Dodaj do ulubionych

Potrzymajcie kciuki

26.09.21, 22:56
Dobijcie mnie albo lepiej potrzymajcie kciuki. Proszę Was o to po raz ostatni. Kogo wku.... moje posty- niech nie czyta i głupio nie komentuje. To durne, co napisze teraz, ale czasem jest jakoś lepiej i łatwiej,  jak się swoje różne obawy i inne wątpliwości wyrzuci na forum. Weekend jakoś zmusza mnie do różnych przemyśleń ostatnio, jestem też po bardzo trudnej rozmowie z córką- trudnej i dla niej i dla mnie. W sumie po raz pierwszy od dawna miałyśmy taka rozmowę.
Postanowiłam,  że zgłoszę się do ośrodka leczenia uzależnień. Pogadam tam, zobaczę, co i jak. Co do mityngów - zdanie nie zmienię, to nie dla mnie.  Ale muszę coś zrobić bo samej z siebie abstynencja mi wychodzi bardzo chu.... kiepsko. No nie jest dobrze. I trzymajcie kciuki, żebym wreszcie się ogarnęła i wreszcie wzięła solidnie za siebie i żebym wytrzymała.
Może to przesada, może powinnam sama dać radę, a nie latać od razu po ośrodkach, ale już postanowione, że idę
Obserwuj wątek
    • profes79 Re: Potrzymajcie kciuki 26.09.21, 23:01
      Trzymamy. I paradoks - czasami trzeba przyznać się, że samemu nie da się rady i trzeba skorzystać z ośrodka - lepiej tak , niż udawać, że się radę daje.
      Kciuki trzymam - powodzenia.
    • daniela34 Re: Potrzymajcie kciuki 26.09.21, 23:11
      Pewnie, że trzymam kciuki. I ten ośrodek to może być całkiem niezły pomysł.
    • mia_mia Re: Potrzymajcie kciuki 26.09.21, 23:15
      Trzymam kciuki!
    • mayaalex Re: Potrzymajcie kciuki 26.09.21, 23:19
      Trzymam kciuki, bedzie dobrze!
    • gama2003 Re: Potrzymajcie kciuki 26.09.21, 23:24
      Trzymam kciuki.
      I uważam, że taka decyzja to kielkujące światełko w tunelu.
      Jesteś na rozstaju dróg i masz tylko dwa wyjścia.
      Trudną walkę o zdrowie i łatwą ( na początku ) równię pochyłą.

Patrzę na dramat znajomych i tam lot w dół przyspiesza. Życzę byś nigdy nie była w takim punkcie a córka w takim rozwalonym świecie.
      • milkazoreo77 Re: Potrzymajcie kciuki 27.09.21, 11:23
        Dzięki. Może to głupie, ale jestem bardziej zdecydowana na ośrodek niż na mityngi. Jak już napisałam kiedyś i dzisiaj - jak komuś mityngi pomagają i czuje się na nich dobrze, to super, niech chodzi ile chce i potrzebuje. Ale to nie jest jedynie słuszne wyjście. Mogłabym też iść znowu, ale po co? Po co skoro to mnie wku.... ? Sorry, nie ma to żadnego sensu.
        Potrzebuje jakiegoś indywidualnego spotkania z terapeutą.
        • aqua48 Re: Potrzymajcie kciuki 27.09.21, 12:06
          milkazoreo77 napisał(a):

> Dzięki. Może to głupie, ale jestem bardziej zdecydowana na ośrodek niż na mityn
          > gi.

Trzymam mocno kciuki za Twoje postanowienie, pamiętaj jednak że jakiegoś regularnego wsparcia będziesz potrzebowała prawdopodobnie już zawsze.Zacznij od wyrzucenia z domu absolutnie CAŁEGO alkoholu i nie kupowania kolejnej butelki, małpki czy co tam popijasz.
          • milkazoreo77 Re: Potrzymajcie kciuki 27.09.21, 13:27
            Alko nigdy w domu nie trzymałam. Zawsze kupowałam na bieżąco
      • milkazoreo77 Re: Potrzymajcie kciuki 28.09.21, 09:57
        Gama, można by się jakoś z Tobą skontaktować?
        Chciałabym o coś zapytać, ale niekoniecznie na forum
    • eliszka25 Re: Potrzymajcie kciuki 27.09.21, 01:46
      Trzymam kciuki! Przyznanie się przed samym sobą, że potrzebuje się pomocy nie jest łatwe, ale to bardzo ważny krok. Bardzo dobrze, że go zrobiłaś! Życzę ci powodzenia i mocno ściskam kciuki, żeby ci się udało!
    • 3-mamuska Re: Potrzymajcie kciuki 27.09.21, 02:11
      Trzymam kciuki. Przyznaje się i proszenie o pomoc to już spory krok.
    • savignonblanc Re: Potrzymajcie kciuki 27.09.21, 06:38
      Trzymam kciuki.
    • savignonblanc Re: Potrzymajcie kciuki 27.09.21, 06:42
      Ale obstawiam ze jak wytrzeźwiejesz to zmienisz zdanie. Jeśli wstydem dla ciebie były mitingi AA, to jak uniesiesz leczenie w ośrodku?

Sięgnęłas po literaturę polecona ci w twoim pierwszym wątku?

Sorry, ale dla mnie to wyglada tak, ze znowu otworzylas wino, przeprowadziłam łzawa rozmowę z córka, obiecałaś ze się zmienisz i na rauszu faktycznie wydawało ci się to fantastycznym pomysłem.
      • milkazoreo77 Re: Potrzymajcie kciuki 27.09.21, 11:17
        Wolę ośrodek niż pierdo-mityngi, które wbrew temu co aaowcy wypisują - tak naprawdę są przesiąknięte religią i wiara w Boga. Tak, tak.
        I tak, to nie jest forma pomocy dla każdego, co nie oznacza, że się już jest skreślonym
      • milkazoreo77 Re: Potrzymajcie kciuki 27.09.21, 11:30
        A łzawych rozmów nie przeprowadzam, bo to nie jest rozmowa, tylko zwykła ,,ryczanka ".
        Sorry, nie owijam w bawełnę i nie płacze, żeby wzbudzić litość u kogokolwiek..ja nie głupia, niestabilna nastka
    • kosmos_pierzasty Re: Potrzymajcie kciuki 27.09.21, 07:13
      Trzymam!
    • chicarica Re: Potrzymajcie kciuki 27.09.21, 08:18
      Trzymam mocno. Dasz radę! A w ogóle to uważam że decyzja o ośrodku to bardzo dobra decyzja. Bliski mi alkoholik dokładnie takie samo zdanie miał o AA, a terapia w ośrodku mu pomogła. To była terapia otwarta, chodził tam kilka razy w tygodniu popołudniami, już nie pamiętam dokładnie ile. Była grupa chyba 2x w tyg i do tego indywidualne spotkania z terapeutą, po 10 spotkaniach grupowych wchodzi się na kolejny poziom.
      Wspomóż się też mądrą lekturą. Terapeuta poleci.
      • milkazoreo77 Re: Potrzymajcie kciuki 27.09.21, 10:47
        Właśnie. Co by się nie działo na mityngi aa nie wrócę. Komuś to pomogło i był zadowolony? Super. Ale ja tego nie czuje.
        Do tego zbyt dużo tego religijnego odniesienia - nie, nie i raz jeszcze nie
    • joaz Re: Potrzymajcie kciuki 27.09.21, 08:20
      Powodzenia- pierwszy krok do zdrowia już zrobiłaś
    • tt-tka Re: Potrzymajcie kciuki 27.09.21, 08:31
      Trzymam.
    • igge Re: Potrzymajcie kciuki 27.09.21, 10:10
      Powodzenia🙂
    • szafireczek Re: Potrzymajcie kciuki 27.09.21, 10:25
      To dobra decyzja. Powodzenia i wytrwałości.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka