Dodaj do ulubionych

Lex Kaczyńcki

01.02.22, 20:15
Dalsze procedowanie odrzuconą ogromną większością głosów. Czyżby posłowie nie wiedzieli, że głosują nie za "lex" ale za odrzuceniem dalszego procedowania?
Obserwuj wątek
    • triss_merigold6 Re: Lex Kaczyńcki 01.02.22, 20:24
      Ależ wiedzieli. Nie było i nie mogło być poparcia dla tego idiotyzmu.
      • gaskama Re: Lex Kaczyńcki 01.02.22, 20:33
        A dlaczego głosowało tylko 252 posłów? 200 posłów na urlopach? W końcu ferie mamy.
        • triss_merigold6 Re: Lex Kaczyńcki 01.02.22, 20:35
          Nie wiem, co za różnica, ferie są.
        • iwoniaw Re: Lex Kaczyńcki 01.02.22, 20:39
          gaskama napisała:

> A dlaczego głosowało tylko 252 posłów? 200 posłów na urlopach? W końcu ferie ma
          > my.
          >

252 to glosowalo za odrzuceniem procedowania chyba? Ponad 150 bylo przeciw i bodaj 37 się wstrzymało?
          • gaskama Re: Lex Kaczyńcki 01.02.22, 20:40
            Ojej, masz rację. Tak mnie to wszystko zaaferowało ... wink
            • iwoniaw Re: Lex Kaczyńcki 01.02.22, 20:42
              gaskama napisała:

> Ojej, masz rację. Tak mnie to wszystko zaaferowało ... wink
              >
              >

Widzę w sprawozdaniu, że 16 nieglosujacych i 36 wstrzymujacych sie to wszyscy z PiS... Tym razem cała opozycja przyszła i głosowała za wywaleniem tych glupot do śmieci.
      • annaboleyn Re: Lex Kaczyńcki 01.02.22, 20:39
        triss_merigold6 napisała:

> Ależ wiedzieli. Nie było i nie mogło być poparcia dla tego idiotyzmu.

Nie no, rozsądek nigdy nie był światłem przewodnim tego rządu, nie takie idiotyzmy przepychali nogą. Ciekawe, co ich powstrzymało tym razem big_grin
        • triss_merigold6 Re: Lex Kaczyńcki 01.02.22, 20:41
          #ryzyko
          #łatwopalnedomy
          Ryzyko, że zawiadomienie o zarażeniu złoży kolega z Sejmu.
          • annaboleyn Re: Lex Kaczyńcki 01.02.22, 20:49
            triss_merigold6 napisała:

> #ryzyko
            > #łatwopalnedomy
            > Ryzyko, że zawiadomienie o zarażeniu złoży kolega z Sejmu.

Cały czas mam wrażenie, że przypisujemy im tu zbyt wiele logicznego myślenia i umiejętności przewidywania konsekwencji dalej, niż kwadrans, ale dobra, to może być to wink
    • attiya Re: Lex Kaczyńcki 01.02.22, 20:30
      Przypadkowo na ten jeden raz zmądrzeli
      • gaskama Re: Lex Kaczyńcki 01.02.22, 20:34
        No ale oni wykonują rozkazy Kaczora. Coś zaczyna się kruszyć? .... Niby radość. Ale i tak trzeba będzie żyć z kretynami, którzy na nich głosowali ... i to dwa razy.
      • lauren6 Re: Lex Kaczyńcki 01.02.22, 21:18
        Trudno o ziobrystach powiedzieć, że zmądrzeli. Stawiają się, bo mogą.
    • buldog2 Re: Lex Kaczyńcki 01.02.22, 20:34
      Rośnie w PISie poczucie zlodowacenia. Powoli ogarnia chłód na myśl o perspektywie więzienia. Tak myślę, serio. Zaczynają to przeczuwać, sobie wyobrażać i odsunąć takim oto zaprzeczeniem. Oczywiście, wszystko jeszcze niepewne. Ale, miejmy nadzieję, spełni się.
      • gaskama Re: Lex Kaczyńcki 01.02.22, 20:35
        Kto ich niby do tych więzień wsadzi? Daj spokój. Ja wiem, że pomarzyć można, ale bądźmy realistami.
        • buldog2 Re: Lex Kaczyńcki 01.02.22, 21:03
          Zobaczymy. Jeszcze nikt nie przebrał miarki aż tak. Może się mylę, nie wykluczam tego.
          • triss_merigold6 Re: Lex Kaczyńcki 01.02.22, 21:08
            Ależ mylisz się. Nie było w historii Polski klęski, której autorzy zostali realnie pociągnięci do odpowiedzialności.
            • gaskama Re: Lex Kaczyńcki 01.02.22, 21:16
              I z tym muszę się zgodzić w całej rozciągłości.
              • triss_merigold6 Re: Lex Kaczyńcki 01.02.22, 21:19
                Znajomość historii przyprawia mnie o depresję.uncertain
            • buldog2 Re: Lex Kaczyńcki 01.02.22, 22:16
              Prawda, także prawda, że klęski były cięższe. Ale już za poprzednim razem nie aż tak wiele brakowało do pociągnięcia Ziobry do odpowiedzialności. Oczywiście, ustawili to, ale tym razem presja społeczna i porachunki w tzw. klasie politycznej są nieporównywalnie większe. O pociągnięciu winnych do odpowiedzialności mówi się publicznie. Może nie wystarczyć chętnych do zamykania się w windzie w czasie głosowań odebrania immunitetu. Immunitetów. Nie sądzę, by Mariusz Ułaskawiony czy Ziobro zachowali immunitet.

W miarę wzrostu inflacji będzie rosła presja społeczna na znalezienie kozłów ofiarnych. To ci dwaj będą pasować (i nie tylko oni).
      • alpepe Re: Lex Kaczyńcki 01.02.22, 20:36
        Ta, pobożne życzenia.
    • gama2003 Re: Lex Kaczyńcki 01.02.22, 20:40
      Teatrzyk.
      Gdyby Kaczyński chciał to by przeszlo, nawet po trzech reasumpcjach.
      • gaskama Re: Lex Kaczyńcki 01.02.22, 20:42
        Myślę, że przy mniejszej różnicy głosów byłaby tradycyjna reasumpcja, ale tu nie miało to sensu.
        Mam nadzieję, że przeceniasz możliwości mlaskacza.
        • iwoniaw Re: Lex Kaczyńcki 01.02.22, 20:49
          Wiesz, jest też faktem, że w tej ustawie nie bylo nie tylko niczego sensownego, ale też i niczego, na czym Kaczynskiemu czy komukolwiek mogloby zależeć - jedynie co PiS chcial osiagnąć, to móc powiedzieć, że zrobił jakiś ruch w kierunku polepszenia sytuacji okołopandemicznej (ale zła opozycja im nie pozwoliła - gdyby opozycja glosowała za tymi glupotami, to dla odmiany bylaby współodpowiedzialna). A wszyscy wiemy, jak bardzo wspomniana sytuacja jest beznadziejna i jak bardzo pozorowane i nie mające nic wspólnego z rozumem są wszelkie ruchy rządu w temacie.
          • taniarada Re: Lex Kaczyńcki 01.02.22, 20:56
            iwoniaw racja .Ale trzeba się pogodzić ,że Kaczelnik będzie ciągle wymiatał .Aż do pomnika na Wawelu.😊
      • gaskama Re: Lex Kaczyńcki 01.02.22, 20:46
        Chociaż, są komentarze, że to była ustawka PiS. Teraz będzie obarczanie winą opozycji, że uniemożliwiła walkę z pandemią.
        • taniarada [...] 01.02.22, 20:59
          Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
        • kub-ma Re: Lex Kaczyńcki 01.02.22, 21:00
          gaskama napisała:

> Chociaż, są komentarze, że to była ustawka PiS. Teraz będzie obarczanie winą op
          > ozycji, że uniemożliwiła walkę z pandemią.
          >

A to na pewno. Na stronie tvpinfo jeszcze nic nie ma. Jest natomiast na czołówce cytat z Kaczyńskiego "jeżeli były nadużycia dotyczące podsłuchów, to nie wydarzyły się one za naszych czasów" I to w sumie też jest pocieszne.
        • taniarada Re: Lex Kaczyńcki 01.02.22, 21:13
          Ale złośliwa .Opozycja może Kaczelnika tylko błagać by za często nie bywał w sejmie .Jeszcze trochę musicie wytrzymać .Trzymam kcuki .Z pozycji siły też bym wszystkich kasował .
      • annaboleyn Re: Lex Kaczyńcki 01.02.22, 20:49
        gama2003 napisała:

> Teatrzyk.
        > Gdyby Kaczyński chciał to by przeszlo, nawet po trzech reasumpcjach.

Podobno biedak ma się coraz gorzej.
        Tak mu dopomóż wink
        • chococaffe Re: Lex Kaczyńcki 01.02.22, 21:33
          Za to Ziobro w formie
          • annaboleyn Re: Lex Kaczyńcki 01.02.22, 21:33
            chococaffe napisała:

> Za to Ziobro w formie

Tak, cholera.
      • taniarada Re: Lex Kaczyńcki 01.02.22, 20:52
        Właśnie .Brawo Ty .Trzeba rzucić ochłapy .Uwielbiam kobiety polityczne i religijne. No i mamy zwycięstwo opozycji. Nich się cieszą. Demokracja działa jakby co.😊

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka