Dodaj do ulubionych

Suplement naprawdę dodający energii

16.05.21, 10:58

Znacie jakiś naprawdę dobry lek, suplement dodający energii, który pomaga walczyć z sennością i zmęczeniem?
Coś co działa dość szybko - np. przy długich trasach samochodem, ale nie żadne drinki energetyczne
Obserwuj wątek
    • dyzurny_troll_forum Re: Suplement naprawdę dodający energii 16.05.21, 11:09
      flo-bo napisała:

>
      > Znacie jakiś naprawdę dobry lek, suplement dodający energii, który pomaga walcz
      > yć z sennością i zmęczeniem?
      > Coś co działa dość szybko - np. przy długich trasach samochodem, ale nie żadne
      > drinki energetyczne

Amfetamina działa całkiem nieźle....
      • flo-bo Re: Suplement naprawdę dodający energii 16.05.21, 11:24
        Zapewne wink ale jednak nie zaryzykuję.
      • kaka-llina Re: Suplement naprawdę dodający energii 16.05.21, 14:40
        To samo miałam napisać.... big_grin
    • qwirkle Re: Suplement naprawdę dodający energii 16.05.21, 11:21
      Bodymax - to są witaminy z żeń szeniem...
      Działają na pewno, jeżeli dłużej się je bierze. Nie wiem, czy podziałają doraźnie.
      • flo-bo Re: Suplement naprawdę dodający energii 16.05.21, 11:26
        Dzięki smile z tego co czytałam to właśnie na dłuższe zażywanie specyfik. Tak doraźnie to prędzej kawa lub napój energetyczny, ale one są strasznie niezdrowe,ale wolałabym coś innego: dość zdrowe a efekt szybko. Dzięki za pomoc smile
        • majenkir Re: Suplement naprawdę dodający energii 16.05.21, 14:22
          Od kiedy kawa jest niezdrowa?
          • allijja Re: Suplement naprawdę dodający energii 16.05.21, 14:35
            kawa wypłukuje magnez z organizmu.
            sama, kiedy tylko wypijam za duzo kawy w ciagu dnia to miewam w nocy skurcze nog.
            A więc mozna powiedzieć, że jest niezdrowa.
            Kawa "wypłukuje" też wit D i wapń - no ale wtedy nie jest to od razu widoczne. Tak, jak w przypadku magnezu.
            ja rozumiem że lobby kawowe ma inne "dane;' ale moj organizm ma "dane" jakie mu służą - lub nie.
            3-4 filiżanki kawy w ciągu dnia i zaraz pojawiają sie skurcze łydek w nocy.
            • hanusinamama Re: Suplement naprawdę dodający energii 16.05.21, 23:33
              A ja rozumiem ze ty z lobby suplementów? Jak dla mnie najzdrowiej sie poprostu wyspać ale jak się nie da to kawa. Nie suplementy w których mogą być najrózniejsze rzeczy. Od lat piję kawe w ilosci 5-6 duzych kaw dziennie. Nie mam problemu z magnezem, wapniem ani witaminą D (tak badałam poziom). Kwestia widać odpowiedniej diety.
            • memphis90 Re: Suplement naprawdę dodający energii 17.05.21, 07:52
              Kawa jest w piramidzie zdrowia jako czynnik prozdrowotny... "Wyplukiwanie" magnezu to jest znikome, wg badań 2 łyżki mleka wyrównują niedobór, "wypłukiwanie" wit D to już zupełna nieprawda.
            • snakelilith Re: Suplement naprawdę dodający energii 17.05.21, 10:46

Kawa niczego nie wypłukuje i picie jej w umiarkowanych ilościach (do kilku filiżanek dziennie) ma udowodnione działanie prozdrowotne. Jej zły imidż wynikał z fałszywej interpretacji wyników badań. Kawa u wielu to okazja do wypalenia papierosa i walnięcia konjaczka, a palenie i alkohol wywołują masę negatywnych efektów, które długi czas przypisywano właśnie spożyciu kawy. Nowe badania biorą pod uwagę różne współczynniki.
              Skurcze zaś wywoływane są głównie przez odwodnienie i brak zwykłej soli. Na przykład wskutek długogodzinnego wysiłku i/albo postu/fatalnej diety. Niedobory mikroelementów u normalnie odżywiających się ludzi są też praktycznie wykluczone, ale zdarzają się u anorektyczek, więc tam szukałabym u ciebie przyczyny, a nie w piciu kawy.
        • hanusinamama Re: Suplement naprawdę dodający energii 16.05.21, 23:31
          No z tego co piszesz to kawa najzdorwsza. Suplementów bym nie tykała, energetyków tez nie
        • taki-sobie-nick Re: Suplement naprawdę dodający energii 16.05.21, 23:52
          Zdrowe i daje efekt? Wysypiać się.
    • kokomaroko Re: Suplement naprawdę dodający energii 16.05.21, 11:28
      Coca Cola, kawa?
    • tola1990 Re: Suplement naprawdę dodający energii 16.05.21, 11:36
      Guarana z kofeiną w tabletkach - na mnie działa fajnie, równomiernie i stosunkowo dlugotrwale
    • woman_in_love Re: Suplement naprawdę dodający energii 16.05.21, 11:39
      AMFETAMINA
      • woman_in_love Re: Suplement naprawdę dodający energii 16.05.21, 11:50
        "Podobnie jak w wypadku Brytyjczyków największym konsumentem stymulantów było lotnictwo. Od 1943 r. dystrybuowano je wśród załóg uczestniczących w długich misjach; „w każdym niezbędniku w amerykańskim bombowcu znajdowały się pakiety pięciomiligramowych tabletek Benzedryny”" (handlowa nazwa amfetaminy)

Także nic lepszego nie znajdziesz.
        • kasiamat00 Re: Suplement naprawdę dodający energii 16.05.21, 12:41
          Modafinil (ktory zreszta zastapil amfetamine w zastosowaniach wojskowych).
    • zuleyka.z.talgaru Re: Suplement naprawdę dodający energii 16.05.21, 12:45
      amfetamina.
    • katie3001 Re: Suplement naprawdę dodający energii 16.05.21, 12:47
      Spalacze tłuszczow np Lipo 6 czy Man Scorch
      • zuleyka.z.talgaru Re: Suplement naprawdę dodający energii 16.05.21, 12:49
        Są lepsze. Np. synedrex
    • gryzelda.a Re: Suplement naprawdę dodający energii 16.05.21, 13:17
      Yerba mate?
    • ela.dzi Re: Suplement naprawdę dodający energii 16.05.21, 13:20
      Shot z guaraną z Lidla.
      images.app.goo.gl/aw66xAH2Fz7FwvsSA
    • shmu Re: Suplement naprawdę dodający energii 16.05.21, 13:23
      Drzemka
      • mae224 Re: Suplement naprawdę dodający energii 16.05.21, 21:39
        Czy tylko ja po każdej drzemce i każdym wstaniu mam 2-3 godziny wyjęte z życia?!
        • bez.papryki Re: Suplement naprawdę dodający energii 17.05.21, 07:48
          Nie tylko ty. Są ludzie, którym drzemki nie służą. Na przykład wstają wkurzeni że nie mogą pospać dłużej i porządnie. 3 godziny to minimum.

mae224 napisała:

> Czy tylko ja po każdej drzemce i każdym wstaniu mam 2-3 godziny wyjęte z życia?
          > !
    • allijja Re: Suplement naprawdę dodający energii 16.05.21, 14:04
      ja zawsze, na długie trasy samochodowe, wrzucam do samochodu butle coli.
      Podobnie, jak muszę długo (kilkanaście godzin) pracować.
      Nic innego nie stawia mnie tak dobrze na nogi.
      Oczywiście, mowie o krótkotrwałym efekcie , na doraźne potrzeby
      na dłuższy efekt to jednak nic nie działa specjalnie dobrze.
      Bodymax też nie.
      Moze suplementy z koenzymem Q10, brałam kiedys ale to trzeba naprawdę wysokiej jakosci produktu = drogiego.
    • smillla Re: Suplement naprawdę dodający energii 16.05.21, 14:26
      Ja też głosujęna żeń-szeń. Czasem miałam od rana pracę, w której.musiałam być przytomna i błyskotliwa. Pomagało, a jednicześnie nie pobudzało nadmiernie.
    • lumeria Re: Suplement naprawdę dodający energii 16.05.21, 14:43
      Ginkgo biloba - działa podobnie jak kofeina.
    • andaba Re: Suplement naprawdę dodający energii 16.05.21, 14:58
      Znam, ale na receptę smile
    • korniz Re: Suplement naprawdę dodający energii 16.05.21, 16:33
      Ostatnio odkryłam suplement olimp sport.Ma dużo witamin i faktycznie mam więcej sil.Akurat zawsze szukam tam gdzie jest większa dawka wit b bo to one są przeciw zmeczeniu
    • chicarica Re: Suplement naprawdę dodający energii 16.05.21, 16:48
      Ibuprom zatoki.
      • raczek47 Re: Suplement naprawdę dodający energii 16.05.21, 20:43
        Mi lekarka poleciła preparat Sesja z żeń-szeniem na poprawę koncentracji ,kupiłam i do łykania i tabletki musujące, biorę 2x dziennie od jakiegoś miesiąca i chyba powoli zaczynam zauważać poprawę w myśleniu i koncentracji, więc możliwe, że działa, ale na pewno nie szybko 🙂
      • black_magic_women Re: Suplement naprawdę dodający energii 17.05.21, 10:07
        Oj tak! Odkrylam dzięki ematce, ale ja mam b. niskie ciśnienie i nie pijam kawy.
    • zurekgirl Re: Suplement naprawdę dodający energii 16.05.21, 21:05
      Swego czasu, znaczy 20 lat temu, byly takie mususjace witaminki z zen szeniem, Plussssz costam sie nazywaly, niezwykle popularne wsrod studentow, mozna bylo cala noc sie uczyc lub balowac. Bardzo pomagaly w skupieniu. I dzialaly zdecydowanie szybko. Nie wiem, czy jeszcze istnieja.
    • bananananas Re: Suplement naprawdę dodający energii 16.05.21, 22:06
      Guma z nikotyną.
      • kariwitch00 Re: Suplement naprawdę dodający energii 16.05.21, 23:09
        kawa z masłem albo kawa z cytryną
        mają super pobudzające działanie.
    • ichi51e Re: Suplement naprawdę dodający energii 16.05.21, 23:23
      tussipect syrop na kaszel
    • gorgonzola.novara Re: Suplement naprawdę dodający energii 17.05.21, 00:22
      A ja powiem inaczej:
      2 godziny przed snem zero ekranu
      Wyspanie 7 8 godzin
      Rano gimnastyka
      Woda z cytryną
      Kawa jedna
      I jest super energicznie
      Wieczorem sport
      • taki-sobie-nick Re: Suplement naprawdę dodający energii 17.05.21, 00:35
        A ty gdzie mieszkasz, nawiązując do innego wątku?
        • gorgonzola.novara Re: Suplement naprawdę dodający energii 17.05.21, 07:58
          Poza "Default City" big_grin
          • taki-sobie-nick Re: Suplement naprawdę dodający energii 17.05.21, 22:50
            Och, och, no jak dowaliłeś, spać nie będę mogła. tongue_out

Widziałeś kiedyś w ogóle żywego warszawiaka czy po prostu cierpisz na paranoję bez związku z realem?

• gorgonzola.novara Re: Suplement naprawdę dodający energii 18.05.21, 00:36
              Jaka paranoje?
              Ja lubie Warszawę. Serio.
              Znam ja całkiem nieźle jak na pobyt tylko w delegacjach.
              • taki-sobie-nick Re: Suplement naprawdę dodający energii 18.05.21, 00:44
                Widzę właśnie, lubisz szalenie. Gdzie mieszkasz? - poza Default City.

No, nie wstydź się, nie wstydź. Daj dowód patriotyzmu lokalnego.

Czy cegły z całej Polski szły na odbudowę stolicy siedemdziesiąt sześć lat temu - o to pytasz w związku z "zamiłowaniem Warszawiaków do wyższych cen".

Jaki mają związek ceny warszawskie z owymi cegłami?

Czy zauważyłeś w Warszawie jakiekolwiek inne ceny (jedzenia, restauracji) poza cenami mieszkań?
                • gorgonzola.novara Re: Suplement naprawdę dodający energii 18.05.21, 08:39
                  Default City to taki, żarcik, bo mieszkańcy stolicy podają tylko nazwę ulicy lub dzielnicy, tak jakby domyślnym miastem była Warszawa (bo każdy wie, że Puławska, Nieklańska czy Białołęka są w Warszawie).
                  Otóż dużo rzeczy lubię w Warszawie.
                  Ceny jedzenia i restauracji są oczywiście w Warszawie wysokie, dużo wyższe niż u mnie.
                • gorgonzola.novara Re: Suplement naprawdę dodający energii 18.05.21, 08:57
                  Nicku, specjalnie dla Ciebie napisałem piękną laurkę Warszawy. Tutaj
    • iberka Re: Suplement naprawdę dodający energii 18.05.21, 09:06
      Dołączam do pytania z tym, że na mnie kofeina nie działa zupełnie.
    • tokyocat Re: Suplement naprawdę dodający energii 22.05.21, 01:59
      Kokaina
    • jaga34 Re: Suplement naprawdę dodający energii 22.05.21, 05:17
      Mnie rozbudza wyprzedzanie. Gdy czuje się senna to zaczynam wyprzedzać inne auta, i to mnie rozbudza i dodaje adrenaliny.
      • taniarada Re: Suplement naprawdę dodający energii 22.05.21, 06:06
        jaga34 napisała:

> Mnie rozbudza wyprzedzanie. Gdy czuje się senna to zaczynam wyprzedzać inne aut
        > a, i to mnie rozbudza i dodaje adrenaliny.
        Uważaj złotko byś się nie obudziła w innym świecie z tym wyprzedzaniem . Ostatnio jak jechałem z Niemiec A1 w kierunku Częstochowy to jakaś babka z Gdańska szalała bemwicą .Nawet mnie wyprzedziła z prawej strony .
    • taniarada Re: Suplement naprawdę dodający energii 22.05.21, 06:00
      Może to sobie przeczytaj.www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=j&url=https://f.kafeteria.pl/temat-3386568-stale-zmeczona/&ved=2ahUKEwituaKJs9zwAhXSB2MBHVrxCZQQFjAAegQIBRAC&usg=AOvVaw20nXsXZKWAojy2x15NfcHb

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka