flo-bo 16.05.21, 10:58 Znacie jakiś naprawdę dobry lek, suplement dodający energii, który pomaga walczyć z sennością i zmęczeniem? Coś co działa dość szybko - np. przy długich trasach samochodem, ale nie żadne drinki energetyczne Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dyzurny_troll_forum Re: Suplement naprawdę dodający energii 16.05.21, 11:09 flo-bo napisała: > > Znacie jakiś naprawdę dobry lek, suplement dodający energii, który pomaga walcz > yć z sennością i zmęczeniem? > Coś co działa dość szybko - np. przy długich trasach samochodem, ale nie żadne > drinki energetyczne Amfetamina działa całkiem nieźle.... Odpowiedz Link Zgłoś
flo-bo Re: Suplement naprawdę dodający energii 16.05.21, 11:24 Zapewne ale jednak nie zaryzykuję. Odpowiedz Link Zgłoś
kaka-llina Re: Suplement naprawdę dodający energii 16.05.21, 14:40 To samo miałam napisać.... Odpowiedz Link Zgłoś
qwirkle Re: Suplement naprawdę dodający energii 16.05.21, 11:21 Bodymax - to są witaminy z żeń szeniem... Działają na pewno, jeżeli dłużej się je bierze. Nie wiem, czy podziałają doraźnie. Odpowiedz Link Zgłoś
flo-bo Re: Suplement naprawdę dodający energii 16.05.21, 11:26 Dzięki z tego co czytałam to właśnie na dłuższe zażywanie specyfik. Tak doraźnie to prędzej kawa lub napój energetyczny, ale one są strasznie niezdrowe,ale wolałabym coś innego: dość zdrowe a efekt szybko. Dzięki za pomoc Odpowiedz Link Zgłoś
majenkir Re: Suplement naprawdę dodający energii 16.05.21, 14:22 Od kiedy kawa jest niezdrowa? Odpowiedz Link Zgłoś
allijja Re: Suplement naprawdę dodający energii 16.05.21, 14:35 kawa wypłukuje magnez z organizmu. sama, kiedy tylko wypijam za duzo kawy w ciagu dnia to miewam w nocy skurcze nog. A więc mozna powiedzieć, że jest niezdrowa. Kawa "wypłukuje" też wit D i wapń - no ale wtedy nie jest to od razu widoczne. Tak, jak w przypadku magnezu. ja rozumiem że lobby kawowe ma inne "dane;' ale moj organizm ma "dane" jakie mu służą - lub nie. 3-4 filiżanki kawy w ciągu dnia i zaraz pojawiają sie skurcze łydek w nocy. Odpowiedz Link Zgłoś
hanusinamama Re: Suplement naprawdę dodający energii 16.05.21, 23:33 A ja rozumiem ze ty z lobby suplementów? Jak dla mnie najzdrowiej sie poprostu wyspać ale jak się nie da to kawa. Nie suplementy w których mogą być najrózniejsze rzeczy. Od lat piję kawe w ilosci 5-6 duzych kaw dziennie. Nie mam problemu z magnezem, wapniem ani witaminą D (tak badałam poziom). Kwestia widać odpowiedniej diety. Odpowiedz Link Zgłoś
memphis90 Re: Suplement naprawdę dodający energii 17.05.21, 07:52 Kawa jest w piramidzie zdrowia jako czynnik prozdrowotny... "Wyplukiwanie" magnezu to jest znikome, wg badań 2 łyżki mleka wyrównują niedobór, "wypłukiwanie" wit D to już zupełna nieprawda. Odpowiedz Link Zgłoś
snakelilith Re: Suplement naprawdę dodający energii 17.05.21, 10:46 Kawa niczego nie wypłukuje i picie jej w umiarkowanych ilościach (do kilku filiżanek dziennie) ma udowodnione działanie prozdrowotne. Jej zły imidż wynikał z fałszywej interpretacji wyników badań. Kawa u wielu to okazja do wypalenia papierosa i walnięcia konjaczka, a palenie i alkohol wywołują masę negatywnych efektów, które długi czas przypisywano właśnie spożyciu kawy. Nowe badania biorą pod uwagę różne współczynniki. Skurcze zaś wywoływane są głównie przez odwodnienie i brak zwykłej soli. Na przykład wskutek długogodzinnego wysiłku i/albo postu/fatalnej diety. Niedobory mikroelementów u normalnie odżywiających się ludzi są też praktycznie wykluczone, ale zdarzają się u anorektyczek, więc tam szukałabym u ciebie przyczyny, a nie w piciu kawy. Odpowiedz Link Zgłoś
hanusinamama Re: Suplement naprawdę dodający energii 16.05.21, 23:31 No z tego co piszesz to kawa najzdorwsza. Suplementów bym nie tykała, energetyków tez nie Odpowiedz Link Zgłoś
taki-sobie-nick Re: Suplement naprawdę dodający energii 16.05.21, 23:52 Zdrowe i daje efekt? Wysypiać się. Odpowiedz Link Zgłoś
kokomaroko Re: Suplement naprawdę dodający energii 16.05.21, 11:28 Coca Cola, kawa? Odpowiedz Link Zgłoś
tola1990 Re: Suplement naprawdę dodający energii 16.05.21, 11:36 Guarana z kofeiną w tabletkach - na mnie działa fajnie, równomiernie i stosunkowo dlugotrwale Odpowiedz Link Zgłoś
woman_in_love Re: Suplement naprawdę dodający energii 16.05.21, 11:39 AMFETAMINA Odpowiedz Link Zgłoś
woman_in_love Re: Suplement naprawdę dodający energii 16.05.21, 11:50 "Podobnie jak w wypadku Brytyjczyków największym konsumentem stymulantów było lotnictwo. Od 1943 r. dystrybuowano je wśród załóg uczestniczących w długich misjach; „w każdym niezbędniku w amerykańskim bombowcu znajdowały się pakiety pięciomiligramowych tabletek Benzedryny”" (handlowa nazwa amfetaminy) Także nic lepszego nie znajdziesz. Odpowiedz Link Zgłoś
kasiamat00 Re: Suplement naprawdę dodający energii 16.05.21, 12:41 Modafinil (ktory zreszta zastapil amfetamine w zastosowaniach wojskowych). Odpowiedz Link Zgłoś
zuleyka.z.talgaru Re: Suplement naprawdę dodający energii 16.05.21, 12:45 amfetamina. Odpowiedz Link Zgłoś
katie3001 Re: Suplement naprawdę dodający energii 16.05.21, 12:47 Spalacze tłuszczow np Lipo 6 czy Man Scorch Odpowiedz Link Zgłoś
zuleyka.z.talgaru Re: Suplement naprawdę dodający energii 16.05.21, 12:49 Są lepsze. Np. synedrex Odpowiedz Link Zgłoś
ela.dzi Re: Suplement naprawdę dodający energii 16.05.21, 13:20 Shot z guaraną z Lidla. images.app.goo.gl/aw66xAH2Fz7FwvsSA Odpowiedz Link Zgłoś
mae224 Re: Suplement naprawdę dodający energii 16.05.21, 21:39 Czy tylko ja po każdej drzemce i każdym wstaniu mam 2-3 godziny wyjęte z życia?! Odpowiedz Link Zgłoś
bez.papryki Re: Suplement naprawdę dodający energii 17.05.21, 07:48 Nie tylko ty. Są ludzie, którym drzemki nie służą. Na przykład wstają wkurzeni że nie mogą pospać dłużej i porządnie. 3 godziny to minimum. mae224 napisała: > Czy tylko ja po każdej drzemce i każdym wstaniu mam 2-3 godziny wyjęte z życia? > ! Odpowiedz Link Zgłoś
allijja Re: Suplement naprawdę dodający energii 16.05.21, 14:04 ja zawsze, na długie trasy samochodowe, wrzucam do samochodu butle coli. Podobnie, jak muszę długo (kilkanaście godzin) pracować. Nic innego nie stawia mnie tak dobrze na nogi. Oczywiście, mowie o krótkotrwałym efekcie , na doraźne potrzeby na dłuższy efekt to jednak nic nie działa specjalnie dobrze. Bodymax też nie. Moze suplementy z koenzymem Q10, brałam kiedys ale to trzeba naprawdę wysokiej jakosci produktu = drogiego. Odpowiedz Link Zgłoś
smillla Re: Suplement naprawdę dodający energii 16.05.21, 14:26 Ja też głosujęna żeń-szeń. Czasem miałam od rana pracę, w której.musiałam być przytomna i błyskotliwa. Pomagało, a jednicześnie nie pobudzało nadmiernie. Odpowiedz Link Zgłoś
lumeria Re: Suplement naprawdę dodający energii 16.05.21, 14:43 Ginkgo biloba - działa podobnie jak kofeina. Odpowiedz Link Zgłoś
andaba Re: Suplement naprawdę dodający energii 16.05.21, 14:58 Znam, ale na receptę Odpowiedz Link Zgłoś
korniz Re: Suplement naprawdę dodający energii 16.05.21, 16:33 Ostatnio odkryłam suplement olimp sport.Ma dużo witamin i faktycznie mam więcej sil.Akurat zawsze szukam tam gdzie jest większa dawka wit b bo to one są przeciw zmeczeniu Odpowiedz Link Zgłoś
chicarica Re: Suplement naprawdę dodający energii 16.05.21, 16:48 Ibuprom zatoki. Odpowiedz Link Zgłoś
raczek47 Re: Suplement naprawdę dodający energii 16.05.21, 20:43 Mi lekarka poleciła preparat Sesja z żeń-szeniem na poprawę koncentracji ,kupiłam i do łykania i tabletki musujące, biorę 2x dziennie od jakiegoś miesiąca i chyba powoli zaczynam zauważać poprawę w myśleniu i koncentracji, więc możliwe, że działa, ale na pewno nie szybko 🙂 Odpowiedz Link Zgłoś
black_magic_women Re: Suplement naprawdę dodający energii 17.05.21, 10:07 Oj tak! Odkrylam dzięki ematce, ale ja mam b. niskie ciśnienie i nie pijam kawy. Odpowiedz Link Zgłoś
zurekgirl Re: Suplement naprawdę dodający energii 16.05.21, 21:05 Swego czasu, znaczy 20 lat temu, byly takie mususjace witaminki z zen szeniem, Plussssz costam sie nazywaly, niezwykle popularne wsrod studentow, mozna bylo cala noc sie uczyc lub balowac. Bardzo pomagaly w skupieniu. I dzialaly zdecydowanie szybko. Nie wiem, czy jeszcze istnieja. Odpowiedz Link Zgłoś
bananananas Re: Suplement naprawdę dodający energii 16.05.21, 22:06 Guma z nikotyną. Odpowiedz Link Zgłoś
kariwitch00 Re: Suplement naprawdę dodający energii 16.05.21, 23:09 kawa z masłem albo kawa z cytryną mają super pobudzające działanie. Odpowiedz Link Zgłoś
ichi51e Re: Suplement naprawdę dodający energii 16.05.21, 23:23 tussipect syrop na kaszel Odpowiedz Link Zgłoś
gorgonzola.novara Re: Suplement naprawdę dodający energii 17.05.21, 00:22 A ja powiem inaczej: 2 godziny przed snem zero ekranu Wyspanie 7 8 godzin Rano gimnastyka Woda z cytryną Kawa jedna I jest super energicznie Wieczorem sport Odpowiedz Link Zgłoś
taki-sobie-nick Re: Suplement naprawdę dodający energii 17.05.21, 00:35 A ty gdzie mieszkasz, nawiązując do innego wątku? Odpowiedz Link Zgłoś
gorgonzola.novara Re: Suplement naprawdę dodający energii 17.05.21, 07:58 Poza "Default City" Odpowiedz Link Zgłoś
taki-sobie-nick Re: Suplement naprawdę dodający energii 17.05.21, 22:50 Och, och, no jak dowaliłeś, spać nie będę mogła. Widziałeś kiedyś w ogóle żywego warszawiaka czy po prostu cierpisz na paranoję bez związku z realem? Odpowiedz Link Zgłoś
gorgonzola.novara Re: Suplement naprawdę dodający energii 18.05.21, 00:36 Jaka paranoje? Ja lubie Warszawę. Serio. Znam ja całkiem nieźle jak na pobyt tylko w delegacjach. Odpowiedz Link Zgłoś
taki-sobie-nick Re: Suplement naprawdę dodający energii 18.05.21, 00:44 Widzę właśnie, lubisz szalenie. Gdzie mieszkasz? - poza Default City. No, nie wstydź się, nie wstydź. Daj dowód patriotyzmu lokalnego. Czy cegły z całej Polski szły na odbudowę stolicy siedemdziesiąt sześć lat temu - o to pytasz w związku z "zamiłowaniem Warszawiaków do wyższych cen". Jaki mają związek ceny warszawskie z owymi cegłami? Czy zauważyłeś w Warszawie jakiekolwiek inne ceny (jedzenia, restauracji) poza cenami mieszkań? Odpowiedz Link Zgłoś
gorgonzola.novara Re: Suplement naprawdę dodający energii 18.05.21, 08:39 Default City to taki, żarcik, bo mieszkańcy stolicy podają tylko nazwę ulicy lub dzielnicy, tak jakby domyślnym miastem była Warszawa (bo każdy wie, że Puławska, Nieklańska czy Białołęka są w Warszawie). Otóż dużo rzeczy lubię w Warszawie. Ceny jedzenia i restauracji są oczywiście w Warszawie wysokie, dużo wyższe niż u mnie. Odpowiedz Link Zgłoś
gorgonzola.novara Re: Suplement naprawdę dodający energii 18.05.21, 08:57 Nicku, specjalnie dla Ciebie napisałem piękną laurkę Warszawy. Tutaj Odpowiedz Link Zgłoś
iberka Re: Suplement naprawdę dodający energii 18.05.21, 09:06 Dołączam do pytania z tym, że na mnie kofeina nie działa zupełnie. Odpowiedz Link Zgłoś
jaga34 Re: Suplement naprawdę dodający energii 22.05.21, 05:17 Mnie rozbudza wyprzedzanie. Gdy czuje się senna to zaczynam wyprzedzać inne auta, i to mnie rozbudza i dodaje adrenaliny. Odpowiedz Link Zgłoś
taniarada Re: Suplement naprawdę dodający energii 22.05.21, 06:06 jaga34 napisała: > Mnie rozbudza wyprzedzanie. Gdy czuje się senna to zaczynam wyprzedzać inne aut > a, i to mnie rozbudza i dodaje adrenaliny. Uważaj złotko byś się nie obudziła w innym świecie z tym wyprzedzaniem . Ostatnio jak jechałem z Niemiec A1 w kierunku Częstochowy to jakaś babka z Gdańska szalała bemwicą .Nawet mnie wyprzedziła z prawej strony . Odpowiedz Link Zgłoś
taniarada Re: Suplement naprawdę dodający energii 22.05.21, 06:00 Może to sobie przeczytaj.www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=j&url=https://f.kafeteria.pl/temat-3386568-stale-zmeczona/&ved=2ahUKEwituaKJs9zwAhXSB2MBHVrxCZQQFjAAegQIBRAC&usg=AOvVaw20nXsXZKWAojy2x15NfcHb Odpowiedz Link Zgłoś