7katipo 18.06.21, 21:14 Czy jak potnę i wymieszam kilka małosolnych i kilka gruntowych, to dobra sałatka wyjdzie? Czym ją by podrasować, jakiś sos, przyprawy? Do grilla ma być 🥒🥒🥒 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
stara_i_brzydka Re: Z ogórków 18.06.21, 21:38 Szczerze mówiąc to ma takie sytuacje mam zwykle gotowca Knorra (te małe "sosiki" sałatkowe) Jeśli nie masz, to ja bym nie łączyła małosolnych z gruntowymi, jakoś nie lubię. Pokrój je jakoś fajnie, gruntowe oprósz siła, pieprzem i juzy. Odpowiedz Link Zgłoś
tt-tka Re: Z ogórków 18.06.21, 22:01 Ja takze nie zhanbilabym malosolnych ani mieszaniem z innymi, ani sosem. To debesciaki same w sobie i ze soba Odpowiedz Link Zgłoś
szara.myszka.555 Re: Z ogórków 18.06.21, 22:00 No weź, masakra, będzie z tego kupa. Proponuję moją: 3 garście sałaty mix (masłowa, rukola, wszystko jedno) i w kostkę: pół jabłka, 3 garście mini pomidorków typu koktajlowego (na pół), papryka czerwona, pół ogórka, trochę sera korycińskiego (albo feta), 1 awokado, garść pestek dyni, sok z cytryny, oliwki czarne + łyżeczka bazylii suszonej, pół łyżeczki octu jabłkowego, sól, pieprz, sporo oliwy z oliwek. Bomba. Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: Z ogórków 18.06.21, 22:28 Czy ser koryncinski sie szybciej psuje niz twarog? Twarog do nas sprowadzaja ale koryncinski tylko raz kupilam. Nie ma Odpowiedz Link Zgłoś
szara.myszka.555 Re: Z ogórków 19.06.21, 23:04 W moim odczuciu koryciński trzyma się dłużej. Ale z drugiej strony - z twarogu robi się ser gliwiony w niektórych rejonach Polski, więc można uznać, że twaróg nie psuje się wcale Odpowiedz Link Zgłoś
satur9 Re: Z ogórków 19.06.21, 21:38 Dziękuję, ale "w kostkę: pół jabłka" już wszystko mówi o tej wymiotosałatce. A potem dochodzi ser koryciński z awokado, czyli psucie dwóch odrębnie dobrych produktów. Nie, dzięki, to jest śmieciowy syf. Odpowiedz Link Zgłoś
szara.myszka.555 Re: Z ogórków 19.06.21, 23:02 Zrobiłaś mi wieczór! 😁 Za to właśnie kocham to forum, uwielbiam obserwować wylewanie się jadu. Odpowiedz Link Zgłoś
mama_duzych_dzieci Re: Z ogórków 18.06.21, 22:25 kilka małosolnych, kilka gruntwych, peczek rzodkiewki i szypiorku skropic oliwa z oliwek ( mozna smakowa pikantną ) i jest super sałatka do grila. Odpowiedz Link Zgłoś
7katipo Re: Z ogórków 19.06.21, 20:45 No i zrobiłam. Pocięłam w cienkie paski gruntowe, małosolne, sól, pieprz biały, kropla octu winnego z winogron - bo nie miałam cytryny, cukier, oliwa, tymianek - miał być koperek, ale się okazało, że nie mam. Pyszna, Młody się zajadał. Głównie z myślą o nim robiłam, bo on za bardzo nie jest warzywny. Odpowiedz Link Zgłoś