gaskama 01.02.22, 20:15 Dalsze procedowanie odrzuconą ogromną większością głosów. Czyżby posłowie nie wiedzieli, że głosują nie za "lex" ale za odrzuceniem dalszego procedowania? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
triss_merigold6 Re: Lex Kaczyńcki 01.02.22, 20:24 Ależ wiedzieli. Nie było i nie mogło być poparcia dla tego idiotyzmu. Odpowiedz Link Zgłoś
gaskama Re: Lex Kaczyńcki 01.02.22, 20:33 A dlaczego głosowało tylko 252 posłów? 200 posłów na urlopach? W końcu ferie mamy. Odpowiedz Link Zgłoś
triss_merigold6 Re: Lex Kaczyńcki 01.02.22, 20:35 Nie wiem, co za różnica, ferie są. Odpowiedz Link Zgłoś
iwoniaw Re: Lex Kaczyńcki 01.02.22, 20:39 gaskama napisała: > A dlaczego głosowało tylko 252 posłów? 200 posłów na urlopach? W końcu ferie ma > my. > 252 to glosowalo za odrzuceniem procedowania chyba? Ponad 150 bylo przeciw i bodaj 37 się wstrzymało? Odpowiedz Link Zgłoś
gaskama Re: Lex Kaczyńcki 01.02.22, 20:40 Ojej, masz rację. Tak mnie to wszystko zaaferowało ... Odpowiedz Link Zgłoś
iwoniaw Re: Lex Kaczyńcki 01.02.22, 20:42 gaskama napisała: > Ojej, masz rację. Tak mnie to wszystko zaaferowało ... > > Widzę w sprawozdaniu, że 16 nieglosujacych i 36 wstrzymujacych sie to wszyscy z PiS... Tym razem cała opozycja przyszła i głosowała za wywaleniem tych glupot do śmieci. Odpowiedz Link Zgłoś
annaboleyn Re: Lex Kaczyńcki 01.02.22, 20:39 triss_merigold6 napisała: > Ależ wiedzieli. Nie było i nie mogło być poparcia dla tego idiotyzmu. Nie no, rozsądek nigdy nie był światłem przewodnim tego rządu, nie takie idiotyzmy przepychali nogą. Ciekawe, co ich powstrzymało tym razem Odpowiedz Link Zgłoś
triss_merigold6 Re: Lex Kaczyńcki 01.02.22, 20:41 #ryzyko #łatwopalnedomy Ryzyko, że zawiadomienie o zarażeniu złoży kolega z Sejmu. Odpowiedz Link Zgłoś
annaboleyn Re: Lex Kaczyńcki 01.02.22, 20:49 triss_merigold6 napisała: > #ryzyko > #łatwopalnedomy > Ryzyko, że zawiadomienie o zarażeniu złoży kolega z Sejmu. Cały czas mam wrażenie, że przypisujemy im tu zbyt wiele logicznego myślenia i umiejętności przewidywania konsekwencji dalej, niż kwadrans, ale dobra, to może być to Odpowiedz Link Zgłoś
gaskama Re: Lex Kaczyńcki 01.02.22, 20:34 No ale oni wykonują rozkazy Kaczora. Coś zaczyna się kruszyć? .... Niby radość. Ale i tak trzeba będzie żyć z kretynami, którzy na nich głosowali ... i to dwa razy. Odpowiedz Link Zgłoś
lauren6 Re: Lex Kaczyńcki 01.02.22, 21:18 Trudno o ziobrystach powiedzieć, że zmądrzeli. Stawiają się, bo mogą. Odpowiedz Link Zgłoś
buldog2 Re: Lex Kaczyńcki 01.02.22, 20:34 Rośnie w PISie poczucie zlodowacenia. Powoli ogarnia chłód na myśl o perspektywie więzienia. Tak myślę, serio. Zaczynają to przeczuwać, sobie wyobrażać i odsunąć takim oto zaprzeczeniem. Oczywiście, wszystko jeszcze niepewne. Ale, miejmy nadzieję, spełni się. Odpowiedz Link Zgłoś
gaskama Re: Lex Kaczyńcki 01.02.22, 20:35 Kto ich niby do tych więzień wsadzi? Daj spokój. Ja wiem, że pomarzyć można, ale bądźmy realistami. Odpowiedz Link Zgłoś
buldog2 Re: Lex Kaczyńcki 01.02.22, 21:03 Zobaczymy. Jeszcze nikt nie przebrał miarki aż tak. Może się mylę, nie wykluczam tego. Odpowiedz Link Zgłoś
triss_merigold6 Re: Lex Kaczyńcki 01.02.22, 21:08 Ależ mylisz się. Nie było w historii Polski klęski, której autorzy zostali realnie pociągnięci do odpowiedzialności. Odpowiedz Link Zgłoś
gaskama Re: Lex Kaczyńcki 01.02.22, 21:16 I z tym muszę się zgodzić w całej rozciągłości. Odpowiedz Link Zgłoś
triss_merigold6 Re: Lex Kaczyńcki 01.02.22, 21:19 Znajomość historii przyprawia mnie o depresję. Odpowiedz Link Zgłoś
buldog2 Re: Lex Kaczyńcki 01.02.22, 22:16 Prawda, także prawda, że klęski były cięższe. Ale już za poprzednim razem nie aż tak wiele brakowało do pociągnięcia Ziobry do odpowiedzialności. Oczywiście, ustawili to, ale tym razem presja społeczna i porachunki w tzw. klasie politycznej są nieporównywalnie większe. O pociągnięciu winnych do odpowiedzialności mówi się publicznie. Może nie wystarczyć chętnych do zamykania się w windzie w czasie głosowań odebrania immunitetu. Immunitetów. Nie sądzę, by Mariusz Ułaskawiony czy Ziobro zachowali immunitet. W miarę wzrostu inflacji będzie rosła presja społeczna na znalezienie kozłów ofiarnych. To ci dwaj będą pasować (i nie tylko oni). Odpowiedz Link Zgłoś
gama2003 Re: Lex Kaczyńcki 01.02.22, 20:40 Teatrzyk. Gdyby Kaczyński chciał to by przeszlo, nawet po trzech reasumpcjach. Odpowiedz Link Zgłoś
gaskama Re: Lex Kaczyńcki 01.02.22, 20:42 Myślę, że przy mniejszej różnicy głosów byłaby tradycyjna reasumpcja, ale tu nie miało to sensu. Mam nadzieję, że przeceniasz możliwości mlaskacza. Odpowiedz Link Zgłoś
iwoniaw Re: Lex Kaczyńcki 01.02.22, 20:49 Wiesz, jest też faktem, że w tej ustawie nie bylo nie tylko niczego sensownego, ale też i niczego, na czym Kaczynskiemu czy komukolwiek mogloby zależeć - jedynie co PiS chcial osiagnąć, to móc powiedzieć, że zrobił jakiś ruch w kierunku polepszenia sytuacji okołopandemicznej (ale zła opozycja im nie pozwoliła - gdyby opozycja glosowała za tymi glupotami, to dla odmiany bylaby współodpowiedzialna). A wszyscy wiemy, jak bardzo wspomniana sytuacja jest beznadziejna i jak bardzo pozorowane i nie mające nic wspólnego z rozumem są wszelkie ruchy rządu w temacie. Odpowiedz Link Zgłoś
taniarada Re: Lex Kaczyńcki 01.02.22, 20:56 iwoniaw racja .Ale trzeba się pogodzić ,że Kaczelnik będzie ciągle wymiatał .Aż do pomnika na Wawelu.😊 Odpowiedz Link Zgłoś
gaskama Re: Lex Kaczyńcki 01.02.22, 20:46 Chociaż, są komentarze, że to była ustawka PiS. Teraz będzie obarczanie winą opozycji, że uniemożliwiła walkę z pandemią. Odpowiedz Link Zgłoś
taniarada [...] 01.02.22, 20:59 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
kub-ma Re: Lex Kaczyńcki 01.02.22, 21:00 gaskama napisała: > Chociaż, są komentarze, że to była ustawka PiS. Teraz będzie obarczanie winą op > ozycji, że uniemożliwiła walkę z pandemią. > A to na pewno. Na stronie tvpinfo jeszcze nic nie ma. Jest natomiast na czołówce cytat z Kaczyńskiego "jeżeli były nadużycia dotyczące podsłuchów, to nie wydarzyły się one za naszych czasów" I to w sumie też jest pocieszne. Odpowiedz Link Zgłoś
taniarada Re: Lex Kaczyńcki 01.02.22, 21:13 Ale złośliwa .Opozycja może Kaczelnika tylko błagać by za często nie bywał w sejmie .Jeszcze trochę musicie wytrzymać .Trzymam kcuki .Z pozycji siły też bym wszystkich kasował . Odpowiedz Link Zgłoś
annaboleyn Re: Lex Kaczyńcki 01.02.22, 20:49 gama2003 napisała: > Teatrzyk. > Gdyby Kaczyński chciał to by przeszlo, nawet po trzech reasumpcjach. Podobno biedak ma się coraz gorzej. Tak mu dopomóż Odpowiedz Link Zgłoś
annaboleyn Re: Lex Kaczyńcki 01.02.22, 21:33 chococaffe napisała: > Za to Ziobro w formie Tak, cholera. Odpowiedz Link Zgłoś
taniarada Re: Lex Kaczyńcki 01.02.22, 20:52 Właśnie .Brawo Ty .Trzeba rzucić ochłapy .Uwielbiam kobiety polityczne i religijne. No i mamy zwycięstwo opozycji. Nich się cieszą. Demokracja działa jakby co.😊 Odpowiedz Link Zgłoś