Dodaj do ulubionych

Pfizer Jutro a Jestem przeziebiona

15.08.21, 16:31
Witam
Mam lekki katar bez temperatury oraz wyskoczylo mi zimno a Ide w koncu sie zaszczepic Jutro... z powodu presji oraz nagabywania. Nie uwazam Zeby szczepienie bylo mi potrzebne... Mam 40 lat szczupla zdrowa jedyne problemy to z kregoslupem mialam ostatnio 100% ‘przeglad’ MRI calego ciala, Usg wszystkie badania krwi wszystko w normie. Covida sie nie boje natomiast Boje sie szczepionki. Ratunku....!! Kusi mnie Zeby przelozyc na wtorek Albo srode Zeby sie lepiej poczuc ale Boje sie ze znow zrezygnuje. W sumie chce miec to juz za soba. Mam zaproszenie od lutego jeszcze nie skorzystalamsad Bardzo prosze o jakies pozytywne ‘sprawozdania’ ze szczepienia Pfizerem? Mam tyle watpliwosci... potrzebuje otuchy
Obserwuj wątek
    • snakelilith Re: Pfizer Jutro a Jestem przeziebiona 15.08.21, 16:38
      Nie idź i przestań zawracać gitarę. Osoby, które dziś jeszcze są zdania, że szczepienia nie potrzebują, nie są warte tego, by je do tego przekonywać.
      A katar nie jest przeciwskazaniem. Qrwa, to nie operacja na żywym sercu, to jedno piknięcie, 2 dni trochę bólu ramienia jak po dzwiganiu ciężarów i lekkie objawy jak przy słabym przeziębieniu, albo i nic.
      • bistian Re: Pfizer Jutro a Jestem przeziebiona 15.08.21, 17:01
        snakelilith napisała:

> no piknięcie, 2 dni trochę bólu ramienia jak po dzwiganiu ciężarów i lekkie obj
        > awy jak przy słabym przeziębieniu, albo i nic.

U mnie połowa zaszczepionych odczuwała jakikolwiek ból ramienia, reszta nie. Niewielki odsetek miał stan podgorączkowy. Trochę osób się szczepiło na raz i po dwie dawki.
        Dlatego, uważam ten powyższy opis, za mocno przesadzony smile
        • krolewska.asma Re: Pfizer Jutro a Jestem przeziebiona 15.08.21, 17:07
          Pamietajmy ze czesc pielęgniarek antyszczepow w Polsce podaje wodę zamiast szczepionek wiec ci bez objawów to z tej grupy
        • princesswhitewolf Re: Pfizer Jutro a Jestem przeziebiona 15.08.21, 18:38
          Mnie lapa bolala i po pierwszym i po drugim Pfizerzd. Ramie bolalo z 2 dni pod wieczor. Poza tym innych objawow brak
      • tiszantul Re: Pfizer Jutro a Jestem przeziebiona 15.08.21, 17:15
        "Osoby, które dziś jeszcze są zdania, że szczepienia nie potrzebują, nie są warte tego, by je do tego przekonywać"

19 mln niezaszczepionych nie może się doczekać zakwalifikowania do grupy "osób niewartych tego, by je przekonywać"
    • primula.alpicola Re: Pfizer Jutro a Jestem przeziebiona 15.08.21, 16:48
      Wszyscy znajomi umarli tydzień po Pfizerze.
      • daniela34 Re: Pfizer Jutro a Jestem przeziebiona 15.08.21, 16:51
        Wszyscy, wszyscy umarli. Ja też umarłam i piszę I zaświatów. W dodatku, co za pech, wszyscy umierali bezobjawowe i uparcie nie chcieli mieć żadnych NOPów.
      • tiszantul Re: Pfizer Jutro a Jestem przeziebiona 15.08.21, 17:16
        "Wszyscy znajomi umarli tydzień po Pfizerze"

Skutki uboczne talidomidu wyszły po kilku latach
        • bistian Re: Pfizer Jutro a Jestem przeziebiona 15.08.21, 18:04
          tiszantul napisała:

> Skutki uboczne talidomidu wyszły po kilku latach

Dobrze, że piszesz o tych potencjalnych powikłaniach po latach. Człowiek pójdzie na emeryturę, mógłby sobie jeszcze jakąś młódkę przygarnąć i spłodzić dziedzica, a tu bezpłodność! sad
        • princesswhitewolf Re: Pfizer Jutro a Jestem przeziebiona 15.08.21, 18:39
          Niom, caly czas czekam juz dobre kilkanascie lat na objawy uboczne szczepionki na HPV....czekam i czekam....
    • chococaffe Re: Pfizer Jutro a Jestem przeziebiona 15.08.21, 16:52
      Witaj na forum wink
      • headonshouldersbaby Re: Pfizer Jutro a Jestem przeziebiona 15.08.21, 17:01
        😂
      • primula.alpicola Re: Pfizer Jutro a Jestem przeziebiona 15.08.21, 17:05
        To jakiś farbowany lis w poszukiwaniu jatki😁
        • marta.graca Re: Pfizer Jutro a Jestem przeziebiona 15.08.21, 18:07
          Nie sądzę, że w sierpniu 2021 ten temat jest jeszcze w stanie wywołać jakąś jatkę, spóźniła się z 8 miesięcy wink
          • primula.alpicola Re: Pfizer Jutro a Jestem przeziebiona 15.08.21, 18:26
            A jednak próbuje... zobacz ile zanęt: nagabywanie, presja, szczupła, zdrowa, nie potrzebuje, boi się, otuchy dodajcie.
    • mandre_polo Re: Pfizer Jutro a Jestem przeziebiona 15.08.21, 16:57
      A czemuż ty piszesz w zdaniu słowa duża literą?
    • kryzys_wieku_sredniego Re: Pfizer Jutro a Jestem przeziebiona 15.08.21, 17:00
      To nie idź.
      Idź za tydzień, czy za 4 dni.
      Jak ja się zapisywałam to terminy na za 2-4 tygodnie były i znikaly co kilka sekund wolne.
      Teraz możesz z marszu do pkt. zawitać.
    • krolewska.asma Re: Pfizer Jutro a Jestem przeziebiona 15.08.21, 17:01
      Logujesz się do systemu i klikasz nowa datę
      Przestań przychodzić z takimi pytaniami do nas
      Jestes osłabiona sieć możesz gorzej znieść szczepienie
      Po co ci ten dyskomfort
      Wiec se przełóż i zadbaj o siebie
    • lot_w_kosmos Re: Pfizer Jutro a Jestem przeziebiona 15.08.21, 17:12
      O łał, to masz dokładnie takie przesłanki jak z 80% już zaszczepionych.
      Jak nie chcesz jutro idź w piątek.
      Przełożenie dzisiaj terminu sprawi, że jutro prsygotuja odpowiednią ilość dawek i twoja się nie zmarnuje.
    • janja11 Re: Pfizer Jutro a Jestem przeziebiona 15.08.21, 17:14
      Będziesz musiała wypełnić ankietę z pytaniem, czy jesteś zdrowa.
      Jesteś przeziębiona, zatem nie jesteś zdrowa.
      • tiszantul Re: Pfizer Jutro a Jestem przeziebiona 15.08.21, 17:19
        Oraz czy szczepisz się dobrowolnie, a sama piszesz, ze jesteś ofiarą presji i nagabywania
      • snakelilith Re: Pfizer Jutro a Jestem przeziebiona 15.08.21, 22:52
        OJP . Wiesz ile ludzi w Europie się już zaszczepiło? Myślisz, że oni wszyscy byli zdrowi? Szczepionkę wzięły osoby z różnymi chronicznymi chorobami, nowotworami, ze słabym układem immunologicznym. Moja sąsiadka z połową płuca też się zaszczepiła. Ja sama poszłam z bólem gardła. A młoda, zdrowa laska histeryzuje z powodu katarku.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka