fifi-00 16.04.22, 12:32 A babki które nie umieją się zrobić, wystylizować, dobrze wymalować? Przecież takich nie brakuje czy one są skazane na zły odbiór społeczny? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
g.r.uu Re: A te co nie potrafią? 16.04.22, 12:36 Wystarczy się nie malować zamiast malować się źle i ubierać się zamiast się słabo stylizować Odpowiedz Link Zgłoś
cysorz-bez-poczty Re: A te co nie potrafią? 16.04.22, 12:42 fifi-00 napisała: > A babki które nie umieją się zrobić, wystylizować, dobrze wymalować? Przecież t > akich nie brakuje czy one są skazane na zły odbiór społeczny? Mnie się takie babki podobają. A nie jakieś zrobione i wystylizowane w stylu lalki barbie. A najśmieszniejsze są te zrobione i wystylizowane w wieku 50/60 plus. Odpowiedz Link Zgłoś
majenkir Re: A te co nie potrafią? 16.04.22, 15:22 cysorz-bez-poczty napisał: > A najśmieszniejsze są te zrobione i wystylizowane w wieku 50/60 plus. A to czemu? Odpowiedz Link Zgłoś
znana.jako.ggigus Re: A te co nie potrafią? 16.04.22, 15:48 no bo jemu się nie podobają. Co pytasz jeszcze? Mam taką listonoszkę koło 60 - włosy piękne, długie i gęste, farbowany ciemny blond. Makijaż pełny, paznokcie, perfumki, papierosek w ręce, bo roznosi w dzielnicy willowej. I ja to szanuję. Odpowiedz Link Zgłoś
cysorz-bez-poczty Re: A te co nie potrafią? 16.04.22, 15:56 znana.jako.ggigus napisała: > Mam taką listonoszkę koło 60 - włosy piękne, długie i gęste, farbowany ciemny b > lond. Makijaż pełny, paznokcie, perfumki, papierosek w ręce, I flaszka w torbie. Odpowiedz Link Zgłoś
cysorz-bez-poczty Re: A te co nie potrafią? 16.04.22, 16:14 majenkir napisała: > A to czemu? > Bo zrobione i wystylizowane baby w tym wieku są śmieszne. A wydaje im się że są atrakcyjne i wszyscy powinni je podziwiać. Odpowiedz Link Zgłoś
znana.jako.ggigus Re: A te co nie potrafią? 16.04.22, 16:18 Niesamowite. Ty wiesz wszystko o zrobionych kobietach w wieku 50-60 lat. Co piją i co myślą, czego oczekują. Kopalnia wiedzy. Odpowiedz Link Zgłoś
bene_gesserit Re: A te co nie potrafią? 16.04.22, 18:28 Nie, on dzieli kobiety na poruchałbym i nie poruchałbym. Te pierwsze są młode i zadbane, te drugie są śmieszne, bo choćby nie wiadomo jak by się starały, to i tak nie wejdą do pierwszej kategorii. Teoretycznej, bo żadna z grupy poruchałbym nie pomyśli tak o biedaku. W ogóle o nim nie pomyśli, więc musi sobie frustrat ulżyć pasywno-agresywnie na damskim forum. I kto tu jest śmieszny? Widziałam zeszłego lata taką panią: legginsy na niezłych nogach, luźna kwiecista sukienka do kolan. burza kompletnie białych włosów, maseczka w kolorze kwiatów na sukience. Balkonik, lat 70+. Miałam ochotę ją skomplementować, w ogóle wybuchnąć entuzjazmem, była zjawiskowa. Optyka poruchałbym - kijem bym nie tkną jest, pomijając jej groteskowość, strasznie zubażająca wewnętrznie. Zawsze jak czytam takie wynurzenia zastanawiam się, kim były matki tych ubogich duchem. Odpowiedz Link Zgłoś
znana.jako.ggigus Re: A te co nie potrafią? 16.04.22, 19:34 Słusznie, ja bym ujęła - nie porucham i poruchałbym (bo bym jakąś możliwość zakłada. No i jednak jakaś fascynacja jest, on o tych kobietach, których i tak nie porucha, to dużo i chętnie. Jest tych zjawiskowych kobiet sporo, sama znam z widzenia parę. A refleksja na temat matki - słuszna i gorzka. Odpowiedz Link Zgłoś
anilorak174 Re: A te co nie potrafią? 16.04.22, 12:42 Ja się nie maluję wcale i nie stylizuję. I mam głęboko gdzieś odbiór społeczny mojej osoby. Odpowiedz Link Zgłoś
cysorz-bez-poczty Re: A te co nie potrafią? 16.04.22, 12:50 anilorak174 napisała: > Ja się nie maluję wcale i nie stylizuję. I mam głęboko gdzieś odbiór społeczny > mojej osoby. Jesteś mądra. Odpowiedz Link Zgłoś
agonyaunt Re: A te co nie potrafią? 16.04.22, 12:50 Mnie się nie chce wymalować i wystylizować. Nadrabiam charakterem. Odpowiedz Link Zgłoś
znana.jako.ggigus Re: A te co nie potrafią? 16.04.22, 12:53 Dobra stylizacja - taka w której osoba wystylizowana dobrze się czuje. Masz 60 lat i chcesz być lalką Barbie - robisz to. Nawet jeśli doprowadzasz tym do szaleństwa innych. Ich sprawa Odpowiedz Link Zgłoś
cysorz-bez-poczty Re: A te co nie potrafią? 16.04.22, 13:01 znana.jako.ggigus napisała: > Dobra stylizacja - taka w której osoba wystylizowana dobrze się czuje. Niektórzy biegają po ulicy w rajtkach i z przyczepionymi skrzydłami motyla. I dobrze się w tym czują. Co nie znaczy, że jest to normalne. Odpowiedz Link Zgłoś
znana.jako.ggigus Re: A te co nie potrafią? 16.04.22, 13:03 Co dla ciebie jest nienormalne, dla innych jest normą. I jakże słaba jest twoja norma, skoro sam fakt że ktoś ma inaczej, oznacza u ciebie prostest. Odpowiedz Link Zgłoś
cysorz-bez-poczty Re: A te co nie potrafią? 16.04.22, 13:14 znana.jako.ggigus napisała: > Co dla ciebie jest nienormalne, dla innych jest normą. I jakże słaba jest twoja > norma, skoro sam fakt że ktoś ma inaczej, oznacza u ciebie prostest. > > Normy są różne. Na przykład kulturowe. Ale jeśli tylko jeden facet w Polsce się tak ubiera, to nie jest normalny. Tak jak facet chodzący w spódnicy i szpilkach też nie jest normalny. natemat.pl/242895,kim-jest-antyfacet-marcin-boronowski-wyklada-na-uniwersytecie-nosi-szpilk Odpowiedz Link Zgłoś
znana.jako.ggigus Re: A te co nie potrafią? 16.04.22, 13:19 Ten mężczyzna swoim wyglądem nie robi tobie nic. on się tak ubiera dla siebie. Naprawdę zastanawiające jest jak kruche jest twoje przekonanie o twojej osobie, jeśli inna osoba staje się naruszeniem norm. Ten facet ma świetne nog!!! Tak przy okazji Odpowiedz Link Zgłoś
cysorz-bez-poczty Re: A te co nie potrafią? 16.04.22, 13:28 znana.jako.ggigus napisała: > Ten facet ma świetne nog!!! > Dla ciebie ma świetne nogi. Dla mnie obrzydliwe. Tak jak i cały on. Odpowiedz Link Zgłoś
my_fair_lady Re: A te co nie potrafią? 18.04.22, 17:55 cysorz-bez-poczty napisał: > > Dla ciebie ma świetne nogi. > Dla mnie obrzydliwe. Tak jak i cały on. No ale co z tego? Niech sobie będzie jaki chce. A może i Ty jesteś dla kogoś cyt: “obrzydliwy” 🤷♀️. I też nic z tego 😉 Odpowiedz Link Zgłoś
ichi51e Re: A te co nie potrafią? 16.04.22, 16:22 tez to pomyślał - myśle ze niejeden facet idąc za nim się na te nogi zagapił i miał dysonans poznawczy zobaczywszy twarz Odpowiedz Link Zgłoś
bye-bye Re: A te co nie potrafią? 18.04.22, 22:19 Ten gość to wzorzec z Sevres pańciowatosci, nad którą tu kiedyś trwały długie debaty🤪 Odpowiedz Link Zgłoś
sumire Re: A te co nie potrafią? 16.04.22, 13:11 Chodzenie w fioletowej kiecy do kostek i złotej czapce też nie jest normalne, a faceci to robią, januszku, i jakoś nikt się ich nie czepia. Odpowiedz Link Zgłoś
cysorz-bez-poczty Re: A te co nie potrafią? 16.04.22, 13:16 sumire napisała: > Chodzenie w fioletowej kiecy do kostek i złotej czapce też nie jest normalne, a > faceci to robią, januszku, i jakoś nikt się ich nie czepia. Na pewno nik się ich nie czepia? Odpowiedz Link Zgłoś
znana.jako.ggigus Re: A te co nie potrafią? 16.04.22, 13:22 Wstawiasz zdjęcie księdza w odświętnym ornacie? Odpowiedz Link Zgłoś
cysorz-bez-poczty Re: A te co nie potrafią? 16.04.22, 13:29 znana.jako.ggigus napisała: > Wstawiasz zdjęcie księdza w odświętnym ornacie? > Nie. Odpowiedz Link Zgłoś
lily_evans011 Re: A te co nie potrafią? 16.04.22, 13:32 Ci z lewej są jeszcze bardziej nienormalni, w białych kiecach... Odpowiedz Link Zgłoś
cysorz-bez-poczty Re: A te co nie potrafią? 16.04.22, 13:36 lily_evans011 napisała: > Ci z lewej są jeszcze bardziej nienormalni, w białych kiecach... Okulary przetrzyj. Kiecki mają czarne. Białe są bluzki. Odpowiedz Link Zgłoś
lily_evans011 Re: A te co nie potrafią? 16.04.22, 13:37 No to już w ogóle chorobliwe jest! Odpowiedz Link Zgłoś
klaviatoorka1 Re: A te co nie potrafią? 16.04.22, 13:22 hłe, hłe, w 2022 roku "odbiór społeczny" - niech razem z tobą idi tam, gdzie ruski wojennyj korabl. Się zrobic, wystylizować, dobrze wymalować to powinny np. żoneczki zezwalające mężom na gwałcenie Ukrainek. Odpowiedz Link Zgłoś
lily_evans011 Re: A te co nie potrafią? 16.04.22, 13:33 A co ma jedno do drugiego? Odpowiedz Link Zgłoś
anorektycznazdzira Re: A te co nie potrafią? 19.04.22, 06:32 Chyba to, że zas*any obowiązek bycie nastaraną jako główny miernik wartości kobiety to ruska specjalność i "tradycja". W krajach ościennych typu Ukraina, Polska także widoczna przez dziesięciolecia. Wraz z powolnym uzyskiwaniem przez Polki pozycji społecznej nieco lepszej niż "albo do ruchania albo do sprzątania" powoli odchodzimy od ruskiego wzorca. Nie u wszystkich przebiło się to do świadomości, no i mamy też trolle, stąd takie watki jak ten. Odpowiedz Link Zgłoś
perspektywa Re: A te co nie potrafią? 16.04.22, 13:35 Wystarczy się myć, w miarę regularnie chodzić do fryzjera, ubierać klasycznie, bez ekscesów i nie trzeba się malować ani stylizować. Poza tym co to znaczy stylizować? Jak do prostej bluzki założę apaszkę to już się stylizuję czy jeszcze nie? Odpowiedz Link Zgłoś
veryvery Re: A te co nie potrafią? 16.04.22, 13:38 Ja się w ogóle nie maluję, w pełnym makijażu czuję się jak klaun w cyrku. A ubieram sie tak żeby mi bylo przede wszystkim wygodnie więc np prawie nigdy nie chodzę w butach na obcasach Odpowiedz Link Zgłoś
bovirag Re: A te co nie potrafią? 16.04.22, 13:41 To ja. Tylko, że ja jestem zayebista pod każdym innym względem! Odpowiedz Link Zgłoś
cysorz-bez-poczty Re: A te co nie potrafią? 16.04.22, 14:05 bovirag napisała: ja jestem zayebista A nie zajebista? Nie pisz jak bic scoti. Odpowiedz Link Zgłoś
mysz1978 Re: A te co nie potrafią? 16.04.22, 15:18 ja sie nie maluję ani nie stylizuję. Nie wiem jak jestem odbierana przez ludzi, ale skoro ze mną chętnie rozmawiają i nawet się usmiechają do mnie, to może ich jednak nie odstraszam? Odpowiedz Link Zgłoś
milva24 Re: A te co nie potrafią? 16.04.22, 14:03 Ja się nie maluję, czeszę w kitkę, ubieram tak jak chcę/jak mi pasuje i wisi mi to jak mnie odbierają inni. Odpowiedz Link Zgłoś
borsuczyca.klusek Re: A te co nie potrafią? 16.04.22, 15:21 Ja maluję tylko pazury, pyska nie tykam 😉 Odpowiedz Link Zgłoś
figa_z_makiem99 Re: A te co nie potrafią? 16.04.22, 16:03 Ubieram się różnie w zależności od okazji, czasem zwyczajnie bez makijażu, związane wlosy, innym razem elegancko ubrana I umalowana. Styl mam wypracowany od dawna i nie muszę nikogo udawać. Lubię zadbane kobiety, wyciągnięte dresy, strąki na głowie i tłusta, świecąca twarz, nie dodają uroku. Odpowiedz Link Zgłoś
bei Re: A te co nie potrafią? 16.04.22, 16:37 Ja nie potrafię, ale jestem szczupła, sprawna, włosy zadbane, paznokcie również, ubieram się w rzeczy wygodne, cerę mam zdrową, więc z makijażu to tylko tusz na rzęsy, i jestem dobrze odbierana, jako dużo młodsza, i dobrze ubrana (stosownie do okazji). Odpowiedz Link Zgłoś
noc_na_pustyni Re: A te co nie potrafią? 16.04.22, 16:44 U mnie "zły odbiór społeczny" dotyczy prędzej tych zrobionych Kogo zresztą obchodzi jakiś odbiór społeczny... Odpowiedz Link Zgłoś
aandzia43 Re: A te co nie potrafią? 16.04.22, 17:00 Nie są skazane na zły odbiór społeczny, żyjemy w czasach tolerujących różnorodność w stylizacjach i nie-stylizacjach, swoją drogą cieszę że udało mi się tak wygodnie wstrzelić w czas i miejsce urodzenia. Źle odbierana jest natomiast nieadekwatność czyli nieprzestrzeganie zasad dotyczących wyglądu w pewnych miejscach i sytuacjach, a i to bez rygoru poprzednich epok. Odpowiedz Link Zgłoś