Dodaj do ulubionych

Problem totalnie od czapy

12.12.21, 11:05
Chcę kupić synowi czapkę Tornado Kamiland i nie wiem kompletnie którą wybrać, jest za duży wybór, zbyt wiele mi się podoba, męczę temat trzeci dzień. On by podjął męską decyzję w 5 minut, ale jednak chcę by miał niespodziankę.
Główne kandydatki to: Vida (bo wydaje mi się, że taką nosi teraz Kamil), Winner i Team - bo "kibicowskie", i takie, co by mu pasowały do zimowych ubrań: Aquarius, Wasabi, Flow, Atlantic.
Jak się komuś chce, to proszę o rady.
kamiland.pl/czapki/czapki-tornado
Obserwuj wątek
    • z.szarych.stron Re: Problem totalnie od czapy 12.12.21, 11:13
      Podoba mi się Atlantic. Ale chyba jednak zapytałabym dziecko, niech sobie wybierze.
      • z.szarych.stron Re: Problem totalnie od czapy 12.12.21, 13:05
        Dla siebie wzięłabym Mohito.
    • fornita111 Re: Problem totalnie od czapy 12.12.21, 11:16
      Kup mu taka, jaka nosi obecnie Stoch, jako kibic powinien sie ucieszyc wink Ja lata temu mialam ukochana czapke milke na czesc Martina i chodzilam w niej dopoki sie nie rozpadla big_grin
      • aguar Re: Problem totalnie od czapy 12.12.21, 11:41
        Też kochałam Martina, nie miałam takiej czapki, ale żarłam milkę smile
        A Fajnie, że Kamil był wczoraj na podium, nie?
        • fornita111 Re: Problem totalnie od czapy 12.12.21, 11:57
          Super! smile Ja tylko liczylam na lepsze miejsce Rioju, no ale z kolei Granerud mnie pozytywnie zaskoczyl. Dzieje sie w tym sezonie, duzo nieprzywidywalnosci i dzieki temu jest ciekawie wink
          • fornita111 Re: Problem totalnie od czapy 12.12.21, 12:06
            Wiadomosc z ostatniej chwili: Kamil dzis nie wystapi sad Zapalenie zatok podobno. Ale lipa uncertain
            • aguar Re: Problem totalnie od czapy 12.12.21, 12:09
              sad sad sad
              • dagmarra Re: Problem totalnie od czapy 12.12.21, 12:13
                O nieee sad oby się szybko pozbierał!
    • 35wcieniu Re: Problem totalnie od czapy 12.12.21, 11:17
      Yyy.... No wszystkie takie same tylko w różnych kolorach, więc nie wiem jak tu można doradzić, co kto lubi.
      Mnie się Azymut podoba, ale to tak czysto teoretycznie bo zdjęcia "na człowieku" wskazują że one nie pasują nikomu big_grin
      • kubek0802 Re: Problem totalnie od czapy 12.12.21, 11:22
        Wizualnie - Azymut.
        • aguar Re: Problem totalnie od czapy 12.12.21, 12:21
          Tak, Azymut też jest fajna!
    • bigzaganiacz Re: Problem totalnie od czapy 12.12.21, 11:23
      Koszmar
      • aguar Re: Problem totalnie od czapy 12.12.21, 12:22
        Koszmar to chyba jest prototyp, którego jeszcze nie ma sprzedaży.
    • dagmarra Re: Problem totalnie od czapy 12.12.21, 11:24
      To ja odpowiem, bo mam dwie czapki Tornado, kupione zeszłej zimy big_grin kupilam Bravo - bo taką nosił wtedy Kubacki i bardzo mi się spodobała na nim, zapragnęłam takiej dla siebie i okazało się, że to właśnie czapki od Stocha wink Mam też Omega, ma różne odcienie niebieskiego.
      Tak myślę, że może zapytaj syna? Jeśli jest kibicem, to już będzie fajna niespodzianka, że chcesz kupić TAKĄ czapkę i że może sobie sam wybrać model smile A jeśli pytać nie chcesz, to faktycznie wzięłabym albo taką, jak Kamil nosi teraz (jeśli syn jest fanem), albo Winner smile
      • dagmarra Re: Problem totalnie od czapy 12.12.21, 11:27
        A, w zeszłym roku Kamil nosił Team i ta czapka była ciągle wyprzedana na stronie wink Też jest fajna (chyba nie pomogłam big_grin)
      • aguar Re: Problem totalnie od czapy 12.12.21, 12:24
        W sumie Bravo i Omega też mi się podobają. Dobrze się je nosi?
        • dagmarra Re: Problem totalnie od czapy 12.12.21, 13:40
          Tak, ale Bravo jakby bardziej obcisła mi głowę, myślę jednak, że się rozciągnie smile Sprawdź sobie skład podany na stronie - Bravo ma 25/25/50 (wełna, alpaka, akryl), Omega ma 30/70 (z czego 70% akryl), może to też ma wpływ na noszenie smile A w środku mają opaskę z polaru smile
    • totutotam.org Re: Problem totalnie od czapy 12.12.21, 11:32
      Ja bym głosowała na Division.
    • solejrolia Re: Problem totalnie od czapy 12.12.21, 11:34
      Dla siebie wzięłabym Aloha, lub Jambo.

Dla chłopca Aqua, lub Valley.
      Jeśli jest zapalonym kibicem, to Tornado Team.
    • 3-mamuska Re: Problem totalnie od czapy 12.12.21, 12:21
      Flow bo to mój ulubiony kolor. Zależy jakie ma ciuchy.
    • bylam.stara.mostowiakowa Re: Problem totalnie od czapy 12.12.21, 12:28
      Fajne te czapki, dobry skład. Nie wiecie, czy potem będą w cenach wyprzedazowych?
      • dagmarra Re: Problem totalnie od czapy 12.12.21, 13:03
        Nie, wydaje mi się, że nie było na nie wyprzedaży. One są mega popularne, modele noszone w danej chwili przez Kamila czy Dawida bywają niedostępne i np jest informacja, że wysyłka dopiero za 10-14 dni. Ale myślę, że nawet bez wyprzedaży warto kupić, to polska produkcja, a nie masówka z sieciówki smile
    • ga-ti Re: Problem totalnie od czapy 12.12.21, 12:31
      Fajne są te czapki wink się nie znałam do tej pory, ale faktycznie Kamil S takie nosi big_grin
      Jeśli syn kibicuje Kamilowi to bym wybrała taką, jak ma Kamil (choć nie mam pojęcia która to).
    • migafka357 Re: Problem totalnie od czapy 12.12.21, 12:33
      Bralabym Flow, Atlantic albo Winner, są fajniejsze niż te pozostałe, które wymieniłaś.
    • bergamotka77 Re: Problem totalnie od czapy 12.12.21, 13:49
      Fajne te czapki. A w jakim kolorze ma kurtkę? Dobralabym do niej kolorystykę.
      • bergamotka77 Re: Problem totalnie od czapy 12.12.21, 13:50
        I punkt za tytuł wink
      • aguar Re: Problem totalnie od czapy 12.12.21, 15:24
        Granatową z błękitnymi elementami.
        • beata_ Re: Problem totalnie od czapy 24.12.21, 16:17
          aguar napisała:

> Granatową z błękitnymi elementami.

To Flow, o ile odcienie błękitu się nie "pożrą". Jakby się miały "pożreć", to Vida.
          Tyle, że mój głos, to i tak musztarda po obiedzie big_grin
          Dojadę do końca wątku i liczę, że się dowiem, co wygrało smile
          • aguar Re: Problem totalnie od czapy 24.12.21, 16:29
            Tak smile
            Akurat do tej kurtki Flow by najbardziej pasowała, ale ja jeszcze brałam pod uwagę stroje na narty smile
            • beata_ Re: Problem totalnie od czapy 24.12.21, 16:33
              aguar napisała:

> Tak smile
              > Akurat do tej kurtki Flow by najbardziej pasowała, ale ja jeszcze brałam pod
              > uwagę stroje na narty smile
              >

Ale napisałaś, że opcja kupna drugiej wchodzi w grę, więc Flow - tylko do kurtki, jeśli do strojów narciarskich nie pasuje! big_grin
    • ichi51e Re: Problem totalnie od czapy 12.12.21, 14:02
      wszystkie fajne. Weź zapytaj matki swojej albo ojca dziecka - w najgorszym razie 2 wyeliminujesz.
    • aguar Re: Problem totalnie od czapy 12.12.21, 15:27
      Skończyło się na rzucie kostką (Team okazała się niedostępna więc zostało 6). Wypadło na Wasabi i zaraz zamówiłam, żeby już nie rozkminiać.
      Jednak zachciało mi się efektu niespodzianki, ale nie jest tak, że jakby bardzo chciał jakąś inną, to już mu więcej nie kupię. Kupno jeszcze jednej jest wciąż opcją smile
      Dzięki wszystkim za rady.
      • dagmarra Re: Problem totalnie od czapy 12.12.21, 23:14
        Daj koniecznie znać, czy się podoba ☺️
        • aguar Re: Problem totalnie od czapy 24.12.21, 15:44
          Już dostał. Tak, spodobała się. Mierzył sobie, układał włosy i nawet pokazywał się mojej siostrze przez WhatsApp! Mi też się podoba. Dobra jakość, ładne kolory, praktyczne ocieplenie na czoło. Tylko nie polecam osobom o dużym obwodzie głowy 60 cm+. Może być trochę przyciasna i za płytka.
      • beata_ Re: Problem totalnie od czapy 24.12.21, 16:31
        aguar napisała:

> [...] Wypadło na Wasabi i zaraz zamówiłam, żeby już nie rozkminiać.

Tyż piknie smile
        I Wasabi brałam pod uwagę, ale postawiłam na te weselsze...
    • kaki11 Re: Problem totalnie od czapy 12.12.21, 15:38
      wahałabym się między Vidą a flow. Pierwszą chyba faktycznie nosi Kamil, patrząc na jego instagrama, druga mnie osobiście podoba się najbardziej bo ma fajne kolory, jest taka weselsza niż pozostałe, a piszesz, że pasowała by synowi do ubrań smile
      • beata_ Re: Problem totalnie od czapy 24.12.21, 16:27
        kaki11 napisał(a):

> wahałabym się między Vidą a flow.Pierwszą chyba faktycznie nosi Kamil, patrząc
        > na jego instagrama, druga mnie osobiście podoba się najbardziej bo ma fajne kolory,
        > jest taka weselsza niż pozostałe, a piszesz, że pasowała by synowi do ubr
        > ań smile

Te same modele proponowałam (za późno), chociaż motywacji "Kamil" u mnie nie było, bo nawet nie wiem kto zacz. Obie sympatycznie kontrastowałyby z granatem smile

• melisananosferatu Re: Problem totalnie od czapy 12.12.21, 15:41
      Arctic, fiesta, jumbo
    • aguar Re: Problem totalnie od czapy 24.12.21, 16:47
      Taka jest
    • m_incubo Re: Problem totalnie od czapy 24.12.21, 23:20
      O nienie, po zielonej sukience w żadnych twoich wątkach ciuchowych nie będę się udzielać, ale właśnie kupiłam sobie jedną z tych czapek, fajne wink
      • aguar Re: Problem totalnie od czapy 25.12.21, 13:47
        Którą masz?
    • cruella_demon Re: Problem totalnie od czapy 24.12.21, 23:34
      Ja bym kupiła aloha, żeczywście śliczna jest. Za pozostałe w życiu bym tyle nie zapłaciła.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka