eufonia 27.11.22, 17:39 Muszą być sznurowane czy mogą być wsuwane? Coś w tym stylu: Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
roks30 Re: Buty do studniówkowego garnituru 27.11.22, 17:54 A w życiu 🤦♀️🤦♀️🤦♀️ okropne. Niech założy czarne snikersy. Te wyglądają jak trumniaki. Bez urazy. Odpowiedz Link Zgłoś
b.bujak Re: Buty do studniówkowego garnituru 27.11.22, 18:04 a dziubdziuś jakie ma zdanie w tej sprawie? Odpowiedz Link Zgłoś
eufonia Re: Buty do studniówkowego garnituru 27.11.22, 19:23 Dziubdziuś chce brązowe skórzane. W kwestii sznurowadeł nie ma wyrobionego poglądu. Odpowiedz Link Zgłoś
tenjedennick Re: Buty do studniówkowego garnituru 27.11.22, 19:43 Ohydne. Do niebieskiego garnituru brązowe oksfordy. Odpowiedz Link Zgłoś
droch Re: Buty do studniówkowego garnituru 27.11.22, 19:48 "Never brown after six" Odpowiedz Link Zgłoś
tenjedennick Re: Buty do studniówkowego garnituru 27.11.22, 20:14 To nie serial The Crown, tylko studniówka. Pewne zasady się zliberalizowaly. Zwłaszcza u młodych. Trzymając się sztywno protokołu, na taką okazję tylko smoking droch napisał: > "Never brown after six" Odpowiedz Link Zgłoś
mayaalex Re: Buty do studniówkowego garnituru 27.11.22, 20:28 Ale to w UK Na kontynencie zasady nie sa az tak rygorystyczne. Odpowiedz Link Zgłoś
b.bujak Re: Buty do studniówkowego garnituru 27.11.22, 19:59 tenjedennick napisała: > Ohydne. Do niebieskiego garnituru brązowe oksfordy. właśnie... jak wygląda garnitur / koszula ? Odpowiedz Link Zgłoś
morsk2 Re: Buty do studniówkowego garnituru 27.11.22, 20:17 Każde będą dobre, byle wygodne były. U córki na studniówce mnóstwo facetów do garniaków miało trampki. Jeden nawet miał takie z dziurami i złachane do tego stopnia, że pod śmietnikiem widzisz lepsze. Do aż takiej abnegacji nie zachęcam oczywiście Odpowiedz Link Zgłoś
panna_lila Re: Buty do studniówkowego garnituru 27.11.22, 21:34 mnóstwo facetów do garniaków miało trampki no to nic dziwnego, że teraz się pojawiają w zaproszeniach na wesele wymogi odnośnie stroju Odpowiedz Link Zgłoś
livia.kalina Re: Buty do studniówkowego garnituru 27.11.22, 23:25 To zrozumiałe. Jak goście mają niekonweniujący strój to ślub nieważny. Odpowiedz Link Zgłoś
raczek47 Re: Buty do studniówkowego garnituru 27.11.22, 21:17 Mój ma sznurowane,klasyczne, garniturowe.. Jakoś mi takie wsuwane nie pasują . Odpowiedz Link Zgłoś
taki-sobie-nick Re: Buty do studniówkowego garnituru 27.11.22, 22:05 Muszą być sznurowane. Odpowiedz Link Zgłoś
taki-sobie-nick Re: Buty do studniówkowego garnituru 27.11.22, 22:32 A co to za wynalazek obuwniczy? Ani to mokasyn, ani but wsuwany... Odpowiedz Link Zgłoś
taki-sobie-nick Re: Buty do studniówkowego garnituru 27.11.22, 22:32 "but wsuwany" = takie coś, co matka nazywa "slipon" Odpowiedz Link Zgłoś
ga-ti Re: Buty do studniówkowego garnituru 27.11.22, 23:13 Ostatnio byłam na weselu, gdzie sporo młodych panów miało garniaczki w kratkę i do tego zamszowe mokasyny, bez skarpetek. Nie wiem, młodzi, ładni, zgrabni, wyluzowani to i pasowało, choć ja staroświecka Mój nastolatek ma do garnituru granatowego i w kratkę pantofle brązowe 'cieniowane' sznurowane. Jeśli Twojemu się podobają to mogą być, choć nie wiem, czy takie wsuwane są często spotykane. Odpowiedz Link Zgłoś
livia.kalina Re: Buty do studniówkowego garnituru 27.11.22, 23:26 Pozostawiłabym wybór maturzyście. Odpowiedz Link Zgłoś