Dodaj do ulubionych

Znowu straszy

05.03.22, 15:39
www.wprost.pl/swiat/10646059/wojna-na-ukrainie-putin-sankcje-przeciwko-rosji-sa-rownoznaczne-z-wypowiedzeniem-wojny.html
Obserwuj wątek
    • woman_in_love Re: Znowu straszy 05.03.22, 15:40
      twitter.com/i/status/1500054434495311873

Straszy albo i nie. Ci ludzie to pojeby są.
      • milupaa Re: Znowu straszy 05.03.22, 15:52
        Masakra. Ale oni nie myślą ani nie czują, "ludzie giną no i co z tego", słowa pana....
      • tanebo001 Re: Znowu straszy 05.03.22, 15:52
        Myślisz że w Rosji ktoś do kamery powie coś innego?
        • woman_in_love Re: Znowu straszy 05.03.22, 16:59
          tak, myślę że można powiedzieć, że się nie wie
          • marzeka11 Re: Znowu straszy 05.03.22, 17:27
            Na razie Putin wkurza się, jest zirytowany, nie wyszło w kilka dni jak planował zajęcie Ukrainy.
            A ostatnie 24 godziny- stracił 6 samolotów, 6 pilotów pojmanych, w tym poszukiwany za zbrodnie wojenne z Syrii:
            twitter.com/oryxspioenkop/status/1500113298351693828?s=20&t=kEuJtGsqPDXEK44GlWRSow
            twitter.com/ArmedForcesUkr/status/1500108394920878083?s=20&t=kEuJtGsqPDXEK44GlWRSow
      • eglantine Re: Znowu straszy 05.03.22, 16:25
        Nie wiem, na ile oni mówią, to co myślą - część na pewno tak - a na ile to tylko teksty do kamery, bo zwyczajnie boją się odpowiadać szczerze. Niektórzy brzmią, jak gdyby recytowali wyuczone formułki. Tak czy inaczej przerażające...
      • panna_lila Re: Znowu straszy 05.03.22, 16:28
        Anglik ma żonę i kochankę, kocha żonę.
        Francuz ma żonę i kochankę, kocha kochankę.
        Włoch ma żonę i kochankę, kocha mamusię.
        Rosjanin ma żonę i kochankę, kocha Putina
        ....
    • gama2003 Re: Znowu straszy 05.03.22, 15:44
      Chce zbrojnie wywalczyć powrót tych wszystkich firm ?
    • milva24 Re: Znowu straszy 05.03.22, 15:49
      Wiesz co mówi stare porzekadło "nie strasz, nie strasz bo się zesr...".
      • marzeka11 Re: Znowu straszy 05.03.22, 15:50
        Trzeba będzie zacząć skandować:
        "Putinie, Putinie, ty skurwysynie." (nie moje, znalazłam)
        • milva24 Re: Znowu straszy 05.03.22, 15:53
          O i już piosenkę mamy wink
        • arwena_11 Re: Znowu straszy 05.03.22, 18:53
          Na demonstracji krzyczano Precz z putinem skurwysynem
      • bulzemba Re: Znowu straszy 05.03.22, 15:58
        Przypominam delikatnie że facet jednak ma trochę ostrej broni. I jemu nie zależy na pokoju tylko żeby było pod jego dyktando.
        • milva24 Re: Znowu straszy 05.03.22, 16:40
          Wiem ale mi się powoli wyczerpuje cierpliwość do tego straszenia.
          • bulzemba Re: Znowu straszy 05.03.22, 19:15
            TOBIE się wyczerpuje. Jednak mam poważne podejrzenia że TY nie dysponujesz armią.

Tu chodzi o cierpliwość tych co dysponują armiami oraz ostrą bronią.
            • milva24 Re: Znowu straszy 05.03.22, 19:18
              No i bardzo dobrze, że nie mam bo nie umiem w dyplomacji.
              • milva24 Re: Znowu straszy 05.03.22, 19:18
                *dyplomację.
                • bulzemba Re: Znowu straszy 05.03.22, 19:45
                  Dyplomata to osoba która potrafi tak powiedzieć "spier.alaj" by odbiorca poczuł rosnąca radość na samą myśl o zbliżającej się podróży. - dawno nie słyszałam o kimś takim.
                  • milva24 Re: Znowu straszy 05.03.22, 19:51
                    bulzemba napisała:

> Dyplomata to osoba która potrafi tak powiedzieć "spier.alaj" by odbiorca poczuł
                    > rosnąca radość na samą myśl o zbliżającej się podróży.

big_grin to na pewno nie ja.
                  • ukulelerege Re: Znowu straszy 06.03.22, 08:19
                    bulzemba napisała:

> Dyplomata to osoba która potrafi tak powiedzieć "spier.alaj" by odbiorca poczuł
                    > rosnąca radość na samą myśl o zbliżającej się podróży. - dawno nie słyszałam o
                    > kimś takim.

Świetnie napisane smile
    • bistian Re: Znowu straszy 05.03.22, 15:53
      Straszy, bo Rosja to jest pasożyt, a pasożyt się boi, gdy mu żywiciel ucieka
    • umi Re: Znowu straszy 05.03.22, 15:54
      Proponuje teraz wzmocnic obserwacje terenu Rosji i jak zaczna fikacj, od razu zrownac wszystko z ziemia, nie dac nawet isc dalej.
      I wreszcie bedzie spokoj, raz na zawsze. Jak komus nie pasuje cywilizowany swiat, nie musi w nim zyc. Jesli chce mordowac innych, nie musi zyc w ogole. On sie zachowuje jak goofniarz w piaskownicy.
      • marzeka11 Re: Znowu straszy 05.03.22, 15:58
        Bo to jest dzicz, udająca cywilizowany kraj dzicz
    • fabryka.lodow.napatyku Re: Znowu straszy 05.03.22, 16:39
      Ale jedzenie i picie skads chyba dostaje, nie?
      Czy ma laboratorium i wszystko testuje zanim zje. Doprawdy sa spodoby tylko chetnych brak
    • demono2004 [...] 05.03.22, 18:23
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • sumire Re: Znowu straszy 05.03.22, 18:32
        Jakie sprawy? Przecież jeszcze tydzień temu pisałoś, że to wszystko zdjęcia z 2014...
        • bistian Re: Znowu straszy 05.03.22, 18:36
          sumire napisała:

> Jakie sprawy? Przecież jeszcze tydzień temu pisałoś, że to wszystko zdjęcia z 2
          > 014...

Patrz, przez tak długi czas, dawaliśmy się rozpracowywać ruskiemu trollowi sad
          Ta konfederacja, to też pewno w większości zdrajcy.
          Porażka, tak się dać rozpracowywać...
          • pierwszychleb Re: Znowu straszy 05.03.22, 18:49
            Tak masz racje, mam fana konfederacji i ogolnie teorii spiskowych na facebooku i teraz tego typu materialy zamieszcza. Fajny chlop byl kiedys z niego a przez ostatnie lata odpal sie coraz bardziej poglebia, niestety. Zaczelo sie od diety.
            • bistian Re: Znowu straszy 05.03.22, 18:55
              pierwszychleb napisała:

> Tak masz racje, mam fana konfederacji i ogolnie teorii spiskowych na facebooku
              > i teraz tego typu materialy zamieszcza. Fajny chlop byl kiedys z niego a przez
              > ostatnie lata odpal sie coraz bardziej poglebia, niestety. Zaczelo sie od diety.

Niektórzy są labilni, potrzebują autorytetów i spisków, żeby czuć się dobrze.
              Tworzy się więc partię wykorzystującą to zjawisko i grającą na rzecz innego państwa. Uważam, że nie wszyscy są umoczeni, niektórzy mają wielkie przekonanie i brak umiejętności oceniania źródeł i to zupełnie się nie łączy z wykształceniem, można mieć 5 doktoratów i być idiotą
      • milupaa Re: Znowu straszy 05.03.22, 18:38
        Haha 😅 Ruska onuca się odezwała.
      • hummorek Re: Znowu straszy 05.03.22, 18:56
        Idi tam kuda ruskij korabl 😈
      • asia.sthm znowu straszy 05.03.22, 19:21
        demono2004:

> Inaczej bedzie po nas.

Po was. Czujesz juz wasz haniebny koniec.
        • milva24 Re: znowu straszy 05.03.22, 19:35
          big_grin
    • veryvery Re: Znowu straszy 05.03.22, 18:37
      Sankcje zabolały I nie mają jak zachodowi na nie odpowiedzieć więc głupio I dziecinnie straszą że zaatakują. Tylko to im zostało. To pokazuje że są słabi I jedyny straszak jaki mają to atomówka.
      • bistian Re: Znowu straszy 05.03.22, 18:43
        veryvery napisała:

> Sankcje zabolały I nie mają jak zachodowi na nie odpowiedzieć więc głupio I dzi
        > ecinnie straszą że zaatakują. Tylko to im zostało. To pokazuje że są słabi I je
        > dyny straszak jaki mają to atomówka.

Popatrz, że nie ma teraz trolli. Przecież nie mają wolnej soboty, nie w takim czasie. Ale zostali wypunktowani, za bardzo przewidywalnie się logowali. Teraz mają pewno jakieś przegrupowanie i zmianę narracji?
        Zostają tylko lokalni zdrajcy.

Straszą, bo to są pasożyty, spodnie się im palą i nie wiedzą, co robić. Mam nadzieję, że da się gadów zagłodzić. UK są w porządku, wiedzą, o co jest gra, dokerzy odmówili rozładowywania rosyjskiej ropy i gazu big_grin
        Ale Niemcom nie wierzę, jak zwykle, będą się dogadywać za plecami
    • nena20 Re: Znowu straszy 05.03.22, 19:04
      Już się boje, jak widać wojsko ma mizerne. Pozostaje tylko broń nuklearna.. choć widzę, że jest zapędzony w kozi róg, trochę zaczyna mu się palić grunt pod nogami. Za chwilę społeczeństwo wywiezie go na taczkach.
      • bistian Re: Znowu straszy 05.03.22, 19:08
        nena20 napisała:

> Już się boje, jak widać wojsko ma mizerne. Pozostaje tylko broń nuklearna..

Będzie musiał postraszyć Ikeę, że ma wycelowaną rakietę w ich siedzibę i mają mu oddać sklepy i zacząć produkcję w Rosji big_grin
      • bulzemba Re: Znowu straszy 05.03.22, 19:21
        Jakoś Ukraińcom nie jest do śmiechu jak ta słaba armia wpadła do nich z przyjacielską wizytą.
    • rikitikibu Re: Znowu straszy 05.03.22, 19:05
      Ja się boję. Nigdy i niczego w życiu tak się nie bałam jak teraz 😟. I jeszcze Jackowski mi się przypomniał, który jakieś pół roku temu miał wizję z czołgami w Polsce. Wtedy się wszyscy z niego śmiali. Ja też. Facet niby nie jest wiarygodny ale jednak zaczynam się obawiać. Świruje już. Wczoraj byłam na zakupach. Wszyscy mieli pełne kosze. Zgrzewki wód, konserw. Hurtowe ilości mleka,pieluch i wszystkiego. I zastanawiam się czy to wszystko na zbiórki czy może ludzie już zapasy robią??
      • bistian Re: Znowu straszy 05.03.22, 19:16
        rikitikibu napisała:

> Ja się boję. Nigdy i niczego w życiu tak się nie bałam jak teraz 😟. I jeszcze
        > Jackowski mi się przypomniał, który jakieś pół roku temu miał wizję z czołgami
        > w Polsce.

Wyluzuj, im zależy, żebyś się bała. Będziemy walczyć, jeśli będzie taka potrzeba. I tak jesteśmy śmiertelni, kiedyś trzeba umrzeć, lepiej z bronią w ręku. Ale wcześniej, zagłodzimy gada! wink
        Jak się nie uda, będziemy wysadzać systematycznie rurociąg big_grin Aż do skutku big_grin
        • bulzemba Re: Znowu straszy 05.03.22, 19:22
          A kiedy ty ostatnio widziałaś broń na żywo?
          • bistian Re: Znowu straszy 05.03.22, 19:26
            bulzemba napisała:

> A kiedy ty ostatnio widziałaś broń na żywo?

Ja widziałem, umiem strzelać, a nawet mam bardzo atrakcyjną w takim konflikcie specjalność wojskową wink
      • nena20 Re: Znowu straszy 05.03.22, 19:21
        Może to byłam ja, robiłam zakupy na zbiórkę.
        • rikitikibu Re: Znowu straszy 05.03.22, 19:35
          Tak jak napisałam wyżej albo zbiórka albo zapasy. No bo raczej nikt nie kupuje dla siebie kartonu makreli w pomidorach czy iluś tam zgrzewek marchewki z groszkiem.
          Podciągnąć pod dzień wypłat też nie mogę bo raczej każdy wynagrodzenie otrzymuje około 10-tego. Niech się skończy ten koszmar 😟
          • milva24 Re: Znowu straszy 05.03.22, 19:37
            W dzisiejszych czasach to ludzie różnie wypłaty dostają, więc się nie sugeruj. Ja dziś robiłam na zbiórkę i jeszcze dla szwagierki więc możesz sobie wyobrazić jaki miałam koszyk big_grin
          • veryvery Re: Znowu straszy 05.03.22, 19:37
            A po co ty ludziom w sklepie do koszyków zaglądasz? Wścibstwo to brzydka cecha
            • rikitikibu Re: Znowu straszy 05.03.22, 19:41
              Nie zaglądam. Tylko to się rzucało w oczy. Poza tym jak miałam parę towarów w koszyku to zaczęłam rozglądać się gdzie będzie najszybciej. Gdzie się ustawić w kolejkę i wtedy dostrzegłam ten ogrom zakupów.
          • alicia033 Re: Znowu straszy 05.03.22, 19:41
            rikitikibu napisała:

> Podciągnąć pod dzień wypłat też nie mogę bo raczej każdy wynagrodzenie otrzymuje około 10-tego.

No, zdecydowanie nie każdy.
            Np. budżetówka dostaje wypłaty tak, żeby do dyspozycji były w pierwszy dzień roboczy nowego miesiąca. Więc dziś mają pierwszy weekend po wypłacie
          • panna.nasturcja Re: Znowu straszy 05.03.22, 19:45
            Zawsze mnie zastanawia skąd w ludziach takie przekonanie, ze wszyscy maja tak jak oni.
            Naprawdę każdy wynagrodzenie otrzymuje koło 10-tego?
            Nigdy tak nie dostawałam wypłaty, mój mąż tez nie, wokół mnie raczej na końniec miesiąca się dostaje. Ale ńie pisze, ze wszyscy tak mają.
            Ludzie, trochę wyobraźni.
            Ludzie w sklepach maja pełne kosze, o robią tygodniowe zakupy oraz kupują masę rzeczy na zbiórki dla uchodźców.
          • 18lipcowa3 Re: Znowu straszy 06.03.22, 08:06
            rikitikibu napisała:
            > Podciągnąć pod dzień wypłat też nie mogę bo raczej każdy wynagrodzenie otrzymu
            > je około 10-tego. Niech się skończy ten koszmar 😟

Że what?? Z choinki sie urwalas?
            Nigdy nie dostaławalam wypłaty 10go. Pracuje 20 lat. I budżetówka i korpo i zagranica.
      • heca7 Re: Znowu straszy 05.03.22, 19:30
        Byłam wczoraj na zakupach, byłam dzisiaj i ludzie mieli tyle samo co zwykle. Idzie weekend to kupują na dwa/ trzy dni. Na stacjach benzynowych spokój, mąż przed chwilą bez problemu nalał 60 litrów benzyny. A to, że ludzie kupują na zbiórki jest akurat prawdą. Przyjeżdżają uchodźcy, którzy nie mają nic. Trzeba kołder, poduszek, łóżek, ubrań, butów i środków higienicznych.
        A Putni nic nie może, przecież nie zaatakuje NATO bo go rozmażą gdziekolwiek jest. On Ukrainy zdobyć nie może a co dopiero walka przeciwko wszystkim. Hitler się na tym przejechał i zginął w bunkrze.
        • arwena_11 Re: Znowu straszy 05.03.22, 19:36
          Ja się najbardziej boję, że wojna się skończy i wszyscy zapomną o sankcjach, ostracyzmie wobec rosji i białorusi i tych bandytów stojących na ich czele.
          Tak było ze zbrodniarzem stalinem, niemcami ( wielu zbrodniarzy zajmowało po wojnie ważne stanowiska ). Będzie się wybielało ruskich, tak jak teraz robi się z niemcami - to nie niemcy, to naziści.
          Pozwoli się im znowu urosnąć w siłę - bo przecież dalsza izolacja będzie niehumanitarna, oni już są inni itd.
          • milva24 Re: Znowu straszy 05.03.22, 19:38
            No nie, trochę w doopę dostać muszą, żeby znowu było kilkadziesiąt lat spokoju.
            • arwena_11 Re: Znowu straszy 05.03.22, 19:53
              Muszą, ale czy dostaną? Czy możni tego świata znów nie zaczną się obściskiwać z putlerem i klepać po pleckach z Łukaszenką albo jego następcą?
          • heca7 Re: Znowu straszy 05.03.22, 21:15
            Nie da się szybko zapomnieć o sankcjach. Taka choćby Ikea czy BMW to nie jest kamper, który można zawrócić na środku drogi jak zmienimy zdanie (jak wojna się skończy, tzn jak się wojska wycofają). Te firmy, które wyszły czy wychodzą z Rosji nie wrócą tam szybko a może w ogóle nie wrócą. W tej chwili na bruk poszło kilka tysięcy pracowników w Rosji (nie żebym ich żałowała).
            • alicia033 Re: Znowu straszy 05.03.22, 21:29
              Dokładnie.
              Firmy, które wychodzą teraz z rosji tracą dziesiątki i setki zainwestowanych milionów euro/dolarów.
              A skoro raz się tam coś takiego zdziało, to może i następny. Utraconego zaufania łatwo się nie odbuduje. A na pewno nie bez zmiany władzy.
              • milupaa Re: Znowu straszy 06.03.22, 07:41
                Na razie niech wszyscy działają i robią co mogą, bez sensu się teraz zastanawiać na jak długo to starczy i czy jest wobec tego w ogóle sens. Historia pokaże.
          • ukulelerege Re: Znowu straszy 06.03.22, 08:22
            arwena_11 napisała:

> Ja się najbardziej boję, że wojna się skończy i wszyscy zapomną o sankcjach, os
            > tracyzmie wobec rosji i białorusi i tych bandytów stojących na ich czele.
            > Tak było ze zbrodniarzem stalinem, niemcami ( wielu zbrodniarzy zajmowało po wo
            > jnie ważne stanowiska ). Będzie się wybielało ruskich, tak jak teraz robi się z
            > niemcami - to nie niemcy, to naziści.
            > Pozwoli się im znowu urosnąć w siłę - bo przecież dalsza izolacja będzie niehum
            > anitarna, oni już są inni itd.

Zawsze może też zagrać sankcjami: zawieszę broń, jak zdejmiecid wszystkie sankcje.
      • pani_tau Re: Znowu straszy 06.03.22, 07:54
        rikitikibu napisała:

> Ja się boję. Nigdy i niczego w życiu tak się nie bałam jak teraz 😟. I jeszcze
        > Jackowski mi się przypomniał, który jakieś pół roku temu miał wizję z czołgami
        > w Polsce. Wtedy się wszyscy z niego śmiali.

Doda też przepowiadała wojnę. Tylko, że ona się za jasnowidza nie uważa.
      • ukulelerege Re: Znowu straszy 06.03.22, 08:18
        Tak, nieco robią ludzie zapasów, widzę to u siebie.
        Ale nie powiedziałabym, że zwariowali jak podczas zmasowanego ataku na papier toaletowy i mydło.
    • milupaa Re: Znowu straszy 06.03.22, 07:35
      Te Ukrainki, które teraz chodzą z bronią też na pewno dawno wcześniej nie wydziały, o ile w ogóle. Także ten..
    • attiya Re: Znowu straszy 06.03.22, 07:41
      Straszy bo ich sankcje zaczynają boleć. Któryś tam ruski dziennikarz coś wspomniał o nacjonalizacji Ikei w Rosji 😁😁😁 Radziecki typ myślenia 😁
      • tanebo001 Re: Znowu straszy 06.03.22, 08:05
        Straszy bo taki był cel Rosji - przestraszenie Europy tak żeby zawarła z Gazpromem kolejny kontrakt (obecny kończy się w tym roku). Tylko że się przeliczył i zachód zareagował strachem. Teraz nikt Rosji nie tknie długim kijem.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka