Dodaj do ulubionych

Rozszerzone pory - kosmetyczka czy

12.09.22, 10:04
dermatolog ?
Czy ktoś doradzi, które zabiegi są skuteczne, aby zlikwidować rozszerzone pory ?
Obserwuj wątek
    • dni_minione Re: Rozszerzone pory - kosmetyczka czy 12.09.22, 12:39
      Nie znam nikogo, komu cos długofalowo pomogłoby na pory. Chwilowo fajnie ściąga maska z białka jaja, ale żadne zabiegi czy kremy nie dadzą efektu na stałe.
    • violent_green Re: Rozszerzone pory - kosmetyczka czy 12.09.22, 13:10
      Chyba trzeba po prostu polubić, tzn. pogodzić się, że się ma taki rodzaj skóry niestety. Piszę to z własnego doświadczenia. Kwasy odrobinę spłycają, ale nic ich nie zwęzi na stałe.
    • shellyanna Re: Rozszerzone pory - kosmetyczka czy 12.09.22, 13:14
      Niacynamid
      • violent_green Re: Rozszerzone pory - kosmetyczka czy 12.09.22, 13:27
        Niacynamid trochę ogranicza przetłuszczanie się skóry, ale to wszystko. Nie zwęża porów na skórze grubej i bardzo tłustej.
    • agjot Re: Rozszerzone pory - kosmetyczka czy 12.09.22, 15:57
      Retinoidy, żadne smarowidło nie daje takiego efektu!
      • violent_green Re: Rozszerzone pory - kosmetyczka czy 12.09.22, 20:24
        Ale czy one naprawdę zwężają pory? Stosowałam w zeszłym roku raz w tygodniu i nie zauważyłam żadnego efektu.
        • agjot Re: Rozszerzone pory - kosmetyczka czy 12.09.22, 21:28
          Ja leczę się tretynoina od 1,5 miesiąca i jestem zachwycona. Tyle ze to są leki na receptę i biorę codziennie, skóra przestała mi się przetłuszczac a uwierz ze przetłuszczala się strasznie. Bardzo widoczne pory i zaskórniki zniknęły. Leczenie jest długie i agresywne ale efekty są spektakularne.
          • dvdva Re: Rozszerzone pory - kosmetyczka czy 12.09.22, 21:38
            Czy ty potem stosujesz na wierzch krem lub olejek?
            • agjot Re: Rozszerzone pory - kosmetyczka czy 12.09.22, 21:51
              Konieczny jest wysoki filtr, kremy wymieniłam z matujących do skory tłustej na intensywnie nawilżające i odżywcze.
          • mondej Re: Rozszerzone pory - kosmetyczka czy 12.09.22, 21:46
            Ciekawe czy przy suchej cerze też można zastosować. Ja mam cerę suchą a pory jak skórka od pomarańczy.
    • zabrakloliter92 Re: Rozszerzone pory - kosmetyczka czy 12.09.22, 22:28
      Trochę mi pomogło żółte serum złuszczające z Lirene.
    • youngagain Re: Rozszerzone pory - kosmetyczka czy 13.09.22, 22:25
      Niacynamid. Stosuje rano zamiennej z serum z wit C. Pięknie wygładza i zwęża pory ten z nagimi 15% daje radę nawet
      • youngagain Re: Rozszerzone pory - kosmetyczka czy 13.09.22, 22:39
        Nacomi

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka