Dodaj do ulubionych

Abonentki Legimi - pytanie

06.08.21, 13:09
Czy książki, których nie ma w abonamencie po jakimś czasie się w nim pojawiają, czy nie ma szans?
Chodzi o zwykła beletrystyczną książkę, wcześniejsze autora są w abonamencie.
Mam abonament od niedawna i jeszcze nie do końca wiem jak to działa.
Obserwuj wątek
    • hungaria Re: Abonentki Legimi - pytanie 06.08.21, 13:20
      Pojawiają. Ale nie ma reguły.
      • myosotisblue Re: Abonentki Legimi - pytanie 06.08.21, 13:24
        Dziękuję!

A orientacyjnie ile czasu to twa? 3 miesiąc, pół roku? Dłużej?
        Nie jest to raczej bestseller z pierwszych miejsc listy przebojów.
    • ewa_mama_jasia Re: Abonentki Legimi - pytanie 06.08.21, 13:23
      Mogą się pojawiać. Dlatego warto co jakiś czas sprawdzać, czy coś się nie zmieniło. I od razu ciekawe rzeczy wrzucać na półkę, bo w drugą stronę też to działa - książka, która była w abonamencie, przestaje w nim być albo w ogóle znika z Legimi. A jak wrzucisz na półkę, to już tam zostanie. Ja w tej chwili na półce "do przeczytania" mam ponad 1700 książek. Wielu z nich już nie ma w abonamencie.
      • myosotisblue Re: Abonentki Legimi - pytanie 06.08.21, 13:25
        To mi nie przyszło do głowy, dziekuję!
      • zona_glusia Re: Abonentki Legimi - pytanie 06.08.21, 13:44
        Dobrze wiedzieć. Dzięki smile
      • afro.ninja Re: Abonentki Legimi - pytanie 07.08.21, 06:32
        W sumie dziwne, ze tak jest. Ale np. jak rezygnowalam z legimi, napisalim ze utracę całą swoją półkę. A jak znowu wykupilam abonament, po zalogowaniu odkrylam, ze wszystkie ksiazki, ktore pobralam, mam na swojej.polce.
    • asiairma Re: Abonentki Legimi - pytanie 06.08.21, 13:24
      Czasami tak- po tygodniu czy po pół roku, czasami nie. Nie wiem czy "nigdy" czy to tylko kwestia czasu.
    • daniela34 Re: Abonentki Legimi - pytanie 06.08.21, 13:25
      Na jednej z grup czytelniczych w przypadku jednego z kryminałów czytałam, że umowa z Legimi jest taka, że przez pierwsze 6 m-cy odpłatnie, a potem w abonamencie.
    • myosotisblue Re: Abonentki Legimi - pytanie 06.08.21, 13:33
      Jeszcze jedno pytanie, skoro jesteście takie miłe.

Mam ksiązki w zakładce "wszystkie". Gdy utworze kolekcję i wrzucam książki np. do kolekcji "biografie" to ze "wszystkich" nie znikają. czy jeżeli bym wrzuciła do kosza książkę z półki "wszystkie" to z kolekcji "biografie" też zniknie? Bo starszny bałagan jest w tych "wszystkich i trudno coś znaleźć (choc do 1700 książek mi daleko).
      • ewa_mama_jasia Re: Abonentki Legimi - pytanie 06.08.21, 13:50
        Nawet jak utworzysz sobie z 10 półek i poukładasz na nich książki, to w zakładce "wszystkie" masz wszystkie, łącznie z poukładanymi. Można powiedzieć, że na inne półki nie przenosisz, tylko kopiujesz.
    • jehanette Re: Abonentki Legimi - pytanie 06.08.21, 13:52
      Różne wydawnictwa mają różną politykę, niektóre udostępnaiją od razu w abonamencie, inni po jakims czasie. Najlepiej spytać na FB Legimi, bardzo szybko odpowiadają i udzielają informacji smile
    • tilijka123 Re: Abonentki Legimi - pytanie 06.08.21, 14:35
      Czasem tak.
    • pyza-wedrowniczka Re: Abonentki Legimi - pytanie 06.08.21, 19:02
      To zależy. Najlepiej sprawdzić dane wydawnictwo w Legimi, czy mają tam swoje książki np. sprzed 4 miesięcy. Nie wszyscy chcą współpracować z Legimi (np. Znak i Otwarte chyba nie udostępniają tam książek)
    • gulcia77 Re: Abonentki Legimi - pytanie 07.08.21, 09:31
      Sprawdzaj co jakiś czas wyszukując po wydawnictwie.
    • welcome_back Re: Abonentki Legimi - pytanie 07.08.21, 10:20
      Oferta się zmienia, bo np. podpisują nową umowę, albo jakaś wygasa. Część nowości pojawia się od razu, część po kilku tygodni, niektóre wydawnictwa w ogóle.
    • myosotisblue Słoniocy po raz drugi. 29.08.21, 18:21
      Mam ink book calypso plus i na razie okres próbny w legimi i podobno można audiobooki ale mi się nie uruchamiają, w ogóle ich czytnik nie widzi.
      Bez problemu ściągam książki w wersji tekstowej, ale dźwiękowych nie.
      Włączyłam bluetootha, mam słuchawki, ale żadnej informacji, że się łączy z urządzeniem, ani nic...
      Czytnik ma androida, sprawdziłam.
      Czy ja coś robię źle, czy próbny okres nie ma dostępnych audiobooków, czy czytnik jest do kitu, czy ja?
      • myosotisblue Re: Słoniocy po raz drugi. 29.08.21, 18:22
        Przeczytałam wszystko w "pomocy" co dotyczy audiobooków, nic z tego, co tam pokazują mi się nie pokazuje, żadne głośniczki z lewj strony, ani słuchawki na środku.
      • jehanette Re: Słoniocy po raz drugi. 29.08.21, 19:38
        A masz wykupiony pakiet z audiobookami na pewno?
    • vasaria Re: Abonentki Legimi - pytanie 29.08.21, 18:22
      Pojawiają. Ja czekałam na Sapkowskiwgo i doczekałam się smile . Obecnie czekam na Kroniki Diuny smile .
      • myosotisblue Re: Abonentki Legimi - pytanie 29.08.21, 18:25
        A w tym temacie co poniżej pytałam coś wiesz?
        Please!
        • vasaria Re: Abonentki Legimi - pytanie 29.08.21, 18:34
          Nienawidzę ink booka. Omijam szerokim łukiem. Swego czasu kupiłam najdrozszego, wtedy to był ten z ekranem 7.8 - takiego szajsu to nigdy nie widziałam ! Sprzedałam w te pędy i kupiłam pocketbook'a. Zupełnie inna jakość i użytkowanie. Zatem, nie pomogę, ale duże prawdopodobieństwo że to wina czytnika.
    • igge Re: Abonentki Legimi - pytanie 29.08.21, 18:55
      Miałam dość krótko legimi i jakoś zniechęciło mnie, że wielokrotnie nie było akurat tego, co chciałam przeczytać, więc odpuściłam. Pewnie niesłusznieuncertain
    • dorota.sadowska1 Re: Abonentki Legimi - pytanie 29.08.21, 22:14
      O formie sprzedaży konkretnej publikacji w Legimi decyduje wydawca wprowadzając daną publikację do systemu Legimi.

Określa wtedy cenę, możliwość ceny promocyjnej (i okres trwania takiej promocji), możliwość sprzedaży w abonamencie (lub właśnie, że wyklucza sprzedaż w abonamencie) etc.

Takie ustalenia można modyfikować, więc bardzo możliwe, że coś najpierw jest niedostępne w ramach abonamentu, a później jednak tak. Albo odwrotnie.

Legimi ze swej strony zachęca wydawców do umożliwienia sprzedaży także w ramach abonamentu.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka