mondej 12.09.22, 10:04 dermatolog ? Czy ktoś doradzi, które zabiegi są skuteczne, aby zlikwidować rozszerzone pory ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dni_minione Re: Rozszerzone pory - kosmetyczka czy 12.09.22, 12:39 Nie znam nikogo, komu cos długofalowo pomogłoby na pory. Chwilowo fajnie ściąga maska z białka jaja, ale żadne zabiegi czy kremy nie dadzą efektu na stałe. Odpowiedz Link Zgłoś
violent_green Re: Rozszerzone pory - kosmetyczka czy 12.09.22, 13:10 Chyba trzeba po prostu polubić, tzn. pogodzić się, że się ma taki rodzaj skóry niestety. Piszę to z własnego doświadczenia. Kwasy odrobinę spłycają, ale nic ich nie zwęzi na stałe. Odpowiedz Link Zgłoś
violent_green Re: Rozszerzone pory - kosmetyczka czy 12.09.22, 13:27 Niacynamid trochę ogranicza przetłuszczanie się skóry, ale to wszystko. Nie zwęża porów na skórze grubej i bardzo tłustej. Odpowiedz Link Zgłoś
agjot Re: Rozszerzone pory - kosmetyczka czy 12.09.22, 15:57 Retinoidy, żadne smarowidło nie daje takiego efektu! Odpowiedz Link Zgłoś
violent_green Re: Rozszerzone pory - kosmetyczka czy 12.09.22, 20:24 Ale czy one naprawdę zwężają pory? Stosowałam w zeszłym roku raz w tygodniu i nie zauważyłam żadnego efektu. Odpowiedz Link Zgłoś
agjot Re: Rozszerzone pory - kosmetyczka czy 12.09.22, 21:28 Ja leczę się tretynoina od 1,5 miesiąca i jestem zachwycona. Tyle ze to są leki na receptę i biorę codziennie, skóra przestała mi się przetłuszczac a uwierz ze przetłuszczala się strasznie. Bardzo widoczne pory i zaskórniki zniknęły. Leczenie jest długie i agresywne ale efekty są spektakularne. Odpowiedz Link Zgłoś
dvdva Re: Rozszerzone pory - kosmetyczka czy 12.09.22, 21:38 Czy ty potem stosujesz na wierzch krem lub olejek? Odpowiedz Link Zgłoś
agjot Re: Rozszerzone pory - kosmetyczka czy 12.09.22, 21:51 Konieczny jest wysoki filtr, kremy wymieniłam z matujących do skory tłustej na intensywnie nawilżające i odżywcze. Odpowiedz Link Zgłoś
mondej Re: Rozszerzone pory - kosmetyczka czy 12.09.22, 21:46 Ciekawe czy przy suchej cerze też można zastosować. Ja mam cerę suchą a pory jak skórka od pomarańczy. Odpowiedz Link Zgłoś
zabrakloliter92 Re: Rozszerzone pory - kosmetyczka czy 12.09.22, 22:28 Trochę mi pomogło żółte serum złuszczające z Lirene. Odpowiedz Link Zgłoś
youngagain Re: Rozszerzone pory - kosmetyczka czy 13.09.22, 22:25 Niacynamid. Stosuje rano zamiennej z serum z wit C. Pięknie wygładza i zwęża pory ten z nagimi 15% daje radę nawet Odpowiedz Link Zgłoś