Dodaj do ulubionych

Wałęsa ma covid

21.01.22, 15:12
Co za pech. Trzy razy zaszczepiony, i znalazł się wśród tych 2,5 % zaszczepionych którzy się zarazili.

"Lech Wałęsa zakażony. "Co robić"
"Nie mogę uwierzyć !!!! 1. 3 razy zaszczepiony 2. pobrane 3 wymazy. Jestem zainfekowany. A. Ból głowy. B. Nie mogę rozgrzać ciała. C. Odczuwam odrywanie ciała od kości. Nie mogę nic poradzić, nie czuję własnego ciała. Co robić" - napisał na swoim profilu na Facebooku były prezydent Lech Wałęsa."
Miejmy nadzieję że wyjdzie z tego bo wiek i zdrowie już nie to.

wiadomosci.wp.pl/walesa-chory-na-covid-19-6728794172775040a
Obserwuj wątek
    • iwles Re: Wałęsa ma covid 21.01.22, 15:15

Widać to choroba prezydentów, byłych, obecnych...
    • triss_merigold6 Re: Wałęsa ma covid 21.01.22, 15:20
      Jest stary, z nadwagą i cukrzycą, czemu miałby nie mieć?
      • lauren6 Re: Wałęsa ma covid 21.01.22, 15:53
        Jakie szczęście, że młodzi, bez nadwagi i cukrzycy nie chorują 🤭
        • gryzelda71 Re: Wałęsa ma covid 21.01.22, 16:01
          Tylko na forum czytam o kowidzie wśród młodzieży i dzieci mającym swój finał w szpitalach.
          • gama2003 Re: Wałęsa ma covid 21.01.22, 16:08
            Szczęściara.
            • gryzelda71 Re: Wałęsa ma covid 21.01.22, 16:16
              Nie wiem. 2 osoby zmarły na kowid o których wiem i znałam, ale ewidentnie lekarz i sam pacjent zaniedbali. I byli przed i chwilę po 50. Ale dzieci i młodych nie znam osobiście. A mam 24 łatkę i 19 latka za miesiąc na stanie.
      • iwles Re: Wałęsa ma covid 21.01.22, 16:42
        triss_merigold6 napisała:

> Jest stary, z nadwagą i cukrzycą, czemu miałby nie mieć?

Coś jak Endriu Duda?
    • hexella Re: Wałęsa ma covid 21.01.22, 15:21
      niech mu ktoś zabierze fejsbuka. Niech go ktoś powstrzyma przed publiczną defekacją. Strasznie sobie chłop szkodzi. Żal patrzeć.
      • pasquda77 Re: Wałęsa ma covid 21.01.22, 15:24
        hexella napisała:

> niech mu ktoś zabierze fejsbuka. Niech go ktoś powstrzyma przed publiczną defek
        > acją. Strasznie sobie chłop szkodzi. Żal patrzeć.
        Czep się, wolę prostego Wałęsę niż debila Anrzeja
        • triss_merigold6 Re: Wałęsa ma covid 21.01.22, 15:25
          Odróżniasz prostotę od prostactwa?
          • livia.kalina Re: Wałęsa ma covid 21.01.22, 15:43
            Łatwo to zobrazować: Wałęsa jest prosty, Duda to prostak.
            • gaskama Re: Wałęsa ma covid 21.01.22, 15:57
              Bardzo celna definicja.
            • jammer1974 Re: Wałęsa ma covid 21.01.22, 16:39
              livia.kalina napisała:

> Łatwo to zobrazować: Wałęsa jest prosty, Duda to prostak.
              >
              Znakomite ujecie tematu
            • irma223 Re: Wałęsa ma covid 21.01.22, 17:01
              Lubię to!
        • hexella Re: Wałęsa ma covid 21.01.22, 16:08
          ale co mnie duda? Jak duda ośmiesza się w necie to raczej udostępniam dla zasięgów. Z Wałęsą mam inaczej, bez względu na poboczności (bolkowanie i prezydentowanie w słabym stylu) jest dla mnie ikoną przemian schyłku wieku. Dlatego napisałam, że żal patrzyć, bo dla nowego pokolenia staje się dziwnym dziadkiem z grzybem na paznokciach, eksponującym nagie klejnoty. Nie mam żalu do Wałęsy o prostotę, ale o żenadę już tak.
      • triss_merigold6 Re: Wałęsa ma covid 21.01.22, 15:25
        Zawsze taki był, tylko chodził w aureoli bohatera ludowego. Zawsze był na wpół piśmiennym typem z wioski, po rolniczej szkole przysposobienia zawodowego.
        • pasquda77 Re: Wałęsa ma covid 21.01.22, 15:28
          No i?
          Andrzej wykształcony, a jak piardolnie czasem to jak chory w kibel 😐
        • sumire Re: Wałęsa ma covid 21.01.22, 15:41
          No kurde pech, że sobie nie wybrał stolicy jako miejsca urodzenia.
        • gaskama Re: Wałęsa ma covid 21.01.22, 15:58
          Niesamowite. I to właśnie ten człowiek jest w wielu zakątkach świata jedynym znanym Polakiem. No poza tym, który tuszował pedofilię w KK.
          • triss_merigold6 Re: Wałęsa ma covid 21.01.22, 16:01
            Wiatr historii + intelektualiści z chłopomania go wynieśli. Sorry, nie trawiłam go jako prezydenta i nie zmieniłam zdania.
            • gaskama Re: Wałęsa ma covid 21.01.22, 16:16
              Ja też go nie trawiłam. Dopiero jego następcy pozwolili mi zmienić zdanie na jego temat.
          • hexella Re: Wałęsa ma covid 21.01.22, 16:10
            dlatego właśnie uważam, że ktoś powinien czuwać nad jego publicznym wizerunkiem.
            • gaskama Re: Wałęsa ma covid 21.01.22, 16:15
              Tez tak uważam.
              • gryzelda71 Re: Wałęsa ma covid 21.01.22, 16:17
                A ma dzieci.....
        • hanusinamama Re: Wałęsa ma covid 21.01.22, 16:45
          Adrian wykształcony, miastowy...a lepiej nie gada.
          • ewka.n Re: Wałęsa ma covid 21.01.22, 19:52
            hanusinamama napisała:

> Adrian wykształcony, miastowy...a lepiej nie gada.

Ale nie jest z Warszawy, więc wg triss jest z prowincji.
            To naprawdę są bardzo proste zależności:
            Wałęsa jest stary, z nadwagą i cukrzycą, więc ma covid.
            Adrian jest z prowincji, więc jest głupi.
            smile
            • gronostajka Re: Wałęsa ma covid 21.01.22, 20:30
              o wiem, dalej to idzie tak: Zbyszek Zero z prowincji, Mateuszek z interioru, a Szeregowy Poseł stary, gruby i niski, więc na pewno nie z Warszawy! A nie...czekaj...big_grin
    • jammer1974 Re: Wałęsa ma covid 21.01.22, 15:30
      Duzo zdrowia
    • snajper55 Re: Wałęsa ma covid 21.01.22, 15:32
      black.imak napisał(a):

> Co za pech. Trzy razy zaszczepiony, i znalazł się wśród tych 2,5 % zaszczepiony
      > ch którzy się zarazili.

Następna. No to jeszcze raz. Szczepionki, żadne, na covid, wściekliznę, ospę itd, nie chronią przed zarażeniem, szczepionki chronią przed zachorowaniem.

S.
      • szurifoliarz Re: Wałęsa ma covid 21.01.22, 15:52
        Zgadza sie. 3 dawki szczepionki przeciw covid nie chronia nawet przed smiercią, ale udowodniono, że zaszczepieni idą do nieba. Św Piotr z czytnikiem sprawdza paszport covidowy na bramie.
        • snajper55 Re: Wałęsa ma covid 21.01.22, 17:14
          szurifoliarz napisała:

> Zgadza sie. 3 dawki szczepionki przeciw covid nie chronia nawet przed smiercią,

Chronią przed zachorowaniem, ciężkim przebiegiem i śmiercią.

S.
          • szurifoliarz Re: Wałęsa ma covid 21.01.22, 19:43
            Czyli jak sie o malo nie przekreciles w szpitalu na covid to to byla ta ochrona przed ciezkim przebiegiem?
            To w takim razie ja, nieszczepiony, jestem najwyrazniej niesmiertelny bo przy kowidize kichalem dwa dni i tyle tego bylo.
          • hope_25 Re: Wałęsa ma covid 21.01.22, 19:46
            snajper55 napisał:

>
            > Chronią przed zachorowaniem, ciężkim przebiegiem i śmiercią.
            >

No właśnie widać big_grin
      • agonyaunt Re: Wałęsa ma covid 21.01.22, 15:57
        Twierdzisz, że ktoś, kto się źle czuje, ma objawy choroby i pozytywny wynik testu jest _tylko_ zarażony?

A może lepiej bądź bardziej precyzyjny i pisz o ochronie przed ciężkim przebiegiem, bo - jak widać po statystykach - ochrona przed zachorowaniem jest jednak mniejsza niż obiecywano.
      • zerlinda Re: Wałęsa ma covid 21.01.22, 16:06
        Następna. No to jeszcze raz. Szczepionki, żadne, na covid, wściekliznę, ospę itd, nie chronią przed zarażeniem, szczepionki chronią przed zachorowaniem.

S.

Daj spokój. Tu niektórzy chyba skończyli szkole podstawową dzięki litości nauczycieli.
        • snajper55 Re: Wałęsa ma covid 21.01.22, 17:17
          zerlinda napisała:

> Następna. No to jeszcze raz. Szczepionki, żadne, na covid, wściekliznę, ospę it
          > d, nie chronią przed zarażeniem, szczepionki chronią przed zachorowaniem.
          >
          > S.
          >
          > Daj spokój. Tu niektórzy chyba skończyli szkole podstawową dzięki litości naucz
          > ycieli.

Ale tu żadnej szkoły nie trzeba. Jak szczepionka może chronić przed wtargnięciem wirusa do organizmu? Przecież to wystarczy pomyśleć. Na przykład jak szczepionka na wściekliznę może mnie ochronić przed ugryzieniem przez wściekłego psa?

S.
      • gryzelda71 Re: Wałęsa ma covid 21.01.22, 16:07
        Z tą wścieklizną to jednak....
      • black.imak Re: Wałęsa ma covid 21.01.22, 16:25
        No widzisz snajperze, a Wałęsę szczepionka nie ochroniła nawet przed zachorowaniem. Poza tym znalazł się w tym wąskim gronie 2,5 % (według MZ) zaszczepionych 2 dawkami , którzy się zarazili. A on miał nawet 3 dawki. W tym wąskim gronie zaszczepionych, zakażonych znalazł się też Duda, oraz jak widać wiele ematek. Wiele się mieści jak widać w tych 2,5 %. No ale ematki zawsze są wyjątkowe wink
        • snajper55 Re: Wałęsa ma covid 21.01.22, 17:19
          black.imak napisał(a):

> No widzisz snajperze, a Wałęsę szczepionka nie ochroniła nawet przed zachorowan
          > iem.

No widzę. Szczepionki nie chronią w 100%. Też się w kółko to mówi i pisze.

S.
          • hope_25 Re: Wałęsa ma covid 21.01.22, 19:53
            snajper55 napisał:

> No widzę. Szczepionki nie chronią w 100%. Też się w kółko to mówi i pisze.
            >

Czy słyszałeś, żebyśmy mieli teraz epidemię odry, polio, błonnicy, różyczki czy świnki? Pomimo, że te szczepionki nie chronią w 100%?

Kiedy w końcu przyznasz, że szczepionka na covid jest wyjątkowa big_grin
      • bigimax4 Re: Wałęsa ma covid 21.01.22, 16:27

hheheh, zabawny jestes idz po busterka bo to juz pewnie z miesiac od ostatniego
    • szurifoliarz Re: Wałęsa ma covid 21.01.22, 15:32
      Lada moment wsrod tych 2,5% zaszepionych, ktorzy sie zarazili, znajdzie sie polowa zaszczepionych, pod warunkiem oczywiscie, ze popedza na test z powodu kataru big_grin
    • skat_0 Re: Wałęsa ma covid 21.01.22, 15:56
      Widzialam go ostatnio w duńskim programie nagranym z okazji 50lecia królowej na tronie, i tak jakoś bardzo się postarzał w moich oczach.
      Zresztą Bill Clinton też
      • majenkir Re: Wałęsa ma covid 21.01.22, 16:41
        Cóż chcesz, tylko emama coraz młodsza 😉
        • skat_0 Re: Wałęsa ma covid 21.01.22, 17:19
          E to był jakiś żal za minioną epoką... królowa Małgorzata tez juz od kilku lat nie pali publicznie 😉 foto z czasów prezydentowania Lecha...
    • heca7 Re: Wałęsa ma covid 21.01.22, 16:01
      Matko czy każdy, absolutnie każdy musi o tym opowiedzieć całemu światu?! O grypie, katarze, kaszlu i pypciu na pięcie też??? To jakaś nobilitacja jest?
      • bominka Re: Wałęsa ma covid 21.01.22, 16:14
        Duzo zdrowia dla Pana Prezydenta! Trzymam kciuki!
        • black.imak Re: Wałęsa ma covid 21.01.22, 16:26
          Też trzymam. Liczę, że jednak 3 dawki skutecznie ochronią go przed najgorszym.
      • terazzza_z_cenzurogradu Re: Wałęsa ma covid 21.01.22, 17:28
        heca7 napisała:

> Matko czy każdy, absolutnie każdy musi o tym opowiedzieć całemu światu?! O gryp
        > ie, katarze, kaszlu i pypciu na pięcie też??? To jakaś nobilitacja jest?

Każdy:

twitter.com/i/status/1484420260610646017
      • princesswhitewolf Re: Wałęsa ma covid 21.01.22, 19:42
        Bo Walesa to taka polityczna wersja Moniki Richardson. Ma parcie medialne za wszelka cene
      • georgia.guidestones Re: Wałęsa ma covid 21.01.22, 20:47
        heca7 napisała:

> Matko czy każdy, absolutnie każdy musi o tym opowiedzieć całemu światu?! O gryp
        > ie, katarze, kaszlu i pypciu na pięcie też??? To jakaś nobilitacja jest?
        >
        tak, ostatnio pokazywał stopy cukrzycowe. zdjęcia. całe życie byl prostym czlowiekiem, a teraz integruje sie z ludźmi w wieku swoich wnuków na wykopie i w mediach społ.
        trudno żeby znal granice, bardziej światli ludzie (np rodzice jednej z forumek, zdemaskowanej tu osoby, prawnicy po aplikacji i z kancelarią /nie omieszkala sie tym tu chwalic/, mieli z tym klopot)
    • tryggia Re: Wałęsa ma covid 21.01.22, 17:18
      Jeden mój znajomy ma jakąś chorą fascynację LW i co jakiś czas udostępnia to co tamten wpisuje na FB.
      😳😳😳
      Zdjęcia stóp cukrzycowych, opisy (złego) stanu zdrowia i finansów.
      Cóż, skoczył, przeskoczył i nisko upadł.
    • kautokeino Re: Wałęsa ma covid 21.01.22, 17:33
      A. Ból głowy. B. Nie mogę rozgrzać ciała. C. Odczuwam odrywanie ciała od kości. Nie mogę nic poradzić, nie czuję własnego ciała.

Bol czyjego ciala tak bolesnie odczuwa pan prezydent? Ktos calosc czytal i potrafi mi odpowiedziec?
    • fibi00 Re: Wałęsa ma covid 21.01.22, 19:35
      Pewnie ma fałszywy certyfikat...
    • princesswhitewolf Re: Wałęsa ma covid 21.01.22, 19:41
      >Trzy razy zaszczepiony, i znalazł się wśród tych 2,5 % zaszczepionych którzy się zarazili.

Ja naprawde sie zastanawiam czy w Polsce nic wam w TV nie tlumacza? Poziom rozumienia Polakow jak dzialaja szczepionki jest dla mnie naprawde szokujący.

Szczepionki, osiolku drogi, nie gwarantuja ze nie zachorujesz. Zapobiegaja natomiast bardzo skutecznie, ze nie bedziesz mial ciezkiego przebiegu.

Przeczytaj co napisalam 5 razy. Moze dotrze.
      • dramatika Re: Wałęsa ma covid 21.01.22, 19:43
        princesswhitewolf napisała:

> Szczepionki, osiolku drogi, nie gwarantuja ze nie zachorujesz. Zapobiegaja nato
        > miast bardzo skutecznie, ze nie bedziesz mial ciezkiego przebiegu.

Tłumaczyli u nas zupełnie inaczej. Dlatego teraz, nawet jeśli mówią prawdę, już im nie wierzymy smile
        • princesswhitewolf Re: Wałęsa ma covid 21.01.22, 19:45
          To czytaj zagraniczna prase. Teraz macie Omicron glownie. Czytaj ponizej
          • dramatika Re: Wałęsa ma covid 21.01.22, 19:51

> To czytaj zagraniczna prase.

Już lecę, jak tylko zrobię profesurę z wirusologii.
            • princesswhitewolf Re: Wałęsa ma covid 21.01.22, 19:54
              Podpowiem: Google Translate i nie musisz czytac naukowych pism. Calkiem dobrze nam tlumacza w UK w glownych mediach

Jeszcze uswiadomie: przygotuj sie psychicznie bo Omicrona bedziecie miec po kolei wszyscy. 11 dzieciaków w klasie mojego dziecka jest na izolacji bo ma pozytywny wynik. Moje dziecko tez. Gardlo mnie tez boli i mam wynik pozytywny.
              Szczepieni przechodza lagodniej
              • dramatika Re: Wałęsa ma covid 21.01.22, 20:10

> Podpowiem: Google Translate i nie musisz czytac naukowych pism. Calkiem dobrze
                > nam tlumacza w UK w glownych mediach

Wiesz co, najbardziej chyba mnie irytuje w tej całej pandemii traktowanie mnie jak debila, któremu trzeba coś tłumaczyć. Albo jak pięciolatki, którą się strofuje.
                Byłam ostatnio u okulisty z córką i trafiłam na totalną covidową oszołomkę. Zapłaciłam z góry dwie stówy za tę przyjemność, poza tym nie chciałam robić scen przy córce i grzecznie odegrałam swoją rolę debila specjalnej troski, ale to naprawdę pozostawia ślad w psychice. Do dziś mam ochotę komuś zapodać kopa i myślę, że podobnie czuje się spora część ludzi.
                Dobrze ci radzę, przestań traktować ludzi jak debili, dla własnego bezpieczeństwa.
                • princesswhitewolf Re: Wałęsa ma covid 21.01.22, 20:16
                  Nie mam pojecia o co chodzi z okulista ale idz tez do psychiatry jesli masz problemy z kontrola emocji.

Tlumacze ci ze mamy Omicrona. Nie dociera. I ze wszyscy tes bedziecie miec bo tego sie nie uniknie.

Chcesz mnie wirtualnie bic, to bij, ja sobie wlacze Expanse ostatni odcinek a jak skonczysz to wejde i ci oddam i bedziemy tak w kolko sie wirtualnie bic ( ziew)...
                  • dramatika Re: Wałęsa ma covid 21.01.22, 20:22

> Tlumacze ci ze mamy Omicrona. Nie dociera.

A ja ci tłumaczę - wypier....aj ze swoim omicronem i tłumaczeniem. Tłumaczyć to sobie możesz swojemu staremu dlaczego piwo ciepłe.
                    • princesswhitewolf Re: Wałęsa ma covid 21.01.22, 20:45
                      Po angielsku jest zjawisko okreslane jako to be in denials

Sprawa so przepracowania u psychologa dla Ciebie

Moj stary nie lubi piwa. Gruszkowy cydr raz na pol roku.moze...
                      • dramatika Re: Wałęsa ma covid 21.01.22, 20:54

> Sprawa so przepracowania u psychologa dla Ciebie

Psychologa to ty niedługo będziesz potrzebować, bo zdaje się, że w UK covidianizm w odwrocie.
      • princesswhitewolf Re: Wałęsa ma covid 21.01.22, 19:44
        www.bbc.co.uk/news/health-59840524
    • nangaparbat3 Re: Wałęsa ma covid 21.01.22, 20:37
      Trzeba trzymać kciuki, bo pan Wałęsa choruje na cukrzycę, a to kiepskie towarzystwo dla covida.
      Omicronem jak najbardziej zarażają się zaszczepieni, nie ma z czego robić afery, to już zostało powiedziane dawno temu i po wielokroć. Omicron u większości zaszczepionych trwa krótko i rzeczywiście wygląda jak przeziębienie, ale nie lekkie, tylko okropne. Moi krewni i znajomi z zachodu Europy już chyba wszyscy przeszli. Wszyscy zaszczepieni, więc nie wiem, jak to przebiega bez szczepionki.
      • fibi00 Re: Wałęsa ma covid 21.01.22, 20:52
        nangaparbat3 napisała:

> Trzeba trzymać kciuki, bo pan Wałęsa choruje na cukrzycę, a to kiepskie towarzy
        > stwo dla covida.
        > Omicronem jak najbardziej zarażają się zaszczepieni, nie ma z czego robić afery
        > , to już zostało powiedziane dawno temu i po wielokroć. Omicron u większości za
        > szczepionych trwa krótko i rzeczywiście wygląda jak przeziębienie, ale nie lekk
        > ie, tylko okropne.

A skąd informacje że to akurat Omikron?

Moi krewni i znajomi z zachodu Europy już chyba wszyscy prze
        > szli. Wszyscy zaszczepieni, więc nie wiem, jak to przebiega bez szczepionki.
        >

W tej chwili Omikrona ma moja niezaszczepiona 56-letnia ciocia. Drugi tydzień czuje ogromne zmęczenie. Innych objawów brak.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka