Dodaj do ulubionych

Seks nastolatków tej samej płci

08.07.22, 12:32
Jakbyście zareagowały, gdybyście się dowiedziały, że Wasz 16-letni syn (lub córka) uprawia bądź zamierza uprawiać seks z kolegą (lub koleżanką)? W sensie, że z osobą tej samej płci. Powiedzmy, że rówieśnikiem z klasy. Czy zareagowałybyście jakoś, czy raczej uznały, że nie warto się mieszać? A może jakaś wychowawcza rozmowa, ale pozostawienie decyzji ostatecznej samym zainteresowanym?
Obserwuj wątek
    • damartyn Re: Seks nastolatków tej samej płci 08.07.22, 12:38
      Szkoda, ze mam tyle roboty dzisiaj, bo to bez popcornu nie przejdzie. Ech, zajrzę wieczorem.
    • triss_merigold6 Re: Seks nastolatków tej samej płci 08.07.22, 12:39
      Taka wiedza nie jest rodzicowi do niczego potrzebna.
      • mashcaron Re: Seks nastolatków tej samej płci 08.07.22, 12:41
        Może być wręcz szkodliwa.
    • daszka_staszka Re: Seks nastolatków tej samej płci 08.07.22, 12:41
      A jakie płeć ma znaczenie? Hpv przenosi się tak damo
      • gryzelda71 Re: Seks nastolatków tej samej płci 08.07.22, 12:54
        Ciąży brak.
        • daszka_staszka Re: Seks nastolatków tej samej płci 08.07.22, 16:33
          Tak od razu brak, pytanie czy to płeć biologiczna jest ta sama czy deklaratywna? 🤔😜
      • vivi86 Re: Seks nastolatków tej samej płci 08.07.22, 22:16
        Ryzyko wpadki z głowy.
    • bigimax4 Re: Seks nastolatków tej samej płci 08.07.22, 12:41
      youtu.be/iQfk5GAG0C8

gerwais jak zawsze nie zawodny
    • borsuczyca.klusek Re: Seks nastolatków tej samej płci 08.07.22, 12:41
      Ktoś ci płaci za robienie ruchu na forum?
      • sonnija70 Re: Seks nastolatków tej samej płci 08.07.22, 12:47
        Pewnie dorabia do super pensji meza. Co za irytujacy troll.
        • borsuczyca.klusek Re: Seks nastolatków tej samej płci 08.07.22, 12:57
          Ktoś wie gdzie i jak można sobie załatwić taką robotę?
          • hanusinamama Re: Seks nastolatków tej samej płci 08.07.22, 13:11
            NO właśnie...bo sumie to my to często robimy free!!!
        • borsuczyca.klusek Re: Seks nastolatków tej samej płci 08.07.22, 12:57
          Ktoś wie gdzie i jak można sobie załatwić taką robotę?
          • milva24 Re: Seks nastolatków tej samej płci 08.07.22, 14:09
            Też bym chciała...
          • mondaymorning1987 Re: Seks nastolatków tej samej płci 09.07.22, 10:00
            borsuczyca.klusek napisała:

> Ktoś wie gdzie i jak można sobie załatwić taką robotę?
            >

Obawiam sie, że to trolowanie z nudów w czynie społecznym 😃 nie sądzę, żeby za takie wypociny ktoś chciał zapłacić.
      • mamkotanagoracymdachu Re: Seks nastolatków tej samej płci 08.07.22, 14:45

> Ktoś ci płaci za robienie ruchu na forum?
        >

Codzienni enowy "kontrowersyjny" wątek, i potem zero aktyanowści po poście startowym. Trochę to już nudne.
    • lauren6 Re: Seks nastolatków tej samej płci 08.07.22, 12:42
      Co dzisiaj jecie na obiad?
      • daszka_staszka Re: Seks nastolatków tej samej płci 08.07.22, 12:43
        Dziś tacos
      • mashcaron Re: Seks nastolatków tej samej płci 08.07.22, 12:43
        Placki z kalafiora :p
        • kura17 Re: Seks nastolatków tej samej płci 08.07.22, 13:05
          > Placki z kalafiora :p

dej przepisz smile
          • mashcaron Re: Seks nastolatków tej samej płci 08.07.22, 13:12
            Kalafiora ścieram na tarce, dodaję szalotkę drobno posiekaną, koperek, tarty parmezan, jajko, mąkę, sól i pieprz i smażę:p dobre z tzatziki:p
            • piataziuta Re: Seks nastolatków tej samej płci 08.07.22, 13:36
              a propos kalafiora,
              w środę kupiłam w lidlu twardy i jędrny okaz, ale po przyjściu do domu i oberwaniu liści, okazało się, że ma plamkę pleśni 3mmx3 na różyczce

oberwałam więc tę różyczkę i nie wiem co zrobić dalej z tym kalafiorem
              wyjebać?
              czy zostawić, bo to jest "twarde warzywo"?
              • picathartes Re: Seks nastolatków tej samej płci 08.07.22, 13:47
                Ja tam takie normalnie jem (po solidnym wykrojeniu pleśni) i żyję 😜
                • piataziuta Re: Seks nastolatków tej samej płci 08.07.22, 13:48
                  ale tylko kalafiory, bo uważasz, że to "twarde" warzywo?
                  czy większość warzyw? suspicious
                  • picathartes Re: Seks nastolatków tej samej płci 08.07.22, 13:52
                    Większość 🤷🏻‍♀️
                    No na oko oceniam. Jak pleśń jest duża i cały warzyw/ owoc wygląda niefajnie, to wyrzucam. Jak wygląda ładnie, pachnie i tylko z kawałkiem jest coś nie tak, wyrzucam tylko kawałek plus solidną część naokoło.

Bardzo ostrożnie za to podchodzę do wszelkiej zieleniny pakowanej w folie - jeśli mam na przykład choćby lekko nieładnie wyglądającą rukolę, roszponkę czy szpinak, jeśli cokolwiek tam wygląda lekko ślisko, wszystko idzie w kosz. Generalnie te liście kupuję z zamiarem zużycia tego samego dnia i w sklepie oglądam z każdej strony zanim kupię.
                    • piataziuta Re: Seks nastolatków tej samej płci 08.07.22, 14:32
                      to nie za dobrze, bo nawet maleńka kropka pleśni wypuszcza do produktu mykotoksyny, które są bardzo rakotwórcze

przenikanie mykotoksyn jest mniejsze w "twardych produktach", ale ja mam problem z określeniem, które to
                      • picathartes Re: Seks nastolatków tej samej płci 08.07.22, 15:11
                        Te mykotoksyny to raczej standardowo w warzywach i owocach nie siedza, co? 😉
                        • piataziuta Re: Seks nastolatków tej samej płci 08.07.22, 15:47
                          picathartes napisał(a):

> Te mykotoksyny to raczej standardowo w warzywach i owocach nie siedza, co? 😉
                          >

Może i siedzą, w śladowych ilościach. Niemniej, pleśń na większości produktów oznacza, że stężenie mykotoksyn jest wysokie. Nie żebym jakoś specjalnie uważała na zajęciach z mykologii na studiach, ale to akurat pamiętam bardzo dobrze, bo to wiedza dość podstawowa.
                        • bene_gesserit Re: Seks nastolatków tej samej płci 08.07.22, 21:17
                          To chyba nie chodzi o konsystencję (którą sugeruje określenie 'twardy'), ale o procent wody, bo jeśli warzywo jest mokre (a chyba wszystkie są?), to toksyny z pleśni już się dawno w nim rozgościły.

W kalafiorze - sprawdziłam właśnie - jest ponad 90% wody.
                          Inna sprawa, że od jednorazowego zjedzenia takiego trefnego kalafiora nikt nie dostanie raka.
              • borsuczyca.klusek Re: Seks nastolatków tej samej płci 08.07.22, 13:54
                A tam pleśń. W kalafiorze może się trafić pokaźnej wielkości gąsienica 🙄
                • szmytka1 Re: Seks nastolatków tej samej płci 08.07.22, 14:07
                  W brokule miałam zielona bestie. Zorientowałam się, jak brałam dokładkę zupy 🤮 od tego czasu minęło kilka lat, a ja nadal nie mogę się przemóc do brokułów, a bardzo lubiłam sałatki z brokułem
                  • tilijka123 Re: Seks nastolatków tej samej płci 08.07.22, 14:17
                    szmytka1 napisała:

> W brokule miałam zielona bestie. Zorientowałam się, jak brałam dokładkę zupy 🤮
                    > od tego czasu minęło kilka lat, a ja nadal nie mogę się przemóc do brokułów, a
                    > bardzo lubiłam sałatki z brokułem

Kiedyś przed gotowaniem moczyło się kalafiora w wozie z octem, żeby usunąć gąsienice. Może warto moczyć też brokuła.
                    • szmytka1 Re: Seks nastolatków tej samej płci 08.07.22, 14:18
                      Za późno mi mówisz 😆
                      • bene_gesserit Re: Seks nastolatków tej samej płci 08.07.22, 21:31
                        Robal w czymkolwiek (śliwki, orzechy, kalafiory, brokuły) jest dowodem ekologiczności warzywa/owocu. Chociaż te rzekome 'bio' też nie mają robali, co dziwi. Zwłaszcza bio powinny smakować larwom i gąsienicom.
                • bi_scotti Re: Seks nastolatków tej samej płci 08.07.22, 14:31
                  Taka wlasnie (gasienice!) dostalam w niby posh-posh krakowskiej restauracji ale nie w kalafiorze tylko w classic zielonej salacie. Najciekawsza byla reakcja Pana Kelnera - popatrzyl, pokiwal glowa i ... poszedl po kolezanke (!), ktora grzecznie zabrala talerz. Ciag dalszy: no appologies, no question czy chce nowa salate, nothing. Gasienica zrobila wrazenie!!! big_grin Cheers.
                  • borsuczyca.klusek Re: Seks nastolatków tej samej płci 08.07.22, 15:27
                    Ale doliczyli tę sałatę do rachunku?
                    • bi_scotti Re: Seks nastolatków tej samej płci 08.07.22, 16:08
                      Probowali. Przy czym rachunek przyniosl jeszcze inny kelner big_grin Crazy. Ja generalnie nie jestem wredna i przyjmuje na klate rozne ... hmmm ... mishaps. W sumie trudno miec pretensje do cute caterpillar, ze miala ochote na salate no ale w przyzwoitej knajpie z bialymi obrusami i classic "bulke przez bibulke" atmosfera mozna oczekiwac, ze ktos zna slowo "przepraszam" - czy ja chce za duzo? Sama nie wiem wink Anyway, moja wspolbiesiadniczka zrobila przy tym rachunku classic emama jihad (szkoda, ze nie nagralam jako training material), wtedy te moja salate z laski odliczono nie oszczedzajac nam wywracania oczami, huffing and puffing, ze niby jestesmy takie damy a za glupia salate nie chcemy zaplacic surprised Poniewaz jednak jak wyzej - nie jestem wredna, nie podam nazwy przybytku, bo moze od tego czasu staff bywa lepiej trenowany a robaczki nie docieraja na talerzach do klientow wink Cheers.
                      • borsuczyca.klusek Re: Seks nastolatków tej samej płci 08.07.22, 16:22
                        Uff już się bałam, że dałaś sobie wcisnąć bubel.
                        Nigdy nie pracowałam w classic gastro, ale nawet tak na zwykłą logikę wydaję się, że najlepsze co można zrobić w takiej sytuacji to przeprosić i zaproponować nową sałatę albo deser na koszt firmy.
                        No chyba, że mieli podejrzenia, że same doprawiłyście danie 😉
                        • bi_scotti Re: Seks nastolatków tej samej płci 08.07.22, 16:47
                          A wiesz, ze moja kolezanke pewna kelnerka posadzila kiedys o to, ze sama z siebie wlozyla wlos do sowjego talerza zeby miec meal for free big_grin Rzecz sie dziala gdzies w Hiszpanii (kolezanka biegle "habla espanol" wiec nie bylo to kwestii misunderstanding) - knajpka byla ponoc taka w stylu local mom-and-pop, wydawala sie charming & z atmosfera wink Wiec moze faktycznie istnialo jakies podejrzenie, ze ja te caterpillar w kieszeni przynioslam zeby sie najesc darmowej salaty - who knows big_grin Bi_scotti dziwna jest - o wszystko mozna ja posadzic wink Cheers.
                      • memphis90 Re: Seks nastolatków tej samej płci 08.07.22, 17:15
                        Się ciesz, że nie kazali dopłacić za gąsienicę...
                        • bi_scotti Re: Seks nastolatków tej samej płci 08.07.22, 17:27
                          big_grin Blessed be the small miracles wink
                          Wiesz, ja pracowalam w roznych knajpach, glownie jako bartender ale i tak "mam experience/poglad" i wiem, ze "things do happen" totez naprawde chyba nigdy nie zrobilam jakiejs wartej wspominania aferki z powodu czegos na stole, co bylo nie tak jak mialo byc - to, co w opisywanych okoliczmosciach zapadlo w pamiec to przede wszystkim brak tego nieszczesnego "sorry" - takie jedno slowo, chocby i wymamrotane pod nosem a wszystko zostaloby wybaczone & zapomniane in no time smile ... ale powiedz jedno slowo a bedzie uzdrowiona dusza moja ... wink Cheers.
                • arwena_11 Re: Seks nastolatków tej samej płci 08.07.22, 14:46
                  Raany,, przypomniał mi się obóz w NRD. Kalafior na stole ( ja na szczęście nie jadam ), po przekrojeniu gruba, biała, ogromna glizda. Dobrze że nikt jeszcze nic nie jadł, bo odruch wymiotny mieliśmy wszyscy. Kalafiorów nikt nie tknął.
                  • borsuczyca.klusek Re: Seks nastolatków tej samej płci 08.07.22, 16:23
                    Dlatego właśnie ja jestem fanką wysoko przetworzonej żywności 😫
                    Nawet jak gdzieś na którymś etapie przytrafił się robal to raczej możemy mieć pewność, że został przemielony to do formy nieidentyfikowalnej 🙄
                    • bi_scotti Re: Seks nastolatków tej samej płci 08.07.22, 16:55

> Dlatego właśnie ja jestem fanką wysoko przetworzonej żywności 😫
                      > Nawet jak gdzieś na którymś etapie przytrafił się robal to raczej możemy mieć p
                      > ewność, że został przemielony to do formy nieidentyfikowalnej 🙄
                      >

Extra proteins - bonus! Cheers.
              • mashcaron Re: Seks nastolatków tej samej płci 08.07.22, 13:57
                Ja bym zjadła:p
              • memphis90 Re: Seks nastolatków tej samej płci 08.07.22, 17:07
                >w środę kupiłam w lidlu twardy i jędrny >okaz, ale po przyjściu do domu i >oberwaniu liści, okazało się, że ma
                >plamkę pleśni 3mmx3 na różyczce
                Bo to była splamiona panna kalafiorowa. Nie gap się warzywom w intymności!
            • szmytka1 Re: Seks nastolatków tej samej płci 08.07.22, 14:05
              A jak mam zamrożonego kalafiora, to już po ptokach?
              • mashcaron Re: Seks nastolatków tej samej płci 08.07.22, 14:06
                W sensie placków? Bo nie widzę drzewka.
                Do placków to się mrożony nie nada, wyjdzie ciapa.
                • szmytka1 Re: Seks nastolatków tej samej płci 08.07.22, 14:08
                  Tak myślałam. Kupiłam kilka dni temu i przeszła mi ochota, jest zamrożony w calosci
                  • mashcaron Re: Seks nastolatków tej samej płci 08.07.22, 14:11
                    Możesz ugotować i ugnieść z ugotowanym kartoflem albo dwoma, doprawić zrumieniona cebulką, jakąś zieleniną, jajko, sól, pieprz, uformować, upanierowac i usmażyć a'la kotlety. Można dorzucić trochę startego, twardego sera.
          • mashcaron Re: Seks nastolatków tej samej płci 08.07.22, 15:58
            Prooonto!
            • piataziuta Re: Seks nastolatków tej samej płci 08.07.22, 16:07
              o nie

DEJ!
      • daniela34 Re: Seks nastolatków tej samej płci 08.07.22, 12:44
        Pomidorowa i pałki z kurczaka w panierce.
        • jammer1974 Re: Seks nastolatków tej samej płci 08.07.22, 13:44
          daniela34 napisała:

> Pomidorowa i pałki z kurczaka w panierce

Eee to ty na bogato. Dwa dania.
          • piataziuta Re: Seks nastolatków tej samej płci 08.07.22, 13:46
            i jeszcze chuda jest
            pewnie gotuje wszystko sama i się tego nawącha, a potem już niewiele co je tongue_out

kiedyś się tak w sylwestra załatwiłam tongue_out
            • daniela34 Re: Seks nastolatków tej samej płci 08.07.22, 13:51
              piataziuta napisała:

> i jeszcze chuda jest
              > pewnie gotuje wszystko sama i się tego nawącha, a potem już niewiele

W tygodniu rzadko gotuję sama, bo byśmy jedli późno, więc to nie to smile
          • daniela34 Re: Seks nastolatków tej samej płci 08.07.22, 13:47
            Oj, u mnie dwa dania są prawie zawsze.
      • georgia.guidestones Re: Seks nastolatków tej samej płci 08.07.22, 12:45
        W drodze na urlop to chyba cos z tzw "złotych łuków", stety/niestety. I huel na kolacjo-podwieczorek. Lubię smak słony karmel.
      • eliszka25 Re: Seks nastolatków tej samej płci 08.07.22, 12:52
        Dziś mam mega lenia i na obiad są tortellini z mrożonki 🫢
      • enigma81 Re: Seks nastolatków tej samej płci 08.07.22, 13:05
        Panierowana smażona cukinia - z własnego ogródka. Tak se wymyśliłam, nigdy nie robiłam i mam nadzieję, że wyjdzie dobra.
        • hanusinamama Re: Seks nastolatków tej samej płci 08.07.22, 13:10
          Jak wyjdzie daj no przepis. Mam 5 krzaków cukinii (dwa siałam sama, 3 mi sie samo jakoś tak urosło). Urodzaj mam
          • szmytka1 Re: Seks nastolatków tej samej płci 08.07.22, 14:11
            Kroisz w cienkie plastry, solisz, od soli troszkę zwiednie, to panierujesz jajko + tarta bułka. Ja robie tak. Też przywiozłam cukinie. Bóg mnie opuścił i zasialam 5 gniazd po 2-3 sztuki. Dziś.mialqm pierwszy zbiór. Szukam amatorów na cukinie wśród sąsiadów.
            • enigma81 Re: Seks nastolatków tej samej płci 08.07.22, 14:22
              Tak właśnie mam w planie zrobić.
              Nauczona doświadczeniem kolegi mam tylko 4 krzaki ale sądząc po tym, co tam się dzieje i tak będę miała za dużo na bieżący przerób.
              • szmytka1 Re: Seks nastolatków tej samej płci 08.07.22, 14:30
                Rok temu zjadly mi slimory i musialam w końcu kupic duże sadzonki, a te choroba szybko wykończyła. No wiec w tym roku posiałam więcej niż ze pomagało mi dziecko.... to mam cukiniowy las obok lasu pomidorowego. Inne warzywa w ilościach symbolicznych i umiarkowanych.
                • enigma81 Re: Seks nastolatków tej samej płci 08.07.22, 14:35
                  Ja mam pełno pomidorów - ze 30 krzaków.. nie wiem po co tyle. Za to fasolkę szparagową posiałam jak debil chyba i tylko 4 krzaczki z tego wyszły..
                  • szmytka1 Re: Seks nastolatków tej samej płci 08.07.22, 14:39
                    Ja mam pomidorów trochę więcej. Rok temu miałam około 100. Teraz mam mniej niż 100, ale więcej niż 30 😉
                    • enigma81 Re: Seks nastolatków tej samej płci 08.07.22, 14:42
                      Na 100 nie miałabym miejsca wink
                      Mam tunel foliowy i kilka skrzyń na warzywniak. Choć kiedyś się zastrzegałam, że nigdy w życiu, żadnego grzebania w ziemi wink
                      • szmytka1 Re: Seks nastolatków tej samej płci 08.07.22, 14:50
                        Mam tunel, szałas I w gruncie, a i tak najładniejsze najładniejsze te pod chmurką 😆 Pokaże fotę tylko się nie śmiej, bo sama zbijam ten szalas z tego co znalazłam na działce, a nawet młotka nie miałam. Tak to wiosna wygladalo
                        • szmytka1 Re: Seks nastolatków tej samej płci 08.07.22, 14:51
                          I jestem dumna, że do tej pory żadna burza tego nie rozpizdzila. Zapomnialam dopisać 😆
                • arwena_11 Re: Seks nastolatków tej samej płci 08.07.22, 15:04
                  jak się sadzi cukinie? A arbuzy i dynie ktoś sadził? Kusi mnie aby w przyszłym roku posadzić.
                  • enigma81 Re: Seks nastolatków tej samej płci 08.07.22, 15:06
                    Ja mam z nasion.
                  • szmytka1 Re: Seks nastolatków tej samej płci 08.07.22, 15:24
                    Cukinie się sieje z nasion, arbuzy też. Mozna wcześniej przygotować rozsądek, cali mala doniczka na parapet, w nią nasionko. Przy przesadzaniu do gruntu lub pojemnika docelowego musisz cala bryle z ziemią wyjąć, by nie naruszyć korzeni. Bardzo tego nie lubią, także przesadzanie tylko z bryla ziemi. W tym roku arbuzow nie mam, miałam rok temu. Urosly mi niewielkie ale słodkie. Żeby owoce nie gniły trzeba im zapewnić ściółkowanie, można podłożyć deseczkę w ostateczności.
                  • afro.ninja Re: Seks nastolatków tej samej płci 09.07.22, 09:50
                    Najpierw w kubeczku, później do ziemii. Koniecznie zasiej dynie i cukinie. Smak jest boski. O wiele lepszy, niz te ze sklepu.
              • hanusinamama Re: Seks nastolatków tej samej płci 08.07.22, 14:35
                NO ja nauczona posiałam 2 - zieloną i żółta. Sadze w kompostowniku i mam z 2 sadzonek duzy zbiór. A w tym roku w ogókach urosły mi jeszcze 2 i młodej na rabatce jedna chyba z ziemi kompostowej. Liczyłam ze to dynia ozdobna a jednak cukinia
                • szmytka1 Re: Seks nastolatków tej samej płci 08.07.22, 14:40
                  Mnie rok temu urosla i liczyłam, że to będą cukinie a to były ozdobne dynie i opanowały potem ogrodek
            • hanusinamama Re: Seks nastolatków tej samej płci 08.07.22, 14:34
              Ja robie kichi z cukinii - robi sie szybko ale tez szybko trzeba zjesc ( marchewkowe duzo dłuzej moze lezec w lodówce).
              Ostatnio robiłam też sos z cukinii do spagetti: podsmazyłam cebulkę, czosnek, dodałam startą na drobnej tarce cukinie i pół szklanki ugotowanej soczewicy czerwonej), do tego pasata, zioła i pycha. Lepsze nić z samej soczewicy
              • enigma81 Re: Seks nastolatków tej samej płci 08.07.22, 14:37
                O, to mi się podoba.

Jeszcze kombinuję jakby to zrobić cukinię ala makaron - nożykiem do warzyw zrobić z niej wstążki i co daje? Podsmażyć jakoś? Hmm..
                • mashcaron Re: Seks nastolatków tej samej płci 08.07.22, 14:42
                  Ja mam temperówkę z Lidla, ale działa tylko na młode, małe cukinie :p
                  A potem po prostu wrzucam na patelnię z sosem czy czym tam i chwilę razem to podgrzewam.
                • szmytka1 Re: Seks nastolatków tej samej płci 08.07.22, 14:42
                  Ja kroje w takie a la spaghetti i jak wrzucał.na patelnie to.posole i przykrywam..wydziela.sie.sok i makaron sam.sie dusi. Taki.aldente jak jest to wystarczy
              • szmytka1 Re: Seks nastolatków tej samej płci 08.07.22, 14:41
                Ja robie sama cukinie z xebilka czosnkiem.i.ziolami i.mieso I pomidory. Oraz robię jeszcE makaron cukiniowy
                • tt-tka Re: Seks nastolatków tej samej płci 08.07.22, 16:55
                  A ja robie zapiekane lodeczki z cukinii - zblanszowac, przekroic wzdluz na pol, wydrazyc lekko, napakowac farszu (miesny, grzybowy, dowolny) i na kilka minut do piekarnika. Lubimy.

Czasem tez robie takie oszukane leczo - cukinia, pomidory, papryka do gara (mozna z kielbasa, my robimy bez), przyprawic, poddusic, zagescic jajem i wlala !
      • hanusinamama Re: Seks nastolatków tej samej płci 08.07.22, 13:09
        Curry warzywne- wszystko z mojego ogrodu: młode ziemniaczki, fioletowa fasolka (polecam pyszna a posadziłam aby była ozdobą), groszek cukrowy, cukinia żółta i czerwona i pomidorki cherry. Z ryzem
        • sophia.87 Re: Seks nastolatków tej samej płci 08.07.22, 13:39
          U mnie też curry, rodzina zje, ja tylko powacham ☺
      • picathartes Re: Seks nastolatków tej samej płci 08.07.22, 13:30
        Jestem na pierwszym prawdziwym urlopie od czterech lat. Mam lenia i odmawiam gotowania. Dzieci najpierw wyjadły pół miski owoców, a przed chwilą zjadły muesli z mlekiem 🤷🏻‍♀️ A ja wciągnęłam pół arbuza i cały budyń.
      • piataziuta Re: Seks nastolatków tej samej płci 08.07.22, 13:38
        autorskie danie pt. "pierdolę, nie robię"

czyli kawałek pokrojonej włoskiej mortadeli, podsmażonej na patelni z cieciorką, czosnkiem, chilli, pomidorami, cukinią i szpinakiem, posypane grana padano
        • szmytka1 Re: Seks nastolatków tej samej płci 08.07.22, 14:13
          Nic nie robię, a zmęczyłam się od czytania ile to krojenia i wrzucania na patelnie 😆
          • piataziuta Re: Seks nastolatków tej samej płci 08.07.22, 14:33
            no coś ty, 10 minut to zajęło
      • jammer1974 Re: Seks nastolatków tej samej płci 08.07.22, 13:45
        A ja sie czuje bardzo slabo. Pewnie mam vitaminowy niedobor. Chyba nic nie bedzie bo brakuje mi sil.
        • piataziuta Re: Seks nastolatków tej samej płci 08.07.22, 13:47
          pewnie kowid
      • iwles Re: Seks nastolatków tej samej płci 08.07.22, 13:50

Pizza swojej roboty.
        A jak nic nie zostanie (syn ma gości na weekend, obawiam się, że mogą zjeść wszystko), to zostanie mi wczorajszy krupnik.
        Ale odbiję sobie jutro nad moooooorzem smile
      • tilijka123 Re: Seks nastolatków tej samej płci 08.07.22, 14:18
        lauren6 napisała:

> Co dzisiaj jecie na obiad?

Burgery z piersi kurczaka z fetą i botwinką, fasolka szparagowa i ziemniaki.
      • wapaha Re: Seks nastolatków tej samej płci 08.07.22, 17:09
        barszcz czerwony i pierogi ruskie
    • mamtrzykotyidwato5 Re: Seks nastolatków tej samej płci 08.07.22, 12:45
      Ufff, to super, że tej samej, nie ma się co martwić, że dzieciątko zrobią i będzie kłopot.
    • angazetka Re: Seks nastolatków tej samej płci 08.07.22, 12:52
      A jakie znaczenie ma tu płeć?
      • borsuczyca.klusek Re: Seks nastolatków tej samej płci 08.07.22, 12:59
        angazetka napisała:

> A jakie znaczenie ma tu płeć?
        >

Grzech śmiertelny, sodomia i gomoria, ognie piekielne i wieczne potępienie dusz 🙄
        • hannah_weaver Re: Seks nastolatków tej samej płci 08.07.22, 13:56

> angazetka napisała:
          >
          > > A jakie znaczenie ma tu płeć?
          > >
          >
          >
          > Grzech śmiertelny, sodomia i gomoria, ognie piekielne i wieczne potępienie dusz
          > 🙄
          >
          Zboczenstwo znaczy?
          • borsuczyca.klusek Re: Seks nastolatków tej samej płci 08.07.22, 14:00
            W wieku 16 lat jak najbardziej 🙄
            • kamin Re: Seks nastolatków tej samej płci 08.07.22, 21:54
              16 lat to zupełnie przeciętny wiek na rozpoczynanie współżycia, albo już całkiem zaawansowane pieszczoty, pettng itp. Nie ma się co obrażać na rzeczywistość.
      • arthwen Re: Seks nastolatków tej samej płci 08.07.22, 21:39
        Płeć ma o tyle znaczenie, że nie trzeba obawiać się ciąży.
    • simply_z Re: Seks nastolatków tej samej płci 08.07.22, 13:01
      pewnie znow artykul na zamowienie....i potem trafiaja wypociny do Onetu
    • ponis1990 Re: Seks nastolatków tej samej płci 08.07.22, 13:05
      Super, wpadki wtedy brak smile
    • hanusinamama Re: Seks nastolatków tej samej płci 08.07.22, 13:07
      A co ma na celu ta wychowawcza rozmowa? Bo rozmowa o seksie, zabepieczaniu się (tu przed chorobami) zawsze ma sens...ale tobie chyba chodzi o wychowawczą w sensie "prostującą dziecko na jedynie słuszny hetero związek"?
      No wiec dawaj. Jak taka rozmowa wygląda?
    • ixiq111 Re: Seks nastolatków tej samej płci 08.07.22, 13:37
      >> z klasy

Sugeruję (niezależnie od tego, czy osoba tej samej czy inne płci):
      - poczekania z seksem (16 lat to chyba jeszcze wcześnie),
      - rozważnie, jak będzie "po", gdy "związek" nie wypali - codzienne widywanie ex-partnera(ki) może być niekomfortowe(?), nie każdy 16-latek jest to w stanie unieść emocjonalnie
      • borsuczyca.klusek Re: Seks nastolatków tej samej płci 08.07.22, 14:01
        Mimo, że to trollwątek to twoja odpowiedź bardzo mi się podoba.
    • ichi51e Re: Seks nastolatków tej samej płci 08.07.22, 14:00
      Ale co konkretnie chcesz powiedzieć? (Więcej niż to 16 letnie dziecko już zapewne usłyszało miejmy nadzieje)
      Nawet technicznie za bardzo nie pomożesz bo przecież przeciętny człowiek raczej bez doświadczenia…
    • szmytka1 Re: Seks nastolatków tej samej płci 08.07.22, 14:03
      Ulga, że przynajmniej ciąży z tego nie będzie 🤭

Przypomnij tylko chorobach przenoszonych droga plciowa.
    • myelegans Re: Seks nastolatków tej samej płci 08.07.22, 14:11
      Wysylam na terapie prostujaca w osrodku zamknietym…
    • woman_in_love Re: Seks nastolatków tej samej płci 08.07.22, 14:22
      jakby mi syn miał zostać księdzem / zakonnikiem, to wolę by został gejem

a jakby córka miała zostać zakonnicą, to wolę by zarabiała uczciwe pieniądze pod Mariotem, zamiast za darmo prać obsrane gacie jakiegoś dobrodzieja na prowincji
    • sueellen Re: Seks nastolatków tej samej płci 08.07.22, 15:14
      Z ulgą. Na pewno nie zostanę babcia, więc jeden problem z głowy 😅
    • kropkacom Re: Seks nastolatków tej samej płci 08.07.22, 15:19
      Tak, ja decyduje z kim moja progenitura idzie do łózka!
    • gaskama Re: Seks nastolatków tej samej płci 08.07.22, 15:52
      Jak z osobą tej samej płci, to przynajmniej nie wpadną w wieku 16 lat. A na czym miałaby ta wychowawcza rozmowa polegać? Bo jeśli na rozmowie o bezpiecznym seksie, to chyba płeć partnera/partnerski nie ma znaczenia.
    • kasandra33 Re: Seks nastolatków tej samej płci 08.07.22, 15:53
      Ble, pomyśleć sobie że syn ma w ustach penisa kolegi - straszne.
      • mayaalex Re: Seks nastolatków tej samej płci 08.07.22, 16:11
        straszne to by bylo jakby to byl penis ksiedza dobrodzieja
      • sandy_cheeks Re: Seks nastolatków tej samej płci 08.07.22, 16:11
        Sama pewnie nie raz miałaś, a synowi bronisz???
        • rb_111222333 Re: Seks nastolatków tej samej płci 08.07.22, 17:13
          smile
        • ichi51e Re: Seks nastolatków tej samej płci 08.07.22, 19:20
          tz miał kolegę co z zona (podkreślam ze z zona bo do koleżanek w pracy oporów nie miał) oralnego nie uprawiał bo "ona potem tymi ustami całuje moje dzieci?!"
      • angazetka Re: Seks nastolatków tej samej płci 08.07.22, 16:39
        Myslenie o seksie własnych dzieci jest niezbyt zdrowe.
      • kropkaa Re: Seks nastolatków tej samej płci 08.07.22, 17:25
        A jak córka ma?
    • kachaa17 Re: Seks nastolatków tej samej płci 08.07.22, 17:19
      Kolejny temat do opracowania?
      A Ty jak byś zareagowała?
    • ritual2019 Re: Seks nastolatków tej samej płci 08.07.22, 19:37
      A skad mialabym sie o tym dowiedziec?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka