alfa36 26.12.21, 17:04 Napiszcie, proszę, jaką aplikację ściągnąć, żeby kupować ebilet autostradowy i żeby to najprostsze było.. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kk345 Re: Ebilet autostrada 26.12.21, 17:09 No na pewno nie etoll w takim razie 😂 Odpowiedz Link Zgłoś
aurinko Re: Ebilet autostrada 26.12.21, 17:10 Ja płacę poprzez aplikację banku - IKO. Odpowiedz Link Zgłoś
rozaliaolaboga Re: Ebilet autostrada 26.12.21, 17:39 Ja mam autopay. Dodajesz rejestrację samochodu, płatność z karty i jedziesz, chyba prostsze nie może być. Odpowiedz Link Zgłoś
frequenter.light Re: Ebilet autostrada 26.12.21, 17:55 to jest ważne: na jaka autostradę? na państwowa cześć A2 i A4 instalujesz E toll pl bilet i kupujesz sobie przed przejazdem bilet na prywatną A4 i A1 polecam Autopay w banku bezpośrednio A na Kulczykowke 100 lat za Murzynami czyli bramki i płatność u pani w kasie Odpowiedz Link Zgłoś
alfa36 Re: Ebilet autostrada 26.12.21, 18:07 Czyli na różne autostrady, różne aplikacje? Rozumiem, że auto nie musi być zarejestrowane na mnie? Dodawać można kilka numerów rejestracyjnych? Odpowiedz Link Zgłoś
joana012 Re: Ebilet autostrada 26.12.21, 18:28 Autopay, dodajesz tam tylko autostradę która Cię interesuje. Jest prostsza w instalacji niż etoll, działa w tle innych aplikacji, można nią płacić za parkingi i myjnie. Odpowiedz Link Zgłoś
rozaliaolaboga Re: Ebilet autostrada 26.12.21, 18:50 Autopay zapłacisz za wszystkie autostrady. Możesz dodać wiele aut i nie muszą być zarejestrowane na Ciebie. Odpowiedz Link Zgłoś
frequenter.light Re: Ebilet autostrada 26.12.21, 19:11 alfa36 napisała: > Czyli na różne autostrady, różne aplikacje? Rozumiem, że auto nie musi być zare > jestrowane na mnie? Dodawać można kilka numerów rejestracyjnych? Różne. A gdzie (którym odcinkami autostrad? masz zamiar jechać? Odpowiedz Link Zgłoś
rozaliaolaboga Re: Ebilet autostrada 26.12.21, 18:49 Ale Autopay możesz płacić za A2 i A4 tez... Po co mnożyć byty? Odpowiedz Link Zgłoś
frequenter.light Re: Ebilet autostrada 26.12.21, 19:02 rozaliaolaboga napisała: > Ale Autopay możesz płacić za A2 i A4 tez... Po co mnożyć byty? Ale to działa na zasadzie śledzenia jak etoll pl (bez bilet) na co ludzie narzekali Odpowiedz Link Zgłoś
panna_lila Re: Ebilet autostrada 26.12.21, 19:38 No to jedna aplikacja wystarczy czy musi być kilka? Odpowiedz Link Zgłoś
rozaliaolaboga Re: Ebilet autostrada 27.12.21, 11:01 A możesz jakoś bardziej zrozumiałe napisać? Nie rozumiem, co chcesz powiedzieć w zdaniu powyżej, i nie wiem, na co ludzie narzekali, sorry. Autopay działa na odcinkach, na których nie pobierasz biletu i nie płacisz w okienku. Po prostu, system rejestruje ze zarejestrowany w aplikacji samochód jechal autostradą i pobiera opłatę. Odpowiedz Link Zgłoś
frequenter.light Re: Ebilet autostrada 27.12.21, 11:08 ne mam teraz czasu poszukaj o różnicach w autopay na a2 konin-stryków i na a4 kraków-katowice Odpowiedz Link Zgłoś
rozaliaolaboga Re: Ebilet autostrada 28.12.21, 17:01 Ale co mam czytać i o jakich różnicach? Między czym a czym? Zainstalowałam sobie autopay i jeżdżę, ale jak ktoś lubi czytać o płatnościach za autostrady, to czemu nie Odpowiedz Link Zgłoś
naturella Re: Ebilet autostrada 26.12.21, 19:06 Najprościej to kupić bilet na przejazd na stacji benzynowej. E-toll jest najmniej intuicyjną i najgorszą do rozgryzienia aplikacją, jaką kiedykolwiek instalowałam. A nie mam problemu żadnego z technologiami. Odpowiedz Link Zgłoś
joana012 Re: Ebilet autostrada 26.12.21, 19:27 Jeśli ktoś sporo jeździ autostradami to kupowanie biletu na stacji benzynowej jest upierdliwe i dziadkowe. No chyba że to jeden przejazd na pół roku Odpowiedz Link Zgłoś
naturella Re: Ebilet autostrada 26.12.21, 19:51 No oczywiście, ale założycielka wątku pyta o najprostsze opcje. Skoro przez miesiąc nie jechała jeszcze tą autostradą to nie sądzę, żeby jeździła jakoś szczególnie często. Odpowiedz Link Zgłoś
alfa36 Re: Ebilet autostrada 26.12.21, 20:40 Tak, dokładnie, sporadyczne to wyjazdy będą. Dzięki. Odpowiedz Link Zgłoś
una_mujer Re: Ebilet autostrada 26.12.21, 22:53 Jeszcze chwilę temu jedyne stacje, na których można było kupić bilet, to Orlen. Lepiej poszukaj w necie, czy nadal tak jest Odpowiedz Link Zgłoś
kk345 Re: Ebilet autostrada 26.12.21, 23:33 Państwowa autostrada, to i państwowa stacja. Serio sądzisz, ze rozszerzą na jakiekolwiek inne, poza Lotosem ewentualnie? Odpowiedz Link Zgłoś
una_mujer Re: Ebilet autostrada 27.12.21, 11:19 W cywilizowanych krajach winietki na państwowe autostrady można kupić na dowolnej stacji; w szczególności, że papierowy bilet to raczej rozwiązanie dla rzadko jeżdżących i cudzoziemców jadących tranzytem,więc państwo się im stara jak najbardziej ułatwić płatność. A u nas system działa, żeby jak najbardziej udupić człowieka.... Odpowiedz Link Zgłoś
kk345 Re: Ebilet autostrada 28.12.21, 21:37 >W cywilizowanych krajach No i sama sobie odpowiadasz Odpowiedz Link Zgłoś
snakelilith Re: Ebilet autostrada 28.12.21, 22:19 una_mujer napisała: > W cywilizowanych krajach winietki na państwowe autostrady można kupić na dowol > nej stacji; No dobrze, a co robi w takim przypadku przypadkowy kierowca z zagranicy? Pytam autentycznie. W październiku przyjeżdżając do Polski mogłam płacić na autostradzie jeszcze u żywego człowieka w budce przy zjeździe z autostrady. Nie mam zamiaru ściągać żadnych głupich apek, a tylko raz na ruski rok zapłacić te kilka złoty. Będę mogła kupić wiosną gdzieś jeszcze ticket analogowo? Odpowiedz Link Zgłoś
droch Re: Ebilet autostrada 28.12.21, 14:39 Dobrze piszesz. W zasadzie bilety powinny być sprzedawane wyłącznie w biurze GDKiA, w dni robocze w godzinach 8-13, w środy 11-16. Odpowiedz Link Zgłoś
kk345 Re: Ebilet autostrada 28.12.21, 21:39 W co trzecią sobotę miesiąca do 12, zeby wyjść naprzeciw oczekiwaniom klientów Odpowiedz Link Zgłoś
kk345 Re: Ebilet autostrada 26.12.21, 23:38 > E-toll jest najmniej intuicyjną i najgorszą do rozgryzienia aplikacją, jaką kiedykolwiek instalowałam Etoll jest tak bardzo do dupy, ze bardziej się nie da...od lat nie miałam do czynienia z apką, która nie jest w stanie pracować w tle, jest totalnie nielogiczna i spektakularnie potrafi wykrzaczyć do czarnego ekranu większość smartfonów. Stworzenie takiego badziewia musiało być bardzo skomplikowane, zdecydowanie. W dodatku zasilenie konta czy szybkim przelewem, czy Blikiem, jest totalnie przypadkowe i w zawodzi w sposób totalnie randomowy- raz nie działają przelewy, innym razem Blik. Wygenerowanie faktury za przejazdy wymaga doktoratu z fizyki kwantowej. Jednym słowem: porażka i zalecam omijanie tego badziewia szerokim łukiem. Odpowiedz Link Zgłoś
joana012 Re: Ebilet autostrada 27.12.21, 11:20 Dodatkowym plusem autopay w porównaniu do etolla jest właśnie to że nie ma potrzeby zasilać konta. System automatycznie pobiera opłatę z konta. Odpowiedz Link Zgłoś