Dodaj do ulubionych

Biurko narozne

15.08.21, 12:36
Syn wymarzył sobie biurko narozne. I faktycznie układ nowego pokoju pozwala. Poza tym twierdzi ze po jednej stronie stoi komp a na drugiej części będzie miał książki itp.
Mnie się natomiast wydaje że biurka narozne to wielkie kolumbruny.
Podzielcie się doświadczeniami.
Obserwuj wątek
    • primula.alpicola Re: Biurko narozne 15.08.21, 12:40
      Mam narożne biurko, faktycznie jest duże, ale też takie miało być. Ma przedłużony blat, po obu stronach zasadniczej części biurkowej, z jednej strony krótszy, z drugiej dłuższy, a pod spodem zamykane szafki.
      Stolarz mi to robił.
    • ga-ti Re: Biurko narozne 15.08.21, 12:41
      Doświadczeń nie mam, ale jak czytam to tak jakbym o moim synu czytała, taki sam ma plan i takie same argumenty. I w sumie jeśli w tym pokoju stoi łóżko, szafa i biurko, bo więcej młodemu nie jest do szczęścia potrzebne, to niech ma to biurko takie, jakie chce i się zmieści. Przestrzeni na podłodze nie potrzebuje tyle, co w młodszym wieku.
      My szukamy odpowiedniego (jedno ramię ma być szersze, drugie węższe, według pomysłu syna) i sprawdzamy oferty wykonania na wymiar. Konkretów jeszcze nie mamy.
      • hasty Re: Biurko narozne 15.08.21, 12:52
        Córka miała, sprawdziło się, dużo półek na górze, na dole szafki zamykane, wszystkie rzeczy szkolne mieściły się a i pozostałe jej drobiazgi też.
    • januszekxxl Re: Biurko narozne 15.08.21, 12:56
      ophelia78 napisała:
      > Syn wymarzył sobie biurko narozne. I faktycznie układ nowego pokoju pozwala.

Wstaw plan tego nowego pokoju.
      Bez tego , nie wiadomo kto ma rację.
    • lot_w_kosmos Re: Biurko narozne 15.08.21, 13:04
      Po doświadczeniach z narożnym biurkiem , które miało byc hiper a było wlasnie kolubryną, mamy teraz głębokie ( 80 cm ) i szerokie ( 260 cm ) idealne biurko.
    • tokyocat Re: Biurko narozne 15.08.21, 14:09
      Z IKEA jest bardzo fajne i ustawne, my mamy.
      • treo.tralve Re: Biurko narozne 15.08.21, 15:17
        Narożne? Ktore?
        • lifecolor Re: Biurko narozne 15.08.21, 21:46
          My mieliśmy narożne ikea Micke, bylo całkiem.ok, pojemne, głębokie, służylo 6lat, choć teraz corka ma zwykle i woli takie niż narozne
    • iwles Re: Biurko narozne 15.08.21, 15:24

Tylko takie, które ma długi co najmniej jeden bok. 120 cm to zdecydowanie za malo.
    • tairo Re: Biurko narozne 15.08.21, 17:50
      Podstawowe pytanie: narożne w sensie trójkąta, czy dwóch prostokątów ustawionych prostopadle? Masz jakieś konkretne na oku?
      Trójkąt do kitu, bo jak ustawisz komputer po jednej stronie, a książki po drugiej, to zawsze do wszystkiego po skosie siedzisz. Plus bardzo głęboki, kiepsko dostępny kąt w narożniku.
      Dwa prostokąty o tyle lepsze, że da się obrócić i usiąść przodem do jednej lub drugiej części, ale wciąż masz słabo dostępny kąt w narożniku.
      Jeżeli w pokoju jest dość miejsca, to lepiej zrobić jedno bardzo szerokie, 2-2.5 metra, będzie sobie jeździł krzesłem wzdłuż, zamiast się obracać.
    • alba27 Re: Biurko narozne 15.08.21, 19:23
      Moja córka ma i teraz żałuję, bo nie może zrobić przemeblowania pokoju tak jakby chciała, ja natomiast miałam takie w pracy i bardzo sobie chwalę.
      • grey_delphinum Re: Biurko narozne 15.08.21, 19:40
        Syn ma narożne z IKEA, bardzo jest zadowolony.
        I rzeczywiście ma strefy na biurku tzn. osobne miejsce na komputer i na książki.
        • jeszcze_blizniaki Re: Biurko narozne 15.08.21, 20:26
          Ja synowi zrobiłam w zeszłym roku. Dwa duże białe blaty Ikea. Wsparte na nogach z Ikei plus z jednej strony słupek z szufladami. A na środku czy w narożniku dodatkowa noga. Wyszło niedrogo i dużo miejsca.
          • jeszcze_blizniaki Re: Biurko narozne 15.08.21, 20:27
            Minus jest taki, że w rogu jest różnica poziomów blatów, ale to tylko grubość blatu. Na jednej stronie ma stanowisko komputerowe, na drugiej - do odrabiania lekcji.
    • mae224 Re: Biurko narozne 15.08.21, 21:49
      A czy przeczytałaś niedawny wątek językowy wink?
    • hanusinamama Re: Biurko narozne 15.08.21, 22:16
      Córka ma ...ale blat "główny długi", druga częśc biurka ( bo to jakby dwuczęsciowe, składa sie z dwóch prostokatów), słuzy do pracy przy komputerze.
    • siwa-faryzeuszka Re: Biurko narozne 16.08.21, 10:38
      > wielkie kolumbruny

kolubryny
      kolubryny
      kolubryny
      kolubryny
      kolubryny
      kolubryny
      kolubryny
      kolubryny
      kolubryny
      kolubryny