Dodaj do ulubionych

Kwestionariusz u dentysty

04.10.21, 09:32
Mam taki dylemat hm... moralny. W zeszłym tygodniu, o czym zresztą pisałam na forum, byłam jakby chora. Jednej nocy miałam gorączkę, potem przez dwa dni miałam zapchany nos, bardzo przytępiony węch i kaszlałam (ale już bez gorączki). Jakkolwiek, oprócz pierwszego dnia po gorączce, z dnia na dzień czułam się coraz lepiej i w ciągu tych kilku dni doszłam do siebie. No i dziś mam wizytę u dentysty, przekładaną już dwa razy z innych powodów. U dentysty, przed wejściem, za każdym razem trzeba wypełnić formularz, a jedno z pytań brzmi: czy w ostatnich dwóch tygodniach miałeś, gorączkę, kaszel...? No i jak zaznaczę, że miałam, to dobrze wiem, że mnie nie przyjmie, tylko każe wrócić z negatywnym testem, molekularnym, który kosztuje u mnie 70 Euro. I temu testowi musiałabym poddać również moją córkę, która też chodzi do niego (czyli 70 razy dwa). Nie jestem przyzwyczajona do zaświadczenia nieprawdy, ale z drugiej strony: cokolwiek mnie dopadło, już minęło, nikt po mnie się nie pochorował, a nie siedziałam w izolacji, dzieci normalnie chodziły do szkoły, mąż do pracy, ja też wychodziłam, w sumie kto kiedykolwiek dojdzie do tego, że ja w zeszłym tygodniu chorowałam? Jestem też zaszczepiona jakby co. Co wy byście zrobiły?
Obserwuj wątek
    • little_fish Re: Kwestionariusz u dentysty 04.10.21, 09:37
      Jeżeli nie chcesz kłamać i płacić z testy pozostaje kolejne przełożenie wizyty
      • arista80 Re: Kwestionariusz u dentysty 04.10.21, 09:41
        Gdyby nie to, że przekładałam już wizytę dwa razy, to może bym przełożyła. Ale ja w końcu chcę zaliczyć tę wizytę i mieć z głowy.
    • alexis1121 Re: Kwestionariusz u dentysty 04.10.21, 09:53
      Nie wyobrażam sobie kłamać, po prostu nie.
    • kachaa17 Re: Kwestionariusz u dentysty 04.10.21, 10:24
      A jesteś pewna, że Cię nie przyjmą? Ja nie potrafiłam kłamać. U mnie na szczęście nie ma teraz takiego formularza u dentysty.
      • arista80 Re: Kwestionariusz u dentysty 04.10.21, 10:33
        Jestem pewna. Dentysta to taki koronahisteryk. Jak przed wakacjami mówiłam mu o ustalenie terminu za ileś tam dni, bo jedziemy na wakacje, to zaczął do mnie mówić coś w stylu, jak możemy jechać, mamy uważać (co go obchodzi, co ja robię w prywatnym czasie). Ostatnio histeryzował, że dzieci wracają do szkół (on bezdzietny). Wejście do niego do gabinetu przypomina wejście na oddział covidowy. Jest dobry jako specjalista, ale przez pandemię mu odwaliło.
    • leni6 Re: Kwestionariusz u dentysty 04.10.21, 10:28
      Ja wypełniam taki kwestionariusz zgodnie z prawdą, co prawda u logopedy, i nawet jak wypełniam że dziecko miało gorączkę i kaszel to mnie normalnie przyjmują, dopytywalam i nie przyjmują jeśli dziecko ma aktualnie gorączkę lub kaszel.
      • arista80 Re: Kwestionariusz u dentysty 04.10.21, 10:35
        Mój syn chodzi do logopedy i też dostaje kwestionariusz. Tylko że u "mojego" ten kwestionariusz to taka proforma. Lekarka z góry zaznacza wszystko nie i każe tylko podpisać.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka