05.21, 14:15
      Wczoraj kupiłam w reserved jasniutki szary melanż. Mieciutka i milutka, z kapturem. Miała metke eko wave, więc moze jakas lepsza bawełna. I blado żółta bez kapturka. W ogóle bluz było mnóstwo w różnych bladych kolorach.
      • patir23 Re: Szukam bluzy :) 05.05.21, 14:17
        Kupiłam umbro. Super jest
      • marta.graca Re: Szukam bluzy :) 05.05.21, 14:26
        Oglądałam te blade kolory i jakoś zupełnie mi nie przypadły do gustu. Wyglądały jak sprane.
        • patir23 Re: Szukam bluzy :) 05.05.21, 16:15
          Mam czerwoną umbro. Jeszcze szara z diverse już kilka lat jest mega
    • amsterdama Re: Szukam bluzy :) 05.05.21, 14:16
      Big Star
    • ida_listopadowa Re: Szukam bluzy :) 05.05.21, 14:28
      A sprawdzałaś Femi stores? te bluzy sa wlasnie takie jak chcesz, wzorzyste, troche dluzsze, dobrej jakosci. Wygladaja niesamowicie i sa faktycznie inne. Problem tylko w cenie, ktora jest eeee nieprzyjazna
      • lewababa Re: Szukam bluzy :) 05.05.21, 15:48
        polecam KORTAS -polska firma , super jakość
        kupilam ostatnio tę bluzę- jest fantastyczna smile
        www.kortas.com/pl/products/bluza-hemet-yellow-978
        polecam też NUBEE
        nubee.pl/
        A jeśli masz ochotę na coś totalnie wg swojego projektu, to polecam Kryształową Igłę na FB
        Dziewczyna szyje super ciuchy-ja sobie zaprojektowałam bluzę, wybrałam materiał i mam taką swoją jak dokladnie chciałam-polecam!!
      • klementyna156 Re: Szukam bluzy :) 05.05.21, 22:26
        ida_listopadowa napisała:

> A sprawdzałaś Femi stores?
        Fajne! Dzięki. Kliknęłam sobie żółciutką smile
    • marta.graca Re: Szukam bluzy :) 05.05.21, 16:06
      Dzięki dziewczyny! Tyle propozycji, że teraz nie będę umiała się zdecydować smile
      • asiaiwona_1 Re: Szukam bluzy :) 05.05.21, 22:16
        To ja jeszcze dorzucę botaniki.pl - żebyś miała jeszcze większy wybór wink
    • skat_0 Re: Szukam bluzy :) 05.05.21, 16:07
      Esprit, gap, hummel, puma i najcieplejsza (wrecz az za bardzo)z Superdry takie mam teraz, a i jeszcze czarna jakaś basic z next zaskakująco super trzyma kolor pomimo wieeeelu juz prań
      m.boozt.com/pl/pl/odziez-damska/swetry/bluzy-z-kapturem?page=2&order=price_asc
    • gris_gris Re: Szukam bluzy :) 05.05.21, 17:10
      COS
      Arket
      & Other Stories

Moim zdaniem sa najładniejsze i bardzo dobrej jakości.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka